**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Προφάσεις εν Αμαρτίαις



Το ΔΣ της ΕΑΑΣ αποφάσισε αρνητικά στην ανάδειξη των ΤΣ των Παραρτημάτων μέσω μυστικής δημοσκόπησης με κάλπη!!!

     Δυστυχώς σήμερα 25 Νοε 2013 λάβαμε με ΦΑΞ την απόφαση της 14ης Νοε 2013 του ΔΣ της ΕΑΑΣ επί του θέματος, η οποία γράφει αυτολεξεί: «Το ΔΣ κατόπιν διαλογικής συζητήσεως επί του θέματος ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία τη συνέχιση εφαρμογής του άρθρου 5 του ΝΔ 1171/1972, βάσει του οποίου ο Πρόεδρος και τα μέλη των Τ.Σ. των Παραρτημάτων της Ενώσεως δεν αναδεικνύονται μέσω εκλογών, αλλά διορίζονται από το ΔΣ/ΕΑΑΣ, καθόσον δεν υφίσταται για την Έδρα η δυνατότητα παράκαμψης του νόμου, ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με την πρόταση ορισμένων Παραρτημάτων αυτής περί ανάδειξης των μελών των Τ.Σ. μέσω της διαδικασίας μυστικής δημοσκόπησης με κάλπη».

     Πλειοψήφησαν οι Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής (πρόεδρος) και τα μέλη Ανγος ε.α. Καρανίσας Θωμάς, Αντγος (ΕΛΑΣ) ε.α. Παρασκευόπουλος Ηλίας, Αστ. Υπδντης (ΕΛΑΣ) ε.α. Ντούφας Χρήστος, Σχης ε.α. Τσερπές Θεόδωρος, Ανχης ε.α. Φραγκούλη - Μπενάκη Ιωάννα, Ανχης ε.α. Μπέκου - Κατσέλη Ζωή και Ανθλγος ε.α. Τοτονίδης Νικόλαος.

     Μειοψήφησε το μέλος και Αναπληρωτής Δνων Σύμβουλος του ΔΣ Αντγος ε.α. Κρασσάς Ιωάννης, ο οποίος δήλωσε «Ναι υπέρ πιλοτικής εφαρμογής μυστικής δημοσκόπησης εφόσον υπάρχουν περισσότερο από 2 υποψηφιότητες και χωρίς να δημιουργεί υποχρέωση στο ΔΣ της ΕΑΑΣ τοποθετήσεως των πλέον δημοφιλών συμβούλων».

     Εμείς δηλώνοντας έκπληκτοι αλλά και ευελπιστώντας σε αλλαγή της απόφασης συνεχίζουμε να ψηφίζουμε, καθόσον αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους: Έτσι διερωτώμεθα: (1) Πως η Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας η οποία και αυτή λειτουργεί σύμφωνα με το ίδιο ΝΔ 1171/72, διενεργεί την ίδια ημέρα (εδώ και πολλά χρόνια) μυστική δημοσκόπηση με κάλπη και στα Παραρτήματα, (2) Γιατί θα πρέπει να ψηφίζουμε ποιον θέλουμε να μας εκπροσωπεί στο ΔΣ της ΕΑΑΣ και όχι ποιον θέλουμε να μας εκπροσωπεί πχ στο Παράρτημα της Θεσσαλονίκης με 3.000 και πλέον αποστράτους (Να μην ξεχνάμε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα). (3) Όλα αυτά τα χρόνια τα ΤΣ τα τοποθετούσε το ΔΣ της ΕΑΑΣ. Πιστεύει ότι όλα λειτουργούσαν σωστά; Είναι ευχαριστημένο; (4) Δε θέλουμε να σταματήσουν οι συνάδελφοι να τα βάζουν με την ΕΑΑΣ για δυσλειτουργίες των τοπικών παραρτημάτων αφού αυτοί θα τους έχουν ψηφίσει; (5) Δεν θέλουμε να σταματήσουν να ακούγονται φωνές περί "μυστικών συμφωνιών" για τις τοποθετήσεις ΤΣ ανά την Ελλάδα; (6) Γιατί μας φοβίζει η διαδικασία, αφού δεν υπάρχει τίποτε δημοκρατικότερο από τις δημοσκοπήσεις - εκλογές, τι στιγμή μάλιστα που ουδέν οικονομικό όφελος υπάρχει; (7) Μήπως όμως τελικά φοβόμαστε το αντίθετο; Μήπως έτσι αναδειχθεί ότι ο εθελοντισμός ακόμη και στις τάξεις των αποστράτων έχει πεθάνει; Μήπως φοβόμαστε ότι δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι όταν καταλάβουν ότι θα πρέπει να αφιερώνουν πολύ χρόνο από την προσωπική τους ζωή στις Ενώσεις - Λέσχες;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου