....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Προτάσεις -Στόχοι Ταξχου ε.α. Χάτσικα Δημητρίου υποψηφίου μέλους για ΔΣ/ΕΑΑΣ
                                      ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΩΝ  
Τξχου ε.α. Δημητρίου Σ. Χατσίκα Τάξεως ΣΣΕ 1981
Υποψηφίου Μέλους ΔΣ/ ΕΑΑΣ
Κιν: 6944301753, wind: *781753,
e-mail:chatsikasdim@gmail.com


Αγαπητοί συνάδελφοι, με προτεραιότητα τη λήψη άμεσων μέτρων σταθεροποίησης, εξυγίανσης και βιωσιμότητας των Ταμείων μας, εφαρμόζοντας τις αρχές ισονομίας, ισοτιμίας, δικαιοσύνης, ανταποδοτικότητας και συνδυάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς, θα αγωνισθώ για τη δημιουργία υγειών προσοδοφόρων Ταμείων που θα αποδίδουν αυξημένα μερίσματα.
 Για την επίτευξη  των στόχων του θεσμικού μας οργάνου, που πρέπει πλέον να σεβαστεί και να αναβαθμίσει τον σπουδαίο ρόλο του, προτείνω τα παρακάτω:
Ø    Σεβασμό και ενίσχυση των ορφανικών οικογενειών,
Ø    Απόδοση τιμής και σεβασμού σ’ όλους τους επιζώντες και πεσόντες για την προάσπιση των ιδανικών του Έθνους στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ειρηνευτικές αποστολές. Πλήρης αναγνώριση, αποκατάσταση και δικαίωση.
Ø    Αγώνα κατά του επιδιωκόμενου διασυρμού των στελεχών των ΕΔ και της επιχειρούμενης σπίλωσης αρετών, αρχών και αξιών των στρκών μας θεσμών, με ταυτόχρονη ανάδειξη της ανικανότητας, ανηθικότητας, ερασιτεχνισμού και ανευθυνότητας, απ’ όπου κι’ αν προέρχονται.
Ø    Ανάληψη δράσεων κατά του κοινωνικού αυτοματισμού και δημιουργία άρρηκτων σχέσεων με τον λαό.
Ø    Αγώνα κατά της συνεχιζόμενης αφελληνοποίησης των νησιών μας.
Ø    Εξαγγελία θέσεων και αρχών επί θεμάτων όπως:
     α. Εθνικών,
     β. Διάκρισης εξουσιών,
                γ. Ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών
                δ. Εκχώρησης Εθνικού πλούτου,
                ε. Διαχείρισης Στρκής περιουσίας.
           >  Κατάργηση νόμων που στόχευσαν στην αποδυνάμωση, της συνοχής των ΕΔ και του λειτουργήματος του ‘’Στρατιωτικού’’.
           >  Εκμετάλλευση της δυναμικής, αλλά και των ποσοστών της κοινωνικής μας Τάξης για ανταγωνισμό και διαπραγμάτευση.
           >  Δημιουργία αλυσίδας συνεργασίας Γραφείων μέριμνας και πρόνοιας στελεχών ε.α. και ε.ε. Πανελληνίως.
           >  Αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε σχέση με τα άλλα ειδικά μισθολόγια, με την σύνταξη νέου δίκαιου μισθολογίου απεξαρτημένου αγκυλώσεων, με αποτυπωμένες τις αρχές τις ισότητας και αναλογικότητας του Ελληνικού μας Συντάγματος.
           >  Επαναφορά της μοριοδότησης των τέκνων μας για τις Στρκές παραγωγικές Σχολές.
           >  Στήριξη αλλά και έλεγχο των Δκσεων των Ταμείων και φορέων που η λειτουργία τους επηρεάζει άμεσα την βιωσιμότητα του κοινωνικού μας συνόλου.    
           >  Μέριμνα από τούδε, λόγω της μεταλλασσόμενης κοινωνίας μας, για τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης και επιβίωσης της τρίτης ηλικίας της κοινωνικής μας ομάδας.
           >  Μέριμνα για όλα τα προνοιακά θέματα  των ε.α. και ε.ε. στελεχών των ΕΔ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία.
           >  Αυστηρά εξέταση των απαιτουμένων ενοποιήσεων φορέων, καθώς και της ανάγκης αλλαγής της δομής, σύνθεσης, οργάνωσης και υπαγωγής αυτών.
           >  Ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών στο πλαίσιο της ΕΑΑΣ, για τον απόλυτο έλεγχο των εσόδων κάθε πηγής Ταμείου ή λογαριασμού, αλλά και της ορθής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτών.
           >  Υλοποίηση στόχου επιχορηγούμενου ΒΟΕΑ με εργοδοτική συμμετοχή.
           >  Απαίτηση ολοκλήρωσης της σύγχρονης μηχανοργάνωσης των Ταμείων και φορέων ΝΠΔΔ, για άμεση ενημέρωση των μετοχομερισματούχων ηλεκτρονικά.
           >  Ίδρυση  συμβουλευτικού οργάνου ‘’Συμβουλίου σοφών’’, αλλά και οργάνου ‘’διαχείρισης κρίσεων’’ κατά περίπτωση στην ΕΑΑΣ και επιδίωξη συνεργασίας  μ‘ όλους τους φορείς ΝΠΔΔ- ΝΠΙΔ των ΕΔ & ΣΑ.
           >  Διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων των ΔΣ των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, μέσα από κάλπη, κατά την ημέρα εκλογών του ΔΣ της ΕΑΑΣ και τοποθέτηση αυτών κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ της ΕΑΑΣ.
           >  Διατήρηση και ενίσχυση του ‘’ομφάλιου λώρου’’  ε.ε. και ε.α. σ’ όλες τις διαπραγματεύσεις, απ’ όπου κι΄αν προέρχονται, για θέματα παροχών, πρόνοιας, οικονομικών, απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής.
           >  Ακομμάτιστη δράση για ενεργές και δυναμικές παρεμβάσεις στα θέματα που επηρεάζουν τα άμεσα ή μελλοντικά δικαιώματα και συμφέροντα των στελεχών.

                                             Αθήνα  21 Νοε 2013
                                                     Δ. Χατσίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου