**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή για καταβολή τροφείων 5,00 ευρώ σε όσους υπηρετούν σε Μονάδες εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας και ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή


Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένος Γεώργιος (Αιτωλοκαρνανίας), κ. Δρίτσας Θεόδωρος (Α Πειραιά κ Νησιών), κ. Καλογερή Αγνή (Σάμου), κ Χατζηλάμπρου Βασίλειος (Αχαϊας) κατέθεσαν την 15 Νοε 2013 αναφορά, με υπ αριθμ 1435, στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με αίτημα για εφαρμογή του προγράμματος σίτισης που ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες εκτός μόνιμης κατοικίας, ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή και επιστροφή ποσού, μέχρι το ύψος των 5 ευρώ την ημέρα. Δείτε την αναφορά στη Βουλή με συνημμένο το έγγραφο της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας :

ΘΕΜΑ : Σίτιση Στρκού Προσωπικού σε Στρκές Λέσχες
ΣΧΕΤ : Πρόγραμμα Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΑΙΘΠΑ ΄΄Σίτιση Αναπληρωτών
             Εκπαιδευτικών στις Λέσχες ξκών του ΥΠΕΘΑ΄΄

1.   Σας γνωρίζουμε ότι, στην ηλεκτρονική σελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης,. έχει αναρτηθεί πρόγραμμα με θέμα ΄΄Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξκών του ΥΠΕΘΑ ΄΄

2.   Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί κοινή δράση των Υπουργείων ΥΕΘΑ και ΥΠΑΙΘΠΑ στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συναργασίας που έχουν συνυπογράψει με θέμα ΄΄Καθορισμός πλαισίου Παροχής Αμοιβαίων Διευοκλύνσεων ΄΄ και στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το έργο των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

3.   Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον οδηγό του προγράμματος αποφασίστηκε, να παραχωρηθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρόσβαση σίτισης στις κατά τόπους Λέσχες Αξκών του ΥΠΕΘΑ και χορήγηση τροφείων για τις υπηρεσίες σίτισης που έλαβαν. Με εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ καθορίζεται το μέγιστο ύψος των ημερησίων τροφείων που θα καταβαλλονται στους δικαιούχους σε 5,00 ευρώ.

4.   Αν για παράδειγμα προσέρχεται καθημερινά (30 ημέρες) ο δικαιούχος σε Λέσχη Αξκών για σίτιση και συγκεντρώνει ημερήσιες αποδείξεις σίτισης 5,00 ευρώ για ποσά που κατέβαλε στη Λέσχη Αξκών, τότε αφού αποστείλλει τις αποδείξεις στο Ι,ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ θα του εμβάσει στον τραπεζικό του λογαριασμό του το ποσό των 152,69 ευρώ (Συμπεριλαμβάνεται και η μηνιαία εισφορά εγγραφής).

5.   Κατόπιν των παραπάνω προτείνετααι να εξετασθεί η δυνατότητα να εφαρμοσθεί αντίστοιχο πρόγραμμα και για το Στρκό Προσωπιικό που υπηρετεί σε Μονάδες σε περιοχή εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας , ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή και να του επιστρέφεται ποσό μέχρι το ύψος των 5,00 ευρώ την ημέρα αν σιτίζεται από Στρκές Λέσχες.

6.   Παρακαλούμε σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης σας, για την προώθηση του παρόντος εγγράφου στους αρμοδίους      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου