....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Θέσεις και στόχοι του υποψηφίου Προέδρου της ΕΑΑΣ Υπτγου ε.α. (ΤΧ) Κατσαρού Σπυρίδων
Αγαπητοί Φίλοι και Συνάδελφοι,
Αγαπητοί Συμμαθητές,

Ύστερα από βαθιά σκέψη και μεγάλο προβληματισμό, για τα συμβαίνοντα στον κλάδο μας, αλλά και μετά από προτροπή μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιακά Συναδέλφων, αποφάσισα να υποβάλω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού στις προσεχείς εκλογές. Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω με γοργότερους ρυθμούς τη μετάλλαξη που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια της ΕΑΑΣ σε ένα διεκδικητικό όργανο προς το συμφέρον του συνόλου των αποστράτων Συναδέλφων ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης αλλά και των μελών των ορφανικών οικογενειών.
Ο καθένας μας γνωρίζει, ίσως καλύτερα από εμένα, ότι την παρούσα περίοδο η χώρα μας, διέρχεται μία οικονομική αλλά και ηθική κρίση, που έφερε βιαίως στο ελληνικό σπίτι, μείωση βιοτικού επιπέδου, ανεργία, μετανάστευση. Ιδίως, οι άνθρωποι του δικού μας χώρου, εργαζόμενοι άπειρες ώρες, μέρα και νύχτα, και μη έχοντας τη δυνατότητα να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας, όπως άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, υπεστήκαμε σοβαρότατες αδικίες, όπως διπλές και τριπλές μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά και ηθικές απαξιώσεις (ακόμα ηχούν στα αυτιά μου λέξεις που λέχθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, όπως αυτιστικός και αντιπαραγωγικός).
Επειδή είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων αλλά και υπέρ του «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», σας παραθέτω τις βασικές θέσεις και στόχους μου, για την ΕΑΑΣ:
Ø                Το Όραμα μου για την ΕΑΑΣ, είναι να καταστεί περισσότερο εξωστρεφής και να είναι, λίαν συντόμως, σε θέση να εκφέρει, εγκαίρως, άποψη και αντίλογο επί θεμάτων που αφορούν τα μέλη της και την Ελληνική κοινωνία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με προσεκτικές αλλά γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια εξειδικευμένων συναδέλφων μας έστω και με μικρή αμοιβή. Η ΕΑΑΣ πρέπει να αποκτήσει, χθες, εκπρόσωπο τύπου. Δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα, κακόβουλα δημοσιεύματα που έχουν ως σκοπό να σπιλώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ø                Σκοπός και στόχος μου, επίσης, είναι τα Παραρτήματα ανά την Ελλάδα, να έχουν λόγο στις μικρές αλλά και στις μεγάλες αποφάσεις, που μας αφορούν. Θα εξετάσω τη δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης των συνεδριάσεων από τα Παραρτήματα με δυνατότητα επέμβασης. Υπάρχει σχετική πρόταση. Πέραν του παραπάνω, θα καθορισθεί ετήσια συγκέντρωση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στην οποία θα συμμετέχουν 2 άτομα από κάθε Τοπικό Συμβούλιο Παραρτήματος και τα ΔΣ της ΕΑΑΣ, του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ.
Ø                Παρακολουθώ στο διαδίκτυο σκέψεις και προτάσεις για τροποποίηση του νόμου περί Ενώσεων Αποστράτων ιδίως σε ότι αφορά την εκλογή του προέδρου της ΕΑΑΣ αλλά και την τοποθέτηση ή εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων. Η θέση μου είναι ότι πρέπει να συνεχισθεί η διαβούλευση από τετραμελή επιτροπή (2 μέλη του ΔΣ και 2 από τα Παραρτήματα), μέσα σε στενό χρονικό πλαίσιο (πχ εντός εξαμήνου), του σχεδίου νόμου που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο τους πρώτους μήνες του παρόντος ΔΣ της ΕΑΑΣ.
Ø                Το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα:
§                  Σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επιβίωσης, με κάθε σεβασμό, των Ορφανικών Οικογενειών αλλά και κάθε Συναδέλφου που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και υγείας.
§                  Προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αναγνωριστούν και δικαιωθούν οι πεσόντες για την προάσπιση της πατρίδας αλλά και οι επιζώντες, σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.
Ø                Μαζί με το νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ, που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κρατήσουμε με ευλάβεια κάθε ορθή ενέργεια του προηγούμενου ΔΣ (οικονομικό συμμάζεμα, αγωγές για το συμφέρον των μελών, κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα εφόσον απαιτηθεί, αποκέντρωση για έκδοση ταυτοτήτων κλπ) και θα βελτιώσουμε το βαθμό αντίδρασης μας σε κάθε πρόκληση.
Ø                Θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντίδραση, επί θεμάτων, όπως:
§                  Στρατιωτική περιουσία και κοινωνικά αγαθά.
§                  Αντιμετώπιση νομοθετημάτων που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της συνοχής των ε.ε και ε.α στελεχών, αλλά και του λειτουργήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
§                  Συμμετοχή αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις έτσι ώστε το μισθολόγιο των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α. να είναι πρέπον σε συνδυασμό με τις κατευθύνσεις του Συντάγματος και τις ανάγκες που δημιουργούνται από την εκτέλεση της αποστολής μας.
Ø                Θα επιδιωχθεί επίσης:
§        Να έρθουμε σε επαφή και συνεργασία με ενώσεις του εξωτερικού (π.χ. Euromil), ώστε να ενημερωνόμαστε επί ευρωπαϊκών αλλά και παγκόσμιων στρατιωτικών δεδομένων, σε όλους τους τομείς και να διεκδικούμε ανάλογα δικαιώματα.
§        Θα προσπαθήσω να έχουμε ως ΕΑΑΣ, άριστη συνεργασία όχι μόνον με τις ΝΠΔΔ θεσμικές ενώσεις ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, αλλά και τις ΝΠΙΔ ενώσεις αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Συναδέλφων μας.
§        Η αναμόρφωση  – διαμόρφωση  των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών της ΕΑΑΣ, ώστε να γίνει λειτουργικότερη στις παροχές της προς όλα τα μέλη, καθώς και αναβάθμιση της βιβλιοθήκης της ένωσης – σύνδεσή της με βιβλιοθήκες άλλων χωρών και φορέων, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρονική.
§         Αποκεντρωμένη οργάνωση εθελοντισμού,  μέσα από την άμεση συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
§        Βελτίωσης  της εκλογικής διαδικασίας, με εφαρμογή της επιστολικής και ηλεκτρονικής ψήφου.
§        Η καλύτερη λειτουργία του site προκειμένου η ενημέρωση να είναι άμεση σε όσους κάνουν χρήση του διαδικτύου. Συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας, με ευθύνη τριμελούς επιτροπής, που συνεχίζει να είναι το μέσον ενημέρωσης όλων των Συναδέλφων, αφού φθάνει σε κάθε σπίτι.
Ø                Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ): Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των προτάσεων που έχουν υποβληθεί για αύξηση εσόδων, πιέζοντας την ιεραρχία του ΥΕΘΑ. Επιπλέον θα απαιτήσουμε νέα ρύθμιση χρεών με συμψηφισμό οφειλών του δημοσίου προς αυτό (μερίσματα αντιστασιακών, απώλειες PSI, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου Γενικής Τράπεζας κλπ) καθώς και ορθότερη εκμετάλλευση των περιουσιακών του στοιχείων.
Ø                Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ): Πέραν από την προσπάθεια για αύξηση εσόδων, στόχος η μη συμμετοχή στον υπολογισμό του ποσοστού μείωσης των συντάξεων σε ποσοστά 5, 10 και 15%, πάνω από 1.000 ευρώ.
Ø                Την επανάκτηση του ΝΙΜΙΤΣ, με δεδομένο ότι το έχουμε ποτίσει με το αίμα μας και τις συνδρομές μας, αλλά και γιατί παγκοσμίως υπάρχουν παρόμοια νοσοκομεία για βετεράνους.
Ø                Θα επιδιώξουμε την «εκμετάλλευση» των δυνατοτήτων των Συναδέλφων μας από τις τοπικές κοινωνίες και από άλλους φορείς, έτσι ώστε να μην σταματούν την κοινωνική τους προσφορά στην πιο παραγωγική ηλικία τους ηλικία.
Ø                Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό οι εισφορές των εν ενεργεία Συναδέλφων μας, υπέρ ΒΟΕΑ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καρπωθεί τα χρήματα αυτά παρά μόνον τα παιδιά μας.

Αγαπητέ Συνάδελφε,
έχοντας κατανοήσει το μέγεθος της ευθύνης αλλά και τις απαιτήσεις της θέσης του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού, που διεκδικώ, υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις μην υπολογίζοντας χρόνο και κόπο για τα συμφέροντα των μελών μας και
σε καλώ
να με εμπιστευτείς, να με στηρίξεις και να με τιμήσεις με την ψήφο σου και εφόσον εκλεγώ να με βοηθήσεις να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα μου, ελέγχοντας με αν πιστεύεις ότι αποκλίνω από τις θέσεις και τις αρχές μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου