**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

΄΄Κεραυνοί΄΄ Στγού Σταθόπουλου για την εκλογή Αποστράτων της ΕΛ/ΑΣ στο ΔΣ/ΕΑΑΣ

Σεβαστοί Στρατηγοί, αγαπητοί συμμαθητές και συνΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣάδελφοι, ειλικρινά δεν θέλω να εκφράσω την πικρία μου εναντίον των συναδέλφων για την όποια προτίμηση είχαν στις χθεσινές αρχαιρεσίες της ΕΑΑΣ, διότι αυτό επιβάλλει η ιδέα της δημοκρατίας. Μάλιστα έσπευσα να συγχαρώ αυτούς που εξελέγησαν, μόλις τα αποτελέσματα άρχισαν να δείχνουν ότι δεν αλλάζουν.

Εκείνο όμως που με πικραίνει είναι κάτι, το οποίο το είχα περιλάβει στις θέσεις μου, και το οποίο βέβαια, με την ψήφο των συναδέλφων, φάνηκε ότι αποδοκιμάσθηκε. Και αυτό απεικονίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο, στον παρακάτω πίνακα, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο !

Ο πίνακας αυτός είναι μνημείο αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού. Εγώ με 1170 ψήφους, καταλαμβάνω την 6η θέση και δεν εκλέγομαι. Αξιωματικός της Αστυνομίας καταλαμβάνει την 17η θέση, με 757 ψήφους και εκλέγεται «αριστίνδην», ενώ δεν εκλέγονται 8 Αξιωματικοί του Στρατού, οι οποίοι έλαβαν πολύ περισσότερες ψήφους απ” αυτόν! melh
Αυτό δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό, αλλά είναι και παράλογο. Όταν το μέτρο αυτό προβλέφθηκε από το Νόμο, είχε κάποια λογική, αφού υπήρχε σαφής αναλογία μεταξύ Αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας και ήταν αναγκαίο να υπάρχη κάποια αναλογία στο ΔΣ.
 Από τότε όμως έχουν αλλάξει μερικά πράγματα.

Οι απόστρατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας πέτυχαν την ψήφιση νόμου, με τον οποίον απέφυγαν την υποχρεωτική συμμετοχή στην ΕΑΑΣ, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους του Στρατού.

Η αναλογία αυτή δεν υφίσταται πλέον. Η αριστίνδην εκλογή ενός συναδέλφου του Δικαστικού και ενός συναδέλφου του Οικονομικού έχουν πολύ ισχυρή λογική βάση και αυτό το συνειδητοποίησα στη σύντομη θητεία μου στο απερχόμενο ΔΣ. Είναι ομολογουμένως απαραίτητοι στο ΔΣ. Δεν διαπίστωσα καμμία αναγκαιότητα για την παρουσία των δύο συναδέλφων της Αστυνομίας οι οποίοι συμμετείχαν, κατά κύριο λόγο, μόνον στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις επετειακές και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις της Ενώσεως.

Είναι εντελώς άδικη η αριστίνδην εκλογή δύο εκπροσώπων της Αστυνομίας, εις βάρος των συναδέλφων τους του Στρατού. Το δίκαιο θα ήταν η ελεύθερη επιλογή του συνόλου των συναδέλφων. Εάν οι συνάδελφοι της Αστυνομίας έχουν την εκλογική δύναμη να στείλουν εκπροσώπους τους στο ΔΣ της ΕΑΑΣ ας το κάνουν.

Ας εκλέξουν όχι μόνο δύο αλλά και τρείς και τέσσερις, δίνοντάς τους τις απαιτούμενες ψήφους και ότι να εξασφαλίζουν με αναχρονιστικούς νόμους δύο «άνετες» θέσεις στο ΔΣ. Καλώ τα μέλη του νέου ΔΣ, αν οι θέσεις τους, τις οποίες προέβαλαν προεκλογικά συμπίπτουν ή συγκλίνουν με τη θέση μου αυτή, να βάλουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους την τροποποίηση του Νόμου, ώστε οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, μέχρι την παντελή αποχώρησή τους από την Ένωση, υπό την κάλυψη του νόμου της «προαιρετικής συμμετοχής» σ” αυτή, να μην εκλέγονται αριστίνδην αλλά με την ψήφο των συναδέλφων.

Ή τουλάχιστον τα αριστίνδην εκλεγόμενα μέλη εκ των συναδέλφων της Αστυνομίας να περιορισθούν σε ένα. Εύχομαι ξανά υγεία, δύναμη, θάρρος και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο νέο ΔΣ της Ενώσεως.

Σταθόπουλος Βασίλειος
Αντιστράτηγος ε.α -Μαθηματικός

Πηγή : staratalogia

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί φίλοι της ΕΑΑΣ Πιερίας, το άρθρο αυτό που πρωτοαναρτήθηκε εδώ: http://eaasprevezas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7009.html, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε σε πίνακα από το ιστολόγιό μας: "...Και αυτό απεικονίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο, στον παρακάτω πίνακα, ο οποίος δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο "ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ". Ο πίνακας αυτός είναι μνημείο αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού." Δεν είναι κακό να το αναφέρετε συνάδελφοι είμαστε εξάλλου. Νάστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή