**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

΄΄Βρέξει χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει΄΄ το ΄΄δογμα΄΄ για να απαξιωθούν οι Στρκοι




19.09.2014 | 00:01
Image
Στο προσκήνιο άπαντες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί και οι βουλευτές αναγνωρίζουν πόσο δίκιο έχουν οι στρατιωτικοί να διαμαρτύρονται για τις περικοπές που τους επιβλήθηκαν . Προσθέτουν ότι “η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί εκτελώντας την απόφαση του ΣτΕ”, χωρίς βέβαια να διευκρινίζουν ότι θα πρόκειται για εκτέλεση του 40%! Στο παρασκήνιο όμως , δεν κρύβουν την ενόχλησή τους και την δυσαρέσκειά τους για την δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει την κυβέρνηση οι στρατιωτικοί. Κι εκεί κάποιοι θυμούνται ότι υπάρχει και ο κοινωνικός αυτοματισμός! Κι έτσι θυμούνται το …ρητό που έχουμε στον τίτλο: “Βρέξει,χιονίσει η καραβάνα θα γεμίσει”!

Πως μεταφράζεται αυτό; Ότι “εσείς οι στρατιωτικοί κάτι παίρνετε”. Αυτό είναι …το σύνθημα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Όχι τώρα αλλά εδώ και μήνες. Στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ήταν η κα.Μαρία Σπυράκη που είπε στην τηλεόραση του Star αναφερόμενη στο περίφημο “κοινωνικό μέρισμα” ότι “οι στρατιωτικοί θα πάρουν τα λεφτά τους”!

Ακολούθησαν κι άλλοι πολλοί στο ίδιο περίπου πνεύμα που θέλει τους στρατιωτικούς να πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι και η σχεδιαζόμενη επιστροφή του 40% όσων δικαιούνται με βάση απόφαση του ΣτΕ “πλασσάρεται” ως…αύξηση!

Το κείμενο του Πτέραρχου ε.α Γιώργου Σκαρλάτου που δημοσίευσε το Onalert απαντά σ΄ όλους αυτούς.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να “κατευναστεί” ο θυμός των στρατιωτικών. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα και οι επιλογές. Από την επιλογή του επόμενου Α/ΓΕΕΘΑ ως την “διάβρωση” εκ των έσω των Ενώσεων Στρατιωτικών ,επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Τα προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Και ο επιχειρούμενος κοινωνικός αυτοματισμός δεν περνά πια τόσο εύκολα. Οι στρατιωτικοί έχουν πια τρόπους να τον αντιμετωπίσουν και να τον εξουδετερώσουν.

Και κάτι τελευταίο: υπάρχουν πλέον και περιπτώσεις που ακόμη και η “καραβάνα” δεν γεμίζει…

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας.Στην παραπανω φωτογραφια ειμαι ο πρωτος απο αριστερα οταν ειμουν στρατιωτης το 1968.Με τη σελιδα εχει σχεση καποιος απο τους στρατιωτες της φωτογραφιας για να ερθομε σε επαφη? Δε θυμαμαιτα ονοματα τους Θα ηταν μεγαλη χαρα για μενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή