**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αξιωματικοί - ένστολοι (Επιστολή προς εφημερίδα )



Κύριε διευθυντά

Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα μεγάλων οικονομικών περικοπών που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, πολλαπλάσιες επιβλήθηκαν στους Έλληνες αξιωματικούς.

Το γεγονός αυτό έχει γίνει γνωστό στο μεγαλύτερο... μέρος της κοινωνίας και ως ιδιαίτερη αδικία στην προσπάθεια των ΜΜΕ να το αναδείξουν, κυρίως μετά τη δικαίωση από το ΣτΕ, αναφέρονται στους αξιωματικούς αποκαλώντας τους «ενστόλους».

Εκτιμώ ότι ο όρος είναι ιδιαίτερα αδόκιμος καθ’ ότι στην κοινωνία μας, όπως και σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν πολλοί ένστολοι, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους αξιωματικούς.

Η λέξη αξιωματικός αποτελεί τιμή για τον φέροντα το αξίωμα και προϋποθέτει, εκτός των άλλων, παιδεία - ήθος - αρετή - ικανότητα και ανδρεία και ως τέτοια, έχει αποφασιστεί παγκοσμίως, οι αξιωματικοί να φέρουν ιδιαίτερα τιμητική ενδυμασία προκειμένου να υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση τιμής και αναγνωρίσεως, πατρίδος και αξιωματικού. Κατόπιν των ανωτέρω, θα αποτελέσει ικανοποιητική αποκατάσταση της σωστής έκφρασης και αναφοράς από τα ΜΜΕ προς τους αξιωματικούς, όταν τους επικαλούνται να τους ονομάζουν όπως τους αρμόζει και να μην τους κατατάσσουν στους γενικά φέροντας στολή, δηλαδή «ενστόλους».

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΡΙΚΩΝΗΣ
Αντιπτέραρχος (I) ε.α

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 31/01/2014 – Σ.Λ.)
   

Εορτασμός Μάχης της Φλώρινας





Ο εορτασμός της Μάχης της Φλώρινας , θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.

Η ΕΑΑΣ Αθηνών διαθέτει στο Παράρτημά μας ένα (1) πούλμαν των 50 θέσεων που θα ξεκινήσει την 06:30 της 9ης Φεβρουαρίου 2014 από τα Γραφεία μας στην Κατερίνη.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις να δηλώσουν την συμμετοχή των στα Γραφεία μας  μέχρι την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014.

Χρονικό κρίσης Ιμίων Νοε 1995 - Ιαν 1996


ΧΡΟΝΙΚΟ κρίσης Ι μ ί ω ν Νοε’ 1995 – Ιαν’ 1996

    
  Από την Ελληνική Πλευρά
Τον  Νοέμβριο  του  1995  η  Ελληνική  Κυβέρνηση  μελετούσε  ένα  πρόγραμμα εποικισμού  μικρονησίδων  στο  Αιγαίο  με  κρατική  επιδότηση.  Ανακοινώθηκε  ότι  το  πρόγραμμα  αποσκοπούσε  στην  ανάπτυξη  μιας  μορφής  αγροτικού  τουρισμού.  

Στην  πραγματικότητα, βασιζόμενη στο Δίκαιο της Θαλάσσης περί υφαλοκρηπίδας και ζώνης οικονομικής εκμετάλλευσης   στόχευε  με τον εποικισμό στην διασφάλιση των εθνικών της συμφερόντων . Η  απαραίτητη  υποδομή  εποικισμού  θα  δημιουργείτο  στις  νησίδες  Τοκμάκια  Λέσβου,   Βάτος  Χίου  Αντικύθηρα  Κυθήρων,  Γαυδοπούλα  Κρήτης  και Νίμος,  Στρογγυλή,  Φαρμακονήσι,  Καλόλιμνος  Δωδεκανήσου. 
Ήδη,  πριν  ακόμη  το  πρόγραμμα  πάρει   ευρεία  προβολή,   500  Έλληνες  και  περισσότεροι  από  1200   ξένοι  υπήκοοι  είχαν εκδηλώσει  σχετικό ενδιαφέρον. Το  Νοέμβριο,  ο  Υπουργός  Αιγαίου  Α.Κοτσακάς  και  ο  Υφυπουργός Εξωτερικών  Ε.Μπεντενιώτης  πραγματοποίησαν  περιοδεία  στο  Αιγαίο επισκεπτόμενοι  με  ελικόπτερο  διάφορα  μικρονήσια  προκειμένου  να  ελέγξουν  και να  εκτιμήσουν  επιτόπου  την  κατάσταση.  Την 1η Νοεμβρίου 1995 μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού επιβιβάστηκαν στο ΠΓΥ ΕΒΡΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού δηλώνοντας:  «Θα υψώσουμε τη γαλανόλευκη στα διαμάντια των θαλασσών μας, τις ακατοίκητες βραχονησίδες, που όπως διαπιστώσαμε κατά το ταξίδι τα περισσότερα από αυτά δεν είναι και τόσο βραχονησίδες, αλλά σπάνιας ομορφιάς νησιά με χλωρίδα και πανίδα, και ακόμα θα εντοπίσουμε κατάλληλους χώρους για την κατασκευή στοιχειώδους υποδομής έτσι ώστε να γίνει δυνατή η ολιγοήμερη παραμονή επισκεπτών στις εσχατιές του ελληνικού χώρου…».  Αυτά αναγράφονται στην εφημερίδα ΞΙΦΙΑΣ αρ. φύλλου 41 Οκτώβριος-Νοέμβριος 1995 την οποία εκδίδει ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού. Υψώθηκε τότε η Ελληνική Σημαία στις βραχονησίδες Καλόλιμνος, Στρογγυλή, Φαρμακονήσι, Βάτος και Πασά. Οι ενέργειες αυτές του Συλλόγου εντάσσονταν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Αιγαίου. Τα όσα αναφέρει η προαναφερθείσα εφημερίδα επιβεβαίωσε στη «Διπλωματία (http://www.diplomatia.gr) ο τότε Υπουργός Αιγαίου Αντώνης Κοτσακάς: «Υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση πολλών βραχονησίδων του Αιγαίου. Βασιζόταν στη σκέψη ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο σε ένα νησί αναγνωρίζεται υφαλοκρηπίδα, μόνον όταν στο έδαφος του ασκείται έστω και μικρή οικονομική δραστηριότητα. Το ζήτημα το είχαμε συζητήσει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και είχε εγκρίνει το σχέδιο. Έτσι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και τον τότε Υπουργό Γ.Αρσένη εκπονήθηκε με όλες τις λεπτομέρειες συγκεκριμένο πρόγραμμα που προέβλεπε την μεταφορά, σε μια σειρά από βραχονησίδες, ορισμένων υλικών που να καθιστούν εφικτή τη διαβίωση ακόμα και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως δοχεία με καύσιμα θέρμανσης και εφόδια, κάποιες στοιχειώδεις εγκαταστάσεις στέγασης, καλύβες και άλλα. Σκοπός μας ήταν κυρίως να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως η Greenpeace και άλλες, ώστε τα νησιά να ζωντανέψουν κάπως…. Στον κατάλογο των νησιών περιλαμβανόταν τα Αντικύθηρα και η Γαυδοπούλα και όχι μόνο βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου. Το Υπουργείο Αμύνης είχε διαθέσει τα απαραίτητα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προσωπικό και υλικά για την υλοποίηση του προγράμματος».
Το ΓΕΕΘΑ δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτήν τη δραστηριότητα. Τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες σε περιοχές κακής γειτονίας και διεκδικήσεων από την άλλη πλευρά ενέχουν πάντοτε την πιθανότητα κρίσεως, στο χειρισμό της οποίας εμπλέκονται εκ των πραγμάτων οι Ένοπλες Δυνάμεις Συνεπώς απαιτείται τουλάχιστον η ενημέρωση τους για τέτοιες πολιτικές προθέσεις. Από  την  άλλη  πλευρά,  οι  Τουρκικές  εφημερίδες  είχαν  αναγγείλει  ότι  σε  αντίδραση  προς  τα  έργα  υποδομής  των  Ελλήνων,  το  Τουρκικό  Ναυτικό  ετοιμαζόταν  να  «χαρτογραφήσει  πλήρως»  τις  βραχονησίδες  που  βρίσκονται  κοντά  στις  ακτές  της  Τουρκίας,  στο  Αιγαίο Πέλαγος.

ΙΜΙΑ Ντοκουμέντο : Το σήμα του Α/ΓΕΝ προς μονάδες στόλου - Ώρα 2.04 /31/Ιανουαρίου 96




31.01.2014 | 10:57
Το σήμα ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε είναι από τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιάννη Στάγκα. Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Ώρα 2.04 το πρωί. Ο τότε Αρχηγός μη γνωρίζοντας προφανώς το “παιχνίδι” που εκείνη την ώρα παιζόταν σε πολιτικό επίπεδο έκρινε σκόπιμο να στείλει αυτό το σήμα προς όλες τις μονάδες του Στόλου που βρίσκονταν στο Αιγαίο και γύρω από τα Ίμια. Η στοχοποίηση του τουρκικού στόλου είχε ολοκληρωθεί! Όλα και όλοι ήταν έτοιμοι γι΄ αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο.

Έγραφε στο σήμα του ο Στάγκας:


“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδοξου ιστορίας του ΠΝ.
Καλή τύχη και ο Θεός Μαζί σας.

Την ώρα που χάραζε ο Θεός τη μέρα Πέταξε στα Ουράνια ο Σταυραετός του Αιγαίου



Ίμια : Τρεις  οι νεκροί και η Πατρίδα μας χαμένη …Oι νεκροί μας δεν πήραν εκδίκηση ποτέ !
Αξημέρωτα πάνω από τη θαμπάδα της νύχτας καθώς χάραζε ο Θεός τη μέρα ,πέταξε ψηλά και ο Σταυραετός του Αιγαίου ,με τα θαλασσοπούλια να κράζουν σκιαγμένα από το φτεροκόπημα του Θανάτου !
Ο Θάνατος πέταξε στο Αιγαίο και πήρε αγκαζέ τα Αετόπουλα που πέταγαν για τη τιμή ,για την Πατρίδα και για κάτι άλλα …Που κάποιοι ακόμη τα λένε Ιδανικά !
Πάγωσε ο Εύζωνας στο Σύνταγμα ,ενώ ο Πιλότος έσφιξε το πηδάλιο σαν να ήθελε να το πετάξει μόνος του νιώθοντας το σφίξιμο στο στομάχι !

Κατέβασε το κεφάλι ο Πυροβολητής , πέταξε το τσιγάρο οργισμένος ο Καταδρομέας που μάταια περίμενε μια εντολή που δεν ήρθε ποτέ !
Έσφιξε τα χείλη μέχρι που μάτωσαν Ο Ελικοπτεράς σε κάποιο νησί που νύχτα φόρτωσε τα πυρομαχικά και δεν τον φώναξαν ποτέ !
Αργά σκούπισε το δάκρυ ο αντιαεροπόρος στο βουνό που σκεπάζει με το όγκο του την Σαλονίκη μας ,φτύνοντας κατάχαμα το φλέγμα που τον εμπόδιζε να ανασάνει ,ενώ η Κραυγή του αντιλάλησε στην πλαγιά ξεσκίζοντας τη καταχνιά που σκέπαζε το βουνό και πλάκωνε τη ψυχή του !
Κάπου σε μια πλατεία κάποιοι βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο συγχαίροντας ο ένας τον άλλον …Είναι χαράματα ,αλλά άλλα χαράματα αυτά εδώ , από αυτά που δεν τα ξέρουν οι κοινοί θνητοί και κάποιος ρίχνει την ιδέα για μια ζεστή σούπα …Γενάρης του 1996 !
Ο Εργάτης του δήμου σταυροκοπιέται ακούγοντας την κουβέντα τους και φτύνει κατάχαμα τη ροχάλα του με οργή !
Την ίδια ώρα ένας καλόγερας ξεδιπλώνει το Πετραχήλι του ενώ τα δάκρυα οργώνουν τα σκαμμένα από τα βάσανα μάγουλα του !
Ο Σταυραετός του Αιγαίου πετώντας για τα Ουράνια ζήτησε μια χάρη από το Θάνατο που τον κράταγε αγκαζέ …Να περάσουν από την μια γωνιά της Ελλάδος που μυρίζει κατράμι, ανδριωσύνη και λευτεριά για να χαιρετίσει τη μάνα του που τον  καμάρωνε όταν σήκωνε το βλέμμα της καθώς ο γυιός της πέταγε ψηλά …
Κάποτε είχα γράψει για μια Νύχτα τη «Νύχτα των Ιμίων όπως την έζησα» …Όσοι θυμούνται τους νεκρούς μας ας την ξαναθυμηθούν και ας πάνε να ανάψουν ένα κερί και να πουν μια ευχή για τα παιδιά που πέθαναν  για μια στιγμή και ζούνε  αιώνια !

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νέο πρόβλημα μισθοδοσίας ενστόλων ανέκυψε



Συνεχώς ανακύπτουν προβλήματα και παρατηρείται το φαινόμενο διαρκώς της μείωσης των εισοδημάτων, ημών των ενστόλων

Με την ενηλικίωση ως γνωστόν των προστατευομένων μελών, μειώνεται το οικογενειακό επίδομα κατά 50 ευρώ! Αν το προστατευόμενο μέλος με... τις πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη σε μία σχολή, έχει καλώς η μείωση είναι πρόσκαιρη. Με την παραλαβή βεβαίωσης σπουδών το πρόβλημα επιλύεται άμεσα με την χορήγηση των παρακρατηθέντων.

Για τους επιτυχόντες όμως στην Αστυνομική ακαδημία που θα εισαχθούν, το εκπαιδευτικό έτος 2015, γεννάται το εξής ερώτημα: Πως θα ανακτήσει το δικαίωμα αυτό της απόδοσης του επιδόματος ο γονέας που είχε την «ατυχία» να εισαχθεί το παιδί του στην Αστυνομική Ακαδημία, καθώς και τις παράπλευρες αυτού συνέπειες; Είναι επίσης γνωστό ότι υπολείπεται και το επίδομα εξομάλυνσης κατά 50 ευρώ, γιατί ο γονέας θεωρείται ότι δεν έχει προστατευόμενα μέλη.

Μεταφραζόμενο δε αυτό χρηματικά ισούται για μια διετία με απώλεια 2.400 ευρώ (50 ευρώ απώλεια από το οικογενειακό επίδομα + 50 ευρώ απώλεια από την εξομάλυνση). Με δεδομένο την πραγματική αυτή αδυναμία, επίλυσης του πρόσφατα ανακύπτοντος θέματος καλούνται οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς να προβούν άμεσα στην θεραπεία του. Από την πλευρά μου ήδη το κοινοποίησα στην ομοσπονδία μας και θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση διευθέτησης και επίλυσης ουσιαστικής διαφοράς ώστε να αποφύγει το δαιμόνιο του Έλληνα μεθόδους εξεζητημένες.

A.Γ.Γ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΝΙΚΟΣ

(bloko.gr)

Απόφαση ΣΑΓΕ για επαναφορά αποστράτων - στάσιμων Αξιωματικών!!!



ΑΛΓΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΓΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΙΜΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.


*Το ΣΑΓΕ συνεδρίασε "στα κλεφτά" υπό την προεδρία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαλη Κωσταράκου και κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες ή και προφανώς πολιτικές πιέσεις προχώρησε στην επιστροφή του ταξιάρχου εα Δ.ΛΕΟΝΤΑΡΗ στην ενέργεια και ως
μηδέποτε αποστρατευθέντα. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε αποστρατευτεί από το ιδίας σύνθεσης Ανώτατο Σρατιωτικό Συμβούλιο πριν 10 μήνες!!!Τότε υπηρετούσε στην υπό κατάργηση ΧV Ταξιαρχία ΠΖ στην Καστοριά. Οι πληροφορίες φέρουν ότι δεν είναι κάποιων ειδικών προσόντων αξιωματικός, που να είναι αναγκαία η επαναφορά του. Είναι της τάξης 83 της ΣΣΕ. Όλοι οι συμμαθητές του είναι εδώ και 2-3 χρόνια ταξίαρχοι.

*Δεν έφθανε αυτό.Το ΣΑΓΕ έδωσε και το οκ σε 9 συνταγματάρχες που είχαν κριθεί ως διατηρητέοι να επανέλθουν και να προαχθούν στον βαθμό του ταξίαρχου άμεσα!!Δηλαδή πέρυσι τους έκριναν οι ίδιοι αντιστράτηγοι ωσ στάσιμους και με συνοπτικές διαδικασίες που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές τους προάγουν...σαν να μην έγινε τίποτα....
*Η κατάσταση στο εσωτερικό του στρατεύματος εξ αιτίας και αυτού είναι πολλή βαριά ενώ δεν λέγονται τα σχόλια αξιωματικών Πληροφορίες από πολλές και διαφορετικές πηγές μέσα στο ΓΕΣ κάνουν λόγο για πολιτικά παιχνίδια της υπό κατάρρευση συγκυβέρνησης. Πάντως αίσθηση έχει προκαλέσει για μία ακόμα φορά η απλά εκτελεστική στάση της στρατιωτικής ηγεσίας που απλά υπάρχει. Ασφαλώς πέραν όλων των άλλων θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθεί και το οικονομικό κόστος όλων αυτών των ενεργειών σε μία περίοδο που ο λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία υποφέρει. Για τα όσα έγιναν" στα μουλουχτά ", έγινε ήδη σύσκεψη του αρμοδίου τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛΛ, ενώ ενημερώθηκε προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πηγή : Analyst For Change 29.1.2014

Ενδεικτικό Χρονικό Διάστημα Καταβολής Μερίσματος


Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία  (ν.1105/1980)  για να δικαωθεί κάποιος μέρισμα από το ΜΤΣ απαιτείται πρώτα να εκδοθεί πράξη συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ.

Οι συνταξιοδοτικές πράξεις , βάσει των οποίων απονέμεται το μέρισμα, περιέρχονται στο ΜΤΣ σε διάστημα 4 - 6 μηνών  από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Μετά την παραλαβή του σχετικού αρχείου από το ΓΛΚ (σε περιόδους τακτικών κρίσεων οι συνταξιοδοτικές πράξεις υπερβαίνουν τις 300 ) , απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την καταβολή του μερίσματος στον δικαιούχο στο οποίο  περιλαμβάνεται ο αναγκαίος χρόνος :

α.   Για την επεξεργασία των στοιχείων από τα αρμόδια τμήματα του Ταμείου.
β.   Για την έκδοση  της απόφασης από ΔΣ/ΜΤΣ
γ.   Για την επεξεργασία των δεδομένων από ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Οι συνταξιοδοτικές πράξεις  που εκδόθηκαν από το ΓΛΚ το μήνα Ιούλιο του έτους 2013 , περιήλθαν  στο ΜΤΣ υπό μορφή CD , το μήνα Αύγουστο του ιδίου έτους  και η καταβολή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.     Εκ του ΜΤΣ!!

Φωτό - Ο χάρτης του κατώτατου μισθού στην Ευρώπη



Δείτε τους μισθούς των ευρωπαίων

  Σε Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Ολλανδία οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι αν όχι ευχαριστημένοι ακόμα και αν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αφού αυτός διαμορφώνεται σε 1.874, 1.502 και 1.478 αντίστοιχα.

Oι εργαζόμενοι ωστόσο σε Πολωνία, Κροατία και Πορτογάλια βρίσκονται σε απόγνωση αφού εκεί ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 369,401 και 566 ευρώ.
Στην Ελλάδα είναι στα 684 ευρώ.
Δείτε τον χάρτη:

Μήνυμα - Θέσεις Σχου (Ο) ε.α. υποψηφίου για μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ




makrisΜΗΝΥΜΑ- ΘΕΣΕΙΣ
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι Φίλοι
 Θέλω αρχικά να σας ενημερώσω, ότι στα πλαίσια της προκήρυξης των εκλογών της ΕΑΑΣ, πήρα την απόφαση να δηλώσω υποψηφιότητα για μέλος του ΔΣ της Ένωσης .
Ομολογώ ότι προβληματίστηκα έντονα για τη λήψη αυτής της απόφασης, ειδικά μάλιστα λόγω των υφιστάμενων περιστάσεων, αλλά θεώρησα τελικά ότι αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ για όλους μας να στελεχώσουμε την ομολογουμένως «απαρχαιωμένη» μας ΕΑΑΣ, με συναδέλφους που έχουν «νέα» μυαλά, διάθεση και δυνατότητα να προσφέρουν.
Μακριά από πολιτικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες πιστεύω ότι ένα νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ που θα αποτελείται από παλιούς και ιδίως νέους έντιμους, άφοβους και ειλικρινείς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, είναι η καλύτερη λύση. Το καινούργιο ΔΣ της ΕΑΑΣ θα είναι το δυσκολότερο στην ιστορία της ΕΑΑΣ και πρέπει να διεκδικεί και να αντιπροσωπεύει όλους τους συναδέλφους.
Πιστεύω να ανταποκριθώ των καθηκόντων μου στις υποχρεώσεις μου ως μέλος του ΔΣ όπως έκανα σε όλη μου την ζωή και στην θητεία μου ως Έλληνας Αξιωματικός.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους

  Μακρής Γεώργιος
  ΣΧΗΣ ε.α. (Ο)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1963 στην Θεσσαλονίκη. Είμαι έγγαμος με την Ιωάννα Βάκουλη από τις Σέρρες και έχoυμε δύο κόρες 20 και 16 χρονών.  Είχα εισαχθεί στη ΣΣΑΣ το 1981 και αποφοίτησα το 1986 ως Ανθυπολοχαγός Οικονομικού. Είμαι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του ΑΠΘ και έχω φοιτήσει  σε όλες τις σχολές του Σώματος μου καθώς και στην Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ).
   Υπηρέτησα σε όλες τις θέσεις και υπηρεσίες του Οικονομικού Σώματος που προβλεπόταν για τον εκάστοτε βαθμό που έφερα, και ιδίως στις  Μηχανογραφικές Μονάδες του Σώματος καθώς και σε θέση του ΝΑΤΟ και τιμήθηκα ομοίως με όλα τα Μετάλλια Παράσημα και Διαμνημονεύσεις.
  Ομιλώ άριστα την αγγλική γλώσσα.Αποστρατεύτηκα, με αίτησή μου, το 2010 με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι ενεργά για την προάσπιση των συμφερόντων των αποστράτων συναδέλφων και ορφανικών οικογενειών τους σε διάφορες κινήσεις όπως Σύνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ, Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ), ΑΝΕΑΕΔ κ.α.
Διαμένω μόνιμα στην Αθήνα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944854035 και *790935
Email : olkgm@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τι θα ισχύσει φέτος για τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά στις Στρκές σχολές


 

  Στο 1.60 το ύψος για τις γυναίκες και 1.70 για τους άνδρες

 
 
   Σημαντικές πληροφορίες για τους υποψηφίους αλλά και όσους φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές παρουσιάζει το newsbeast.gr. Σύμφωνα με τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα οι υποψήφιοι καθώς και οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών κρίνονται κατάλληλοι ή ακατάλληλοι. Οι προϋποθέσεις για να κριθεί κάποιος υποψήφιος είναι αρκετά αυστηρές και ακόμα και αν πάσχουν από νοσήματα με ένδειξη Ι2 κρίνονται ακατάλληλοι . Κάποια εκ των νοσημάτων θα παρουσιαστούν ακολούθως. Τα όσα αναφέρονται αναμένεται να ισχύσουν και για τους υποψηφίους των φετινών εξετάσεων.

Τι ισχύει για το βάρος και ύψος

Όσον αφορά το ύψος και το βάρος σύμφωνα με το ΠΔ οι γυναίκες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1.60 και οι άνδρες ύψος 1.70. Όσον αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 και για τις γυναίκες από 18 έως 25.

Σχολή Ικάρων

Οι υποψήφιοι άνδρες του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων κρίνονται Ακατάλληλοι λόγω εργονομικών περιορισμών των πτητικών μέσων και υλικών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από το ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά (1.90), μικρότερο από το ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1.70) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1). Οι υποψήφιες γυναίκες του τμήματος Ιπταμένων κρίνονται ακατάλληλες λόγω εργονομικών περιορισμών εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από ένα μέτρο και ενενήντα εκατοστά και μικρότερο από ένα μέτρο και εξήντα και πέντε εκατοστά (1.65) και ύψος κορμού μεγαλύτερο από ένα μέτρο (1).

Τι συμβαίνει αν κάποιος παρουσιάσει πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της φοίτησής του σε στρατιωτικές σχολές

Στους μαθητές και μαθήτριες των στρατιωτικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους μέχρι και την ονομασία τους σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς παρουσιάζουν μια σειρά από νοσήματα και παθήσεις ισχύουν τα ακόλουθα:

Εφόσον αυτά τα νοσήματα είναι ιάσιμα, χορηγείται αναρρωτική άδεια που προβλέπεται από τον Οργανισμό της κάθε σχολής με βάση τη γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. Σ’ αυτή παραπέμπονται από το Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκαν ή από τη σχολή, ύστερα από ένδειξη του Νοσοκομείου. Στην περίπτωση που ο Οργανισμός της Σχολής δεν ορίζει τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, μπορεί να τους χορηγηθεί άδεια μέχρι έξι μηνών μετά από την οποία κρίνονται οριστικά.

Εφόσον οι ασθένειες δεν είναι ιάσιμες ή δεν έχουν θεραπευτεί μετά τη λήξη της αναρρωτικής άδειας οι μαθητές των στρατιωτικών σχολών κρίνονται ακατάλληλοι για τη συνέχιση της φοίτησής τους και απολύονται/διαγράφονται από τη σχολή.

Ειδικά οι μαθητές στρατιωτικών σχολών ιπταμένων (Ίκαροι – ιπτάμενοι, Ραδιοναυτίλων) εκτός από τα όσα καθορίζονται πιο πάνω κρίνονται ακατάλληλοι για τη φοίτησή τους ως ιπτάμενοι, εφόσον για οποιοδήποτε λόγο χάσουν την πτητική τους καταλληλότητα. Στο 1ο έτος απώλεια της πτητικής καταλληλότητας συνεπάγεται την απομάκρυνση από τη σχολή. Στα επόμενα έτη τοποθετούνται σε ειδικότητες εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποιος μαθητής στρατιωτικής σχολής διαγραφεί για λόγους υγείας αυτό δε σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την υποχρέωση για στράτευση αν φυσικά υπάρχει. Όπως αναφέρει το ΠΔ η σωματική ικανότητα των μαθητών των στρατιωτικών σχολών που κρίνονται ακατάλληλοι είναι άσχετη με την σωματική ικανότητα για εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης.

Μερικά νοσήματα που αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές

Νοσήματα

Ακμή πολύμορφη πυκνή με αποστημάτια ή νεκρωτική
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Αλωπεκία τριχωτού κεφαλής εκτεταμένη (γυροειδής, ουλωτική, ψευδογυροειδής)
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Απόφραξη της μιας ρινικής κοιλότητας χωρίς λειτουργικές διαταραχές τα άλλης κοιλότητας
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Κάθε διαταραχή όσφρησης
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Χρόνια λαρυγγίτιδα οποιαδήποτε αιτιολογίας με ήπιες διαταραχές φώνησης
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός του ενός ή και των δυο οφθαλμών μεταξύ 4,5-8 διοπτρίων (σφαιρικό ισοδύναμο)
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Δυσχρωματοψία που εξακριβώνεται με τους ψευδοισοχρωματικούς πίνακες
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ
Λεύκη εκτεταμένη σε ακάλυπτα μέρη του σώματος με επίπονες ψυχοσωματικές εκδηλώσεις
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Προσοχή για να μην παραπληροφορούνται οι μαθητές και οι γονείς τους καθώς κάποιες αν κάποιες παθήσεις όπως η λεύκη ή η αλωπεκία (φαλάκρα) είναι περιορισμένες δεν αποκλείουν έναν υποψήφιο από τις στρατιωτικές σχολές. Συγκεκριμένα με βάση το ΠΔ κατάλληλοι χαρακτηρίζονται οι υποψήφιοι αν έχουν:

Αλωπεκία σε περιορισμένη έκταση
Ακμή βλατιδοφλυκταινώδης υπό θεραπεία
Λεύκη περιορισμένης έκτασης σε ακάλυπτα μέρη του σώματος

Οι Απόστρατοι Αξκοί της Ηπείρου έκοψαν την πίτα τους




φωτογραφία-2Την πίτα της για τη νέα χρονιά έκοψε με κάθε επισημότητα την Κυριακή το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών. Την πίτα έκοψαν από κοινού ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Υποστράτηγος ε.α. Γκορέζης  Γιώργος και ο διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Ταξίαρχος Γκίζας Σπύρος.
Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης τη βράβευση μαθητών παιδιών των μελών της Ένωσης για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, όπως επίσης την βράβευση: Του κ.  κ. Τζιαφά Γεωργίου, τ. εκδότη- δημοσιογράφου, για την ομιλία του στον Ι.Μ.Ν. Κονίτσης την 12-1-2014, επέτειο της Μάχης της Κονίτσης, του Ταξχου ε.α. κ. Χούσιου Ευάγγελου, για την ομιλία του στον Ι.Μ.Ν. Ιωαννίνων την 21-11-2013, ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, και του Σχη ε.α. κ. Καλησπεράτη Δημήτριου, για την ομιλία του στο Γράμμο την 1-9-2013, με την ευκαιρία του επετειακού μνημόσυνου των πεσόντων στις μάχες Γράμμου –Βίτσι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τ. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, εκπρόσωποι των δικαστικών, εκκλησιαστικών αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων  και πλήθος κόσμου.
Ο Στρατηγός ε.α Γιώργος Γκορέζης
Σε θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας κ. Γιώργος Γκορέζης. Με την ευκαιρία της τελετής αυτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Την εποχή που η παγκοσμιοποίηση αναγεννά τις χώρες της Ανατολής και βυθίζει στην ανισότητα τη Δύση. Η μεταπολεμική αλυσίδα της προόδου από γενεάς σε γενεά έχει σπάσει οριστικά και αμετάκλητα.
Η χώρα μας διέρχεται πολύ κρίσιμη περίοδο. Μέσα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γεωπολιτικό περιβάλλον της Αν. Μεσογείου, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται σήμερα να διαχειριστούν την εσωτερική τους κρίση, και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσουν τη θέση τους . Το σκηνικό που δημιουργείται από τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων δυσκολεύει τους χειρισμούς.
Η Ελλάδα σήμερα, όπως και η Κύπρος, συμμετέχει ενεργά ως κύριος παίκτης-ιδιοκτήτης ικανών ενεργειακών κοιτασμάτων, και αυτό αποτελεί φανερή πρόκληση στα συμφέροντα ισχυρών ενεργειακών ομίλων και των κυβερνήσεων, πίσω ή μπροστά από αυτούς. Η διαχείριση τους,  ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι πολιτικές αποφάσεις, θα καθορίσουν τη πορεία της χώρας μας για τον εικοστό πρώτο αιώνα.
Οι συνθήκες απαιτούν στρατηγική εθνικής ασφαλείας και κατάλληλη προβολή εθνικής ισχύος. Και τα δύο δυσχεραίνονται από διαφοροποιήσεις παραγόντων λόγω της κρίσης, όπως:  Oι επιπτώσεις των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, η υποθήκευση της Εθνικής Οικονομίας στους δανειστές, η διάσπαση της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η απουσία ενός συμπαγούς εσωτερικού μετώπου στους μείζονες εθνικούς στόχους, και η αναξιοποίητη ισχύς της Ομογένειας στο σύνολό της. Και σ’ όλα αυτά να προστεθούν τα χρονίζοντα Εθνικά θέματα, όπως: Το Κυπριακό, oι βλέψεις της Τουρκίας σε Θράκη και Αιγαίο, η προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας στην Αλβανία και ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, η μονομερής ανακήρυξη της ΑΟΖ, η ονοματοδοσία της FYROM, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Η παθογένεια της πολιτικής από τη δική της πλευρά μας οδηγεί στην αντιμετώπιση θεμάτων εθνικής ασφαλείας με όρους μικροπολιτικής.
Εν μέσω συλλογικής κατάθλιψης και παρακμής των αξιών, ο έλληνας πολίτης τελευταία άρχισε επιτέλους να τοποθετείται θετικά έναντι των προβλημάτων, και τα κοινωνικά στρώματα να επιδεικνύουν αξιοζήλευτη κοινωνική αλληλεγγύη και πίστη στην δικαιοσύνη και την ισονομία. Το κυριότερο είναι ότι  όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι στην τραγωδία που βιώνουμε δεν υπάρχει από μηχανής θεός. Υπάρχουν μόνο βαριές και απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες, που όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε.  Η συστράτευση όλων μας στη προσπάθεια είναι αναγκαία και εθνικά επιβεβλημένη. Όλες οι κοινωνικές τάξεις το έχουν συνειδητοποιήσει, και επιδεικνύουν υπομονή και εγκαρτέρηση, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.
αδιαφόρησαν για την ουσία και την επιγενόμενη αδικία και βάλαν μπρός τον κοινωνικό αυτοματισμό, που μας θέτει απέναντι στη κοινωνία. Παλαιότερα  παρουσιασθήκαμε στην κοινή γνώμη ως “δημόσιοι υπάλληλοι” με “προνόμια”. Παράλληλα, όποτε υπήρχε…..πολιτικη ανάγκη, μας παρουσίαζαν ως επίδοξους πραξικοπηματίες, ή ως λαμόγια!, που χρηματίζονται από τα κονδύλια των εξοπλισμών!.
Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία. Το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο, οι ελάχιστοι που παρανομούν ας τιμωρηθούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια από κάποια κατευθυνόμενα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την  απαξίωση των πολιτικών να πλήξουν και το τελευταίο προπύργιο-στήριγμα του έθνους μας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πιστές όπως πάντα στην Υψηλή αποστολή τους, της προάσπισης της συλλογικής ελευθερίας των ελλήνων, βελτιστοποιούν και μεγιστοποιούν τους όποιους συντελεστές ισχύος διαθέτουμε και με ακλόνητη ετοιμότητα αφοσιώνονται στην προάσπιση της εθνικής επικράτειας από κάθε έξωθεν απειλή. Το κόστος σε όποιον σκεφτεί να μας βλάψει να ξέρει ότι θα είναι συντριπτικά και ανελέητα υψηλό. Γνωρίζουν εχθροί και φίλοι ότι ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος.
Ο θεός ας ευλογεί την Ελλάδα, και να την βοηθοί να βρίσκει το δρόμο της εθνικής ομοψυχίας και της προόδου, πάνω σ’ αυτή τη γωνιά της Γης, όπως το πράττει για χιλιετίες τώρα.
Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος, το 2014,  να είναι δημιουργικός για τη χώρα μας και για τον καθένα χωριστά.  «Χρόνια Πολλά ».

Κατάθεση αγωγών κατά του Δημοσίου-Λέει καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου



29.01.2014 | 00:01
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές των στρατιωτικών είναι μόνο η αρχή. Ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομική Σχολή Α.Π.Θ εξέφρασε δημόσια την άποψή του για όσα διέρρευσαν και εξηγεί γιατί οι στρατιωτικοί πρέπει να είναι έτοιμοι για περαιτέρω δικαστικό αγώνα με αγωγές κατά του Δημοσίου.

Η άποψη Χρυσόγονου όπως μας την έστειλαν αξιωματικοί που την εντόπισαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής:

Η υπουργική απόφαση (του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα) που ακυρώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία διέρρευσε στον τύπο και τα ΜΜΕ και πρόκειται να δημοσιευθεί στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο, αφορά μόνο την αναδρομική παρακράτηση ποσοστού των αποδοχών των ένστολων του β΄ εξαμήνου 2012. 
Συνεπώς, μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μόνο τα παρακρατηθέντα με βάση την υπουργική απόφαση ποσά.


Αντίθετα, για τις αποδοχές μετά την 1.1.2013 δεν υπήρχε υπουργική απόφαση, παρά μόνο η ρύθμιση του ν. 4093/2012 και ως γνωστό νόμος δεν μπορεί να ακυρωθεί ευθέως με απόφαση του ΣτΕ, αλλά μπορεί να κριθεί παρεμπιπτόντως η αντισυνταγματικότητά του.

Συνεπώς, και εφόσον από το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ προκύπτει (όπως έχει διαρρεύσει) ότι κρίθηκε παρεμπιπτόντως αντισυνταγματική γενικά η μείωση των αποδοχών των ενστόλων (και όχι μόνο το αναδρομικό μέρος της), χρειάζεται να ασκηθούν αγωγές κατά του Δημοσίου από καθένα από τους ενδιαφερόμενους (έστω και σε ομαδική βάση, έως 50 κατά δικόγραφο, αλλά πάντως με συγκεκριμένη αναφορά ονομάτων και αιτούμενων ποσών) για το διάστημα από 1.1.2013 έως και σήμερα, προκειμένου να αναγκασθεί το Υπουργείο Οικονομικών να καταβάλει και αυτά τα ποσά, που είναι πολλαπλάσια της αναδρομικής παρακράτησης του β΄ εξαμήνου 2012. 


Σκόπιμο μάλιστα είναι οι σχετικές αγωγές να κατατεθούν το νωρίτερο δυνατό, έτσι ώστε να αρχίσει να «τρέχει» και ο σχετικός τόκος (6% ετησίως, από την επίδοση της αγωγής και μετά).

Κώστας Χ. Χρυσόγονος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Νομική Σχολή Α.Π.Θ

Πηγή : Onalert , 29 Ian 2014

Η απόφαση του Στε και η δικαίωση των ε.ε. και ε.α. στελεχων των ΕΔ-ΣΑ



Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διαμόρφωση αποδοχών των ενστόών μετά την απόφαση του ΣτΕ



Οι μεγάλες ανατροπές στους μισθούς

Ανατροπές στους μισθούς των ενστόλων φέρνουν τα νέα δεδομένα, που αναμένεται να διαμορφωθούν με την επίσημη έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με αυτή θα επέλθουν σημαντικές αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές περίπου 268.500 εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των... διάφορων σωμάτων ασφαλείας.

Ειδικότερα, η απόφαση θα επηρεάσει τις αποδοχές σε αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και υπηρετούντες στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία). Οι ένστολοι θα δουν τους μισθούς τους να επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν προ περικοπών και ειδικότερα πριν από την 1η Αύγουστου 2012 οπότε και τέθηκε σε ισχύ το νέο καθεστώς. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να προβλεφθεί και αναδρομική επιστροφή των ποσών που ψαλιδίστηκαν, ενώ οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 1.000 ευρώ τον μήνα για κάποιες κατηγορίες.

Κέρδη και ζημιές μετρούν οι ένστολοι, αναμένοντας να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει οι μισθολογικές αποδοχές τους να επανέλθουν στο καθεστώς προ της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου για τις κατηγορίες αυτές υπαλλήλων του Δημοσίου - δηλαδή στα επίπεδα πριν από την 1η Αυγούστου 2012.

Μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ, επηρεάζονται περίπου 268.500 ένστολοι και ειδικότερα 80.000 υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, 53.000 στην Ελληνική Αστυνομία, 8.000 πυροσβέστες, 7.500 λιμενικοί καθώς και 120.000 απόστρατοι όλων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Οι κατηγορίες αυτές θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται σημαντικά, ενώ σε περίπτωση μάλιστα που ισχύσει η αναδρομική επιστροφή ποσών που περικόπηκαν από την έναρξη ισχύος του νέου καθεστώτος θα έχουν ακόμη μεγαλύτερα οφέλη. Ενδεικτικό για παράδειγμα είναι πως για τους 80.000 υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις έχει υπολογιστεί ότι η αναδρομική επιστροφή θα ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ.

Αυξήσεις από 2,3% έως και 12% στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους αναμένεται να δουν οι αστυνομικοί, καθώς στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν στην περίπτωσή τους οι μισθολογικές μειώσεις, σύμφωνα με παραδείγματα και στοιχεία από τον αντιπρόεδρο Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ, Αντώνη Ζαχαριουδάκη.

Έτσι, για παράδειγμα ένας άγαμος ανθυπαστυνόμος με 12 έτη υπηρεσίας είχε απώλειες 136,04 ευρώ τον μήνα με το ισχύον καθεστώς, καθώς οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές του με πενθήμερα και 48 ώρες νυχτερινά περιορίστηκαν από 1.794,64 ευρώ στα 1.658,6 ευρώ.
Αντιστοίχως, σε αστυνόμο Α' έγγαμο με τρία τέκνα και 26 χρόνια προϋπηρεσίας το ψαλίδι στις αποδοχές έφτασε στο 11,5% και βάσει των σημερινών δεδομένων λαμβάνει 2.238,25 ευρώ αντί 2.526,79 ευρώ προ των περικοπών.
Με την ανατροπή των περικοπών, ένας άγαμος αστυφύλακας με εξαετή προϋπηρεσία θα παίρνει στο εξής επιπλέον 34,55 ευρώ μηνιαίως και ένας αρχιφύλακας έγγαμος με ένα τέκνο και 14ετή προϋπηρεσία θα δει τις μηνιαίες αποδοχές του να αυξάνονται κατά 114,15 ευρώ.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στον κλάδο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και του Λιμενικού Σώματος. Μετά τις περικοπές, αρχιπύραρχος έγγαμος με δύο παιδιά έχασε 853 ευρώ τον μήνα, επιπυραγός επίσης έγγαμος με δύο παιδιά εμφάνισε απώλειες 211.76 ευρώ, ενώ έγγαμος ανθυποπυραγός είχε μείωση 82,96 ευρώ και υπαρχιπυροσβέστης άγαμος είδε τις αποδοχές του να περικόπτονται κατά 65 ευρώ.

Μισθολογική ενίσχυση θα έχουν όπως είναι αναμενόμενο και οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις.

Αίτηση ακύρωσης ενώπιον ΣτΕ των Θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών



     Αναρτώνται για ενημέρωση σας, οι 3 πρώτες σελίδες από τις 37 της Αίτησης Ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ των Ενώσεων Αποστράτων Αξκων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) και του Συντονιστικού Συμβουλίου των παραπάνω, ΚΑΤΑ {1} του Υπουργού Οικονομικών {2} του ΦΕΚ-Β-3017/14.11.2012 (επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών) {3} της κατάργησης επιδομάτων εορτών και αδείας και {4} κάθε άλλης συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως...
 

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κοπή ίτας από Σύνδεσμο Αποστράτων Βορείου Εβρου




Ο «Σύνδεσμος Αποστράτων Βορείου Έβρου», πραγματοποίησε στις 25 20:00 Ιαν 2014 στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου, την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, με τη συμμετοχή ικανού αριθμού συναδέλφων και των οικογενειών τους. Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: α) Στρατηγός-Δκτής ΧVI Μ/Κ ΜΠ, β) Δήμαρχος Διδυμοτείχου Κος Παρασκευάς Πατσουρίδης, γ) Δκτές Σχηματισμών της περιοχής και δ) Εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Διδχου-Ορεστιάδος & Σουφλίου, πατήρ Νικόδημος. Κατά την τελετή επιδόθηκαν και τα βραβεία της ΕΑΑΣ σε δύο αριστούχους μαθητές, τέκνα συναδέλφων. Για το Δ.Σ.: Ο Πρόεδρος Φυδανάκης Αθανάσιος Υπτγος ε.α και Ο Γεν. Γραμματέας Καραγκιοζούδης Χαράλαμπος Άνχης ε.α.

Αντγος ε.α. Πούλος Γεώργιος, Υποψήφιος Αντιπρόεδρος-Μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ





Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Πούλος
Υποψήφιος Αντιπρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. Ε.Α.Α.Σ.

  Συνάδελφοι και φίλοι,
  Συμμετέχω στις εκλογές του τρέχοντος έτους για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), ως υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου αλλά και του Μέλους. Ως εν ενεργεία αξιωματικός, υπηρέτησα σε όλες τις θέσεις και υπηρεσίες του Στρατολογικού Σώματος. Ειδικότερα, ως Τμηματάρχης και Διευθυντής Στρατολογικών Γραφείων Επιτελής ΓΕΣ, Γ.Ε.ΕΘ.Α., βοηθός ΑΚ. ΑΜ. Βόννης και Διοικητής 1ης Διοίκησης Στρατολογίας, Διευθυντής Γ.Ε.ΕΘ.Α./ΔΣΛ. Μου έχει απονεμηθεί, δε, και ο τίτλος του επίτιμου Διευθυντή Γ.Ε.ΕΘ.Α./ΔΣΛ.  
  Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και έχω φοιτήσει σε όλα τα σχολεία του Σώματός μου, καθώς και στην Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών (Σ.Σ.Ξ.Γ.), Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Σ.Π.Η.Υ.) και Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.). Μιλώ τρεις ξένες γλώσσες: αγγλική, γερμανική, ιταλική.
  Διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ. από τον Νοέμβριο 2010 έως και τον Ιανουάριο 2013.
  Στη ζωή μου έχω σαν αρχή την προσφορά και τα έργα. Με την εκλογή μου, θα ήθελα να μου δοθεί η δυνατότητα να προσφέρω ανιδιοτελώς και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές στο νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., ώστε αυτή να εκπληρώσει την αποστολή της. Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., ως εκπρόσωπος των συναδέλφων Αποστράτων, πρέπει να ενεργεί αποκλειστικά με γνώμονα τα συμφέροντα, τις διεκδικήσεις και τα δίκαιά τους, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Πρέπει να δώσει λύσεις στα χρόνια αιτήματα που απασχολούν τον χώρο μας, όπως μισθολόγιο και συντάξεις ανεξάρτητα από την υπό έκδοση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιβολή περικοπών συντάξεων σε όσους παραιτήθηκαν και είναι κάτω των 55 ετών κλπ.  
  Στόχος μου είναι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. να έχει δυναμική παρουσία, κοινωνική προσφορά και αγαστή συνεργασία με Υ.ΕΘ.Α., τις άλλες Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τα Παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ., αλλά και με άλλους φορείς όταν και όπου αυτό απαιτηθεί.

  Σας ευχαριστώ
  Γεώργιος Πούλος

Κοπή πρωοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΕΑΑΣ Αρτας




 Πραγματοποιήθηκε  την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας  στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ .
 
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,ο Δκτης και ο Υδκτης του ΚΕΝ Άρτας, Αντιπροσωπείες της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση αποστράτων Αξκων Αστυνομίας και
εφέδρων Αξκών.
 
    Η προσέλευση των επισήμων και των συναδέλφων υπήρξε πολύ μεγάλη,και το κλίμα που επικράτησε ήταν ζεστό, χαλαρό,ευχάριστο και  το θέμα που κυριάρχησε στις συζητήσεις, ήταν η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε  αντισυνταγματικό τον νόμο, που μείωσε τους μισθούς και συντάξεις στις ΕΔ και ΣΑ.
   
    Από την μικρή Άρτα στείλαμε ένα τεράστιο μήνυμα, ότι είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. 
                   


   





















Μικρό ποσό !!!


Σκέψεις για να αυξήσουν τα έσοδα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού νπέφτουν στο τραπέζι στο Πεντάγωνο. Μια από αυτές θα ήθελε μέρος των εσόδων από το συνολικό ποσό που συγκεντώνεται από όσους πληρώνουν για να εξαγοράσουν τη στρατιωτική θητεία τους, να πηγαί νει στο ΜΤΣ

Ετησίως, υπολογίζεται  ότι θα είναι περί τα 15 εκατ. ευρώ , που καταλήγουν στο σύνολό τους στον ΄΄κουμπαρά΄΄ του Υπουργείου Οικονομικών.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ήθελε να έχει  για το Ταμείο του ένα μέρος από αυτά.

Όμως, και αν τα υπολογίσει κανείς,είναι μικρό το ποσό για τις μεγάλες ανάγκες.

Πηγή : Εφημ. Ελευθεροτυπία 27/1/2014 (Σελ . 8 )

Γενική συνέλευση -αρχαιρεσίες της Λάσχης Αροπορίας Στρατού



PDF Εκτύπωση E-mail

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
ΕΜΒΛΗΜΑ ΛΑΣ .
    Σύμφωνα με το καταστατικό της Λέσχης, συγκαλείται ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών της και ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, στη ΛΑΕΔ, άνω αίθουσα συνεδρίων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00,  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
      Α.  Διοικητικός απολογισμός-Πεπραγμένα.
      Β.  Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Απαλλαγή Δ.Σ. από ευθύνη προηγούμενου έτους.
      Γ.  Προτάσεις-Προγραμματισμός δραστηριοτήτων έτους 2014.
      Δ. Ενημέρωση για θέματα ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ-ΑΟΟΑ-Μισθολογίου και συντάξεων, καθώς επίσης και για δραστηριότητες της ΠΟΣ. Κοπή βασιλόπιτας
              Ε.  Αρχαιρεσίες για  Διοικητικό Συμβούλιο  και  Εξελεγκτική Επιτροπή.
      Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα ταμειακά εντάξει, τακτικά μέλη της Λέσχης.  Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως (είναι αποδεκτή η αποστολή στο e-mail: lesxi.as@gmail.com ) στο Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. μέχρι πέντε (5) ημέρες προ των εκλογών. Ψηφοφορία από αντιπρόσωπο επιτρέπεται, μόνο εφόσον έχει χορηγηθεί απλή έγγραφη εξουσιοδότηση σε μέλος της Λέσχης. Κάθε μέλος μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα μόνο άλλο μέλος.
       Καλούμε τα Μέλη μας να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να δηλώσουν υποψηφιότητα για ανανέωση του Δ.Σ. ή της Ε.Ε., προκειμένου η Λέσχη να συνεχίσει αλλά και να βελτιώσει τη δυναμική που έχει αποκτήσει.
      Η Αεροπορία Στρατού που υπηρετήσαμε, πιστέψαμε, αγαπήσαμε, μας έδωσε συγκινήσεις και δημιούργησε φίλους, εξακολουθεί να υπάρχει στις καρδιές μας και την αναβιώνουμε κάθε φορά που συναντιόμαστε. Η συμμετοχή σου στις εκδηλώσεις της ΛΑΣ ενισχύει τους δεσμούς μας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολές συγκυρίες, διότι ενωμένοι γινόμαστε πιο δυνατοί.   ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, μαζί με το συνάδελφο που δεν έχει εγγραφεί ακόμα, να τον φέρεις να εγγραφεί.
               
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.
                      Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
              Νικολόπουλος Βασίλειος                                                        Παρασκευόπουλος Αναστάσιος                                                  Ταξχος εα                                                                                    Ανχης εα          

Εκλογές στη ΣΕΕΘΑ !!!



Αγαπητά Μέλη του ΣΕΕΘΑ,
Σας υπενθυμίζουμε ότι σήμερα την 27η Ιανουαρίου και ώρα 18:00, θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου και στη συνέχεια ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας.
                                                                                               Το Διοικητικό              Συμβούλιο 
Υ.Γ.
Το παρόν αφορά μόνο τα μέλη του Συνδέσμου.
Η παρουσία των φίλων του Συνδέσμου είναι προαιρετική.

Η απόφαση του ΣτΕ για τους μισθούς των ε.ε. , ε.α. και ΣΑ Στελεχών




ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ Σημαντικές αυξήσεις αποδοχών τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του μνημονιακού νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Σύμφωνα με...
υπολογισμούς που βασίζονται στα δεδομένα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ θα έχει ως συνέπεια:

Ι. Να αυξηθούν από 3% έως και 25% οι βασικοί μισθοί και από 10% έως και 37% τα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών. Αυτό σημαίνει ότι οι βασικοί μισθοί των ένστολων θα πρέπει να αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα, ενώ τα επιδόματα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 3 έως και 178 ευρώ το μήνα. Οι συνολικές αποδοχές των ενστόλων θα αυξηθούν κατά 10% έως και 30% ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012.

Επιπλέον, εφόσον η απόφαση εφαρμοστεί άμεσα, οι ένστολοι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά για 19 μήνες, τα οποία κυμαίνονται από 152 έως και 8.816 ευρώ όσον αφορά τους βασικούς μισθούς και από 60 έως και 3.387 ευρώ όσον αφορά τα επιδόματα!

ΙΙ. Να αυξηθούν κατά 100 έως και 820 ευρώ το μήνα ή κατά 8% έως και 25% τα ακαθάριστα ποσά των συντάξεων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών. Τα καθαρά ποσά, ωστόσο, θα αυξηθούν λιγότερο, καθώς θα χρειαστεί να επανακαθοριστούν τα επίπεδα των συντάξεων όπως είχαν διαμορφωθεί τον Ιούλιο του 2012 και εν συνεχεία να υπολογιστούν ξανά, επί των ποσών αυτών, οι κλιμακωτές μειώσεις 5% - 20% που επιβλήθηκαν από την 1η-1-2013 σε εφαρμογή του Μνημονίου II.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ θα είναι τα ακόλουθα:

1. Οι βασικοί μισθοί των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα. Τα αναδρομικά που θα πρέπει να καταβληθούν κυμαίνονται μέχρι στιγμής από 152 έως 8.816 ευρώ.

2. Τα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών θα αυξηθούν κατά 11,72 έως 25,88 ευρώ το μήνα. Τα αναδρομικά που αναλογούν στους 18 μήνες οι οποίοι έχουν παρέλθει από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι σήμερα κυμαίνονται από 222,68 έως 491,72 ευρώ.

3. Τα επιδόματα ειδικής απασχόλησης θα χρειαστεί να αυξηθούν κατά 15,43 έως 88 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το βαθμό. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν και αναδρομικά από 293,17 έως 1.627 ευρώ.

4. Τα επιδόματα θέσης-υψηλής ή αυξημένης ευθύνης θα απαιτηθεί να αυξηθούν κατά 3,15 έως και 178 ευρώ το μήνα και να καταβληθούν και αναδρομικά από 59,85 έως 3.386,94 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό.

5. Τα έξοδα παράστασης για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να αυξηθούν κατά 26 έως 83 ευρώ το μήνα και να χορηγηθούν και αναδρομικά από 487,92 έως 1.579,66 ευρώ.

6. Στα επιδόματα ευθύνης διοίκησης θα πρέπει να δοθούν αυξήσεις κατά 10 έως 24 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά από 185,63 έως 456,19 ευρώ.

7. Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας θα αυξηθεί κατά 16 ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά 21 ευρώ για τα Σώματα Ασφαλείας. Θα πρέπει επίσης να καταβληθούν αναδρομικά 304 ευρώ στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και 401,28 ευρώ στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

8. Το επίδομα ειδικών συνθηκών θα αυξηθεί από τα 65 στα 72 ευρώ το μήνα, ενώ θα πρέπει να δοθούν και αναδρομικά 133 ευρώ.

Από τις παραπάνω αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα αναμένεται να προκύψουν αυξήσεις έως και 30% για τις συνολικές αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

Οι συνολικές μικτές αποδοχές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ (έγγαμου χωρίς προστατευόμενα τέκνα με 29 έτη υπηρεσίας συμπληρωμένα) θα αυξηθούν κατά 1.220 ευρώ το μήνα ή κατά 26,4%. Από 4.615 ευρώ το μήνα που ανέρχονται σήμερα θα επανέλθουν στις 5.835 ευρώ το μήνα που είχαν διαμορφωθεί μέχρι 31-7-2012.

Οι συνολικές μικτές αποδοχές ενός αντισμηνάρχου με 28 έτη υπηρεσίας και 2 προστατευόμενα τέκνα θα αυξηθούν κατά 450 ευρώ το μήνα ή κατά 30%. Από 1.500 ευρώ το μήνα που ανέρχονται σήμερα θα επανέλθουν στα 1.950 ευρώ το μήνα που είχαν διαμορφωθεί μέχρι τις 31-7-2012.

Οι συνολικές μικτές αποδοχές ενός ταγματάρχη έγγαμου με δύο προστατευόμενα τέκνα και με 21 έτη υπηρεσίας συμπληρωμένα θα αυξηθούν κατά 204 ευρώ το μήνα ή κατά 15,57%. Από 1.310 ευρώ το μήνα που ανέρχονται σήμερα θα φθάσουν τα 1.514 ευρώ. Οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές ενός αρχικελευστή έγγαμου με 21 έτη υπηρεσίας θα αυξηθούν κατά 120 ευρώ ή κατά 11% από 1.090 σε 1.210 ευρώ.

9. Τα ακαθάριστα ποσά των συντάξεων των στρατιωτικών θα αυξηθούν κατά 100 έως και 820 ευρώ ή κατά 8% έως 25% για τους περισσότερους δικαιούχους, ωστόσο στα «καθαρά ποσά» οι αυξήσεις θα είναι πολύ χαμηλότερες καθώς θα χρειαστεί να επανυπολογιστούν επί των νέων αυξημένων ακαθάριστων ποσών οι μειώσεις 5%-20% που επιβλήθηκαν από την 1η-1-2013, σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Μνημόνιο II. Εκτιμάται πάντως ότι τα νέα καθαρά ποσά μηνιαίων αποδοχών θα είναι αυξημένα κατά 80 έως και 600 ευρώ το μήνα για τους περισσότερους απόστρατους!