**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Παρέλαση ονομάτων για το ΥΕΘΑ



ΠΗΓΗ : Staratalogia

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Τις επόμενες μέρες θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να έχει... κύρος, γνώσεις γύρω από τα στρατιωτικά θέματα και επίγνωση των γεωπολιτικών δεδομένων του διεθνούς περιβάλλοντος, που είναι αρκετά ασταθές και απειλητικό για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και ακόμη, θα κριθεί αυστηρά, διότι θα συγκριθεί με τον Δ. Αβραμόπουλο, έναν επιτυχημένο υπουργό Άμυνας. Οι προτάσεις που μελετά ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Β. Βενιζέλο, είναι οι εξής:

Να αναλάβει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς και υπουργός Εθνικής Άμυνας με δύο αναπληρωτές υπουργούς, τη Φ. Γεννηματά και τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο, που θα αποστρατευτεί, για να αναλάβει ΓΕΕΘΑ ο αρχηγός του Ναυτικού.

Να αναλάβει κάποιος από τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, με υποψήφιους που «παίζουν»: Η Ντόρα Μπακογιάννη και να γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Γ. Μιχελάκης και ο επανακάμψας από τους ΑΝΕΛ στη ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος.

Έχουν γίνει «προχωρημένες» συζητήσεις να ανατεθεί το ΥΠΕΘΑ στον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Υπάρχει και η πολύ καλή επιλογή του υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, που εργάζεται με σοβαρότητα και αποτελεσματικότατα στον τομέα του.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 05/10/2014 – Χ.Α.Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου