**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή Ν. Πιερίας προς τον ΥΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ

ΘΕΜΑ : Περικοπές Αποστράτων

Κύριοι Υπουργοί,
Αλλεπάλληλες και συνεχείς μειώσεις και περικοπές έχουν υποστεί ήδη οι Απόστρατοι Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, πολύ περισσότερες από όσες έχουν υποστεί συνταξιούχοι του ευρύτερου και μη δημόσιου τομέα.

Είναι γνωστό ότι έχουν καταργηθεί επιδόματα εορτών και αδείας, μειώθηκαν  οι συντάξεις λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των εε στρατιωτικών υπέστησαν περικοπή επι πλέον λόγω του μειωμένου κατά 50% μερίσματος του ΜΤΣ ενώ νέα μείωσης της σύνταξης το 2014 θα υποστούν λόγω του νέου ειδικού μισθολογίου των εε στρατιωτικών.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν υποστεί επι πλέον τη διπλή επιβολή της ΕΑΣ , τη μείωση των συντάξεων κατά 20% για ποσά άνω των 1.200 ευρώ, για συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ κ.α.

εχουν επανειλημμένα και με κάθε τρόπο εκφράσει τη δυσφορία και αγανάκτησή τους για την άδικη και άνιση μεταχείρηση, κάνουν λόγο για επιλεκτική τιμωρία των Αποστράτων που τίμησαν με τη θητεία τους την Πατρίδα.

Επί πλέον πρόσφατα εφαρμόσθηκαν προκαταβολικά και σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπονταν να ισχύσουν από το 2014 με το νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο του 2012.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι οι περικοπές με το νέο ειδικό μισθολόγιο που τέθηκε  σε ισχύ αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012 δεν ήταν 78 εκ. αλλά μεγαλύτερες κατά 60 εκ. ευρώ. Δημοσιεύματα κάνουν λογο για ΄΄λάθος΄΄ υπολογισμό.

Κύριοι Υπουργοί,
Πλέον οι συνθήκες ζωής τους έχουν αλλάξει δραματικά όπμς το σημαντικότερο είναι πως ζουν με την αβεβαιότητα και το φόβο νέων περικοπών.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

1.   Θα υπάρξουν και άλλες περικοπές ή μειώσεις σε βάρος τους???
2.   Σε ό,τι αφορά την προκαταβολική περικοπή που υπέστησαν στους μισθούς και τις συντάξεις τους, πως θα διορθωθεί το ΄΄λάθος΄΄, θα επιστρατφούν τα χρήματα???

1 σχόλιο:

  1. Και περιμένει απάντηση; Ποιός Βολευτής είναι; Στην Πιερία όλοι είναι της Νέας Πασοκρατίας. Αυτός δεν ψήφισε τις περικοπές; Τώρα τι θέλει; Να ταίσει κουτόχορτο τα πρόβατα; ΟΥΣΤ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή