**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου ΕΑΑΣ Ιωαννίνων προς τον εκδότη της εφημερίδας ΄΄Το Βήμα΄΄ κ. Σταύρο Ψυχάρη





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γκορέζης

Οδός Θαρύπα αριθ. 6, Τ.Κ. 45221,Ιωάννινα

Τηλ. 6945591171


                                                                                                        Ιωάννινα, Απρ 2014



ΠΡΟΣ : Τον εκδότη εφημερίδας «Βήμα» κ. Σταύρο Ψυχάρη



ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για την «ειδική έκδοση» του Βήματος

              « Κατοχή και Αντίσταση».



  1.   Με μεγάλη κατάπληξη είδα να κυκλοφορεί στο πανελλήνιο η εν θέματι ειδική έκδοση της εφημερίδας σας, που την βαπτίζετε στη σελ. 4 και πνευματική σας ιδιοκτησία. 


   2.   Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν είναι πνευματική σας ιδιοκτησία ,αλλά με τον τρόπο που αναπαρήχθητε και κυκλοφόρησε, είναι μια αυθαίρετη εισβολή στη πνευματική ιδιοκτησία του ΓΕΣ, υποκλοπή της δια της μεθόδου της φωτογράφησης-όπως άλλωστε το παραδέχεσθε στη σελ. 4 της έκδοσης σας- και διάθεση της στο αναγνωστικό κοινό έναντι οικονομικού τιμήματος, δηλαδή εμπορευματοποίηση της. Και το κερασάκι στη τούρτα είναι να επικαλείστε στη σελ. 4 το Νόμο 2387/1920 και άλλους συναφείς Νόμους για να απαγορεύσετε την αναπαραγωγή της σε όλους, αλλά και στον υποφαινόμενο που την δημιούργησε, παρουσιάζοντες ως επιμελητή ύλης κάποιον κ. Μαλούχο Γεώργιο. 


   3.    Σας πληροφορώ ότι ο υποφαινόμενος παρεχώρησα την πνευματική ιδιοκτησία στο ΓΕΣ χωρίς να την απεμπολώ πλήρως, κυρίως ως προς το ηθικό μέρος. 


   4.   Για την εργασία αυτή εργάσθηκα επί δύο έτη στη ΔΙΣ/ΓΕΣ, και αποτέλεσμα ήταν να παραχθεί η οκτάτομη εργασία-βιβλίο με τον τίτλο «Αρχεία Εθνικής Αντίστασης 1941-45» που σε κάθε τόμο περιλαμβάνει , σαν αναπόσπαστο μέρος και σε ξεχωριστή σελίδα : Την Αφιέρωση στους νεκρούς της Εθνικής μας Αντίστασης, τον συντάκτη της Ιστορικής Επισκόπησης Υποστράτηγο Γεώργιο Γκορέζη, τον Επιμελητή ύλης Υποστράτηγο Γεώργιο Γκορέζη, τον Πρόλογο από τον Δντή ΓΕΣ/ΔΙΣ, την Εισαγωγή από τον Επιμελητή Ύλης Υποστράτηγο Γεώργιο Γκορέζη και την Ιστορική Επισκόπηση από τον Υποστράτηγο Γεώργιο Γκορέζη. Σεις Αφαιρέσατε όλες τις παραπάνω εισαγωγικές σελίδες, φωτογραφήσατε όλες τις υπόλοιπες σελίδες που είναι ο κορμός και η ουσία του έργου, και δεν είχατε την πρόνοια ούτε καν να μνημονεύσετε όλους τους παραπάνω που εργάσθηκαν για το έργο.  


   5.   Με την ενέργεια σας αυτή :


         α. Ζημιώνετε ηθικά τον υποφαινόμενο και την επιτροπή που εργάσθηκε για το έργο.


         β. Ζημιώνετε οικονομικά το ΓΕΣ και το ΥΕΘΑ, δεδομένου ότι η οκτάτομη εργασία διατίθεται στο κοινό έναντι είκοσι οκτώ (28 ) ευρώ. Σεις τη διαθέτετε έναντι 15 περίπου ευρώ, και γίνεσθε αθέμιτος ανταγωνιστής.


         γ.  Δίνετε την εντύπωση στο κοινό ότι ο χώρος του ΓΕΣ, και του ΥΕΘΑ έχει παραδοθεί λεία στα Μέσα Ενημέρωσης.


        δ.  Επαναφέρετε για μένα την αλήστου μνήμης εποχή του ΥΕΘΑ Γιάννη Βαρβιτσιώτη.


    6.   Διαμαρτύρομαι έντονα για τις παραπάνω ενέργειες σας, που έγιναν κατά παράβαση ισχυόντων στη χώρα μας Νόμων, αλλά και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά ισχύουν στα πολιτισμένα κράτη.


   7.   Δηλώνω ότι επιφυλάσσω για τον εαυτό μου και θα ασκήσω, όποτε εγώ θα κρίνω, κάθε έννομο δικαίωμα, που με την ανωτέρω ενέργεια σας έχει μέχρι τώρα παραβιαστεί.-

                                                                                    

                                                                                                 Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γκορέζης

                                                                                                                Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου