**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος είναι ο Γάλλος επιτελάρχης του στρατηγείου της Ε.Ε. στη Λάρισα



Με δύναμη 50 Ελλήνων και 50 ξένων επιτελών συγκροτείται το Επιχειρησιακό Στρατηγείο ΕΕ της Λάρισας (OHQ Larissa), ο Επιχειρησιακός Διοικητής του oποίου, Γάλλος Υποστράτηγος Philippe Ponties, έφθασε χθες στην Θεσσαλική πρωτεύουσα όπου και υποδέχτηκε ο Έλληνας Επιτελάρχης Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τόσο το ποιος είναι ο Γάλλος σταρτιωτικός που... στο παρελθόν διατέλεσε ως ο νούμερο δυο στις μυστικές υπηρεσίες των γαλλικών δυνάμεων αλλά και τα επιχειρησιακά σχέδια για το στρατηγείο της Ε.Ε.

Ξεκίνησε η κατάρτιση σχεδίων

Κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του Στρατηγείου ο Γάλλος Διοικητής ανέφερε, συμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι αυτές ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες του. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά του για το επίπεδο των Ελλήνων Επιτελών που έχουν ξεκινήσει την σχεδίαση της αρχικής φάσης του Σχεδίου Επιχειρήσεων της επιχείρησης EUFOR RCA Bangui και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, ενώ το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ενδεικτική της συναντίληψης του Επιχειρησιακού Διοικητή και του Έλληνα Επιτελάρχη είναι η απόλυτη συμφωνία για την οργάνωση και στελέχωση του Στρατηγείου.

Η οργάνωση θα είναι τέτοια, ανέφεραν, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο αποτελεσματικό σχήμα με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις.Το τελικό σχήμα θα έχει, όπως προαναφέραμε, περίπου 100 επιτελείς.

Ποιοι είναι Διοικητής - Επιτελάρχης


Ο Γάλλος υποστράτηγος Philippe Ponties θα έχει υπό την εποπτεία του επιτόπιο διοικητής της συμμαχικής, ευρωπαϊκής, δύναμης τον - επίσης Γάλλος - Ταξίαρχο Thierry Lion του 1ου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων, με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν. Ο υποστράτηγος Philippe Ponties, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι γνωστός στους Γάλλους δημοσιογράφους αφού στο παρελθόν υπηρέτησε ως Νο.2 στη Διεύθυνση Πληροφοριών και Επικοινωνίας του Γαλλικού Υπουργείου Αμύνης. Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία από αποστολές στο εξωτερικό καθώς έχει υπηρετήσει στις επιχειρήσεις "Manta" στο Τσαντ (1993), MONUG στη Γεωργία (1995-1996), "Trident" στο Κοσσυφοπέδιο (2001-2002).

Ο Έλληνας Επιτελάρχης ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας υπηρετούσε σε υπηρεσία Στρατηγικών Αναλύσεων του ΓΕΕΘΑ και μεταξύ των άλλων προσόντων του είναι και η άριστη γνώση της Γαλλικής γλώσσης καθώς έχει τελειώσει και την Γαλλική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Υπηρέτησε επίσης ως υποδιοικητής στην 96 ΑΔΤΕ στην Χίο, στο Κουβέϊτ (δύο φορές), στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη, στο ειδικό κέντρο για Lessons Learned στη Λισσαβόνα στα Σκόπια ως Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου