**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣτΕ : Η απόφαση για τους ενστόλους αφορά μόνο τους Στρατιωτικούς



ΣτΕ: Η απόφαση για τους ενστόλους αφορά μόνο τους στρατιωτικούς  
   Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τους ενστόλους, που ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αφορά αποκλειστικά και μόνο τους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων και Όπλων (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, κ.λπ.) και κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων, διευκρίνιζαν σήμερα κατηγορηματικά σύμβουλοι Επικρατείας. 


Η απόφαση για τους ενστόλους δεν μπορεί να επεκταθεί σε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, αλλά ούτε μπορεί να επηρεάσει άλλους κλάδους εργαζομένων, πρόσθεταν.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές, από 1η Αυγούστου 2012, περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου