....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Αντγος Στυλιανός Νάσης : ΄΄Η άμυνα δεν ειναι χώρος για show΄΄


Στυλιανός Νάσης: Η άμυνα δεν είναι χώρος για show
http://1.bp.blogspot.com/-ykAnrBiGgV4/U8_X027kPEI/AAAAAAABwt8/cE85XAEyTos/s1600/%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%8211.jpg
Επιμέλεια Δόνα Καπαρτή


Πυροβολώντας αποχώρησε από τη θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, κάνοντας λόγο για ιδιοτελή συμφέροντα και σπίλωση της αξιοπρέπειας «αυτών που δεν εξυπηρετούν το βόλεμα κάποιων».
 
Συγκεκριμένα, κατά  την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού Γεώργιου Μπασιακούλη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο... ο Στυλιανός Νάσης μίλησε για κάποιους που εξυπηρέτησαν ιδιοτελή και άλλα συμφέροντα χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάσει.

Αναφερόμενος σε αυτούς τους “κάποιους” υποστήριξε ότι δεν δίστασαν να σπιλώσουν την αξιοπρέπεια και το ήθος αυτών που δεν εξυπηρετούν το βόλεμα τους. "Ο καθένας φτιάχνει την προίκα του, που την κουβαλάει στη ζωή του”, πρόσθεσε.

"Να μην διακοσμείτε τις καρέκλες-θέσεις σας"

Aκολούθως ο κ. Νάσης παρότρυνε όλους να πράξουν τρία πράγματα. “Το πρώτο, προσπαθήστε όλοι μαζί, όχι σε ομάδες, για  το καλό της ΕΦ, αυτό που η πολιτεία καθορίζει. Το δεύτερο, μη `διακοσμείτε` τις καρέκλες-θέσεις σας τώρα και στο μέλλον και να έχετε στρατιωτικά δεοντολογικό θάρρος. Τρίτο, μην επιτρέψετε στους ελλειμματικούς επαγγελματικά να κατευθύνουν τις εξελίξεις της ΕΦ”, είπε.

“Η άμυνα και η ασφάλεια δεν θέλει μάρκετινγκ ούτε λόγια αλλά έργα. Δεν είναι εδώ χώρος για σόου”, κατέληξε ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.
 
Νέος Αρχηγός "Θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις"

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός Γεώργιος Μπασιακούλης είπε πως αποτελεί ύψιστη τιμή η ανάληψη των νέων του καθηκόντων και υποσχέθηκε να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις, για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία της Εθνικής Φρουράς.

“Η παράνομη κατοχή εδάφους, ο συνεχιζόμενος εποικισμός και οι διαρκείς απειλές που απροκάλυπτα εκτοξεύονται εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Κύπρος και η σύγχρονη άμυνα που της αναλογεί, θα πρέπει να στηριχθεί στην έξυπνη μορφή της, τη μοντέρνα τακτική και την λογική εκμετάλλευση του τελευταίου Ευρώ ώστε να είναι σε θέση να μεταδώσει στο κυρίαρχο συστατικό επιτυχίας κάθε στρατού, το συναίσθημα του νικητή.

“Υποχρέωσή μου είναι να διοικήσω σύμφωνα με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς αλλά και με δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Το ίδιο θα απαιτήσω από όλα τα στελέχη σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας”, είπε.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως “μέσα από την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλοεκτίμηση, την αναγνώριση των διακριτών ρόλων και ευθυνών, την αμοιβαία κατανόηση, αλλά κυρίως τη δημιουργική λειτουργία σε κλίμα ηρεμίας, θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας με οδηγό τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της πολιτικής  ηγεσίας”.
 
Πρόεδρος: Να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα μαχητικής ετοιμότητας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε υψηλά επίπεδα μαχητικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.sigmalive.com/news/local/146543

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου