**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας




     Εκδηλώσεις για την Ημέρα «Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», που έχει καθιερωθεί  η 14η Σεπτεμβρίου  με το Ν.2645/1998 (ΦΕΚ 234/9-10-1998), έλαβαν χώρα σε όλη την επικράτεια.
  Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στην Αθήνα διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Σ.Π.Ε.).
    Η αρχή έγινε το Σάββατο 13/9/14 με την Ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Σ.Π.Ε.), με θέμα 1914 -2014, εκατό χρόνια από την έναρξη των διωγμών που οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.
 
 
 
    Την Κυριακή 14/9/14 έλαβε χώρα Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν Αγίας Ειρήνης (Αιόλου) όπου παρέστησαν εκπρόσωποι και αντιπροσωπείες από τη Βουλή των Ελλήνων για τα Πολιτικά Κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Αντιπρόεδρος Βουλής Ιωάννης Τραγάκης), από την Κυβέρνηση (Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα), από τις ΕΔ (Υπτγος Κων/νος Βασιλειάδης Δντης ΓΕΣ/ΔΙΤ), από τις  Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, από την τοπική αυτοδιοίκηση ( Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα  Κυπριανίδου), και από πλειάδα προσφυγικών  Σωματείων Μικρασιατών αλλά και Ποντίων.  Η επετειακή ομιλία για την  εκδήλωση έγινε από τον Βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο.
 
   Ακολούθησε πομπή δια μέσω των οδού Ερμού και Μητροπόλεως προς το Σύνταγμα.  Ενδιάμεσα έγινε δέηση στο μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα  Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και κατάθεση στεφάνου από τον Αντιπρόεδρο της Ο.Π.Σ.Ε.  Σπύρο Ισόπουλο.
 
 
  Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την  κατάθεση στεφάνων που έλαβε χώρα από τους παραπάνω εκπροσώπους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ τιμές απέδωσε τμήμα του Μ.Λ.Α.Τ.
 
    Την Ε.Α.Α.Σ. εκπροσώπησε και κατέθεσε στέφανο το Μέλος του Δ.Σ. Ανχης ε.α. Παντελής Κράγκαρης.
 
  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου