**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η αξιοπρέπεια των Αποστράτων



Κατά τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν γραφεί σκέψεις και απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν τόσο τα εν ενεργεία όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ.

Έχουν γίνει τόσα πολλά εις βάρος τους την τελευταία τετραετία, που δυστυχώς σε κυριεύει μια πικρία αλλά συνάμα και... θυμός, γιατί όσα προσέφερες για δεκαετίες ολόκληρες κάποιοι φρόντισαν να τα εξαφανίσουν από την μια στιγμή στην άλλη.

Όλοι μας είδαμε πρόσφατα, την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτόν για το θέμα των δραπετών τρομοκρατών. Λάθη, λάθη....

Ο εν λόγω Υπουργός, διατελέσας και Υπ. Εθνικής Αμύνης, φρόντισε να αφήσει και εκεί το αρνητικό στίγμα του. Απόψεις, θέσεις και αποφάσεις κατά κόρον αρνητικές για τα εε και εα στελέχη των ΕΔ, με τις όποιες δυσβάστακτες συνέπειες.

Βέβαια, δεν είναι ο πρώτος, που σαν πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΘΑ ακολούθησε την τακτική του ήλθον, είδον και απήλθον. Ότι θετικό και θεσμοθετημένο βρήκε μπροστά του, το κατακεραύνωσε και το σκόρπισε οδηγώντας όλους εμάς αλλά και τις οικογένειες μας, σε απόγνωση. Διαμόρφωσε με τον πιο αναίσχυντο τρόπο το μέλλον των παιδιών μας, και μας έδειξε τον δρόμο της απαξίωσης.

Τέτοιοι άνθρωποι, ευτελείς και ανίεροι, έρχονται και παρέρχονται στην πολιτική ζωή του τόπου μας, καταστρέφοντας το κάθε τι. Χωρίς το παραμικρό ίχνος ανθρωπιάς και φιλότιμης προσέγγισης των πραγματικών προβλημάτων.

Θυσίασαν και θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό της πολιτικής τους επιβίωσης, αδιαφορώντας  για τις λανθασμένες τακτικές και πολιτικές. Πολιτική, όπως του ηλικιακού διαχωρισμού των Αποστράτων στελεχών των ΕΔ, με απώτερο σκοπό την περικοπή των συντάξεων.

«Εύγε», σε αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα, και περισσότερα εύγε σε αυτούς που την υιοθέτησαν και την εφάρμοσαν. «Εύγε», σε αυτούς που κατηγόρησαν τα στελέχη των ΕΔ, σαν επίδοξους πραξικοπηματίες αυταρχικούς και άτομα με αυτιστική συμπεριφορά. «Εύγε», σε αυτούς που οδήγησαν τα στελέχη, εε και εα, σε απαξίωση και διώξεις.

Αλλά τι αρμόζει σε αυτούς που κατάργησαν την εθνική κυριαρχία; Που ταπείνωσαν την εθνική αξιοπρέπεια; Που είναι οι αίτιοι για το δημόσιο χρέος;

Αλλά και οι σεβαστοί αρχηγοί των Επιτελείων, δεν αντέδρασαν όπως αρμόζει. Έβλεπαν απαθείς κάποιον η κάποιους να καταστρέφουν τις ΕΔ, να ταπεινώνουν τα στελέχη και παρέμειναν σιωπηλοί χειροκροτητές των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει ακόμα χρόνος να διορθωθούν κάποια πράγματα. Αλλά και αν υπάρχει, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συνετός, νοήμων, σοβαρός και όχι σοβαροφανής, για να ασχοληθεί με ζήλο και με γνώμονα την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των στελεχών. Δεν μπορεί η ευγενής τάξη των αποστράτων να συνεχίσει να θρυμματίζεται και να οδηγείται σε αφανισμό, πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια τους και η προσφορά τους στην πατρίδα.

Μιχαήλ Αλ. Πετράκης
Αξιωματικός ΠΝ, εα
veteranos

(imerisiaanafora.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου