**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο τύπου από την ΑΚΙΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Υπ. Αριθ. 01/07 Ιαν 14)

ΘΕΜ
Α:  Επίθεση κατά Στρατιωτικών με Αφορμή τα Εξοπλιστικά.

        Με αφορμή τις διενεργούμενες ανακριτικές πράξεις, σχετικά με τον χρηματισμό στελεχών του Υπουργείου Άμυνας, για ανάθεση προμηθειών σε συγκεκριμένες εταιρίες, διάφορες δήθεν «αποκαλύψεις» ονομάτων εν αποστρατεία αξιωματικών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

        Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών τάσσεται απέναντι σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια, από όπου αν προέρχεται. Επιθυμεί την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, προκειμένου να καταδειχθεί η επιθυμία αυτοκάθαρσης, ως ποιοτικό στοιχείο διαφορετικότητας του Σώματος των Ελλήνων Αξκων, από κάποιες άλλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως αυτή των πολιτικών.

        Όσοι συμμετείχαν ή συναίνεσαν με τη σιωπή τους σε οποιασδήποτε μορφής οικονομικό σκάνδαλο, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, δεν είναι δικοί μας άνθρωποι και πρέπει να αποπεμφθούν από τις τάξεις μας, όχι μόνον ως κλέφτες αλλά και ως επίορκοι και προδότες του έθνους.

        Είναι ευκαιρία, με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ΥΕΘΑ και ο Α/ΓΕΕΘΑ να απαλλάξουν τα μόνιμα στελέχη από το φορτίο της εις βάρος τους καχυποψίας και μομφής με μια απλή και καταλυτική ενέργεια: Να μεταθέσουν αμέσως όσους έχουν συπληρώσει τρία έτη σε θέσεις προμηθειών, εξοπλισμών, προδιαγραφών κλπ όλων των Μειζόνων Σχηματισμών και των Γενικών Επιτελείων και ειδικά για όσους έχουν υπηρετήσει σε παρόμοιες θέσεις, αθροιστικά πάνω από πέντε χρόνια, να ζητήσει εισαγγελική έρευνα για τις καταθέσεις των ιδίων και μελών των οικογενειών τους σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

        Αν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παραμείνουν απλοί θεατές ή  φροντίσουν να διασκεδάσουν τις δυσμενείς εντυπώσεις με πρόχειρες διοικητικές εξετάσεις, τότε θα έχουν την ηθική ευθύνη της σπίλωσης  της υπόληψής ικανών και εντίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και στη συνείδηση των συναδέλφων τους και που αποτελούν  τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων στις    

                      Α.Κί.Σ.

            Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου