**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με Α' ΓΕΣ


Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με Α' ΓΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2014

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού

          Την 19η Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια συνεργασίας και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.
           Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στο γραφείο του Κου Αρχηγού, περιελάμβανε ενημέρωση επί ειδικών και γενικών θεμάτων της Ε.Α.Α.Σ. και των Μελών της, με κατάθεση σχετικού υπομνήματος.  Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε κατεξοχήν συναδελφικό και άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο.
          Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., όπως το Μ.Τ.Σ. και το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για τα ε.α. όσο και για τα ε.ε. Στελέχη, όπου δηλώθηκε η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την άμεση και πλήρη εφαρμογή τους.
          Ο Κος Αρχηγός εξέφρασε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη και στήριξή του προς της Ε.Α.Α.Σ., τονίζοντας τον άρρηκτο δεσμό των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων. Μας ενημέρωσε για τη διαβεβαίωση και δέσμευση που έλαβε από την Κυβέρνηση ότι, θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του ΣτΕ, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί ακόμα ο τρόπος και ο χρόνος υλοποίησής τους.  Αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα περί εντάξεως των 3 Μετοχικών Ταμείων στο ΕΤΕΑ, μας γνώρισε την επίσημη θέση του ΥΠΕΘΑ πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι το Μ.Τ.Σ. ούτε είναι ούτε δύναται να θεωρηθεί ως επικουρικό.
       Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τον Κο Αρχηγό να εκδηλώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον του, για την επίλυση των υποβληθέντων θεμάτων και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία του ΓΕΣ με την Ε.Α.Α.Σ., με αλληλοενημερώσεις και εκ νέου συναντήσεις, όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις και τα τυχόν νέα δεδομένα.

Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου