**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΠΟΣ : Γιατί δεν προτείνουν μέτρα για βελτίωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού???


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών  με επιστολή της ζητά εξηγήσεις για την ΑΤΟΛΜΙΑ του ΜΤΣ στη λήψη προτεινομένων μέτρων.  Η επιστολή της ΠΟΣ είναι η ακόλουθη :

Αρι Πρωτ : 3/2014
Αθήνα 24 Φεβ 2014

ΠΡΟΣ :    Υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας κ. Αθανάσιο Δααβάκη
ΚΟΙΝ :      Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, Α/ΓΕΕΘΑ
                  Αντιστράτηγο  κ. Χρίστο Μανωλά Α/ΓΕΣ
                  ΠρόεδροΜετοχικού Ταμείου Στρατού
                Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ( ΕΑΑΣ)
                Φορείς - Μέλη ΠΟΣ

ΘΕΜΑ : Προτάσεις για πόρους ΜΤΣ
ΣΧΕΤ : Υπ αριθ πρωτ 046/12/12/2013 έγγραφο της ΠΟΣ

            Κύριε Υπουργέ,

           Με αφορμή την από 07 Φεβ 2014 ανακοίνωση του ΜΤΣ για την υπογραφή από τον Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ και προώθηση στη Βουλή τροπολογίας, με την οποία επανακαθορίζεται το ύψος  της υποχρέωσης δημιουργίας αποθεματικού του ΜΤΣ , η ΠΟΣ έκπληκτη διαπιστώνει ότι από μία σειρά αιτιολογημένων προτάσεων που υπέβαλε προσωπικά σε σας, κατά την συνάντηση της 13ης Νοε 2013 , αλλα και στον Πρόεδρο τοτ ΜΤΣ, με κοινοποίηση στην ηγεσία του ΥΕΘΑ (σχετικό), καμία δυστυχώς δεν ελήφθη υπόψην.

Η ΠΟΣ είχε ενημερώσει έγκαιρα σε δύο συναντήσεις το ΜΤΣ, για τα αποτελέσματα των συναντήσεών της με υψηλόβαθμους παράγοντες του ΥΠΟΙΚ , όπου είχε διαπιστωθεί θετικό κλίμα υλοποίησης των προτάσεών της, που αφορούσαν στην :

---   Επιμήκυνση αποπληρωμής του Δανείου (χρέους) του ΜΤΣ κατά 10 έτη) από 15 σε 25)

---  Περίοδο χάριτος κατά τέσσερα (4) έτη του χρόνου ολοκλήρωσης της δημιουργίας του προβλεπόμενου ταμειακού αποθεματικού.

          Παρά τα παραπάνω, γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχε ουδεμία σχετική  πρόταση του ΔΣ/ΜΤΣ
          Πιστεύουμε ότι μια σχετική εισήγηση προς το ΥΠΟΙΚ θα μπορούσε να έχει ευνοϊκή κατάληξη καθόσον, ενώ το κόστος των παραπάνω προτάσεών μας σε ετήσια βάσει, θα ήταν ελάχιστο για το ΥΠΟΙΚ στην εξυπηρέτηση του δανείου, η ωφέλεια όμως για τους μερισματούχους υπό τις παρούσες συνθήκες εξαιρετικιά μεγάλη με εκτιμώμενη αύξηση του μερίσματος κατά 15%.

        Αναλύοντας  τέλος τα στοιχεία της Δ΄Αναμόρφωσης έτους 2013 του Π/Υ του ΜΤΣ, διαπιστώνουμε μικρή βελτίωση των οικονομικών δεδομένων του ταμείου, αλλα ταυτόχρονα διαβλέπουμε ατολμία στην υποβολή προτάσεων που θα βελτιώσουν καθοριστικά τις αποδόσεις του ΜΤΣ.

            Κύριε Υπουργέ,
           Πιστεύουμε ότι έχετε διαπιστώσει προσωπικά, ότι η ΠΟΣ γνωρίζει σε βάθος το θέμα του ΜΤΣ και έχει εμπεριστατωμένες και ρηξικέλευθες προτάσεις για την σταθεροποίηση , εξυγίανση και βιωσιμότητά του.  Ευελπιστούμε οι νέες πρωτοβουλίες να είναι προς την κατεύθυνση αυτή.

       Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας επί της επιχειρηματολογίας των αρμοδίων φορέων, για τη μη υιοθέτηση των προτάεων της  Ομοσπονδίας μας.

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
           Μετά τιμής
  
        Ο Πρόεδρος                                                              0 Γεν. Γραμματέας
Νικολόπουλος Βασίλειος                                             Παπαδόπουλος ΒΑσίλειος 
      Ταξχος ε.α.                                                                             Ταξχος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου