**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στον ΄΄αέρα΄΄ οι μειώσεις σε όλα τα ειδικά μισθολόγια


Στον ΄΄αέρα΄΄ οι μειώσεις σε όλα τα ειδικά μισθολόγια μπροστα σε μια τεράστια ΄΄μαύρη τρύπα΄΄ της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ βρίσκετα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς είναι στον ΄΄αέρα΄΄ οι μειώσεις σε όλα τα ειδικά μισθολόγια . Έπειτα από το ΣτΕ και το μισθοδικείο, αναμένεται να ακυρώσει τις μειώσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι εν λόγω περικοπές χαρακτηρίζονται - και έτσι είναι - από τη δικαιοσύνη ως αντισυνταγματικές  και αντίθετες προς τις διεθνείς συμβάσεις. Η επικείμενη ακύρωση των μειώσεων σε εν ενετγεία υπαλλήλους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, σημαίνει πως το δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά, αλλα και να επαναφερει  τις αποδοχές τους στο επίπεδο του 2012.

Στην πιλοτική δίκη που θα γίνει  ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δικαστική απόφαση θα είναι να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων , να τους επιστραφούν τα ΄΄αρχεωστήτως΄΄ παρακρατηθέντα ποσά από την 1η Αυγούστου 2012 και να αυξηθούν οι συντάξεις στο ύψος που είχαν την 1η Ιουλίου 2012, δηλαδή πριν από την ψήφιση του μνημονιακού νόμου 4093/12.

Με αυτόν έγιναν μειώσεις 10 - 15% πέρα από τις αλλεπάλληλες περικοπές που είχαν προηγηθεί σε ένστολους, καθηγητές ΑΕΙ, γιατρούς Δντές ΕΣΥ κ.α. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις συγκεκριμένες απόψεις θα υποστηρίξει και ο γενικός Επίτροπος το Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πηγή : Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΩΡΑ της 3/2/2014 σελ. 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου