**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μια φωτογραφία-αφιέρωση των Στρκών σε όσους ΄΄συγχαίρουν΄΄ κόβοντας το εφάπαξ τους


Image
Η ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρσόσωπα του πληρώματος της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ. Το χαμόγελο που πάει να γίνει γέλιο χαράς και ανακούφισης από τη μια, η γυναικεία στοργή που υπάρχει κάτω από τη στολή και το σαστισμένο βλέμμα ενός παιδιού που ξέρει ότι η περιπέτεια που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει βέβαια ,πέρασε χάρη σ΄ αυτούς “με τις μπλε στολές”.

Οι βατραχάνθρωποι του ΠΝ πάντα “εχθροί” της δημοσιότητας μην έχετε αμφιβολία θα θυμούνται αυτή την επιχείρηση στη Λιβύη με πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση . Είναι εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν με …χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους. Αλλά το να σώζεις ανθρώπινες ζωές και να “σβήνεις” το συναισθημα της απόγνωσης είναι προφανώς πιο ικανοποιητικό.

Ο ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεχάρη όλο το προσωπικό για την επιτυχία. Ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη θα πρεπει να πούμε. Επειδή έχει τύχει πολλές φορές να δούμε τους Έλληνες στρατιωτικούς να συμμετέχουν σε πολυεθνικές ασκήσεις με Ένοπλες Δυνάμεις “μεγαθήρια” δεν είχαμε και δεν έχουμε ποτέ την παραμικρή αμφιβολία ότι “ο Έλληνας θα τη βρει την άκρη”. Χωρίς πολλά τεχνικά μέσα,χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη αν αυτό που κάνει τον εμπνέει και το πιστεύει ,δεν μπορεία κανείς και τίποτα να τον σταματήσει.

Η συμμετοχή σ΄ αυτή την αποστολή στη Λιβύη ήταν για όσους είχαν την τύχη να συμμετάσχουν ένα “διάλλειμμα”. Όλοι τους θυμηθήκαμε ,τους θαυμάσαμε, είπαμε πολλά και μεγάλα μπράβο. Και κυρίως βέβαια οι πολιτικοί που έσπευσαν ο καθένας με τον τρόπο του κάτι να κερδίσει . Όλοι …ήταν πάνω απο τα τηλέφωνα λέει για να διαπιστώσουν πως πάει η επιχείρηση! 

Το θέμα είναι ότι τώρα που επέστρεψε η φρεγάτα, όλοι αυτοί …δεν θα σηκώνουν το τηλέφωνο. Γιατί τώρα θα πρέπει να βρουν τρόπο να πουν στην κοπέλα και τον νεαρό της φωτογραφίας ότι δεν πρόκειται να του επιστρέψουν αυτά που κέρδισε στο δικαστήριο κι ότι θα πρέπει αν και στρατιωτικοί να …ψάξουν για συνταξιοδοτικό στον ιδιωτικό τομέα.

Η φωτογραφία του Reuters λοιπόν αφιερωμένη σ΄ όλους όσους συγχαίρουν …μέσω περικοπών. Υπογραφή "οι αντιπαραγωγικοί - αυτιστικοί" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου