**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σκάνδαλα μίζας :΄΄Ως εδώ με την αποδόμηση των ΕΔ, Αρχηγοί μιλήστε΄΄


05.01.2014 | 09:43
Οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα μίζας στους εξοπλισμούς αφορούν μόνο σε στρατιωτικούς και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε μια χωρα που είναι γνωστό και στον πλέον αδαή ποιοι λαμβάνουν τις αποφάσεις συνήθως για οπλικά συστήματα που οι στρατιωτικοί δεν έχουν ζητήσει και δεν θέλουν αποτελεί τουλάχιστον τερατώδη υποκρισία να γίνεται προσπάθεια να "φορτωθεί" όλο το βάρος σε στρατιωτικούς.

Ένας απόστρατος υποναύαρχος ο Στέλιος Φενένκος με άρθρο του καλεί τη στρατιωτική ηγεσία επιτέλους να πάρει θέση ,να μιλήσει και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.



Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α
Αντιπρόεδρος Κοινωνίας Αξιών


Οι εξελίξεις που διαμορφώνονται μετά από τις μαρτυρίες για τα εξοπλιστικά και η ένοχη στάση του πολιτικού συστήματος, που έντεχνα καλύπτεται πίσω από τις ‘’αποκαλύψεις’’, μας κάνουν να σκεφθούμε ότι ‘’η εποχή της αθωότητας τελείωσε’’.

Τελείωσε η εποχή που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφοσιωμένα στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ασχολούνταν με το λειτούργημά τους, τις οικογένειες τους, το πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, πως θα σπουδάσουν έντιμα και πως θα χαίρουν εκτίμησης στην ελληνική κοινωνία.
Πέρασε η εποχή που δεν ήταν ανάγκη να ενεργήσουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα δικαιώματά τους.
Πέρασε η εποχή που παρά την δυσφήμιση που είχαν υποστεί από την χούντα, εν τούτοις είχαν καταφέρει με τη σοβαρότητα, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια να κατατάσσονται ως θεσμός στις πρώτες θέσεις της αξιολόγησης του κόσμου λόγω αυτών ακριβώς των χαρακτηριστικών.

Σήμερα καταρρίπτονται σιγά σιγά όλα.
Το πολιτικό σύστημα
στην προσπάθεια του να μειώσει την δριμύτητα των λαθών του, τεχνηέντως, αποδομεί και τις ένοπλες δυνάμεις, καταστρέφει την εικόνα τους, αμφισβητεί ύπουλα την εντιμότητά τους. Για να μπορέσει να συντηρηθεί στις θέσεις του, καθημερινά, δίνει βορά σε ένα κοινωνικό κανιβαλισμό και μία άλλη κοινωνική ομάδα, στη λογική ότι ευθύνονται κι άλλοι, στη λογική του ‘’όλοι μαζί τα φάγαμε’’.
Και σε αυτό έχουν τεράστια ευθύνη και οι ηγεσίες των Eνόπλων Δυνάμεων που επέτρεψαν στον κομματισμό και στο πελατειακό κράτος να διαφθείρει τις ένοπλες δυνάμεις.

Δεν είναι αργά όμως. Όλα μπορούν να αναστραφούν.
Χρειάζεται αποφασιστικότητα και σθένος από τις νυν ηγεσίες των E. Δ. για να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν από το πολιτικό σύστημα την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων. Να επιβάλλουν απόλυτο αποκομματισμό , καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων, κάθαρση και συνολική αξιοκρατική ανοικοδόμηση των Ε.Δ.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν θύματα από την σύγκρουση αυτή.
Είναι όμως ευκαιρία για τους αρχηγούς να αναλάβουν τον ηγετικό ρόλο που όλοι μας περιμένουμε, με προσωπικό κόστος και να αποκαταστήσουν το κύρος των Ε. Δ. στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Θα είναι ο πρώτος οργανισμός του Δημόσιου τομέα που ξεκίνησε την ριζική μεταρρύθμιση μόνος του, που ξερίζωσε τα παθογενή στοιχεία και σεβάσθηκε το λειτούργημα του έναντι των Ελλήνων πολιτών.

Ένας οργανισμός που καθοδηγείται από πραγματικούς ηγέτες που έχουν συναίσθηση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους έναντι των στελεχών τους, τα οποία παρακολουθούν άφωνα και χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν τις εξελίξεις.
Πηγή : Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου