....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Συγχαρητήριο Μήνυμα στον Νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη


 
    Εψηφισμένε Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και            Πλαταμώνος Γεώργιε,

   Σας συγχαίρω θερμά για την εκλογή σας και εύχομαι από καρδιάς υγεία, καλή διακονία στο ποίμνιό σας και στο θεόπνευστο έργο σας.

Με άπειρη τιμή
                                Χατζημαλλής Γεώργιος
                          Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

΄΄Κεραυνοί΄΄ Στγού Σταθόπουλου για την εκλογή Αποστράτων της ΕΛ/ΑΣ στο ΔΣ/ΕΑΑΣ

Σεβαστοί Στρατηγοί, αγαπητοί συμμαθητές και συνΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣάδελφοι, ειλικρινά δεν θέλω να εκφράσω την πικρία μου εναντίον των συναδέλφων για την όποια προτίμηση είχαν στις χθεσινές αρχαιρεσίες της ΕΑΑΣ, διότι αυτό επιβάλλει η ιδέα της δημοκρατίας. Μάλιστα έσπευσα να συγχαρώ αυτούς που εξελέγησαν, μόλις τα αποτελέσματα άρχισαν να δείχνουν ότι δεν αλλάζουν.

Εκείνο όμως που με πικραίνει είναι κάτι, το οποίο το είχα περιλάβει στις θέσεις μου, και το οποίο βέβαια, με την ψήφο των συναδέλφων, φάνηκε ότι αποδοκιμάσθηκε. Και αυτό απεικονίζεται κατά τον καλύτερο τρόπο, στον παρακάτω πίνακα, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο !

Ο πίνακας αυτός είναι μνημείο αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού. Εγώ με 1170 ψήφους, καταλαμβάνω την 6η θέση και δεν εκλέγομαι. Αξιωματικός της Αστυνομίας καταλαμβάνει την 17η θέση, με 757 ψήφους και εκλέγεται «αριστίνδην», ενώ δεν εκλέγονται 8 Αξιωματικοί του Στρατού, οι οποίοι έλαβαν πολύ περισσότερες ψήφους απ” αυτόν! melh
Αυτό δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό, αλλά είναι και παράλογο. Όταν το μέτρο αυτό προβλέφθηκε από το Νόμο, είχε κάποια λογική, αφού υπήρχε σαφής αναλογία μεταξύ Αξιωματικών Στρατού και Αστυνομίας και ήταν αναγκαίο να υπάρχη κάποια αναλογία στο ΔΣ.
 Από τότε όμως έχουν αλλάξει μερικά πράγματα.

Οι απόστρατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας πέτυχαν την ψήφιση νόμου, με τον οποίον απέφυγαν την υποχρεωτική συμμετοχή στην ΕΑΑΣ, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους του Στρατού.

Η αναλογία αυτή δεν υφίσταται πλέον. Η αριστίνδην εκλογή ενός συναδέλφου του Δικαστικού και ενός συναδέλφου του Οικονομικού έχουν πολύ ισχυρή λογική βάση και αυτό το συνειδητοποίησα στη σύντομη θητεία μου στο απερχόμενο ΔΣ. Είναι ομολογουμένως απαραίτητοι στο ΔΣ. Δεν διαπίστωσα καμμία αναγκαιότητα για την παρουσία των δύο συναδέλφων της Αστυνομίας οι οποίοι συμμετείχαν, κατά κύριο λόγο, μόνον στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις επετειακές και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις της Ενώσεως.

Είναι εντελώς άδικη η αριστίνδην εκλογή δύο εκπροσώπων της Αστυνομίας, εις βάρος των συναδέλφων τους του Στρατού. Το δίκαιο θα ήταν η ελεύθερη επιλογή του συνόλου των συναδέλφων. Εάν οι συνάδελφοι της Αστυνομίας έχουν την εκλογική δύναμη να στείλουν εκπροσώπους τους στο ΔΣ της ΕΑΑΣ ας το κάνουν.

Ας εκλέξουν όχι μόνο δύο αλλά και τρείς και τέσσερις, δίνοντάς τους τις απαιτούμενες ψήφους και ότι να εξασφαλίζουν με αναχρονιστικούς νόμους δύο «άνετες» θέσεις στο ΔΣ. Καλώ τα μέλη του νέου ΔΣ, αν οι θέσεις τους, τις οποίες προέβαλαν προεκλογικά συμπίπτουν ή συγκλίνουν με τη θέση μου αυτή, να βάλουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους την τροποποίηση του Νόμου, ώστε οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, μέχρι την παντελή αποχώρησή τους από την Ένωση, υπό την κάλυψη του νόμου της «προαιρετικής συμμετοχής» σ” αυτή, να μην εκλέγονται αριστίνδην αλλά με την ψήφο των συναδέλφων.

Ή τουλάχιστον τα αριστίνδην εκλεγόμενα μέλη εκ των συναδέλφων της Αστυνομίας να περιορισθούν σε ένα. Εύχομαι ξανά υγεία, δύναμη, θάρρος και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο νέο ΔΣ της Ενώσεως.

Σταθόπουλος Βασίλειος
Αντιστράτηγος ε.α -Μαθηματικός

Πηγή : staratalogia

Καταβολή ΕΚΟΕΜΣ μηνός Φεβρουαρίου 2014


Ο Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού ( ΕΚΟΕΜΣ), ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι η καταβολή της Οικονομικής Ενίσχυσης μηνός Φεβρουαρίου 2014 , θα πραγματοποιηθεί  στις 5 ΜΑρτίου 2014

Εκ της Διευθύνσεως

Ευχαριστήριο μήνυμα Αντγου ε.α. Σταθόπουλου ΒασιλείουΜετά τα ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών της ΕΑΑΣ, θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους 1.170 συναδέφους οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους.

Ειδικώτερα στους συναδέλφους μου:

της Σαλαμίνας, οι οποίοι με τίμησαν με 21 ψήφους, ήτοι το 16% των ψήφων,

των Σερρών, 110 σταυροί (0,12%)
στους πατριώτες μου της Καρδίτσας, οι οποίοι μου έδωσαν 37 σταυρούς (11%),

της Ευβοίας, 42 σταυροί (11%)

των Χανίων, 37 σταυροί (9,2 %)
της Κοζάνης, 26 σταυροί (6,6 %)

της Κέρκυρας, 7 σταυροί (6,6 %)
του Έβρου, οι οποίοι μέ έκαναν να δακρύσω, δίνοντάς μου 60 σταυρούς (6,2 %), κάνοντάς με να πώ "χαλάλι τα τέσσερα χρόνια, που υπηρέτησα εκεί!",

της Κώ, 4 σταυροί (5,9 %)

της Ρόδου, 11 σταυροί (5,1 %)

της Χίου, 4 σταυροί (5 %)

της Θεσσαλονίκης, 124 σταυροί (4,9 %)

της Λάρισας, όπου μεγάλωσα και φοίτησα στην στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, οι οποίοι μου έδωσαν 41 σταυρούς (4,8 %)

της Αττικής, 330 σταυροί (4,7 %)

της Μαγνησίας, όπου πέρασα τα νηπιακά μου χρόνια, οι οποίοι μου έδωσαν 29 σταυρούς (4,6 %).
 
Βασίλειος Σταθόπουλος
Αντγος ε.α. - Μαθηματικός

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Υποψηφίου Αντιπροέδρου στις εκλογές της ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Καστραντά Στυλιανού


Αισθάνομαι την ανάγκη εκ βάθους καρδίας να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους Συναδέλφους και τα μέλη Εκλιπόντων που κατά τις διεξαχθείσες εκλογές της ΕΑΑΣ με ετίμησαν με την ψήφο τους και με στήριξαν στην προσπάθεια που έκανα για μια άλλη ΕΑΑΣ με νέο πρόσωπο και νέες  ιδέες απαλλαγμένες από τις αγκυλώσεις και τις νοοτροπίες του παρελθόντος.

Το μήνυμά μου για μεγαλύτερη κινητοποίηση και συμμετοχή εξακολουθεί να απευθύνεται προς την συντριπτική πλειοψηφία των Συναδέλφων ιδίως των νεότερων, οι οποίοι ως συμμετοχή στις διαδικασίες επέλεξαν ΑΠΟΧΗ.

Εύχομαι ολόψυχα στο νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ καλή επιτυχία στο έργο του για το καλό όλων.

Πιστός στις απόψεις μου και τις κατατεθείσες προτάσεις μου δηλώνω , ότι θα είμαι παρών και ότι θα παρακολουθώ από κοντά και θα κρίνω το έργο του νέου ΔΣ το οποίο εύχομαι κατά την ρητή δέσμευση του νέου Προέδρου, να αποδείξει στην πράξη ότι δεν θα είναι δεδομένο κανενός κέντρου ή παράκεντρου εξουσίας και ότι θα κινείται και θα ενεργεί με αποκλειστικό και μόνο κριτήριο το συμφέρον των μελών του.

Με άπειρη Εκτίμηση προς όλους
Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός

Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου Προέδρου της ΕΑΑΣ Υπτγου ε.α. Δανιά ΕυαγγέλουΣεβαστοί μου Κ.Κ.Α\Γ.Ε.ΕΘ.Α.-Γ.Ε.Σ.-ΕΛ.ΑΣ,αγαπητές(οί) ε.α Συνάδελφοι,Φίλοι και Συμμαθητές,Αγαπητά μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων.
 
Σας ευχαριστώ εκ βαθέων για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας προς το προσωπό μου να με εκλέξετε Πρόεδρο του Δ.Σ της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
 
 Ανταποκρινόμενος στην αγάπη και την εμπιστοσύνη σας,θα προσπαθήσω σε αγαστή συνεργασία με τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ,να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
 
                                           Με τα δέοντα προς όλους σας.
                                               Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς.
                              
                                             Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ.

Μήνυμα νέου Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ Υπτγου ε.α. Ροζή ΒασιλείουΕκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλες και όλους τους συναδέλφους, που με τίμησαν με την ψήφο τους κατά τις αρχαιρεσίες της Ε.Α.Α.Σ. της 23 Φεβρουαρίου 2014 και με εξέλεξαν Αντιπρόεδρο του νέου Δ.Σ. της.

Επιτρέψτε μου μια ιδιαίτερη αναφορά στους συμμαθητές μου , αποφοίτους Σ.Σ.Ε. τάξεως 1980, και τους συναδέλφους μου του Τεχνικού Σώματος(ΤΧ), για την στήριξη τους, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Συγχαίρω όλους όσους προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν και ιδιαίτερα αυτούς που εξελέγησαν.

 
Πιστεύω και ευελπιστώ πως θα φανώ αντάξιος της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Η έκφραση που με χαρακτηρίζει και ήταν το προεκλογικό μου σύνθημα  «όλοι μαζί μπορούμε» πρέπει να γίνει πράξη.


Εύχομαι στον Πρόεδρο και στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλή δύναμη, καλό κουράγιο και επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα προς ευόδωση των σκοπών της Ενώσεώς μας και των μελών μας γενικότερα.


Υπτγος ε.α. Ροζής Βασίλειος Νεοεκλεγείς Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.

Συγχαρητήρια στο νέο ΔΣ/ΕΑΑΣ από τους απόφοιτους της ΣΣΑΣ


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ., εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και υπόσχεται από την πλευρά του πως θα βρίσκεται δίπλα σε αυτό, παρέχοντας  οποιοαδήποτε συνδρομή νομικής,οικονομικής,ιατρικής φύσεως , όποτε και εαν του ζητηθεί.
 
Στον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Π.Μαυροδόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ.  αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας για την αγαστή μας συνεργασία τόσο σε επίπεδο Ενώσεως...
 
όσο και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Συντονιστικό όργανο των Ενώσεων Αποστράτων ΝΠΔΔ και να τους ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ με ότι κι αν καταπιαστούν στο μέλλον και κάθε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Γ.Αντωνιάδης
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΠΗΓΗ:

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντγου ε.α. Σταθόπουλου Βασιλείου προς τα νέα μέλη τουΔΣ/ΕΑΑΣ


Μετά την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών της ΕΑΑΣ,
απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια
στους:
Υπτγο ε.α κ. Δανιά Ευάγγελο, ο οποίος εκλέγεται Πρόεδρος

στον Υπτγο ε.α. κ. Ροζή Βασίλειο, ο οποίος εκλέγεται Αντιπρόεδρος

στον Ανχη ε.α. κ. Μπουϊκίδη Ελευθέριο, ο οποίος για μια ακόμη φορά παίρνει στις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο υποψήφιο Μέλος του ΔΣ.

στον Αντγο ε.α. κ. Σκαρμαλιωράκη Κώστα, ο οποίος εκλέγεται στην δεύτερη θέση των Μελών του ΔΣ,

στο συμμαθητή μου Σχη ε.α. Καίσαρη Νικόλαο, ο οποίος εκλέγεται στην τρίτη θέση των Μελών του ΔΣ,

στα νέα Μέλη του ΔΣ τα οποία εκλέγονται για πρώτη φορά στο ΔΣ:
Ταξχο ε.α. κ. Χατσίκα Δημήτριο και Ανχη ε.α. κ. Κράγκαρη Παντελή

Υπτγο ε.α. κ. Παπαδόπουλο Ευάγγελο, που εκλέγεται με σημαντικό αριθμό ψήφων, ως Μέλος του ΔΣ  στη θέση του Οικονομικού

Αντγο ε.α. κ. Καρανίσα Θωμά, συμπατριώτη μου, που εκλέγεται ως Μέλος του ΔΣ  στη θέση του Δικαστικού.

Εύχομαι σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Βασίλης Σταθόπουλος
Αντγος ε.α. - Μαθηματικός

Ευχαριστήριο μήνυμα Αντγου ε.α. Σκαρμαλιωράκη Κων/νου εκλεγέντος μέλους του ΔΣ/ΕΑΑΣΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΓΗΝ 2ο ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΤ. ΣΚΑΡΜΑΛΙΩΡΑΚΗΣ
ΑΝΤΓΟΣ Ε.Α.

Συγκενρωτικός Πίνακας Συμμετοχής Μελών στις Αρχαιρεσίες της 23ης Φεβ 2014Τα 3 Α ξαναχτυπούν με άρθρο για τις εκλογές στην ΕΑΑΣ
26.02.2014 | 00:22
Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί ξαναχτυπούν. Με άρθρο τους σχολιάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΑΑΣ και προβλέπουν την επόμενη μέρα. Είναι βέβαιο ότι το άρθρο τους θα προκαλέσει με κάποιες παρατηρήσεις του αντιδράσεις από τους θεσμικούς,τις απαντήσεις των οποίων ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε.

Το άρθρο των απόστρατων:

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, βασικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία προφανώς επεξεργάσθηκε ο ιδιαίτερα δραστήριος και από προχθές εκλεγμένος πρόεδρος του Παραρτήματος, άξιος συνάδελφος, κος Απόστολος Παπαπαρίσης.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ψήφισαν περίπου 7.500 συνάδελφοι, από τους 22.500 εγγεγραμμένους.  Οι εγγεγραμμένοι όμως είναι σαφώς λιγότεροι από το σύνολο των αποστράτων, που καταβάλουν υποχρεωτικά κρατήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπέρ της ΕΑΑΣ, άρα είναι εν δυνάμει μέλη. 


Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του συναδέλφου Δημητρίου Σούκερα MBA(ER) Άνχη (ΑΣ) ε.α, το σύνολο των καταβαλλόντων κρατήσεις υπέρ της ΕΑΑΣ, ανέρχεται σε 72.000. Δηλαδή περίπου το 70% (!) των αποστράτων απαξιοί ακόμη και να λάβει την ταυτότητα του αποστράτου και να «εγγραφεί» στην ΕΑΑΣ!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβή στοιχεία, ούτε βέβαια να κάνουμε αναλύσεις για το πόσοι εξ αυτών προέρχονται από το Σ.Ξ. και πόσοι από την ΕΛ.ΑΣ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι διαφορές είναι τεράστιες και μοιραίο είναι να εγείρεται ακόμη ένα τεράστιο θέμα δημοκρατίας, σχετικά με το πώς είναι δυνατόν, κάποιος να καταβάλει κρατήσεις μέλους, αλλά ο φορέας να μην τον αναγνωρίζει ως μέλος!

Δεν όφειλε η ΕΑΑΣ, που τους γνωρίζει από τα στοιχεία του ΜΤΣ, μέσω του οποίου καρπώνεται τις κρατήσεις, να τους εγγράψει αυτοδίκαια σαν μέλη της, να τους πλησιάσει και τουλάχιστον να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους ως μέλη; Γιατί δεν το κάνει αυτό; Γιατί δεν την ενδιαφέρει! Από τη στιγμή που εισπράττει τις κρατήσεις τους και νομιμοποιείται να λειτουργεί μέσα σε ένα αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν αποδίδει σε όλα τα μέλη τα ίδια δικαιώματα στο «εκλέγεσθαι» και το οποίο δεν αναγνωρίζει στους απόστρατους το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής στο να ανήκουν ή να μην ανήκουν σε έναν φορέα, ουδείς λόγος υπάρχει να «σκαλίζει τη στάχτη».

Η ΕΑΑΣ λειτουργούσε παραδοσιακά με το σκληρό πυρήνα των συναδέλφων που συναθροίζονται στα παραρτήματα τα οποία λειτουργούν ως «ΚΑΠΗ στρατιωτικών συνταξιούχων», με πρέφα, τάβλι, «πολεμικές συζητήσεις» και κανένα ουζάκι ή τσίπουρο. Τα τελευταία χρόνια δε που αισθανθήκαμε τη σφαλιάρα, πολλοί συνάδελφοι προσέτρεξαν να ενεργοποιηθούν στις τάξεις, για πολλούς και διάφορους λόγους. Λόγους όμως, που δεν έχουν απαραίτητα σχέση με την προάσπιση, υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων των αποστράτων. Άλλωστε στο νόμο που διέπει την ΕΑΑΣ αυτές οι λέξεις δεν υπάρχουν! Υπάρχει μόνο η λέξη «επιμέλεια»!

Αυτή όμως η ροή «νέου αίματος», έφερε μοιραία συζητήσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο «προεκλογικών» δηλώσεων υποψηφίων, περί αναγκαιότητας αλλαγής του νομικού πλαισίου, επί το δημοκρατικότερο. Του νομικού πλαισίου, το οποίο όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απαιτεί την ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ που εξελέγη! Αν δεν εκδοθεί αυτή η υπουργική απόφαση, το νέο εκλεγμένο ΔΣ, δεν θα εκτελέσει την εντολή των εκλογέων του! Δηλαδή ο υπουργός, ο κάθε υπουργός, της κάθε κυβέρνησης είναι ο κατά Νόμο προϊστάμενος της ΕΑΑΣ! Με άλλα λόγια, η ΕΑΑΣ είναι υφιστάμενη του υπουργού, του κάθε υπουργού, της κάθε κυβέρνησης! Ο κάθε δε υπουργός, είναι λογικό να «επιτρέπει» τη δράση και λειτουργία της ΕΑΑΣ εντός εκείνων των ορίων που δεν του δημιουργούν πρόβλημα. Παραδείγματα δε των «ορίων» αυτών, υπάρχουν πολλά, με πιο γνωστό, εκείνη την «εξομολόγηση» του απερχόμενου προέδρου της ΕΑΑΣ, παρουσία πλήθους συναδέλφων, στην περίοδο των κινητοποιήσεων του περασμένου έτους, ο οποίος μετέφερε την «ανησυχία» του υπουργού για την ασφάλεια των κινητοποιήσεων! Ανησυχία του υπουργού, η οποία εξελίχθηκε στη γνωστή διάσπαση των κοινών κινητοποιήσεων ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών, λόγω του θέματος της στολής! Ο υπουργός, σαφώς δεν ήθελε στρατιωτικούς με στολή σε κινητοποιήσεις και το πέτυχε!

Μπορεί πολλοί από εμάς να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με το αν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, έχουν το δικαίωμα της συλλογικής εκπροσώπησης, καθώς και το δικαίωμα της συμμετοχής σε κινητοποιήσεις με στολή! Εκεί όμως που δεν μπορούμε, παρά να συμφωνούμε όλοι, είναι το ότι Ηγεσία του Στρατεύματος, αποδείχθηκε τουλάχιστον ελλειμματική στο να υπερασπίσει τα δικαιώματα του Προσωπικού της! Αντίθετα, μία ομάδα εν ενεργεία συναδέλφων, που τιμωρήθηκε και κυνηγήθηκε από την Ηγεσία και προδόθηκε από την ΕΑΑΣ, τόλμησε, διεκδίκησε και νίκησε, υπέρ και αυτών που τη λοιδόρησαν, την κυνήγησαν και την πρόδωσαν! 

Η επόμενη μέρα στην ΕΑΑΣ, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ίδια με την προηγούμενη για πάρα πολλούς λόγους. Το «νέο αίμα» που μπήκε, δεν μπορεί να αλλάξει το DNA! Το μόνο που μπορεί να προσδοκά κάποιος, είναι 2 με 3 άνθρωποι που μετέχουν για πρώτη φορά στο ΔΣ, να τιμήσουν το λόγο και την ιστορία τους!

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκόπηση με κάλπη στο Παράρτημα Κατερίνης

Στο Παράρτημα της ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας, διενεργήθηκε δημοσκόπηση με κάλπη.

Επειδή δεν είχε εκδηλωθεί πρόθεση συμμετοχής στη δημοσκόπηση από ΄΄υποψηφίους
Προέδρους΄΄,  η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με το ερώτημα :

΄΄Επιθυμείτε την επανατοποθέτηση του υπάρχοντος Προέδρου του Παραρτήματος Κατερίνης 
και για την επόμενη 3ετία΄΄???

Τα αποτελέσματα  της δημοσκόπησης είναι τα παρακάτω :

Ψηφισαν :          140
ΝΑΙ         :          133
ΟΧΙ         :              2
Δεν θέλησαν να συμμετάσχουν :  5

Το αποτέλεσμα θα σταλεί στην κεντρική ΕΑΑΣ Αθηνών, η οποία σύμφωνα με το Νόμο είναι αρμόδια να προβεί στην τοποθέτηση - συγκρότηση του νέου τοπικού συμβουλίου

Εκλογές Αποστράτων ή Ένστολων Συνταξιούχων ???

Άρθρο του Δημητρίου Σούκερα MBA(ER) Άνχη (ΑΣ) ε.α


Άραγε πόσο συνυφασμένος είναι ο όρος Στρατιωτικός, Αξιωματικός, με την έννοια «δικαίωμα»; Κατά την διάρκεια της θητείας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η συγκεκριμένη λέξη απόλυτα απουσιάζει, όχι μόνο από το λεξιλόγιο των στελεχών, αλλά κυρίως από την σκέψη τους.

Γαλουχημένοι σε μια κουλτούρα υποχρεώσεων, όπου μόνη η «αδιόρατη Υπηρεσία» είναι υπεύθυνη για όλα, να στέρξει τα στελέχη της και να τα υπερασπιστεί μπροστά στις ανθρώπινες ανάγκες τους, εθίζονται τόσο πολύ με το καθήκον, που ακόμη και μετά την αποχώρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις οι σκέψεις τους, οι εκδηλώσεις, αλλά κυρίως οι συμπεριφορές τους, παραμένουν «στρατιωτικές». Για αυτό και μετά την μετακίνηση στον πολιτικό τους βίο πλέον παρατηρείται, από κάποιους, μια εμμονή στην τήρηση «της ιεραρχίας», άραγε εκείνης που άφησαν αποχωρώντας από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων; και από την άλλη η προσπάθεια ενσωμάτωσής τους με όσες «κοινωνικές δεξιότητες» διαθέτουν, αναμειγνυόμενοι στην Ελληνική κοινωνία. Η πραγματικότητα όμως είναι και η πικρή αλήθεια επίσης, πως σε απόλυτους αριθμούς, ουδέποτε
καταφέρνουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Εκλογές για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ξηράς χθες και από μια κοινότητα 72000 πρώην στρατιωτικών, δικαιούμενων να ψηφίσουν, 48000 δεν έχουν καν προμηθευτεί την σχετική ταυτότητα του Απόστρατου στελέχους, που θα τους επέτρεπε να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους. Αυτή είναι η έμπρακτη απόδειξη, της «μη αναγνώρισης» ,της «προβαλλόμενης ιεραρχίας» και της διαδικασίας, αλλά και του ρόλου της ΕΑΑΣ σήμερα, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, αφού 67% των αποστράτων στελεχών, αμέσως δηλώνουν την απαξία τους απέναντι στο θέατρο του παραλόγου. 
Δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσοι σήμερα, ανάμεσά τους και ο συντάκτης του άρθρου, προσήλθαν ενώπιον της κάλπης. Αυτό που πραγματικά πρέπει να έλθει στο φως είναι ο λόγος ή οι λόγοι όπου τόσες ψυχές δεν επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως «απόστρατοι».  Μήπως θεωρούν πως η ιδιότητα «στρατιωτικός» έχει προσβληθεί τόσο πολύ εντός της Ελληνικής κοινωνίας, οπότε μιμούμενοι το παράδειγμα του Αγίου Πέτρου, συστηματικά εμφανίζονται να αγνοούν, να αρνούνται τις εμπειρίες, τις  κακουχίες και τις στερήσεις τόσων ετών;  Μήπως στερούνται προβλημάτων κι όταν αυτά υπάρχουν εικάζουν πως θα τα επιλύσει η όποια Στρατιωτική ή Πολιτική Ηγεσία; Επειδή κανείς δεν  μπορεί να είναι πλέον αφελής στην σημερινή πατρίδα του μνημονίου, και  επειδή το χαλί τούμπαρε και στο φως και στον αέρα έχουν διαμοιραστεί,  τόσο η μπόχα αλλά και οι ασχήμιες του παρελθόντος, είναι εμφανές, πως  κατά πλειοψηφία εκτιμούν, πως οι εκλογικές διαδικασίες και οι Ενώσεις  Αποστράτων (τουλάχιστον του Στρατού Ξηράς), εκτελούν απλά έργο «λεσχών  ενστόλων συνταξιούχων» και όχι αποστράτων.  Αλήθεια όλο αυτό που συμβαίνει, δεν αγγίζει την καρδιά κανενός από όλους  όσους «ονομάσθηκαν ηγέτες»; 
Και τι πραγματικά έχουν κάνει για αυτό; Μήπως βολικά φερόμενοι δύνανται, να «βαφτίσουν ως αφορισμό τις γραμμές αυτού του άρθρου» και μετέπειτα να αρκεστούν να δηλώσουν, ότι αδυνατούν να φέρουν τους αποστράτους, που δεν επιθυμούν στην ΕΑΑΣ; Και αν πράγματι αυτή θα είναι η απάντηση και η στάση τους, τότε αλήθεια πως θα  μπορούν να «κρατούν τις επωμίδες του Στρατηγού»; Νόμιζα ότι «δεν υπάρχει Στρατός χωρίς Στρατηγό, αλήθεια κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει Στρατηγός χωρίς στρατεύματα;» Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας γενικά, είναι  αποδεδειγμένο, ότι στερείται  ηγετών που διαθέτουν τις δυνάμεις να την τραβήξουν στην επιφάνεια από  τον βούρκο της ύφεσης, την κατρακύλα της παρακμής και την κατάπτωση των ηθικών αξιών, ίσως έρχεται η ώρα οι «παλαιοί Ευέλπιδες», οι καλές  ελπίδες του γένους, έστω του παρελθόντος, να φορέσουν και πάλι «την στολή  τους» και να θυμηθούν πως η πατρίδα αυτούς έταξε ταγούς της ελπίδας και  φύλαξης των ιδανικών της μαζί, και σαν το υγιές παράδειγμα προς μίμηση,  προς την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν είναι υποχρεωτικό αυτοί να ανήκουν σε συγκεκριμένες τάξεις Ευελπίδων, ούτε καν να έχουν τελειώσει την Σχολή, να  προέρχονται από συγκεκριμένα Όπλα ή Σώματα, να έχουν υπηρετήσει σε  συγκεκριμένα πόστα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει
συγκεκριμένα σχολεία ή Σπουδές (Μεταπτυχιακές ή άλλες), ούτε καν να φόρεσαν τα γαλόνια του Στρατηγού, αρκεί όμως να συνειδητοποιούν τον ρόλο  τους και να δύναται να συγκεντρώνουν δυνάμεις, παρά να τις απομακρύνουν. Κι αν το βουνό δεν πάει στον Μωάμεθ , μήπως πρέπει να στείλουμε τον  Μωάμεθ στο Βουνό;  
Συνεπώς ο απόστρατος Αξιωματικός, έχει μπροστά του αποστολή να  εκτελέσει , πέρα από το να χαρεί τις πρωτόγνωρες απολαύσεις του πολίτη, αλλά επιπλέον και να προβάλλει, τον ρόλο του λειτουργήματος του, στην  υπόλοιπη κοινωνία. Οι ενδείξεις δείχνουν πως στον ρόλο αυτό μέχρι  σήμερα, ξεκάθαρα απέτυχε, με τις σποραδικές εμφανίσεις του μόνο στις  κάθε «Εορτές-Τελετές». Ίσως αυτή η συγκεκριμένη αποτυχία διαταράσσει τις σχέσεις των εν ενεργεία και σε αποστρατεία στελεχών, αφού οι πρώτοι  από την μεριά τους, όχι μόνο νιώθουν από καιρό απελπιστικά μόνοι και  ανυπεράσπιστοι, αλλά από την άλλη διαπιστώνουν πως και οι γηραιότεροι  συνάδερφοι τους «χαλαρά» αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση. Τελικά όπως διαφαίνεται, όσο οι απόστρατοι Αξιωματικοί, με ανακτημένο το δικαίωμα της  ελεύθερης έκφρασης και της γνώμης τους, παραμένουν συνολικά αδρανείς  και απαθείς, απέναντι στις τελευταίες, αρχικά μεγάλης κλίμακας ψυχολογικές  επιχειρήσεις, με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς, που εκτοξεύθηκαν από  διάφορες κατευθύνσεις εντός της κοινωνίας, εναντίον του Σώματος των  Αξιωματικών, τόσο περισσότερο ανοίγουν τις ορέξεις της καθεστηκυίας  άρχουσας τάξης, για μεγαλύτερη απαξίωση, αλλά και απροκάλυπτες  εχθρικές ενέργειες μείωσης της δυνατότητας επιβίωσης, φαινομενικά των στρατιωτικών, αλλά ουσιαστικά εναντίον της Ελληνικής Εθνικής  Κυριαρχίας, η οποία από καιρό πλήττεται βάναυσα, από τους καπετάνιους της  καταστροφής, που ακόμη εννοούν να κρατούν το τιμόνι του ναυαγίου μας.  Μετά από μια ζωή στον Στρατό , με κακουχίες και στερήσεις βασικών δικαιωμάτων, στον βωμό της στρατιωτικής πειθαρχίας και του αξιομάχου  των Ελληνικών Όπλων , κανείς θα ανέμενε από τους Αξιωματικούς, «τους  Ευέλπιδες του παρελθόντος», και οπωσδήποτε οι σε ενέργεια συνάδερφοι, να  είναι λαλίστατοι, ευθυτενείς, και να προβάλλουν τον ρόλο τους στην κοινωνία,  όχι υπερασπιζόμενοι την κάστα τους ή την συντεχνία τους, αλλά συνολικά  ενεργώντας υπέρ του Ελληνικού Έθνους. Αν ακόμη σήμερα υπάρχουν  συνάδερφοι σε αποστρατεία που αυτό ακριβώς αγνοούν, ας μου επιτρέψουν  στα όρια αυτού του άρθρου, να επιστρέψω στην ενέργεια, για να τους το  βεβαιώσω!!

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογές ΔΣ της ΕΑΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2014


                                     Οι πρώτοι που άνοιξαν τον χορό της ψηφοφορίας
                                                                 Ωρα 09:10                                                     Να βλέπουμε και την ώρα να μην αργήσουμε!!!


                                            Όλα τα ονόματα έπεσαν εδώ !!!                                                  Και όπως πάντα ο Πρόεδρος έκλεισε τον χορό!!!


Καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ και προσμένουμε πολλά !!!
Και μην ξεχνάμε ΄΄Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ΄΄

Τελικά αποτελέσματα αρχαιρεσιών ΕΑΑΣ 23ης Φεβρουαρίου 2014

                                                   


Καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ της ΕΑΑΣ και όχι μόνο!!!

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ευάγγελος Δανιάς , υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ : ΄΄ Θα είμαι παρών΄΄Ευάγγελος Δανιάς Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ: ''ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ''Το τελευταίο διήμερο έγινα αποδέκτης πληροφοριών ότι τάχα αποσύρθηκα από την εκλογική διαδικασία ή ότι εισήλθα στο νοσοκομείο ή ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσεως του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ και άλλα πολλά.
         Το γεγονός το θεωρώ,απαράδεκτο,ανεπίτρεπτο,συκοφαντικό και αντιδεοντολογικό και το καταδικάζω απερίφραστα.
      Σέβομαι και τιμώ όλους τους συνυποψηφίους μου,για κανέναν δεν εξεφράσθην αρνητικά.
     Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ εισήλθα ευθύς με την προκήρυξη των εκλογών την 22 Νοε.2013,έχοντας πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων της θέσεως του Προέδρου,καθότι είμαι εκλεγμένος και ο εν ενεργεία Αντιπρόεδρος της Ενώσεως.

      ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ,αγνοώντας τις άνανδρες συκοφαντίες και θα είμαι ΠΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,συνεχίζοντας την προσφορά μου στον συνάδελφο,όπως αυτό έκανα τα 40 χρόνια της ενεργού υπηρεσίας μου καθώς και την 3ετία της θητείας μου ως Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ.
                                                                                                               Με τα δέοντα προς όλους σας.
                                                                                                             Υπτγος ε.α Ευάγγελος Ν.Δανιάς.

Κάλεσμα Ενότητας από τον Στρατηγό Σκαρμαλιωράκη

Kάλεσμα Ενότητας σε όλους τους Συναδέλφους της ΕΑΑΣ απο τον Στρατηγό Σκαρμαλιωράκη !

Αγαπητοί Συνάδελφοι της ΕΑΑΣ,1617_1077154923576_2450_n
Η ημέρα των εκλογών της ΕΑΑΣ πλησιάζει. Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να εκλέξουμε τους πιο άξιους για το νέο Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ. που θα αντικαταστήσει το «παλιό», που προσωπικά πιστεύω ότι προσέφερε σημαντικότατο έργο, το οποίο όμως πρέπει και να συνεχισθεί αλλά και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
 Να εκλέξουμε το νέο Πρόεδρο, που θα πρέπει να αφιερώσει ψυχή και σώμα, όλο σχεδόν το χρόνο του, στον Σκοπό και τους Στόχους της Ένωσής μας. Το νέο Αντιπρόεδρο, που θα πρέπει να συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο νέο Πρόεδρο και θα τον εκπροσωπεί επάξια όταν αυτός απουσιάζει.
Τα νέα Μέλη, που θα πρέπει να στηρίζουν τον Πρόεδρο και να δουλέψουν άοκνα, για τα συμφέροντα των αποστράτων συναδέλφων μας. Διότι τα μέλη είναι αυτά που πρέπει να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του Δ.Σ., είναι αυτά που πρέπει να προτείνουν μέτρα και δράσεις, να συμβουλέψουν ως ειδικοί τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για εξειδικευμένα θέματα νομικής και οικονομικής φύσεως, να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα των Παραρτημάτων και των συναδέλφων, να εισηγηθούν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΕΑΑΣ και να προωθήσουν σύγχρονες και λογικές προτάσεις, για τα θέματα που απασχολούν ΟΛΟΥΣ τους αποστράτους.
 Ανέφερα τη φράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», διότι μόνον ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε εκείνους που μας θεωρούν «δεδομένους», εκείνους που συνεχίζουν άκομψα να μας αποκαλούν «ένστολους», εκείνους που έθιξαν το λειτούργημα του Έλληνα Αξιωματικού με προσβλητικούς όρους του τύπου «αυτιστικοί» και «αντιπαραγωγικοί».
 Εκείνους, που δεν έχουν καταλάβει ότι, το μέγεθος του έργου που προσφέ-ρουν 24 ώρες το 24ωρο οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, σε σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, παροχή Α΄ βοηθειών, μεταφορά τροφίμων και ειδικού υλικού σε σεισμοπαθείς ή σε εγκλωβισμένους από χιόνια, σε αποχιονισμούς, σε απεγκλωβισμούς, σε έρευνα και διάσωση, σε διακομιδές και αεροδιακομιδές ασθενών, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
 Τέλος εκείνους που μας αδίκησαν κατάφωρα και υπέρμετρα, εξαθλιώνοντας το βιωτικό μας επίπεδο με μέτρα, που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικά και άρα η επιστροφή των κατακρατηθέντων δεν είναι «χαριστική», όπως θέλουν να περάσουν στον κόσμο.
 Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 Το «Διαίρει και Βασίλευε», που επιθυμούν ορισμένοι να επιβάλουν ανάμεσά μας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσει. Ας αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας χωρίζουν, από προσωπικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις (που δυστυχώς κατάφεραν τα κόμματα να ενσπείρουν ανάμεσά μας) και να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ την Κυριακή 23 Φεβ 2014, από 0900-1900 να ψηφίσουμε για το καλό ΟΛΩΝ μας.
Παρακαλώ να παροτρύνετε και όλους όσους διστάζουν να έρθουν. Να αποδείξουμε ότι, δεν είμαστε μόνον οι 6.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, αλλά τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι, ΝΕΟΙ και ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.
μακριά από οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις, δεν είμαστε «δεδομένοι» κανενός και θα αγωνισθούμε για τα δίκαια συμφέροντά μας, για την άρση ΟΛΩΝ των αδικιών εις βάρος μας, για την επeaasάνοδο της υπερηφάνειας του Απόστρατου Αξιωματικού και για την αποκατάσταση του Κύρους του Έλληνα Αξιωματικού στην κοινωνία μας.
 ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΑΑΣ.
 Με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη,
 Κων/νος Αντ. Σκαρμαλιωράκης
Αντγος ε.α.
 Ο Ανιστράτηγος Σκαρμαλιωράκης ειναι Υποψήφιος για Μέλος του Δ.Σ της ΕΑΑΣ

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για έκδοση ενιαίας κάρτας εισόδου σε ΚΑΑΥ-Πρατήρια


Παραμένουν οι φοροαπαλλαγές σε ένστολους


Διαψεύδονται από το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα σενάρια για αλλαγές στη φορολόγηση του
επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.
Η ανακοίνωση:
«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους.
Η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, (όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, οι ναρκαλιευτές, οι αλεξιπτωτιστές, οι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κλπ.) επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Τυχόν παρακρατήσεις που έχουν ήδη γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση Νομοθετική ρύθμιση του θέματος».
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113224048

ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΣ: Νομοθετική ρύθμιση, δεν αρκεί η ανακοίνωση !!

Η ΕΑΑΣ Ν. Ημαθίας έχει λόγο στις 23 Φεβρουαρίου 2014

  Στην ΕΑΑΣ Ν. Ημαθίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Αποστράτων όπου αναπτύχθηκαν ενόψει των εκλογών τις 23 Φεβ 2014 τα παρακάτω θέματα:


α. Αφύπνισης – Συσπείρωσης των Αποστράτων στις επερχόμενες εκλογές από το σύνολο αυτών και συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
β. «Η ετοιμότητα της ΕΑΑΣ μετά τις εκλογές για Αντίδραση καθότι το θέμα δεν είναι μόνο συντεχνιακό αλλά βαθύτατα πολιτικό, αφού το αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, μαστίζει όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξαιρέτως».
γ. «Το διακύβευμα της προσεχής τριετίας πέραν των ζωτικών θεμάτων των άδικων περικοπών και μειώσεων, του ΜΤΣ και του ΝΙΜΙΤΣ που θα πρέπει να στηριχθούν και με κανένα τρόπο να μην περάσουν σε «ξένα» χέρια».
δ. Το βαθύτατο και οξύ κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χήρες και τα ορφανά ε.ε και ε.α θανόντων συναδέλφων.

Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι η ΕΑΑΣ είναι σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο, να στηρίξει, να ενισχύσει και να αντιδράσει, αρκεί όλοι μας να αφυπνισθούμε κατάλληλα, σε όλη την Επικράτεια.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία με την Ελπίδα ότι στις 24 Φεβ 2014 η ΕΑΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.
Ευάγγελος Αθανασιάδης 
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Αντγος Χρήστος Μανωλάς : Νέος Α/ΓΕΣΑποστρατεύτηκε ο αρχηγός του Λιμενικού

Την αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθανασίου Τσέλιου και την παραμονή των τριών υπολοίπων αρχηγών, καθώς και την αντίστοιχη αποστρατεία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή Αντιναυάρχου Δημήτρη Μπανιά ΛΣ αποφάσισε πριν λίγη ώρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμύνης (ΚΥΣΕΑ), που... συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων Υπουργών Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με την απόφαση αυτή του ΚΥΣΕΑ διατηρούνται οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς. Νέος Αρχηγός ΓΕΣ στη θέση του Στρατηγού Τσέλιου είναι ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς (επίσης καταδρομέας και βατραχάνθρωπος, όπως και ο προκάτοχός του) της τάξεως του 1980 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ στη θέση του στη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς τοποθετήθηκε ο μέχρι τώρα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Τελίδης επίσης συμμαθητής του της τάξεως του 1980.

Με άλλη απόφασή του το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στην αποστρατεία του ως σήμερα Αρχηγού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχου Δημήτρη Μπανιά ΛΣ και στη θέση του επελέγη οι τέταρτος στην ιεραρχία Υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος προήχθη σε Αντιναύαρχο. Πηγές του Μαξίμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σχολίαζαν ότι η αντικατάστασή του δεν σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Στρατό Ξηράς, όπως σημειώναμε και στο προηγούμενο σημείωμά μας. στα τρία τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τέσσερις αρχηγοί (Φράγκος, Ζιαζιάς, Γκίνης, Τσέλιος), με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο από επιχειρησιακής όσο και από πρακτικής πλευράς.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Τάξη 1980 (Ανθυπολοχαγός Πεζικού). Παρακολούθησε το Σχολείο Βασικής και Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού και το σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων και διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στη Γερμανία. Έχει διατελέσει διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου ενώ αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Είναι εν  ενεργεία Αλεξιπτωτιστής και Υποβρύχιος Καταστροφέας.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ έχει διατελέσει από το  1991 έως το 1993 Διοικητής στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), από το  1993 έως και το 1995 Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ, .από το 1995 έως και το 1996 Διοικητής στο ΚΕΑΠ, .από το 1996 έως και το 1998 Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, .από το 1999 μέχρι και το 2000 Διοικητής στο 1ο Τάγμα Αλεξιπτωτιστών, από το 2000-2003 διετέλεσε Διευθυντής J3JOPS, Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων J3. Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), από το 2004 έως το 2005 Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών, από το  2005 μέχδρι το 2008 Διευθυντής 9ου ΕΓ (ACOS J9) στο SHAPE, από το 2008 μέχρι το 2009 Διευθυντής Διεύθυνσης Εθνικών και Διεθνή Σχεδίων ΓΕΕΘΑ, από το 2009 μέχρι το 2010 Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, από το 2010 μέχρι το 2011 Διοικητής της ΣΜΥ, από το 2011 μέχρι το 2012 Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, από το 2012-2013  Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις  9 Μαρτίου 2013  μέχρι και  σήμερα ήταν Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ενώ από σήμερα και κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ.

Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός υποψήφιος αντιπρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ


Αξιότιμοι κ.κ Πρόεδρε, Αντιπρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΕΑΑΣ,
Αγαπητοί προς κοινοποίηση πρόεδροι των ΔΣ των τοπικών παραρτημάτων ,
Αγαπητοί υποψήφιοι για τις προσεχείς εκλογές της ΕΑΑΣ,
Περιήλθε σε γνώση μου επιστολή του Συνδέσμου Αποστράτων Β. Έβρου, της οποίας είσθε αποδέκτες, όπου διαπιστώνεται η παλινδρομικότητα της ΕΑΑΣ στη λήψη απόφασης για το σύννομο και λογικό αίτημα των συναδέλφων που διαμένουν στον Β. Έβρο να διευκολυνθούν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Διδυμότειχο αντί να ταλαιπωρηθούν επί ώρες μεταβαίνοντας προς τούτο στην Αλεξανδρούπολη.
Ας μου επιτραπεί εδώ να παρατηρήσω ότι ο λόγος απόρριψης του σχετικού αιτήματος εκ μέρους της ΕΑΑΣ δεν συνάδει με τις προβλέψεις της σχετικής για τις εκλογές Κ.Υ.Α (αριθ.2051825/1144/ΦΕΚ838/14 Οκτ.1991) στην οποία σχετικά με την ψηφοφορία (άρθρο 5 παρ.1)αναφέρονται επακριβώς τα εξής:
« Η ψηφοφορία διενεργείται από πενταμελή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, βοηθούμενη προς τούτο από ισάριθμες των τόπων διεξαγωγής των εκλογών Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου»
Από τις παραπάνω προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο κατά νόμον ορισμός περισσοτέρων τόπων διεξαγωγής των εκλογών είναι ενέργεια αυτονόητη λαμβανομένης υπόψη της γεωγραφικής και πληθυσμιακής έκτασης εκάστου νομού. Συνεπώς σε καμία περίπτωση ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών δεν συμπίπτει κατ’ανάγκη με τις κατά νομό έδρες των τοπικών παραρτημάτων. Κατά την άποψή μου θα έπρεπε η ΕΑΑΣ λαμβάνοντας υπόψη την ανθρωπογεωγραφία των μελών της ανά την Ελλάδα και σε συντονισμό με τα κατά νομό παραρτήματά της να δημιουργήσει εκλογικά τμήματα εκεί όπου υπάρχουν συγκεντρώσεις ψηφοφόρων. Ακόμη, όπως έχω επισημάνει, θα μπορούσε να δημιουργήσει σε μεγάλους πληθυσμιακά ή γεωγραφικά νομούς και εποχούμενα εκλογικά τμήματα προς διευκόλυνση όχι μόνο των απομεμακρυσμένων ψηφοφόρων, τα οποία λόγω αποστάσεως (χρόνου και χρημάτων) αδυνατούν να μεταβούν στο τόπο διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και εκείνων που λόγω ηλικίας ή υγείας δεν μπορούν να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα.
Κατόπιν τούτων και προς άρσιν του διαφαινομένου αδιεξόδου αλλά και της άνευ λόγου οξύτητας και πικρίας που δημιουργεί η απόφαση της ΕΑΑΣ προς τα διαμένοντα στην εσχατιά της Πατρίδας μέλη της αλλά κυρίως για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων του Β. Έβρου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προτείνεται όπως η κεντρική ΕΑΑΣ επανεξετάσει την θέση της και εκδώσει σχετικές οδηγίες προς το παράρτημα ΕΑΑΣ Έβρου όπως μεριμνήσει για τον ορισμό μίας επί πλέον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής η οποία εφοδιαζόμενη με κάλπη και αντίγραφο του εκλογικού καταλόγου των διαμενόντων στο ν. Έβρου μελών να μεταβεί την 23η Φεβ 2014 και από ώρας 10.00 έως 17.00 στο Διδυμότειχο όπου σε συντονισμό με τον Σύνδεσμο Αποστράτων Β. Έβρου οργανώσει εκλογικό τμήμα σε χώρο κατάλληλο προκειμένου να ψηφίσουν άπαντα τα διαμένοντα στο Β. Έβρο μέλη.
Παρακαλώ όπως η παραπάνω πρόταση, την οποία έχει αποδεχθεί ο Σύνδεσμος Αποστράτων Β. Έβρου, τεθεί επειγόντως υπόψη του ΔΣ για λήψη άμεσης απόφασης.
Εκτιμάται ότι ενδεχομένη άρνηση διευκόλυνσης των ψηφοφόρων του Β. Έβρου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ,στα πλαίσια της διασταλτικής ερμηνείας των προβλέψεων της σχετικής νομοθεσίας, είναι πολύ πιθανόν να επισύρει ερωτήματα και ενστάσεις ως προς την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.
Με Εκτίμηση
Αντγος (ε.α) Κασταντάς Στυλιανός
(ΥποψήφιοςΑντιπρόεδρος)

Υπτγός ε.α. Σπυρίδων Κατσαρός υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣ/ΕΑΑΣ


                                  Αγαπητοί συνάδελφοι

Κατά την διάρκεια των επαφών , τις οποίες είχα με συναδέλφους , στο πρόσφατο χρονικό διάστημα με θέμα τις εκλογές της ΕΑΑΣ , μου προτάθηκε να ορίσω , κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της προσεχούς Κυριακής , εκπροσώπους μου , κατά την καταμέτρηση των ψήφων , προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα πάσης φύσεως παρανομίας και καλπονοθείας.
Επί του θέματος έχω τις παρακάτω απόψεις :

Οι εκλογές αυτές έχουν σκοπό την ανάδειξη προέδρου-αντιπροέδρου και μελλών του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. , ικανών , με προσόντα και δυνατότητες τα οποία θα συμβάλουν στην θετική αντιμετώπιση των συμφερόντων , των ανθρώπων του χώρου μας , μακράν συναισθημάτων και διαφόρων συμμαχιών .Δεν έχουν καμία σχέση με εκλογές συνδικαλιστικού τύπου , στις οποίες κάποια πρόσωπα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν , έμμεσα και άμεσα , προσωπικά τους συμφέροντα. .

Κατά συνέπεια , μου είναι αδιανόητο να δεχτώ ότι, συνάδελφοι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να προβούν σε τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες , προκειμένου να προσποριστούν προσωπικά οφέλη.

Κατόπιν των παραπάνω , προσωπικά απορρίπτω την πρόταση αυτή , θεωρώντας ότι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με βάση την ευγενή άμιλλα και τις αρχές με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί όλα αυτά τα χρόνια , από την είσοδο μας στις παραγωγικές μας σχολές μέχρι και σήμερα.

Εάν παρ’ ελπίδα , κάποιος από τους υποψηφίους έχει την σκέψη να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους μεθόδους , προσωπικά εγώ ειλικρινά δεν θα επιθυμούσα να εκλεγώ στην θέση του προέδρου της Ε.Α.Α.Σ.. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε , διερχόμεθα μία περίοδο κατά την οποία γίνεται συστηματική και συνεχής προσπάθεια απαξίωσης του χώρου μας , τόσο από κοινωνικής όσο και από οικονομικής πλευράς και τέτοιες ενέργειες θα είναι άριστες δικαιολογίες για να σπιλωθεί η ακεραιότητά μας.

Οι κύριοι πρόεδροι όλων των παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Σ παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τα μέλη τους καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές , για τις παραπάνω θέσεις μου επί του θέματος.

Επαφίεμαι στην τιμή και αξιοπρέπεια των συναδέλφων υποψηφίων , καθώς και αυτών που απαρτίζουν τις εφορευτικές επιτροπές των προσεχών εκλογών.Με εκτίμηση

Σπυρίδων Κ. Κατσαρός
Υποστράτηγος ε.α.

Υπτγος ε.α . Σπυρίδων Κατσαρός υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣ/ ΕΑΑΣΑγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε έχει ήδη ολοκληρωθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ. για τις επικείμενες εκλογές της ηγεσίας ΕΑΑΣ.

Τα ονόματα των υποψηφίων είναι πλέον γνωστά και έχει αρχίσει ο προβληματισμός. Ο προβληματισμός για το ποιόν θα ψηφίσουμε, φιλτράροντας ο καθένας μας τα πρόσωπα, με τα προσωπικά του κριτήρια, όπως τον συμμαθητή, τον πρώην Διοικητή μου, εκείνον του οποίου γνωρίζω τις ικανότητές του, εκείνον με τον οποίο έχουμε την ίδια ιδεολογία κλπ.
  
Τον προβληματισμό σας αυτόν ήθελα να συνδράμω με μερικές προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις μου, σχετικά με τις εκλογές και την επιλογή των προσώπων.
 
Οι εκλογές της ΕΑΑΣ, πέραν της αναδείξεως της νέας ηγεσίας, αποτελεί και μια ευκαιρία για διακριτική επίδειξη δυνάμεως του χώρου μας, ιδιαίτερα προς τα κέντρα εκείνα τα οποία με ύπουλο τρόπο απεργάζονται την απαξίωση μας. Κατά συνέπεια, απαιτείται συνολική συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου να φανεί η ισχύς των 22.500 μελών περίπου, της Ενώσεως. 
 
Έχοντας γνωρίσει ενώσεις αποστράτων στις Η.Π.Α., όπου έχω υπηρετήσει στο παρελθόν αλλά και αποστράτους συναδέλφους από Ευρωπαϊκές χώρες, έχω διαπιστώσει ότι οι ενώσεις αποστράτων, διεθνώς, διαθέτουν αδέσμευτες ηγεσίες υψηλού επιπέδου και μηχανισμούς, οι οποίοι τους δίνουν την δυνατότητα να είναι πραγματικός αρωγός στα προβλήματα των συναδέλφων και θεματοφύλακας των συμφερόντων τους. Το κλειδί της επιτυχίας τους είναι η σωστή οργάνωση καθώς και οι ισχυρές και μη εξαρτώμενες ηγεσίες, προσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συναδέλφων τους. 
  
Όσον αφορά στην επιλογή των προσώπων πιστεύω ότι, η μέλλουσα ηγεσία της ΕΑΑΣ (Πρόεδρος Αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ.), πρέπει να διαθέτουν προσόντα τα οποία θα τους παρέχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, τα συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου. Προσόντα τα οποία, κατά την άποψη μου, δεν πρέπει διαφέρουν από εκείνα ενός συγχρόνου στρατιωτικού ηγήτορος όπως:

Να έχει κύρος, να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Να διαθέτει την βιολογική αντοχή για να αντεπεξέλθει στο έργο του, καθώς και την αντοχή να ανθίσταται σε πάσης φύσεως πιέσεις.

Να έχει κατάλληλη πανεπιστημιακή παιδεία και ευρύ φάσμα εμπειριών, καθώς και γνώσεων, προσόντα τα οποία θα του επιτρέπουν να λαμβάνει σωστές αποφάσεις για τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει, μέσα στο περιβάλλον μιας σύγχρονης κοινωνίας. 
 
Να εμπνέει τους συνεργάτες του να επικοινωνεί και να κατευθύνει το έργο τους.
Κατόπιν των παραπάνω, θέλω να σας παρακαλέσω για την μαζική συμμετοχή σας στις προσεχείς εκλογές και μελετώντας τις υποψηφιότητες να ψηφίσετε με γνώμονα το συμφέρον της ΕΑΑΣ, μακράν συναισθηματισμών και συμμαχιών, προκειμένου να προκύψει μια νέα ανεξάρτητη και ικανή ηγεσία η οποία κατά την διάρκεια της θητείας της θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά μου σας δηλώνω για μία ακόμη φόρα ότι, εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

        Με εκτίμηση

Σπυρίδων Κ. Κατσαρός
Υποστράτηγος ε.α.