....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ


Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα η ανάληψη της European Union Military Committee - Η θητεία του θα είναι τριετής με ανάληψη καθηκόντων τον Νοέμβριο του 2015.
Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee - EUMC), εξελέγη πριν από λίγο ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος αναλαμβάνει την ηγεσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου με αυξημένη ισχύ.

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά στις Βρυξέλλες. Πέραν του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, υποψήφιοι ήταν επίσης ένας Ισπανός ναύαρχος και ένας Φιλανδός αντιστράτηγος.

Ο στρατηγός Κωσταράκος κέρδισε την πλειοψηφία. Η θητεία του νυν αρχηγού ΓΕΕΘΑ ως νέου προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ θα είναι τριετής με ανάληψη καθηκόντων τον Νοέμβριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου