....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2014Την 20:00 της 19ης Ιουλίου 2014 στα πλαίσια των τριημέρων εκδηλώσεων των «Αλεξανδρείων 2014» που καθιερώθηκαν, να εορτάζονται κάθε χρόνο από φέτος από το «Αλεξάνδρειο» Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε ομιλία του Επίτιμου Α/ΓΕΣ – Στγου Φράγκου Φραγκούλη με θέμα «Η ιδιοφυής στρατηγική του Μ. Αλεξάνδρου». Ο ομιλητής εντυπωσίασε το ακροατήριο με την αφηγηματικότητα  γλαφυρότητα, εκφραστικότητα και με το χιούμορ του και κυρίως με τις ιστορικές επισημάνσεις του και συγκρίσεις,  παρουσιάζοντας με το καλύτερο τρόπο και με ανάλογο υλικό παρουσίασης (powerpoint) το στρατιωτικό και πολιτιστικό έργο του μεγάλου στρατηλάτη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χορωδιακή παρουσίαση με ένα εκπληκτικό μαέστρο και άριες από τη κ. Παπαδοπούλου συνοδευομένη από ένα εξαίρετο πιανίστα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχισυντάκτης της εφημερίδας μας με το Δημοτικό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης κ. Μάκη Στεργίου , ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου της ΕΑΑΑ Σμήναρχος Ρότας Κ., ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Πιερίας  Ταγματάρχης ε.α. κ. Χατζημαλλής Γεώργιος.,  ο Πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Αυστραλίας με τη σύζυγό του κ. Σαδερλαντ, ο Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος., η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία. , η κ. Παπαδιαμαντή εκπρόσωπος του Υφυπουργού Παιδείας  και διά βίου Μάθησης κ. Κουκουδήμου Κων/νου, η Πρόεδρος των γυναικών Μακεδονίας Αθηνών κ. Καψή, η Πρόεδρος των Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης κ. Παπαθανασίου Β., αρκετοί Απόστρατοι Αξκοι και Μέλη της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου που Πρόεδρος είναι η κ. Γκατζούλη Νίνα, εξ Αμερικής η οποία παρασημοφόρησε τον ομιλητή αλλά και την Εκτελεστική Γραμματεία του Ιδρύματος που Πρόεδρος είναι ο κ. Πασχάλης Διονύσης. Από την ιστοσελίδα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος καταχωρούμε παρακάτω ορισμένα στοιχεία καθότι το Ίδρυμα σε πολλούς να είναι άγνωστο το σημαντικό έργο που επιτελεί. Για την όλη εκδήλωση εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια (φωτό από την εκδήλωση). 

Αποστολή του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Μνημείου Αλεξάνδρου είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 με την πρόθυμη συμβολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων όλου του κόσμου και τη γενναιόδωρη συμμετοχή της Ελληνικής Πολιτείας. Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο στην Αμερική, με έδρα τη Νέα Υόρκη και 9μελή Εκτελεστική Γραμματεία στην Ελλάδα με έδρα την Κατερίνη.

Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για την προώθηση της μελέτης του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς οι Μακεδόνες είτε ζούμε στην Ελλάδα ή έχουμε μεταναστεύσει σε άλλες χώρες μοιραζόμαστε ένα κοινό δεσμό: την αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας τη Μακεδονία, αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ιδιαίτερα δε για τον πολιτισμό που μετέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Για το λόγο αυτό οι Μακεδόνες στο εξωτερικό έχουν δημιουργήσει ένα Διεθνές Ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και έχουν αναγείρει ένα υπέροχο κτίριο στους πρόποδες του βουνού Ολύμπου. Με την πρόθυμη συμμετοχή των Απανταχού Μακεδόνων και την συνεισφορά του ελληνικού κράτους, υπάρχει ένα ίδρυμα που έχει σύγχρονη προσέγγιση σε αυτή την πιο συναρπαστική πτυχή της παγκόσμιας ιστορίας.

Η ιστοσελίδα του ΔΙΜΑ στο FACEBOOK επιχειρεί να διερευνήσει τρόπους ούτως ώστε ο καθένας μας να συμβάλει στο έργο του Ιδρύματος με κάθε δυνατό τρόπο. Ως Έλληνες πρέπει να ενωθούμε και να προωθήσουμε την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη την αχανή αυτοκρατορία του αφήνοντας κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, οπουδήποτε πήγε, σημάδια Ελληνικού πολιτισμού.

Στόχοι του Ιδρύματος

Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, πνευματικοί, κοινωνικοί, καλλιτεχνικοί και πολιτιστικοί. Ειδικότερα οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν την προσπάθεια να καταστεί το Ίδρυμα Παγκόσμιο Αμφικτιονικό Κέντρο των Μακεδόνων.

Οι στόχοι επεκτείνονται στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Μακεδονία, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, τη διαφώτιση όλων των λαών της γης προωθώντας και διανέμοντας πληροφορίες για την ιστορία, την τέχνη, τα επιτεύγματα, τον πολιτισμό και την εθνική και πολιτισμική κληρονομιά των Μακεδόνων.

Η προαγωγή της ιατρικής και παιδείας, θεσμοί που συντελούν στην αναβάθμιση της κοινωνίας, είναι πρωτεύοντες στόχοι του Ιδρύματος, όπως είναι και η προαγωγή των κοινωνικών, πολιτιστικών και φιλικών σχέσεων ανάμεσα στο λαό της Ελλάδας με άλλους λαούς.

Επίσης στόχος του Ιδρύματος είναι η διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της εθνικής ταυτότητας και των παραδόσεων του ελληνισμού, όπως είναι και η διοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων, εκθέσεων ζωγραφικής, γλυπτικής, βιβλίων και άλλων μορφών καλλιτεχνικών και πνευματικών θεμάτων.

Ανωτάτη Αρχή Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Γκατζούλη Νίνα-Πρόεδρος-Πανεπιστημιακή/Καθ. Νεοελληνικών UNH
Παναγιώτης Μπαλτατζής-Α Αντιπρόεδρος -Ιατρός Παθολόγος
Παπαδόπουλος Γεώργιος-Β Αντιπρόεδρος-Επιχειρηματίας
Κυριμλής Στέλιος-Γραμματέας-Οικονομολόγος
Τασσόπουλος Δημήτριος-Ταμίας-Επιχειρηματίας
Νομικός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλάκης.
Μέλη του Συμβουλίου: Κώστας Χατζηστεφανίδης, Ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης, Φώτης Γερασόπουλος, Ανδρέας Μπουικίδης, Ναπολέων Δαμιανίδης, Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Ροδή Μητκώνη, ex officio Δημήτρης Χατζής, Βασίλειος Γκατζούλης, Τζήνα Μητούλη, Νίνα Περοπούλου Δημήτρης Μποζιρικίδης, Χρήστος Παπαδήμας, Μιχαήλ Στρατής
Επίτιμος Πρόεδρος ΑΑ Παναγής Μητούλης - Επίτιμος Πρόεδρος ΕΓ Δρ. Δημήτριος Παντερμαλής

Εκτελεστική Γραμματεία Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πασχάλης Διονύσης-Πρόεδρος Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου
Φαχαντίδης Επαμεινώνδας-Αντιπρόεδρος-Ιατρός χειρουργικής/Καθ. Ιατρικής
Καζταρίδης Ιωάννης-Αντιπρόεδρος-Φιλόλογος/Ιστορικός Καθ.ΜΕ
Γιουματζίδης Δημήτρης-Γενικός Γραμματέας/ Καθ. ΜΕ
Αθανάσιος Μαντζούκας-Οικονομικός Διευθυντής-
Υπεύθυνη Συμβουλευτική Επιτροπή
Νιγδέλης Παντελής-Σύμβουλος-Πανεπιστημιακός/Καθ. Ελληνιστικής Εποχής
Παπαναστασίου Αναστάσιος-Σύμβουλος- Επιχειρηματίας

Οι λήψεις φωτογραφιών έγιναν από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Νομού Πιερίας Tαγματάρχη ε.α. Γεώργιο Χατζημαλλή
                                                                  Πρόσοψη κτιρίου
                                            Πρόσοψη Κτιρίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ
                                                          Σήμα εκδήλωσης
                                                  Καλλίτεχνικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης
                                Επίτιμος Α/ΓΕΣ και π. ΥΦΕΘΑ Αντγος ε.α. κ. Φράγκος Φραγκούλης
                                      Παρασημοφόρηση από την κυρία Άννα Γκατζούλη

                        Ο Πρόεδρος της Βουλής  της Βόρειας Αυστραλίας κύριος Δάδερλαντ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου