**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Βιογραφικό Αντγου ε.α. Σκαρμαλιωράκη Κων/νου υποψηφίου για μέλος στο ΔΣ/ΕΑΑΣ

Ο Αντγος ε.α. Κων/νος Σκαρμαλιωράκης του Αντωνίου , γεννληθηκε στην Αθήνα το 1956 και αποφοίτησε από το Λύκειο ΄΄Η Αθηνά, Γ. Ζηρίδη΄΄ το 1974. Εγγονός Αξκού Χωροφυλακής και γιός Αξκού αποφοίτου ΣΣΕ τάξεως 1943, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, εισήλθε στη ΣΣΕ και αποφοίτησε το 1978  , ως Ανθλγός ΠΒ.

Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του Όπλου του, από την Control Data, τη σχολή Ξένων Γλωσσών καθώς και από διάφορα σχολεία του εσωτερικού   , των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Είναι απόφοιτος της ΑΣΠ και της ΣΕΘΑ και ομιλεί  άριστα τηνν Αγγλική γλώσσα..

Υπηρέτησε σε μονάδες Πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, καθώς και σε επιτελεία ανάλογα του εκαστοτε βαθμού του. Διοίκησε την 105 Α/Κ ΜΜΠ στοβ Έβρο την 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ καθώς και τις Διοικήσεις Πυροβολικού των 98 ΑΔΤΕ(Λέσβο) και ΙΙ ΜΠ ( Εδεσσα). Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων  του 2004 ως Δκτής της Σχολής ειδικών οπλων ενόπλων δυνάμεων, διετέλεσε προϊστάμενος του ειδικού τμήματος ραδιολογικού, βιολογικού και χημικού πολέμου. Ως επιτελής υπηρέτησε στη ΣΠΖ, στη Στρατιωτική αντιπ[ροσσωπεία του ΝΑΤΟ στις Βρθξέλλε στο ΓΕΣ στην ευρωπαϊκή  δύναμη (EUFOR) στο Σαράγεβο καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Ταξίαρχος Δντής Σχεδίων. Ως Ταξχος διοίκησε τη 88 ΣΔΙ στη Λήμνο. Αποστρατεύτηκε το 2010 από την Ξάνθη, όπου διετέλεσε Υπδκτής του Δ΄ΣΣ.

Έχει τιμηθεί με όλα τα Ελληνικά μετάλλια και παράσημα που προβλέπονται στους διάφορους βαθμούς και με τις πεοβλεπόμενες διαμνημονεύσεις  επιτελούς και ευδοκίμου διοικήσεως. Επίσης με το τιμητικό παράσημο της Αγάς Βαρβάρας των ΗΠΑ και το παράσημο της EUFOR.

Όταν αποστρατεύτηκε δραστηριοποιήθηκε στον σύνδεσμο αποφοίτων Αξκών ΣΣΕ της τάξεώς του (1978) και είναι μέλος του ΔΣ .  Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις/διαμαρτυρίες για τα δίκαια αιτήματα των αποστράτων.

Δραστηριοποιήθηκε επίσης με συμμαθητές του της ΣΣΕ στην οργάνωση και διεξαγωγή του ΄΄Λεωνίδα Τρόπαιο΄΄, εκδήλωση που από το 2010 καθιερώθηκε ετησίως προς τιμήν του Λεωνίδα και τω 300 Σπαρτιατών.

Έχει διοργανώσει αρκετές συναντήσεις τύπου  ΄΄Reunion΄΄ των συμμθητριών-συμμαθητών του από το λύκειο του ΄΄Ζηρίδη΄΄.

Το χόμπι του είναι ο φιλοτελισμός, το σκάκι, το τέννις και το βόλλεϋ.

Είναι έγγαμος και έχει μια κόρη, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και ένα γιό, Αξκό ΠΒ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου