**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα Υπτγου ε.α. Χρίστου Φαραντάτου υποψηφίου Προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ





Αγαπητά μέλη της ΕΑΑΣ, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ, χωρίς κανένα κίνητρο προσωπικής φιλοδοξίας. Πολλοί θα ισχυρισθούν ότι θα έπρεπε να απέχω λόγω ηλικίας, αλλά σήμερα που ο κλάδος μας δοκιμάζεται και η Πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, ουδείς μπορεί να μένει αδρανής.

Είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών, άλλοι αποφάσιζαν για εμάς, χωρίς εμάς. Σήμερα που όλοι βιώνουμε την οικονομική πίεση και κυρίως οι νεότεροι, που έχουν αυξημένες ανάγκες, πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί εις βάρος μας, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξαιρέτως.

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι μόνο συντεχνιακό αλλά βαθύτατα πολιτικό και πρέπει η ΕΑΑΣ να είναι σε ετοιμότητα, όχι διότι μπορεί να ακυρώσει νόμους ή να τροποποιήσει νομοσχέδια, αλλά κυρίως για να αντιδράσει όταν απαιτηθεί, ώστε ουδείς να μας θεωρεί δεδομένους.

Η ιστορία του καθενός μας είναι γνωστή στο στράτευμα και κυρίως ποιος συμβιβάστηκε και ποιος όχι. Τα προβλήματα μού είναι γνωστά… και πώς μπορεί να μην ήταν, όταν στην οικογένειά μου υπάρχουν τρεις γενιές αξιωματικών, που καλύπτουν μια στρατιωτική πορεία 60 ετών, η οποία συνεχίζεται.

Το διακύβευμα στην προσεχή τριετία, πέραν των ζωτικών θεμάτων των άδικων περικοπών και μειώσεων, του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ, που θα πρέπει να στηριχθούν και με κανένα τρόπο να μην περάσουν σε “ξένα” χέρια, είναι η ενεργός συμμετοχή, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων ε.α. στρατιωτικών στο πολιτικό γίγνεσθαι, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα ζητήματά μας και να συμπαρασταθούμε στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Και η ΕΑΑΣ είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο, αρκεί όλοι να αφυπνισθούν και να οργανωθούν κατάλληλα, σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου