**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Εκκλησιαμός στο Ι.Ν.Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Άνω Θέρμες ( 21 Σεπ 2014 )



  Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, ο "Προεόρτιος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος", με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, που από το 2013 είναι ο "ανάδοχος" και επιμελείται το Ιερό Παρεκκλήσιο.
  Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, με κουστωδία αποτελούμενη από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη κ. Σοφρώνιο, 4 Ιερείς, μεταξύ αυτών και ο υπεύθυνος για τα εκκλησάκια στα Πομακοχώρια και την ευρύτερη ορεινή περιοχή, Ιερέας κ. Γεώργιος Σπάρταλης, όπως και 2 Ιεροδιακόνους, τιμώντας τον εορτάζοντα άγιο, αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Πιστών.
  Στον Πανηγυρικό εσπερινό, προσήλθαν συνολικά πάνω από 200 πιστοί, κυρίως από την Ξάνθη, την Σταυρούπολη και τις γειτονικές περιοχές που μίσθωσαν συνολικά 4 λεωφορεία (2 από τις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης και 2 από το Σύλλογο Ποντίων), καθώς και άλλοι που προσήλθαν με 8-10 ΙΧΕ οχήματα.
  Το σημαντικότερο είναι ότι, παρά τον βροχερό καιρό, ανταποκρίθηκαν, πάρα πολλοί απλοί κάτοικοι της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης και Σταυρουπόλεως στην κοινή πρόσκληση/ανακοίνωση και προσήλθαν με θέρμη και θέληση στο Παρεκκλήσι και έτσι ήχησε πάλι η καμπάνα του, άναψαν τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας ενώ δίπλα του κυμάτιζαν περήφανα, η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική Σημαία.
  Από τους Συλλόγους της Πόλης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης κ. Απόστολος Πολυμένης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης Υπτγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης και ο Αντιπρόεδρος Ταξχος κ. ε.α.Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Καστοριάς, Υπτγος ε.α κ. Ηλίας Τζωρτζόπουλος και ο Ταμίας του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης κ.Δημαράς Δημοσθένης, όπως και αρκετά μέλη των Συλλόγων και Ενώσεων.
  Μετά την αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους. Στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε όλους παραδοσιακά χειροποίητα ποντιακά εδέσματα και αναψυκτικά, από τις κυρίες του Συλλόγου Ποντίων, με μουσική υπόκρουση ποντιακής μουσικής και τραγουδιών.
  Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης, δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί  την προσπάθεια για την Ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων. 
  Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, παρά τον βροχερό καιρό  και επιπλέον  τα άτομα που  συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:
    α. Τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων, που από την παραμονή μετέβησαν και ευπρέπισαν/στόλισαν το ιερό παρεκκλήσιο και την επομένη συμμετείχαν στο λαμπρό εορτασμό του.
    β. Τον Τχη ε.α Κρουσταλάκη Κων/νο, για την προσωπική του εργασία στην μεταφορά και ανάπτυξη της ηλεκτρικής και μεγαφωνικής εγκατάστασης.
    γ. Τις κυρίες του Συλλόγου Ποντίων, που παρασκεύασαν και προσέφεραν τα χειροποίητα Ποντιακά εδέσματα.
  Ελπίζουμε μελλοντικά, ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις ή και απλοί κάτοικοι θα ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας με τα μέλη τους στους σποραδικούς εκκλησιασμούς, όπως και να υιοθετήσουν το τελευταίο από τα εκκλησάκια που βρίσκονται στα Πομακοχώρια, το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγ. Γεώργιος στη ΜΕΔΟΥΣΑ, που ακόμα "ζητά" ανάδοχο, για να αναλάβει τη φροντίδα του (χρήζει συντήρησης) και ακολούθως να ενταχθεί και αυτό στον επόμενο προγραμματισμό «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2015» και έτσι να λειτουργούν για να διατηρηθούν και τα οκτώ( 8) εκκλησάκια της παραμεθόριας αυτής περιοχής της Πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου