**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας ΕΑΑΣ Παράρτημα Ξάνθης





Το Σάββατο, 18 Ιαν. 2014, τηρήθηκε το πατροπαράδοτο έθιμο και πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, στη ΛΑΦ. Ξάνθης.
                   Το αίσθημα συναδελφικότητας παρακίνησε συνολικά 124 μέλη μας και φίλους τους, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Τοπικού Συμβούλιου (ΤΣ)/ ΕΑΑΣ και να παραστούν στην εκδήλωση.

                   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , στο τραπέζι των επισήμων,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου /Δήμου Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’Σ.Στρατού, Αντγος κ. Χρήστος Χαλκίδης, που συνοδευόταν από το σύνολο σχεδόν των Ανωτάτων Αξιωματικών της Φρουράς Ξάνθης: τον Επιτελάρχη, Ταξίαρχο κ Ιωάννη Μακρή, τον Δκτή ΔΠΒ/Δ’ΣΣ, κ. Γεώργιο Λαχανά και τον Διοικητή της XXV ΤΘΤ, κ. Σταύρο Τσερπέ, όπως και ο Επίτιμος Δκτής Δ’Σ. Στρατού, Αντγος ε.α κ. Δημήτριος Αικατερίνης.

                   Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσελθόντες, τους ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ενώ τους μετέφερε τους Χαιρετισμούς και τις Ευχές του εορτάζοντος Αρχηγού ΓΕΣ, Αντγου Αθανασίου Τσέλιου, όπως και την ικανοποίηση του από τις δραστηριότητες του Παραρτήματος.
                   Η εκδήλωση συνδυάστηκε, με την βράβευση, πέντε (5) μαθητών, τέκνων αποστράτων αξιωματικών που αρίστευσαν στη Β’ και Γ’ Λυκείου, με το τιμητικό ‘’Βραβείο Προόδου της ΕΑΑΣ’’, που τους επιδόθηκε, για την άριστη  επίδοση τους με βαθμούς από 18,5 μέχρι και το απόλυτο 20, ενώ ενημερώθηκαν ότι θα επακολουθήσει και το χρηματικό ατομικό βραβείο από 320 € .Οι αριστούχοι, που βραβεύτηκαν, είναι

·         Αντώνιος Χατζηντούνας του Θωμά,. με 20,00 στη Β’ Λυκείου
·         Κωνσταντίνος Καρασερίδης του Αθανασίου, με 19,4 στη  Γ’ Λυκείου
·         Χαρούλα Ηλιάσκου του  Παρασκευά, με 18,9 στη Γ’/  Λυκείου.
·         Δανάη Μπόσβελη του Ιωάννη, με 18,6 στη Γ’Λυκείου
·         Ευλαμπία Παρασκελίδου του Μιχαήλ, με 18,5  στη Γ’ Λυκείου

                   Τυχεροί της βραδιάς αναδείχθηκαν, κατά περίπτωση :
·  Μεγάλη Βασιλόπιτα: To Δ’Σ. Στρατού, στο οποίο ευχόμαστε πάντα τύχη και επιτυχία στο Εθνικό και Κοινωνικό του έργο. Το δώρο ήταν μία εικόνα του εορτάζοντος ‘’Αγ. Αθανασίου’’, αυθεντικό αντίγραφο Βυζαντινής τεχνοτροπίας σε μεταξοτυπία.
·  Με κλήρωση: Ο Τχης ε.α κ. Αθανάσιος Καρασερίδης Το δώρο ήταν ασημένιος γυναικείος σταυρός, διακοσμημένος με σμάλτο.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, στην ομιλία του, όπως συνηθίζεται ,  εξέφρασε συνοπτικά κάποιες σκέψεις, για τη χρονιά που έφυγε και κυρίως για τη χρονιά που ανέτειλε. Συγκεκριμένα είπε :
 Το 2013
Ήταν για όλους τους Έλληνες , όπως και για την Πατρίδα μας, μια πολύ δύσκολη και επώδυνη χρονιά, που ανάγκασε ακόμα και τη δική μας κοινωνική ομάδα σε πρωτόγνωρες ενέργειες, αφού οι Κυβερνώντες με τις άδικες και στοχευμένες σε βάρος των Αποστράτων αφόρητες περικοπές των συντάξεων, που στην περίπτωσή μας ήταν και είναι πάνω από 50%, μας φθάσανε στο σημείο να κινητοποιηθούμε μαζικά, με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε  ΑΘΗΝΑ(18-20 χιλιάδες)-ΘΕΣ/ΚΗ (12.000)- ΧΑΝΙΑ(4-5 χιλιάδες) και ΛΑΡΙΣΑ( 5-7 χιλιάδες), στις οποίες (πλην Χανίων), λάβαμε μέρος.
Τον ίδιο χρόνο όμως, το Παράρτημα της ΕΑΑΣ στην Ξάνθη, είχε και σημαντική συνεισφορά στα δρώμενα τόσο μέσα στην ΞΑΝΘΗ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή κυρίως στα Πομακοχώρια, αρχικά με ελάχιστα από τα  μέλη του στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, η οποία όμως σταδιακά αγκαλιάστηκε δυναμικά από την Τοπική Κοινωνία.

Το 2014,
Ξεκίνησε πολύ καλά, για το Παράρτημα, με την καλλίτερη δυνατή παρακαταθήκη, ως διοργανωτής στην Ξάνθη, της Ομιλίας « ΘΡΑΚΗ –ΠΟΝΤΟΣ» του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, με την ευρύτατης αποδοχής και απήχησης-παρουσίας της Ξανθιώτικης Κοινωνίας, που γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ.(πάνω από 550 άτομα)
Δήλωσε ότι και το 2014,για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, θα είναι έτος Κοινωνικής και Εθνικής Προσφοράς, καθότι :
Θα συνεχισθούν τα αντίστοιχα προγράμματα, με περισσότερο κουράγιο και διάθεση, αφού το οφείλουμε πλέον και είμαστε ‘’δεσμευμένοι‘’,  από την μεγάλη ανταπόκριση της Τοπικής Κοινωνίας. Παρουσίασε ακολούθως την ΑΦΙΣΑ (Προσχέδιο): «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης, του 2014», η οποία (περιλαμβάνει 28 εκκλησιασμούς) θα δημοσιευτεί /αναρτηθεί και ταχυδρομηθεί σε όλα τα Ταξιδιωτικά γραφεία και άλλους Φορείς της Χώρας, μέχρι 31 Ιαν.2014. ( Η πρώτη σχεδιασμένη εκδήλωση, είναι στις 6 Απρ. 2014, ΕΧΙΝΟΣ, στον Αρχιερατικό εκκλησιασμό που θα προηγηθεί, στην επέτειο της ΜΑΧΗΣ των ΟΧΥΡΩΝ 1941)΅
 Παρεκάλεσε τα μέλη του Παραρτήματος για τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή, για να συνεχίζουμε να είμαστε όλοι παρόντες στις Εθνικές Επετείους εκτελέσουμε στο σύνολό του το Πρόγραμμα  μας και  να προσφέρουμε όλοι, κυρίως από το χρόνο μας και ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνατότητές του , από το υστέρημα του,
Έκλεισε την ομιλία του και χαρακτήρισε την καινούργια χρονιά, για όλους τους Αποστράτους, ως ‘’ΕΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΕΑΑΣ’, που, θα διεξαχθούν,
Στις 23 Φεβ.2014 . Εκλογές της ΕΑΑΣ
 Παρακάλεσε, μέσω των παρευρισκομένων, όλα τα 398 εγγεγραμμένα μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης για την παρουσία τους, ενώ διατύπωσε και :
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ τους ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ( 23.500)
Να προσέλθουν ΜΑΖΙΚΑ στα τοπικά Παραρτήματα, για να ψηφίσουν. Είναι δικαίωμα αλλά και καθήκον.
 Μόνο ΕΦΟΣΟΝ ψηφίσουν πάνω από 20.000, θα κεφαλαιοποιηθούν στο νέο Πρόεδρο και ΔΣ/ΕΑΑΣ, οι μεγαλειώδεις 4 συγκεντρώσεις και θα έχει διαπραγματευτική ΔΥΝΑΜΗ, σε όποιους για χρόνια μας «ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ».
Το σύνθημα όλων των Αποστράτων πρέπει να είναι « ΟΛΟΙ παρόντες 23 Φεβ.2014 στις ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΑΑΣ»
          Η εκδήλωση συνεχίστηκε, με εδέσματα, που μας παρασκεύασε το προσωπικό της ΛΑΦΞ, που συνδυάστηκε με μουσική και τραγούδια της Στρ. Μουσικής του Δ’ ΣΣ και παραδοσιακούς Ελληνικούς/ξένους χορούς και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.  

           Ευχαριστούμε και δημοσίως με το παρόν το Δ’ Σ’ Στρατού, την XXV TΘΤ, όπως και το προσωπικό της ΛΑΦΞ  και της Στρ. Μουσικής, για τη συνδρομή τους.
                     Για το ΤΣ/ Παραρτήματος  ΕΑΑΣ Ξάνθης
               Ο
                 Ο
        Πρόεδρος
          Γραμματέας
  Γεώργιος Γεωργιάδης
    Παπάγος Παπανικολάου
         Υπτγος ε.α.
             Ανχης ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου