....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Υπτγος ε.α. Χρίστος Φαραντάτος υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ


.

Αγαπητά μέλη της ΕΑΑΣ, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ, χωρίς κανένα κίνητρο προσωπικής φιλοδοξίας. Πολλοί θα ισχυρισθούν ότι θα έπρεπε να απέχω λόγω ηλικίας, αλλά σήμερα που ο κλάδος μας δοκιμάζεται και η Πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, ουδείς μπορεί να μένει αδρανής.

Είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών, άλλοι αποφάσιζαν για εμάς, χωρίς εμάς. Σήμερα που όλοι βιώνουμε την οικονομική πίεση και κυρίως οι νεότεροι, που έχουν αυξημένες ανάγκες, πρέπει να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί εις βάρος μας, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξαιρέτως.

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι μόνο συντεχνιακό αλλά βαθύτατα πολιτικό και πρέπει η ΕΑΑΣ να είναι σε ετοιμότητα, όχι διότι μπορεί να ακυρώσει νόμους ή να τροποποιήσει νομοσχέδια, αλλά κυρίως για να αντιδράσει όταν απαιτηθεί, ώστε ουδείς να μας θεωρεί δεδομένους.

Η ιστορία του καθενός μας είναι γνωστή στο στράτευμα και κυρίως ποιος συμβιβάστηκε και ποιος όχι. Τα προβλήματα μού είναι γνωστά… και πώς μπορεί να μην ήταν, όταν στην οικογένειά μου υπάρχουν τρεις γενιές αξιωματικών, που καλύπτουν μια στρατιωτική πορεία 60 ετών, η οποία συνεχίζεται.

Το διακύβευμα στην προσεχή τριετία, πέραν των ζωτικών θεμάτων των άδικων περικοπών και μειώσεων, του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ, που θα πρέπει να στηριχθούν και με κανένα τρόπο να μην περάσουν σε “ξένα” χέρια, είναι η ενεργός συμμετοχή, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων ε.α. στρατιωτικών στο πολιτικό γίγνεσθαι, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα ζητήματά μας και να συμπαρασταθούμε στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Και η ΕΑΑΣ είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο, αρκεί όλοι να αφυπνισθούν και να οργανωθούν κατάλληλα, σε όλη την επικράτεια.

Η σύμπνοια και η συνεργασία στο επόμενο ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά για την επιτυχία και σας καλώ όλους να συνδράμετε με κάθε τρόπο, όχι μόνο τα μέλη μας αλλά και τα υπόλοιπα ΝΠΙΔ, που έχουν φρέσκιες ιδέες και τα μέλη τους διακατέχονται από ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
 


Τηλ: 2107231295
Κιν.: 6936515017
fara36@otenet.gr
 
Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησα το 1955 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και υπηρέτησα σε μονάδες του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων και σε επιτελεία, σε θέσεις ανάλογες του βαθμού μου.

Αποστρατεύθηκα το 1983, πρώτος και μοναδικός από την τάξη μου, ενώ φοιτούσα στη ΣΕΘΑ, όπου είχα επιλεγεί για φοίτηση πρώτος σε μόρια και από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
 

1 σχόλιο: