**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Θέλουμε την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και όχι συμψηφισμούς !



Την πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για συμψηφισμό των οικονομικών υποχρεώσεων προς την Εφορία των ένστολων, με τις απολαβές που ισοδυναμούν απο την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, κρίνει και επιρίνει η ΣΚΑΥ.
“”Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός συνδυασμός – παράταξη των αστυνομικών υπάλληλων Θεσσαλονίκης...
που υπηρετούν σε όλες τις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της ΓΑΔΘ, επειδή έχει έννομο συμφέρον για την
προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, βάσει του Συντάγματος και του ν. 1264/1982, τολμά και αιτιολογημένα-τεκμηριωμένα προτείνει για την αποκατάστασή μας.
 
Η αμετάκλητη και τελεσίδικη δικαστική απόφαση του ΣτΕ έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως παντού και το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει είναι υπεραρκετό. Η μη εφαρμογή της δεν δικαιολογείται άλλο!
 
Το Σύνταγμα επιτάσσει και ορίζει ότι το Κράτος οφείλει να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς όμως εδώ και καιρό η εφαρμογή της εν λόγω δικαστικής αποφάσεις, που αφορά περίπου 170.000 εργαζόμενους στα ΣΑ στις ΕΔ, έχει γίνει, δυστυχώς, θέμα πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό.
 
Επειδή όμως, από την άλλη, το Κράτος δια μέσου της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή του ενιαίου φόρου ιδιοκτητών ακίνητων, καθώς επίσης συνεχίζεται η είσπραξη μέσω των τριών διμηνιαίων δόσεων φόρου εισοδήματος, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια άδικη και εν μέρει παράτυπη συμπεριφορά της εκτελεστικής εξουσίας, της διοίκησης.
 
Για όλα αυτά ως συνδικαλιστικός φορέας αιτιολογημένα για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε όπως οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές του Κράτους να προχωρήσουν, άμεσα,  σύμφωνα και με τις συνταγματικές αρχές της νομιμότητας και της αναλογικότητας και βάσει της αρχής της χρηστής διοίκησης όλων των κρατικών οργάνων, στη νομοθέτηση του συμψηφισμού των αναδρομικών οφειλών που επιβάλει η απόφαση του ΣτΕ για το χρονικό διάστημα από Αύγουστο 2012 έως και σήμερα Σεπτέμβριο 2014, με τις οφειλές των ένστολων εργαζομένων πολιτών που ορίζει το Υπουργείο Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χρηματικά ποσά των δόσεων της εφορίας δια μέσου των αρμοδίων ΔΟΥ.
 
Είμαστε σίγουροι ότι αυτό διευκολύνει και τις αρχές του Κράτους και το Δημόσιο Συμφέρον σε σχέση βεβαία με τις δημοσιοοικονομικές συνθήκες, αλλά και τους σκληρά εργαζομένους των ΣΑ και των ΕΔ σε σχέση με τις άδικες και αντισυνταγματικές μειώσεις και κράτησες του Ν. 4093/2012, όπως αποφασίστηκε δικαστικά, που τους έχουν επιβληθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα των «Μνημονιακών» 5 ετών, από 2010 έως 2014, με τις επιταγές της Τρόικας.
Έτσι θα διασφαλιστεί και το αξιόμαχο των ΣΑ και των ΕΔ, κάτι το οποίο ακούγεται έντονα αυτό το διάστημα.
Η πρόταση είναι πολύ απλή και εύκολα υλοποιήσιμη! Δώστε μας αυτά που κερδίσαμε και δικαιούμαστε, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας!
Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου