....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Επίσκεψη του ΔΣ/ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Πέμπτη  7 Νοεμβρίου 2013

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ για την προβολή των προβλημάτων που απασχολούν και ανησυχούν τα στελέχη εε και ε.α. των ΕΔ και των ΣΑ και τις οικογένειές τους, μευαξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν και οι παρακάτω επισκέψεις :
---  Επισκεφθήκαμε την 23η Οκτ 2013 τον Πρόεδρο του ΜΤΣ Αντγο ε.α κ. Μιχαήλ Σιδηρόπουλο και ενημερωθήκαμε για θέματα που απασχολούν το Ταμείο, τους Μερισματούχους και τις οικογένειές τους.

--- Επισκεφθήκαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την 24η Οκτ 2013 και αφού τον ενημερώσαμε σσε θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποία απασχοούν και ανησυχούν τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ προτείναμε στον Υπουργό τα παρακάτω :

1.   Τη ματαίωση τυχός σχεδιαζόμενης περικοπής μισθών συντάξεων βοηθημάτων ή μερισμάτων των Στρατιωτικών.

     Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι ουδεμία περαιτέρω μείωση των ανωτέρω προβλέπεται, όπως άλλωστε και ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσ/νίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

2.   Τη.ν άρση των αδικιών που έχουν γίνει σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ με εξορθολογισμό του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών και την αποκατάσταση από το πρωτογενές πλεόνασμα, μέρους τουλάχιστον των μισθολογικών ή και των συνταξιοδοτικών περικοπών ύψους άνω του 60%, τις οποίες έχουν υποστεί τα στελέχη εε και ε.α..

     Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι το νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικών θα είναι καλύτερο και δικαιότερο και ότι θα τηρηθούν γενικότερα οι εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού.

3.   Την επανεξέταση από το ΓΛΚ του προβλήματος που έχει προκύψει και εμφανίζεται στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων στρατιωτικών των δύο τελέυταίων τριμήνων , όπου από λάθος προφανώς ερμηνειας των διατάξεων του Ν.4093/2012 χαρακτηρίσθηκαν το μέρισμα από τα μετοχικά ταμεία και η οικονομική ενίσχυση από από το ΕΚΟΕΜΣ ως δύο επί πλέον ΄΄συντάξεις΄΄ και τα αντίστοιχα ποσά, προστέθηκαν στο ποσό της μοναδικής σύνταξης με αποτέλσμα να επιβαρυνθούν χιλιάδες συνταξιούχοι με κρατήσεις για την εισφορά αλληλεγγύης με ποσοστά από 5 έως και 20% επί πλέον.

     Ο Υπουργός αφού ζήτησε και έλαβε περισσότερες εξηγήσεις και στοιχεία επί του θέματος, δεσμεύθηκε να μας απαντήσει το συντομότερο.

4.   Τέλος, στον κ. Υπουργό υπεβλήθησαν προτάσεις για διευκολύνσεις του ΜΤΣ από το υπουργείο οικονομικών οι οποίες κρίνονται αναγκαίες προκειμένου αυτό να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα για την εκτέλεση της αποστολής του.Συγκεκριμένα προτείναμε να προβεί στη διαγραφή του χρέους του ΜΤΣ από δάνειο που έλαβε  από το υπουργείο ύψους 170.000.000 ευρω ή τον συμψηφισμό χρεών και οφειλών μεταξύ υπουργείου και ΜΤΣ ή διευκολύνσεις όπως παράταση του χρόνου εξόφλησης για πέντε επί πλέον χρόνια και μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής με έναρξη το έτος2016 καθώς και την μείωση του ποσοστού για ταμείοακό αποθεματικό του ΜΤΣ από 20% σε 10% με τη λήξη της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 77 παρ 2 του Ν.4146/2013 την 31-12-2020, προκειμένου το ταμείο με επαρκές ταμειακό αποθεματικό  σε βάθος χρόνου να δύναται να χιρηγεί μέρισμα άνευ απωλειών

     Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας με προσοχή όπως η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μας απαντήσει.
Ο ΠΣΑΑΕΔ&ΣΑ αναμένει από τον Υπουργό με την συνέπεια που τον διακρίνει την τήρηση των υπεσχημέων και περιμένουμε τις απαντήσεις του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου