**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τι εισηγούνται για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ οι σύγχρονοι ΄΄Γκόρτσοι΄΄ της πολιτικής



03.02.2014 | 00:01
Δεν ήταν λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές που πίστεψαν πραγματικά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές των στρατιωτικών θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό “δόλωμα” για να “ψαρέψουν” ξανά ψήφους στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύνδρομο “Γκόρτσος, Γκόρτσος” που τους κατατρέχει χρόνια πριν ο αξέχαστος Παπαγιαννόπουλος στηρίξει τον Γκόρτσο στην γνωστή ελληνικά ταινία, τους οδηγεί σε τέτοιου είδους “ρηχά” συμπεράσματα.


Οι στρατιωτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία “ερμηνεύουν” την διαγραφόμενη απόφαση του ΣτΕ ως μία νίκη ενάντια στην κυβέρνηση που με μεγάλη ευκολία μείωσε το εισοδημά τους μέχρι και 40% και με τεράστια απροθυμία σκέφτεται τι απ΄ αυτό θα δώσει πίσω. Έπρεπε να φθάσουν μέχρι ΣτΕ για να πάρουν μια θετική απόφαση, χωρίς να γνωρίζουν αν θα πάρουν καν χρήματα.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιχειρήθηκε εξουδετερώθηκε εύκολα αφού κι άλλες επαγγελματικές τάξεις αναμένουν ανάλογη δικαίωση από το ΣτΕ.

Ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προβληματίζεται και να προσπαθεί να “αγοράσει” χρόνο λέγοντας “ας περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης και βλέπουμε”.

Οι …σύγχρονοι Γκόρτσοι βέβαια καραδοκούν. Και εισηγούνται σε περίπτωση μάλιστα που οι κάλπες στηθούν γρήγορα η εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ να χρησιμοποιηθεί ως μέσο “ψυχολογικής πίεσης” -για να μην πούμε εκβιασμού- προς τους στρατιωτικούς που ήδη δικαιώθηκαν αλλά και προς όσους δικαιωθούν με ανάλογες αποφάσεις. Το νόημα της εισήγησης είναι να χρησιμοποιηθεί η αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ ως ...υπόσχεση . "Εκλεγόμαστε και εκτελούμε, δεν εκλεγόμαστε δεν μπορούμε τίποτα να εγγυηθούμε".

Θα είναι ένα ακόμη λάθος πάνω στα πολλά λάθη που έχουν γίνει έναντι του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι εισηγούνται τέτοιτες μεθοδεύσεις ότι οι στρατιωτικοί αποτελούν αυτή τη στιγμή το πιο “ταραγμένο” κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων,η αντίδραση του οποίου δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου