....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Εορτασμός Αγ.Γεωργίου στην 98 ΑΔΤΕ


Στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς πραγματοποιήθηκαν  χτες Τέταρτη εκδηλώσεις στο Στρατόπεδο ΣΧΗ (ΠΖ) ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ στη παγανή της ΜυτιλήνηςΤην Τετάρτη 23 Απριλίου 2013 στις 11:20 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», εντος του διοικητηρίου της 98 ΑΔΤΕ, η τελετή εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς, με την παρουσία του Δ/κτη της 98 ΑΔΤΕ.
Στην δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου εντός του χώρου του στρατοπέδου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιακώβου, παρέστησαν οι:


Ο Δ/κτης της 98 ΑΔΤΕ, απόστρατοι στρατηγοί και διοικητές, εκπρόσωποι από τα σώματα ασφαλείας, εκπρόσωποι από το πολεμικό ναυτικό και αξιωματικοί του Στρατού από όλα τα σώματα. Επίσης παραβρέθηκαν και Ο δήμαρχος Λέσβου, ο αντιπεριφερειαρχης Λέσβου, και πολλοί άλλοι επίσημοι.Με βάση το τελετουργικό, εψάλλει δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης  κ.κ Ιακώβου, ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από το Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ. Μετά το πέρας της τελετής, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση οπλισμού που υπήρχε στο χώρο , στο τέλος στους καλεσμένους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και διάφορα φαγώσιμα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕΤο LesvosPost.com με τον δημοσιογράφο- Δ/ντη Στεφάνου Γεώργιο μετά από ειδική άδεια από την διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση και κατέγραψε πλάνα από αυτή..Επιμέλεια- ρεπορτάζ Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης αρχισυντάκτης LesvosPost.com)Κάμερα Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Άγιος Γεώργιος. Ο “πεζικάριος” Άγιος γιορτάζει σήμερα και μαζί του και ο Στρατός Ξηράς ,εκτός από το Πυροβολικό .

Η ιστορία του έχει ενδιαφέρον.Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε περί το 270 μ.Χ. στην Καπαδοκία από πλούσιους και επιφανείς γονείς, απόκτησε ευρύτατη μόρφωση και σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στο Ρωμαϊκό Στρατό όπου χάρη στα προσόντα και την πολεμική του δράση ανήλθε γρήγορα στο βαθμό του Χιλίαρχου.


Το μέλλον του, ως Αξιωματικού, διαγραφόταν λαμπρό. Αλλά όταν ο Αυτοκράτορας της Ρώμης Διοκλητιανός κήρυξε νέο διωγμό των Χριστιανών, ο Χιλίαρχος Γεώργιος δεν δέχθηκε να συλλάβει και να παραδώσει στα βασανιστήρια Χριστιανούς όπως είχε διαταχθεί. Αντίθετα διακήρυξε και αποκάλυψε με θάρρος ότι και ο ίδιος είχε ασπασθεί τον Χριστιανισμό. Ο Διοκλητιανός για να τον μεταπείσει του πρόσφερε μεγάλα αξιώματα και θέσεις στην Αυτοκρατορία. Αλλά, όταν τελικά διαπίστωσε ότι μήτε με τις υποσχέσεις, μήτε με τις απειλές πέτυχε να κάμψει ή έστω να κλονίσει την πίστη του στο Χριστό, διέταξε να τον παραδώσουν στα βασανιστήρια.

Υποβλήθηκε τότε ο Χιλίαρχος Γεώργιος στο μαρτύριο της πείνας, της δίψας και του μαστιγώματος. Θανατώθηκε με αποκεφαλισμό (23 Απριλίου του 303 μ.Χ.).
  


Η μετά θάνατο θαυματουργός εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου αναφέρεται στους χρόνους μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και συγκεκριμένα κατά την εκστρατεία των Τούρκων εναντίον του Χριστιανού Ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Στεφάνου. Αυτός απειλούμενος να καταστραφεί και ζητώντας τη βοήθεια του Χριστού είδε στον ύπνο του τον Άγιο Γεώργιο ο οποίος τον εμψύχωσε και του είπε να έχει πίστη στο Θεό και να επιτεθεί εναντίον του εχθρού τον οποίο και θα νικήσει.
  
Από τότε ο Ηγεμόνας Στέφανος τοποθέτησε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στις Σημαίες και αργότερα σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, επικράτησε οι Σημαίες του Πεζικού, που προπορεύονται στις μάχες και τις θυσίες, να φέρουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.
  


Με Βασιλικό Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε το 1864 θεσπίστηκε οριστικά από την Πολιτεία να φέρουν οι Πολεμικές Σημαίες την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και με άλλο Βασιλικό Διάταγμα το 1953 καθιερώθηκε ως γιορτή του Πεζικού και των υπολοίπων Όπλων και Σωμάτων του Στρατού, εκτός του Πυροβολικού, η 23η Απριλίου, ημέρα που μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος.

Με διαταγή του ΓΕΣ έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο να εορτάζεται στο στρατόπεδο της Σχολής Πεζικού, ο Προστάτης του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού) .


ΠΗΓΗ: http://www.lesvospost.com/2014/04/blog-post_2350.html#.U1jDfFdlvyh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου