**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Στα vs ΣτΕ... Ποιά Νομιμότητα ???







Στα vs ΣτΕ ... Ποιά Νομιμότητα; (του Υπτγου εα Κων. Β. Κωνσταντάρα-Προέδρου ΕΑΑΣ Ημαθίας)

Ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας, την 10 Νοεμβρίου 2014, κατέθεσε Προσθήκη - Τροπολογία σε Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ν. 4093 /2012 και 3205/2003 με την οποία, παρά το σαφές και τελεσίδικο της απόφασης 2192 /2014 του ΣτΕ, το μισθολόγιο των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ δεν επανέρχεται στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά καθιερώνεται ένα άλλο, νέο μισθολόγιο, ποσοτικά κατώτερο του νομίμου, κατά το ήμισυ της διαφοράς (επαναποδίδεται το 50% του αρμόζοντος, άρα ΔΕΝ εφαρμόζεται η από φαση του ΣτΕ). Η πράξη αυτή, συνιστά πέραν πάσης αμφιβολίας, παράβαση των διατάξεων του ΣτΕ, δηλαδή της Νομιμότητας.

Αντιλαμβανόμενοι το στατιστικό πρόβλημα εγγραφής νέων δαπανών στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Κράτους, όπως αυτό περιγράφεται σε ανάλογο έγγραφο της ΕΛΣΤΑΤ οι οποίες στη χειρότερη περίπτωση θα δημιουργούσαν έλλειμμα και στην καλύτερη θα μείωναν ελαφρώς το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, διαπιστώνουμε αδικοπραξία του Ελληνικού Δημοσίου και παρεπόμενη πρόκληση σωρείας νέων προσφυγών και αγωγών εκ μέρους του συνόλου του προσωπικού των ΕΔ και ΣΑ, εν ενεργεία και αποστρατεία, που συνολικά υπερβαίνουν τον αριθμό των 200.000 θιγομένων ατόμων. Στην παρούσα χρονική (τέλος οικονομικού έτους) συγκυρία και με δεδομένη την καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ και την οικονομική δυσπραγία, δεν θα βλέπαμε ιδιαίτερο πρόβλημα στην εγγραφή των δαπανών αυτών, στον προϋπολογισμό του 2015 ή τέλος πάντων στη νομοθετική ρύθμιση ΤΩΡΑ της απόδοσης ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ, έστω σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Είναι αναμφισβήτητα εξωπραγματικό οι άνθρωποι που στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ (Ουαλία, 4-5 Σεπ) κατά τους Αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και ο Έλλην Πρωθυπουργός, «…βάζουν τις ανάγκες του έθνους τους και την υπηρεσία τους πάνω απ' όλα, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των εθνών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κάνουν τεράστιες θυσίες. Σε αντάλλαγμα, εμείς (σσ: οι Αρχηγοί των Κ-Μ) επαναβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας προς αυτούς και τις οικογένειές τους, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την υπηρεσία τους, τώρα και στο μέλλον…» να εξαναγκάζονται να προσφεύγουν εναντίον του Κράτους-«εργοδότη» τους, ακριβώς για μη εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Επίσης, είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη συμμόρφωσης της Διοίκησης του Κράτους με τη Νομιμότητα. Αυτό απαιτούν οι Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσίες από τις ΕΔ και τα ΣΑ, αυτό απαιτούν τα στελέχη από την Πολιτεία που καλούνται να υπερασπισθούν με κίνδυνο ζωής, σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας.

Η επιστροφή, νομιμοτόκως, του πλήρους ποσού που ακόμα και τώρα παρακρατείται παράνομα, είναι διακηρυγμένη και αδιαπραγμάτευτη θέση όλων των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών αλλά και των συνδικαλιστικών οργάνων των στελεχών.

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, εκπροσωπούν νομίμως το Σώμα των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αστυνομίας, Ναυτικού και Αεροπορίας που αποτελούν μέλη τους και όπως συνάγεται, φυσικώ τω λόγω εκφράζουν τα εν ενεργεία στελέχη (που δεν δικαιούνται συνδικαλιστικής εκπροσώπησης σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως περιγράφεται και στην απόφαση 2192/2014 του ΣτΕ).

Εδώ πρέπει να ΥΠΕΡ-τονίσουμε ότι οι εν ενεργεία και αποστρατεία αξιωματικοί όπως και όλα τα στελέχη, είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, σε διαφορετικούς χρόνους και υπηρεσιακές καταστάσεις.
Επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά, ζητούμε να μας δοθεί άμεσα η ευκαιρία να ενημερώσουμε πλήρως τους Βουλευτές που μας εκπροσωπούν και θα κληθούν να αποφασίσουν στην επικείμενη ψήφιση του προειρημμένου Σ/Ν, ώστε και οι νομοθέτες και η Διοίκηση (ΥΠΟΙΚ, ΥΠΕΘΑ, ΥΠΔΔΑΔ, ΥΠΔΤΠΡΟΠΟ, ΥΝΑ που συνυπογράφουν την τροπολογία) να ενημερωθούν από τους νομίμως εκπροσωπούμενους πολίτες και ψηφοφόρους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, επειδή όπως φαίνεται στην αιτιολογική της τροπολογίας έκθεση του ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρα ΔΕΝ έχουν ληφθεί υπόψη οι Σκέψεις της απόφασης του ΣτΕ αλλά έχει αναπτυχθεί τελείως αστήρικτη και αυθαίρετη επιχειρηματολογία με προσπάθεια πρόκλησης κοινωνικών αυτοματισμών για την, δια της πλαγίας, αποφυγή της συμμόρφωσης της Διοίκησης με τη Νομιμότητα, η τροπολογία πρέπει ΔΥΣΤΥΧΩΣ να αντιμετωπισθεί νομικά, το ΤΣ του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΑΑΣ, 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

στην ΕΑΑΣ και το Συντονιστικό των τριών Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ) την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού, για την ανάθεση εργολαβικά, σε ΕΝΑ νομικό γραφείο, του έργου της εκπροσώπησης ΟΛΩΝ των επιθυμούντων μελών τους, από ...χθές. 

Αυτό, θα διευκόλυνε τα μέγιστα την ευρεία συμμετοχή στις προσφυγές, αγωγές κ.ά. ενδίκων και ενδικοφανών μέσων και ενεργειών με τη μείωση του ατομικού κόστους και τη μαζικοποίηση της συμμετοχής.

Η συμμετοχή στην εργολαβία αυτή πρέπει να είναι ανοικτή και στα εν ενεργεία στελέχη που θίγονται από τις ίδιες (κατά το ΣτΕ) αδικοπραξίες
.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΥΓ: Αναλόγου περιεχομένου επιστολή, απεστάλη σήμερα στους κκ Βουλευτές Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου