....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Συντονιστικού Οργάνου των θεσμικών ενώσεων Αποστράτων

Σας διαβιβάζουμε ανακοίνωση  του συντονιστικού οργάνου των θεσμικών ενώσεων  Αποστράτων.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, την ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων και την προώθησή της κατά την κρίση σας.
Κλείνοντας αναμεταδίδουμε εκτός ανακοινώσεως, ένα τμήμα από την συνολική πρόταση που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας αποστείλει ο Σύνδεσμος Αποφοιτων της Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων επειδή πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ευρείας αποδοχής ανακοίνωση ΄΄θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι τυχαία η ΄΄στοχοποίηση΄΄ του συνόλου των Στελεχών των ΕΔ μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα διαφθοράς που ανακύπτουν  συνεχώς με πολιτικά πρόσωπα και με κατ'αχρηση -διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Με εκτίμηση , Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος ΕΑΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


Ημερομηνία,  04 Ιαν 2014 

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 01/14

     1. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ορισμένα Μ.Μ.Ε. να δημοσιοποιούν ονόματα αποστράτων, οι οποίοι σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου κου Πάνου Ευσταθίου, έχουν λάβει από αυτόν παράνομες χρηματοδοτήσεις (μίζες), αν και  στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρηματοδοτήσεις αυτές αναφέρονται από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, ως αμοιβή για εργασία μετά την αποστρατεία τους, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό..

     2. Ταυτόχρονα γενικεύουν την  εικόνα που παρουσιάζουν και έτσι δίδεται η εντύπωση ότι οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και με την φερόμενη εμπλοκή δύο πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, είναι διεφθαρμένοι.

     3. Επιθυμούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :

         α. Η αναφορά, στην απολογία ενός κατηγορούμενου, σε έτερα άτομα και στις πράξεις αυτών δεν είναι και αυτοδικαίως αληθινή.
 
         β. Δεν υπεισερχόμεθα στην εκδίκαση της υπόθεσης, γιατί αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών, που είμαστε βέβαιοι ότι  θα εκτελέσουν το καθήκον τους και θα διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή των αναφερομένων.

        γ. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητος, μέχρι την  οριστική καταδίκη τους εφ όσον υπάρξει αυτή.

        δ. Όσοι αποδειχθεί ότι χρηματίσθηκαν είναι απολύτως κατακριτέοι και καταδικαστέοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
        ε. Ειδικά για τους πρώην Αρχηγούς του Γ.Ε.Σ. και του Γ.Ε.Ν. , οι οποίοι ως επικεφαλής του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού είναι θεσμικοί παράγοντες, η  εμπλοκή τους πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τεκμηριωμένα, γιατί αυτή αντανακλά στο ηθικό των Ε.Δ.  και υπονομεύει την λαμπρή σταδιοδρομία που είχαν και οι δύο, και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί  υπόψη ότι ο ένας εξ αυτών, ο Ναύαρχος Γ. Θεοδωρουλάκης Π.Ν.ε.α. δεν ευρίσκεται πλέον εν ζωή και επομένως δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

        στ. Το προσωπικό των Ε.Δ. είναι αυτό που διαχρονικά κάνει υπερήφανο τον Ελληνικό Λαό και του δημιουργεί αίσθημα υπερηφάνειας και ασφαλείας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο έχει επωμισθεί ένα δυσανάλογο  μερίδιο  των μέτρων των μνημονίων. Στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το πρώτο του μέλημα είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας, που σε αυτήν περιλαμβάνεται και  η προμήθεια του αναγκαιούντος εξοπλισμού και όχι αυτή που προωθούν οι μεσάζοντες και τα άννομα συμφέροντα.

     3. Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία και να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα, την υπόληψη και την ιστορία όλων όσων έχουν ήδη εμπλέξει διάφοροι κατηγορούμενοι και αυτών που ενδεχομένως θα εμπλέξουν στο  μέλλον.


                                         Το Συντονιστικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος ε.α  Παντελής Μαυροδόπουλος              Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Αντιστράτηγος ε.α  Ιωαν. Κρασσάς                   Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ  
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                          Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν και 
                                                                                          του Συντονιστικού    
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.    Δνων Σύμβουλο; Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                         Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Αντισμήναρχος) Ι. Κρανιάς Π.Α. ε.α.                Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α                                                 Για την ακρίβεια                                  Αντιναύαρχος Σπύρος Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

                                   Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου