....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Χαιρετισμός ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη Αθανασίου για τα 600 τεύχη της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ

Αξιότιμε  Κε Πρόεδρε  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού
(Ε.Α.Α.Σ.),
Η έκδοση του εξακοσιοστού φύλλου της μηνιαίας έκδοσης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τίτλο «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της Ενώσεως. 
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, διαβάζοντας τον αριθμό του φύλλου και τα 50 χρόνια της εκδόσεως, ότι η διαχρονική προσπάθεια όσων επιμελήθηκαν και εργάσθηκαν για το έντυπο τούτο, εστεύθη με απόλυτη επιτυχία.
Η αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους είναι δεδομένη, και το σπουδαιότερο, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων της Ενώσεως και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σταθερό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ τους. 
Η ικανοποίησή είναι εμφανής, όχι μόνο για την αντοχή στο χρόνο αλλά και για την ποιότητα του λόγου και των  θεμάτων, που κατά καιρούς απασχόλησαν την «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ».
Πραγματικά, με λόγο ευπρέπειας και δεοντολογίας- δεν επιτρέπει άλλωστε κάτι διαφορετικό το κύρος και η διαδρομή προσφοράς, ήθους και εντιμότητας των μελών της Ενώσεως- δώσατε και συνεχίζετε να δίνετε το παρόν στα μεγάλα εθνικά θέματα, στα θέματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, στα θέματα που απασχολούν της Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια.
Με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, την ελευθερία της γνώμης και την εποικοδομητική κριτική η «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» υπηρέτησε την αλήθεια, την επιστημονική άποψη, τις παραδόσεις μας και μέσα από τα κείμενά σας, «ήχησε» και συνεχίζει να «ηχεί» , στους αναγνώστες, το «ισχύς εν τη ενώσει», όπως καθορίζει και το έμβλημά σας. Ακριβώς εδώ είναι το σπουδαίο, ότι, παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες, παρά τις αδικίες, τα κείμενά σας προήγαγαν την εθνική ενότητα και αποτέλεσαν δείγματα ορθής συμπεριφοράς. 
Παρά τις περιστάσεις και τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η δημοσιονομική συγκυρία και παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις έχουν γίνει αισθητές σε εσάς και τις οικογένειές σας, δεν λησμονείτε τον κόπο σας, το όραμά σας για την Ελλάδα μας, το τι έχετε προσφέρει για τούτη την Πατρίδα, δίνοντας μέσα από τα κείμενα σας, ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, δύναμης και εμπιστοσύνης στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Και αυτό ενώνει όλους τους Έλληνες.
Η Πατρίδα είναι πάνω από ο,τιδήποτε. Είναι ο χώρος που μας ενώνει και  μας εμπνέει. Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, θυμίζοντας ότι η βασική τους αποστολή είναι η διατήρηση και η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας, αλλά και η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας.
Εμείς, έχουμε πλήρη επίγνωση της δικής μας αποστολής και εκφράζουμε, συνάμα, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που προσέφεραν, και αναφέρομαι στους εν αποστρατεία Αξιωματικούς μας, και σε αυτούς που συνεχίζουν την τιμημένη πορεία του Στρατού μας.
Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, ως Κυβέρνηση, με πρωτεργάτη τον Πρωθυπουργό, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μέσα σε ένα περιβάλλον αυστηρό, μέσα σε ένα περιβάλλον περικοπών.
Το ότι κρατάμε το εθνικό αμυντικό μας σύστημα όρθιο, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Αλλά τούτο είναι πρωταρχικής σημασίας, ειδικά σε περιόδους οικονομικής αδυναμίας όπου χρειαζόμαστε την κατανόησή και τη συνδρομή σας.
Αξιότιμα μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού θέλω να ευχηθώ σε όλους σας και στις οικογένειες σας υγεία και προκοπή και στο έντυπό σας να συνεχίσει να «ηχεί». Εύχομαι να αυξηθούν οι αναγνώστες του, από τους φίλους της Ενώσεως, διότι μόνον καλά μπορούν να λάβουν. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και θα ενισχύσετε ακόμη περισσότερο το κύρος του εντύπου σας διότι τούτο μαρτυρεί η διαδρομή σας, η προσφορά σας ως στρατιωτών  και η ποιότητά σας ως πολιτών.  
ΘΑΝΑΣΗΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ  
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου