....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Είναι ντροπή !
Είναι ντροπή για την Πατρίδα αυτή, το 65% των οικογενειών  των Στρατιωτικών να ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας, να βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης και απόλυτου εξευτελισμού, ενόψει μάλιστα και νέων περικοπών  παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις , καθώς ήδη ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο.

Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση αδυνατούν να αντιληφθούν πως αυτές οι καταστροφικές επιλογές στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας, ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας, απαξιώνοντας το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Θέλω να πιστεύω πως έστω και τώρα, εστω και μετεκλογικά θα κάνετε πράξη  αυτά για τα οποία δεσμευθήκατε προεκλογικά, ότι θα αποκαταστήσετε το τραυματισμένο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των στελεχών που δεν είναι απλά ΄΄ενστολοι εργαζόμενοι΄΄ , δεν είναι επαίτες, και δεν επιθυμούν ειδικά προνόμια και εξαιρέσεις.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι η ασπίδα και η ασφάλεια της Χώρας. Μην τους προσβάλετε άλλο. Γιατί όπως έχετε πει (πολλοί εξ υμών) ΄΄ όλες οι δημοκρατικές χώρες τιμούν τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν την Πατρίδα. 
 
Δεν τους καθυβρίζουν.
Δεν τους προσβάλλουν.
Δεν υπονομεύουν το ηθικό τους΄΄ .

Με τιμή
Γεώργιος Χατζημαλλής

Ημερίδα για την υγεία των Αποστράτων στο Πολεμικό ΜουσείοΠηγή : staratalogia

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη και των βουλευτών κ. Βούλτεψη και Ιακωβίδου, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 30 Μάϊ 2014, στο Πολεμικό Μουσείο η ημερίδα με θέμα: «Υγειονομική Περίθαλψη Αποστράτων», που συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Αθ. Γριβας, όπου αφού έδωσε στην αρχή τον λόγο στους 3 Προέδρους των Ε.Α.Α., για να απευθύνουν χαιρετισμό (όπως και ο Υπουργός και ο ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ κ. Χ. Γρηγορέας) στη συνέχεια... έδωσε τον λόγο στους κύριους ομιλητές:

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Σ.Α./ΣΣΑΣ Ι. Αντωνιάδης, τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα επαύξησης των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές ΣΣΑΣ και ΣΑΝ, καθόσον ο ολοένα και μειούμενος αριθμός, θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον, δυσεπίλυτο πρόβλημα στην λειτουργία των Στρ. Νοσοκομείων.

Ο Τξχος (ΥΙ) Κ. Φιλιππάκης, αναφέρθηκε στην ποσόστωση των νοσηλευθέντων στα Στρ. Νοσοκομεία (για τον Σ.Ξ. 45% εν ενεργεία, 38% απόστρατοι, 12% λοιποί και 5% μέλη οικογενειών, για το Π.Ν. 20% εν ενεργεία, 60% απόστρατοι, 11% λοιποί και 9% μέλη οικογενειών, και για την Π.Α. 10% εν ενεργεία, 45% απόστρατοι, 23% λοιποί και 12% μέλη οικογενειών), στα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρ, Νοσοκομεία (72 εκατομ. Ευρώ), για την ύπαρξη των διακλαδικών κλινικών και κέντρων (ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ / 401 ΓΣΝΑ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 251 ΓΝΑ), για τα στρατιωτικά φαρμακεία Αττική -Πειραιάς (417 ΝΙΜΤΣ, 401 ΓΣΝΑ, Αν. Πύλη ΓΕΣ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΝ Σαλαμίνας, 112 ΠΜ Ελευσίνα), Αλεξανδρούπολη 216 ΚΙΧΝΕ, Ξάνθη 212 ΚΙΧΝΕ, Λάρισα (404 ΓΣΝ), Χανιά (ΝΝΚ στη Σούδα), Θεσσαλονίκη (παλαιό 424 ΓΣΝΕ) και το ποσοστό συμμετοχής (Φάρμακα χονδρικής τιμής > 200 €, στη λιανική τιμή κρατικής διατίμησης και για Φάρμακα χονδρικής τιμής < 200 €:

Ποσοστό συμμετοχής 25% 5%
Ποσοστό συμμετοχής 10% 0%
Ποσοστό συμμετοχής 0% 0%)

και για τα στρ. Οδοντιατρεία 417 ΝΙΜΤΣ (2 έδρες), στην Θεσ/νίκη στο ΟΦΘ (4έδρες), στη Λάρισα στο ΟΦΛ (2 έδρες), στην Αλεξ/πολη στο ΟΦ (2 έδρες), στο Διδυμότειχο στο ΟΦ (2 έδρες), στη Ξάνθη στο ΟΦ (2έδρες), όπου όντως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού, γεγονός αναπόφευκτο με τις αυξανόμενες ανάγκες, τον μεγάλο χρόνο θεραπείας και το υπάρχον προσωπικό. Τέλος προέτρεψε όλα τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία.

Ο κ. Φ. Πατσουράκος αναφέρθηκε στα θέματα του ΕΟΠΥΥ, όπως για τις επισκέψεις σε ιατρούς όπου υφίσταται όριο 200 επισκέψεις ανά συμβεβλημένο ιατρό πέραν του οποίου ο ιατρός αμείβεται από τον ασθενή, για τη συμμετοχή 5 € για επίσκεψη σε ιατρούς ΠΕΔΥ ανεξάρτητα το πόσους θα επισκεφτεί ο ασθενής στο ίδιο πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ (εφαρμογή από τέλη 2014), για την ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση και την εφαρμογή οικογενειακού ιατρού (gatekeeping; τοπίο θολό για την εφαρμογή του). Επίσης σχολίασε το εισιτήριο των 25 € για εισαγωγή σε Νοσοκομεία, ανεξάρτητα χρόνου νοσηλείας και εξετάσεων και στις Ιατρικές πράξεις – Εργαστηριακές εξετάσεις ΕΟΠΥΥ, όπου ισχύουν; Συμμετοχή 15% επί του τιμολογίου του ΕΟΠΥΥ πλην εξετάσεων προληπτικού ελέγχου και συγκεκριμένων παθήσεων που προβλέπονται από τον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ:

Κλειστός προϋπολογισμός 2014:

α) 302.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις +ΠΦΥ Ιδιωτικών Κλινικών
β) 26.100.000 Πράξεις κλινικοεργαστηριακών ιατρών
γ) Πρόταση ΠΕΔ αύξηση προϋπολογισμού κατά 150-200.000.000

Προϋπολογισμός 2013:

370.000.000 χωρίς ΠΦΥ Ιδιωτικών Κλινικών

ΟΟΣΑ: Για μια χώρα όπως η Ελλάδα χρειάζονται ΠΦΥ 570.000.000.

Ο κ. Ι. Αγγελάκας αναφέρθηκε στο Ν.Μ.Τ.Σ., που ως Ν.Π.Δ.Δ. είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με το ΕΣΥ, διαθέτει περί τις 400 κλίνες. - 7 κλίνες γενικής ΜΕΘ και 6 κλίνες καρδ/ής ΜΕΘ, εφημερεύει κάθε μέρα επί 24ωρον για τους Δικαιούχους και από 8 πμ μέχρι τις 2.30 μ.μ δέχεται - μέσω ΕΚΑΒ ασθενείς όλων των ταμείων τις εργάσιμες ημέρες.

Δικαιούχοι ασθενείς του ΝΙΜΤΣ θεωρούνται:

α. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές σε αποστρατεία του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας
β. Αξιωματικοί και Ανθυπαστυνόμοι εν ενεργεία και αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας (εφόσον είναι μέτοχοι του ΜΤΣ)
γ. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές εν αποστρατεία της τέως Χωροφυλακής
δ. Υπάλληλοι ΝΙΜΤΣ, ΜΤΣ και Συνταξιούχοι ΝΙΜΤΣ και ΜΤΣ και τα μέλη οικογενειών των ανωτέρω
ε. Οι υπαγόμενοι στην πολεμική διαθεσιμότητα και μόνον εφόσον έχουν επιλέξει την υγειονομική περίθαλψη του Στρατιωτικού Συνταξιούχου.

Το προσωπικό του ΝΙΜΤΣ αποτελείται από μόνιμο πολιτικό προσωπικό και ιατρούς ΕΣΥ (όπου υπάρχει έλλειψη) καθώς και Στρ. Ιατρούς και λοιπό Στρ. προσωπικό.

Όσον αφορά στην οικονομική ενημέρωση περιορίστηκαν οι λειτουργικές δαπάνες από 43 εκατομ. το 2009 σε 19 εκατομ. το2013, το ΝΙΜΤΣ, τον προηγούμενο χρόνο μείωσε τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές του, από 136.520.712,27 € την 31/12/2012 σε 29.169.136,61 € την 31/12/2013 και είναι καταφανές, ότι το ΝΙΜΤΣ εξασφαλίζει οικονομική αυτοτέλεια, με βάση την λειτουργία του. Ως βραχυπρόθεσμους στόχους το ΝΜΤΣ έχει θέσει την επανασύνταξη του οργανισμού του και τη διερεύνηση της βάσης των δικαιούχων. Ως μεσοπροθέσμους στόχους υπάρχουν η κτηριακή ανασυγκρότηση, η ανανέωση των μηχανημάτων ιονιζουσών ακτινοβολιών και η κατασκευή νέου συμπληρωματικού κτιρίου. Τέλος και ως μακροπρόθεσμοι στόχοι θεωρούνται από τη Δκση του ΝΜΤΣ, η δημιουργία οίκου ευγηρίας και κέντρου αποκατάστασης, η ανάπτυξη παρατημάτων ΝΜΤΣ στην επαρχία και η αξιοποίηση αποστράτων στελεχών ιατρών δια ανακλήσεως ή προσλήψεως.

Γιατί τόση σιωπή για τα Μετοχικά Ταμεία?
31.05.2014 | 00:07
Image
                                                                  Του Ι.Αντωνιάδη,

                                                      Προέδρου Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ


Έχει περάσει πολυ μεγάλος χρόνος,απ'όταν το πόρισμα της αρμόδιας διακλαδικής επιτροπής  για την βιωσιμότητα των Μ.Τ-ΕΚΟΕΜ-ΕΛΟΑ , μετά συνημμένου σχεδίου νόμου (που περείχε διατάξεις αύξησης εσόδων, προτάσεις για βιωσιμότητα, διαδικασίες καταβολής μερισμάτων-εφάπαξ βοηθήματος κλπ), παραδόθηκε στην τότε ηγεσία του Υπουργείου. Έκτοτε και παρά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και την επικαιροποίηση του σχετικού πορίσματος με εκ νέου επεξεργασία και επανυποβολή, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος (πλην της ανάγκης εκπόνησης ενιαίας μελέτης βιωσιμότητας-συγχώνευσης των Μ.Τ.) και το σχέδιο νόμου παραμένει στα "συρτάρια" & της νέας ηγεσίας επι 7μηνο.....

Το ίδιο από όσο γνωρίζουμε συμβαίνει και στην απο μακρού χρόνου υπογεγραμμένη τροπολογία των συναρμοδίων Υπουργών (κ.κ. Αβραμόπουλου-Σταικούρα), αναφορικά με την μείωση του ετησίου αποθεματικού κεφαλαίου του Μ.Τ.Σ. από 32 εκατομμυρια ευρώ σε 20 , προκειμένου αποδεσμευθεί ενα κεφάλαιο ποσοστού περίπου 10 %. Όμως εις μάτην περιμένουν οι αρμόδιοι χειριστές, την ένταξή της, σε κάποιο νομοσχέδιο.

Συναφές με το ανωτέρω θεμα και η κωλλυσιεργία που υφίσταται (λες και κάποιος μηχανισμός "τρενάρει" τις διαδικασίες)  η ρύθμιση του χρέους του Μ.Τ.Σ.,όπου έχει υποβληθεί τροπολογία αρμοδίως, για μείωση της ετήσιας δόσης στο επίπεδο του 10% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, (προκειμένου ανασάνει το Ταμείο αυτη την κρίσιμη χρονική περίοδο, εχοντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις υποχρεώσεις του), αλλά δεν έχει εισέτι προωθηθεί, στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.
Αναμένοντας  λοιπόν , έστω και την επαναξέταση των θεμάτων αυτων, ευελπιστούμε πως  θα σταματήσει η "ομηρία" τους στα συρτάρια κάποιων γραφείων και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες που θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτέλεσματα μείωσης των υφισταμενων προβλημάτων.

Νεύρα πολλά οι απόστρατοι με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία31.05.2014 | 07:10
Image

Τους ξέχασαν τελείως τους απόστρατους και οι υπουργοί αλλά και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων . Δεν πάτησε κανένας στο Πολεμικό Μουσείο όπου έγινε χθες το απόγευμα η Ημερίδα τους για την ιατροφαρμακευτική τους και νοσοκομειακή τους περίθαλψη. Ποιος πήγε; Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και δύο βουλευτίνες της ΝΔ οι Βούλτεψη και Ιακωβίδου.

Η απουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σχολιάστηκε δυσμενέστατα από τους θεσμικούς απόστρατους οι οποίοι έριχναν πρωτίστως τις ευθύνες στους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων . Οι απόστρατοι είναι έτσι κι αλλιώς δυσαρεστημένοι αφού ακόμη αναμένουν το τηλεφώνημα από το Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή κάποιον συνεργάτη του, όπως τους είχαν υποσχεθεί.

Τώρα που πέρασαν οι εκλογές ξέρουν ότι πολύ δύσκολα θα χτυπήσει το τηλέφωνο. Περίμεναν όμως χθες βράδυ ότι έστω για…τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον ο Α/ΓΕΕΘΑ που τελευταία δείχνει τόση συμπάθεια για τους θεσμικούς απόστρατους θα εκανε μια βόλτα από το Πολεμιικό Μουσείο.
Πηγή : onalert

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
PDF Εκτύπωση E-mail
                                         Άρθρο του Βασίλειου Νικολόπουλου
                                                        Ταξιάρχου ε.α.
                           Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών

    Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ημέρα που διέρρευσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)
  για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων στους μισθούς των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Η απόφαση έχει «διαρρεύσει» στα ΜΜΕ από 20 Ιαν. 2014 «…..ύστερα από την απόφαση των ανώτατων δικαστών να κρίνουν αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές που επιβλήθηκαν από το τέλος του 2012 και μετά στο σύνολο των ενστόλων. Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου σε διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ότι οι επίμαχες περικοπές δεν είναι συμβατές με το Σύνταγμα…». 
    Η Κυβέρνηση γνωρίζει την απόφαση (Ευαγγ. Βενιζέλος 12/3/2014: «εφόσον οι στρατιωτικοί έχουν να αναμένουν κάτι από την απόφαση του ΣτΕ, καλό θα είναι τα χρήματα που θα πήγαιναν σ΄ αυτούς να δοθούν σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»). Στο μεσοπρόθεσμο ουδεμία σχετική πρόβλεψη υπάρχει.  Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική απόφαση. Όλα αυτά πιθανόν να μην δημιουργούσαν ανησυχία αν δεν διέρρεαν στα ΜΜΕ ότι «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά». (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113249049 ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 2/4/2014)
    Όπως πληροφορούμεθα όμως, τα παραπάνω δεν είναι απλή διαρροή, αλλά προβλέπονται στην αναθεωρημένη συμφωνία με την τρόικα που έχει υπογράψει η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία συμφωνία αναμένεται να κοινοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών. Εδώ έγκειται η μεγάλη μας ανησυχία. Τι θα συμβεί εάν η απόφαση του ΣτΕ  εκδοθεί μετά την κοινοποίηση της αναθεωρημένης συμφωνίας με την τρόικα;  Και επειδή η απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να εφαρμοσθεί, θα απαιτηθεί η εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για την υλοποίηση της. Τι θα γίνει όμως αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και απαιτηθεί να «αντιμετωπισθεί το κόστος μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά»; Υπάρχει πρόβλεψη; ‘Η θα οδηγηθούμε πάλι σε σενάρια «κατάργησης μισθολογικών προαγωγών» κλπ. που στην πραγματικότητα θα είναι «έμμεση» κατάργηση της απόφασης του ΣτΕ; Ο ουσιαστικός σεβασμός των αποφάσεων της δικαιοσύνης  από το Κράτος, είναι αναγκαία προϋπόθεση εύρυθμης λειτουργίας του
     Από τη Βουλή ψηφίστηκε το Μάιο το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018». Σε ότι αφορά τις Πρωτογενείς Δαπάνες μισθών και συντάξεων το «Μεσοπρόθεσμο 2015-2018» αναφέρει ότι  για το έτος 2012 ήταν 20,5 δισεκατ. ευρώ, για το έτος 2013 ήταν 18,4 δις ευρώ (μείωση  2,1 δις ευρώ), ενώ η εκτίμηση για το 2014 είναι 18,3 εκατ. ευρώ (η εκτίμηση για τα υπόλοιπα έτη 2015-2018 είναι της τάξης των 18,1 δις ευρώ). Σε αυτές τις δαπάνες έχουν περιληφθεί 120,6 εκατ. ευρώ λόγω της καταβολής αναδρομικών αποδοχών και διαφορών ετησίων αποδοχών στους εν ενεργεία δικαστικούς. Επίσης 48,72 εκατ. ευρώ για διαφορά επί ετησίων (έτους 2014) και αναδρομικών συντάξεων δικαστικών, ως αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης του Μισθοδικείου, η οποία εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών τον Απρίλιο. Σωστό και δίκαιο να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Θα πράξει το ίδιο η Κυβέρνηση για τους Στρατιωτικούς και τα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας;  Δικαιολογίες ότι είναι πολλά τα χρήματα δεν ευσταθούν.  Ας μην ξεχνούν ότι στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 «συνέβαλαν» λόγω των εξοντωτικών μειώσεων μισθών και συντάξεων, τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία   στελέχη ΕΔ και ΣΑ με πάνω από 350 εκατ. ευρώ (συνταξιούχοι 241 εκατ., εν ενεργεία 118 εκατ.) λόγω μισθολογίου και 260 εκατ. ευρώ οι συνταξιούχοι από τη 2η μείωση του Ν. 4093/2012 (5-10-15 %), ήτοι αθροιστικά 610 εκατ., από τα συνολικά 2,1 δις που μειώθηκαν στις πρωτογενείς δαπάνες (μισθών - συντάξεων). Το κόστος για τον προϋπολογισμό βέβαια θα είναι πολύ λιγότερο, διότι η απόφαση του ΣτΕ διαφαίνεται ότι θα αφορά μόνο το μισθολόγιο, τα αναδρομικά θα υποστούν τη φορολόγηση του 20%, θα αυξηθούν αναλογικά οι αλλεπάλληλες μειώσεις των συνταξιούχων (Ν.3865/2010 ΕΑΣ, Ν.4024/2011, Ν.4051/2012, Ν 4093/2012) και η φορολογία τους κλπ. Να μην ξεχνούν οι αρμόδιοι ότι διάφορα επίσης ποσά «μεταφέρθηκαν» από ΥΠΕΘΑ στο Υπ. Οικονομικών για να καλύψουν «τρύπες» όπως πχ 100 εκατ. τον Ιούλ. 2013 για τον ΦΠΑ κλπ.
       Όταν υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει το όποιο κενό προκύψει. Ελπίζουμε να το θυμάται όταν έλθει εκείνη η ώρα!   ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ που έχει συντελεσθεί κατά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να μην προβεί σε διάφορες «μεθοδεύσεις» ή «να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό», που έχει γίνει τελευταία προσφιλής μέθοδός της. Θα πρότεινα μάλιστα όλα αυτά να μην γίνουν προεκλογικά και εννοώ τις Εθνικές εκλογές. Διότι όλοι πλέον έχουμε μνήμη, «μπουχτίσαμε» από υποσχέσεις και «μισθολόγια ξεχασμένα στα συρτάρια».  Η οργή, η αγανάκτηση και η δυσπιστία έχουν ξεχειλίσει!! Πέραν αυτών ας κατανοήσουν άπαντες ότι δεν είναι αύξηση. Δεν ζητήσαμε αύξηση με τις προσφυγές. Δικαιοσύνη σε σχέση με όλες τις εργασιακές ομάδες ζητήσαμε και μερική αποκατάσταση   των υπερβολικών και άδικων μειώσεων που έχουμε υποστεί.

Ενοποιούνται τα Ταμεία των ΕΔ !Πηγή :staratalogia

Οι ενδιαφερόμενοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί το έμαθαν από τρίτους

Τη συνέχιση των σχεδιασμών του υπουργείου για την ενοποίηση των μετοχικών ταμείων και των τριών όπλων, του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, παρά τις... αντιδράσεις των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων, επιβεβαίωσε χθες ο υφυπουργός Άμυνας.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη προκειμένου να μεταφέρει την αγωνία των συναδέλφων τους για την τύχη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου συμμετέχουν και οι ίδιοι.

Όπως έγινε γνωστό εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο υφυπουργός τούς δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ. και ότι εξετάζεται να θεσπιστεί θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή, η οποία θα καλύπτεται από άτομο που θα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο θέμα της βιωσιμότητας του Ταμείου, ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ειδικού μηχανισμού αρμόδιου για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις παραβάσεις του ΚΟΚ και ότι γι' αυτό θα προωθηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Υπογράμμισε δε ότι η ενοποίηση θα γίνει με βάση τις προτάσεις της Διακλαδικής Επιτροπής.

Στην ενοποίηση όμως αντιδρούν τα στελέχη τόσο της Αεροπορίας όσο -και κυρίως- του Ναυτικού, καθώς θεωρούν ότι με τη συνένωση θα καταστραφούν και τα δικά τους εύρωστα Ταμεία. Εξέφραζαν δε τη δυσαρέσκειά τους γιατί μέσω... τρίτων, των αστυνομικών, πληροφορούνται τα σχέδια για ενοποίηση.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30/05/2014 – ΜΑΝΟΣ Ι. ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ)

Καταστάσεις Υποψηφίων με ελλιπή στοιχεία -δικαιολογητικάΠηγή : staratalogia

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ΜΕ ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 - 2015

Ανακοινώθηκαν σήμερα, 30 Μαΐου 2014, οι καταστάσεις Υποψήφιων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημ. Έτους 2014-2015 με Ελλιπή Στοιχειά-Δικαιολογητικά.

Τα ελλιπή δικαιολογητικά θα πρέπει να συμπληρωθούν με μέριμνα των υποψηφίων έως 06-06-2014. Οι υποψήφιοι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τις ελλείψεις τους άμεσα.

Μπορείτε να δείτε... παρακάτω, κατά Σχολή, τις σχετικές καταστάσεις:

1) ΣΣΕ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2) ΙΚΑΡΩΝ (ΔΑΕ): ΚΛΙΚ ΕΔΩ

3) ΣΝΔ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

4) ΣΜΥ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

5) ΣΜΥΝ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

6) ΣΣΑΣ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

7) ΣΑΝ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Περισσότερες λεπτομέρειες στις ιστοσελίδες των παραπάνω Στρατιωτικών Σχολών [ΣΣΕ, ΙΚΑΡΩΝ (ΔΑΕ), ΣΝΔ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ].

Τα μέτρα για το προσωπικό Στρατού Ξηράς τα τέκνα που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσειςΤί αποφάσισε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστρατήγος Μανωλάς;

Μέτρα για το προσωπικό του οποίου τα τέκνα διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014, έλαβε πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγού Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά της 25η Απριλίου και – σύμφωνα με το ΓΕΣ – ισχύουν ήδη. Ταυτόχρονα τα μέτρα αυτά ισχύουν και για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), το οποίο υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ, καθώς η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε και ως προς αυτό το Γενικό Επιτελείο, με την παράκληση να ληφθεί υπόψη της και να εφαρμοστεί και σε αυτά τα στελέχη του ΣΞ.

Στην προαναφερθείσα απόφαση του ΓΕΣ αποφασίστηκε όπως:

* Στο προσωπικό που διαμένει μαζί με την οικογένειά του να χορηγείται ημερήσια απαλλαγή κατά τις ημέρες των γραπτών εξετάσεων συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.

* Στο προσωπικό που διαμένει μακριά από την οικογένειά του να χορηγηθεί ειδική άδεια 6 ημερών, πέραν της κανονικής. Επιπλέον ημέρες αδείας, που μπορεί να ζητηθούν, να βαρύνουν τον ενδιαφερόμενο.

* Στο προσωπικό, του οποίου τα τέκνα του διαγωνίζονται για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, ΤΕΦΑΑ ή σχολές που απαιτούν εξέταση σε περισσότερες δοκιμασίες πέραν των Πανελλαδικών, η χορήγηση επιπλέον ημερών αδείας να βαρύνει τον ενδιαφερόμενο.

* Τα προαναφερθέντα μέτρα ισχύουν και για τα διαζευγμένα στελέχη, έστω και αν αυτά δεν ασκούν την επιμέλεια των τέκνων τους.
 
* Στην περίπτωση που και οι δύο γονείς υπηρετούν 
στο ΣΞ, οι παραπάνω άδειες θα χορηγηθούν μόνο στον ένα από τους δύο.

* Οι διοικήσεις να διευκολύνουν τα στελέχη κατά τη χρονική περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξαντλώντας τις υπηρεσιακές τους δυνατότητες.
Πηγή : kranos

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Στα Πρατήρια και στις Λέσχες Αξκών και οι Δικαστές !

ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ και στις Λέσχες  του ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ θα μπορούν να χρησιμοποιούν -πλέον- οι δικαστές  και οι εισαγγελείς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) που απευθύνεται προς τα μέλη της έπειτα από σχετικό αίτημα του Προεδρείου της, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, εγκρίθηκε από το ΥΕΘΑ η είσοδος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στα στρατιωτικά πρατήρια στους προμηθευτικούς οργανισμούς και στις λέσχες , προκειμένου να προμηθεύονται τα προς πώληση προϊόντα και να εστιάζονται.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η δυνατότητα αυτή που πλέον παραχωρείται στους δικαστές και στους εισαγγελείς, αφορά τα πρατήρια και τις λέσχες του ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ  για τα οποία τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα ενημερωθούναπό ειδικό κατάλογο για τις επακριβείς διευθύνσεις και τα είδη των κατά τόπους πρατηρίων και λεσχών ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ.

Όσα από τα μέλη της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτής της νέας παροχής από την πολιτεία, μπορούν να το δηλώσουν έως την 6η Ιουνίου 2014 , προκειμένου η ΕΔΕ να συντάξει τις σχετικές ονομαστικές κταστάσεις και να τις αποστείλει  στο ΥΕΘΑ.

Η είσοδος στα πρατήρια και στις λέσχες θα επιτρέπεται με τηνεπίδειξη της αστυνομικής ( ή υπηρεσιακής ) ταυτότητας.

Πηγή : Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 29 Μαϊου 2014 σελίδα 13
Υπογράφει η κ. Βάσω Παλαιού

Πλεόνασμα ΄΄εξαθλίωσης ΄΄ !
Οι Στρατιωτικοί δεν υπήρξαν ποτέ πλούσιοι. Ο Αξιωματικός δεν ανέχεται οίκτο και λύπηση.

Η αξιοπρέπεια με την οποίαν αντιμετωπίζουν την ΄΄καταδίκη τους΄΄ - για ανεξήγητους λόγους - από την Πολιτεία που υπηρετούν, τους κρατάει ακόμα όρθιους.

Τουλάχιστον η αξιοπρέπεια μαθαίνεται δεν διδάσκεται και αυτό το ΞΕΡΟΥΜΕ  καλά.
Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν τον θάνατό τους...

Ευχαριστώ ...αλλά ακόμη αντέχω!!!

Συνάντηση Ομοσπονδιών Αστυνομικών με ΥΦΕΘΑ με θέμα την ΄΄βιωσιμότητα-εκπροσώπηση του ΜΤΣΠηγή : staratalogia

Με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αθανάσιο ΔΑΒΑΚΗ παρουσία συνεργατών του κ. ΥΦΕΘΑ συναντήθηκαν χθες τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας κατόπιν αιτήματός μας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α - Π.Ο.Α.Σ.Υ.), προκειμένου να αντιμετωπιστούν εκκρεμή ζητήματα.

Στον κ. Υφυπουργό μεταφέραμε... την αγωνία και τον προβληματισμό μας για την αναγκαιότητα δίκαιης εκπροσώπησης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς και για τη βιωσιμότητά του χωρίς να βλάπτονται και να συρρικνώνονται περαιτέρω τα συμφέροντα των μετοχομερισματούχων.

Ο κ. Υπουργός τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της σύνθεσης του Δ.Σ., όπως ήδη έχει προταθεί από συσταθείσα επιτροπή στο ΜΤΣ και ειδικότερα με την θέσπιση θέσεως Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, που θα προέρχεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς την βιωσιμότητα του Ταμείου, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία ειδικού μηχανισμού αρμόδιου για την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων (από τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις παραβάσεις του ΚΟΚ) και προς τούτο γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να προωθηθεί η απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία.

Επίσης, θεωρεί σημαντικό να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά τη διαμόρφωση του αποθεματικού (20% αντί 30%) καθώς και για την περαιτέρω επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο ενοποίησης των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, καθώς και με τι όρους μπορεί να γίνει, με βάση τις προτάσεις της Διακλαδικής Επιτροπής για βιωσιμότητα των μετοχικών ταμείων, στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως μας ενημέρωσε.

Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επικουρικότητας και αλλαγής του χαρακτήρα λειτουργίας του Ταμείου.


(poaxia.gr)

Αλήθεια γιατί τόση κωλλυσιεργία ?Άρθρο του Ι.Αντωνιάδη, Προέδρου Συνδ. Αποφ. ΣΣΑΣ

Έχει περάσει πολυ μεγάλος χρόνος,απ'όταν το πόρισμα της αρμόδιας διακλαδικής επιτροπής  για την βιωσιμότητα των Μ.Τ-ΕΚΟΕΜ-ΕΛΟΑ , μετά συνημμένου σχεδίου νόμου (που περείχε διατάξεις αύξησης εσόδων, προτάσεις για βιωσιμότητα, διαδικασίες καταβολής μερισμάτων-εφάπαξ βοηθήματος κλπ), παραδόθηκε στην τότε ηγεσία του Υπουργείου. Έκτοτε και παρά την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  και την επικαιροποίηση του σχετικού πορίσματος με εκ νέου επεξεργασία και επανυποβολή, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος (πλην της ανάγκης εκπόνησης ενιαίας μελέτης βιωσιμότητας-συγχώνευσης των Μ.Τ.)...
και το σχέδιο νόμου παραμένει στα "συρτάρια" & της νέας ηγεσίας επι 7μηνο.....
Το ίδιο από όσο γνωρίζουμε συμβαίνει και στην απο μακρού χρόνου υπογεγραμμένη τροπολογία των συναρμοδίων Υπουργών (κ.κ. Αβραμόπουλου-Σταικούρα), αναφορικά με την μείωση του ετησίου αποθεματικού κεφαλαίου του Μ.Τ.Σ. από 32 εκατομμυρια ευρώ σε 20 , προκειμένου αποδεσμευθεί ενα κεφάλαιο ποσοστού περίπου 10 %. Όμως εις μάτην περιμένουν οι αρμόδιοι χειριστές, την ένταξή της, σε κάποιο νομοσχέδιο. 

Συναφές με το ανωτέρω θεμα και η κωλλυσιεργία που υφίσταται (λες και κάποιος μηχανισμός "τρενάρει" τις διαδικασίες)  η ρύθμιση του χρέους του Μ.Τ.Σ.,όπου έχει υποβληθεί τροπολογία αρμοδίως, για μείωση της ετήσιας δόσης στο επίπεδο του 10% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, (προκειμένου ανασάνει το Ταμείο αυτη την κρίσιμη χρονική περίοδο, εχοντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις υποχρεώσεις του), αλλά δεν έχει εισέτι προωθηθεί, στο συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. 

Αναμένοντας  λοιπόν , έστω και την επαναξέταση των θεμάτων αυτων, ευελπιστούμε πως  θα σταματήσει η "ομηρία" τους στα συρτάρια κάποιων γραφείων και θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες που θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτέλεσματα μείωσης των υφισταμενων προβλημάτων
.

Αθλητική Ημερίδα αφιερωμένη στην μνήμη τοτ Ανθσγού Μερτζανίδη Α. Νικολάου

Tην Κυριακή 01 Ιουνίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθλητική Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του ήρωα πεσόντα Ανθσγού Μερτζανίδη Α. Νικόλαου. (Κεντρική πλατεία Βουναίνων).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
0730-1000: Θεία λειτουργία (προαιρετική συμμετοχή για όσους το επιθυμούν)
0900: Μεταφορά αθλητών στο εξωκλήσι του Αγ. Νικολάου Βουναίνων (σημείο εκκίνησης)
0930-1030: Εκκίνηση αγώνα βουνού από μαραθωνοδρόμους και ποδηλάτες (Αρχικά οι ποδηλάτες και έπειτα οι δρομείς) - Τερματισμός
1015-1100: Υποδοχή επισήμων – Παράθεση καφέ στην έδρα του Συλλόγου (Σχολείο)
1100-1200: Επιμνημόσυνη δέηση - Κατάθεση στεφάνων - Απονομές αθλητών

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1954 στα Βούναινα Καρδίτσας.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1973 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1977 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Πέρασε στο πάνθεον των Ηρώων στις 22 Δεκεμβρίου 1977, όταν το αεροσκάφος του, τύπου F-5A της 337 Μοίρας Αναχαιτίσεως Ημέρας, συνετρίβη κατά την εκτέλεση βολών αέρος-εδάφους στο πεδίο βολής Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.

ΣΧΟΛΙΟ : Ευχαριστούμε θερμά την ΕΑΑΑ για την συχνή ενημέρωση προς το Παράρτημά μας 

29 Μαϊου 1453 οι τελυταιες ώρες της Βασιλεύουσας.
29.05.2014 | 00:25
Image
Του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη

Θεοδοσιανά τείχη. Μέγα τείχος. Βράδυ Δευτέρας.28 Μαΐου.

Ο Ιωάννης Ιουστινιάνης άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στην γεμάτη άταφα πτώματα, πεδιάδα του Λύκου. Σε λίγη ώρα θα ξημέρωνε. Η Πόλη των πόλεων, θα ζούσε άλλη μια ημέρα σκληρής πολιορκίας. Ο καιρός δεν ήταν πολύ κρύος, είχε όμως μια υγρασία που τρυπούσε τα κόκαλα. Τύλιξε τον βαρύ μαύρο μανδύα του πάνω από την πανοπλία του. Ήταν κουρασμένος. Όλα τα μέλη του πονούσαν φρικτά. Στην σκουρόχρωμη μεταλλική του πανοπλία, η υγρασία σχημάτιζε μικρά αυλάκια νερού που έπεφταν στο έδαφος. Στο βάθος, στο στρατόπεδο του Αμιρά, η νύχτα είχε γίνει μέρα από τις εκατοντάδες φωτιές που είχαν ανάψει. Τα τύμπανα δεν σταματούσαν λεπτό να χτυπούν. Οι κραυγές και οι επικλήσεις στον Θεό τους, ακουγόταν καθαρά μέχρι τα τείχη που στέκονταν ο ίδιος. Οι δερβίσηδες έκλαιγαν και υπόσχονταν στους στρατιώτες του εχθρού πιλάφι και γυναίκες στον παράδεισο, εάν πεθάνουν τιμημένα στη μάχη Ένα άσχημο προαίσθημα έκανε το στομάχι του να σφιχτεί. Έφερε το χέρι του στο τεράστιο σπαθί του και χάιδεψε τη λαβή.

Έστριψε το κεφάλι του δεξιά και αριστερά και είδε ότι στα υπερήφανα τείχη, είχαν απομείνει ελάχιστοι υπερασπιστές. Οι περισσότεροι εξουθενωμένοι κοιμόντουσαν με τις πανοπλίες τους και τα σπαθιά στο χέρι. Κάποιοι είχαν αφήσει τα αρκεβούζια τους επάνω στις πολεμίστρες και απλά περίμεναν. Όλοι ήξεραν ότι η μέρα που ξημέρωνε θα ήταν η πιο δύσκολη και η καθοριστικότερη από όλες τις ημέρες της πολιορκίας. Από τις 7 Απριλίου πολεμούσαν αδιάκοπα έναν δυνατότερο και πολυάριθμο εχθρό. Και όμως άντεχαν. Κάθε ημέρα στις επάλξεις θέριζαν όποιον τολμούσε να πλησιάσει. Η τεράστια τάφρος από κάτω είχε γεμίσει και αυτή πτώματα. Κι όμως εκείνοι δεν τα παρατούσαν και με περισσότερη λύσσα κάθε φορά επιχειρούσαν εξ εφόδου να καταλάβουν τα τείχη.

Ξημέρωνε η 29η Μαΐου, του Σωτήριου έτους 1453 Σε λίγη ώρα στα τείχη θα εμφανιζόταν να πάρει τη θέση του στις πολεμίστρες ανάμεσα στους συμπολεμιστές του, σαν απλός στρατιώτης ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Ο τελευταίος αυτοκράτορας της χιλιόχρονης Πόλης...

Ο Γενουάτης Ιωάννης Ιουστινιάνης συνέχιζε να κοιτά προς το στρατόπεδο του Αμιρά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άνθρωποι του σουλτάνου, εκείνου του νεαρού με τη γαμψή μύτη και τα σχιστά παμπόνηρα μάτια, τον είχαν πλησιάσει και του είχαν προτείνει να παρατήσει τον Αυτοκράτορα και να πάει με το μέρος τους. Θα τον έπνιγαν στα χρυσάφια. Και εκείνον και τους 800 συντρόφους του που τον ακολουθούσαν πιστά χρόνια τώρα. Ο μικρός στρατός μισθοφόρων που είχε δημιουργήσει ήταν ο καλύτερος στην Ευρώπη για την υπεράσπιση κάστρων. Ο 21 ετών Μεχμέτ του είχε διαμηνύσει σε τόνο που δεν σήκωνε αμφισβήτηση: “Έλα μαζί μου και θα έχεις ότι ζητήσεις. Πράγματα που ούτε έχεις φανταστεί. Μείνε με τον Αυτοκράτορα και σε περιμένει ο θάνατος”

Κίνημα Ναυτικού - Προδόθηκε και από ποιους ???

29.05.2014 | 00:26
Image
Γράφει ο Αντώνης Κακαράς


Οι συνωμότες της οργάνωσης για Κίνημα στο Ναυτικό πρόσφεραν περισσότερα με την αποκάλυψη και τις συλλήψεις τους απ’ ότι στην περίπτωση που είχε άλλη τροπή. Αυτή είναι η άποψη του γράφοντος και έχει με άλλο κείμενο εκφραστεί.Ο τρόπος που ένα σημαντικό πλήθος ανθρώπων γνώριζαν για τη σχεδιαζόμενη κίνηση, αφαιρεί από την όλη προσπάθεια το στοιχείο που χρειαζόταν χια να μην αποκαλυφθεί. Τη συνωμοτικότητα, τα μέτρα ασφάλειας, τους κανόνες που έπρεπε να τηρούνται και δεν τηρήθηκαν. Η μαζικότητα της συμμετοχής και η αδιαφορία για τους κανόνες, ιστορικά αυξάνουν παρά μειώνουν τη σπουδαιότητα της όλης κίνησης. Και αφού μιλάμε για ιστορία αποφεύγουμε εικασίες για το τι θα συνέβαινε, εάν το κίνημα εκδηλωνόταν και προχωρούσε μαζικά και με βάση τη σχεδίαση.
Εδώ, αναζητούμε απάντηση στο ερώτημα ΄΄πώς αποκαλύφθηκε η οργάνωση για το Κίνημα του Ναυτικούτου Μαΐου 1973΄΄.

Προς τούτο παρουσιάζονται τα ακόλουθα στοιχεία:
• Μικρό χρονικό και σχόλιο για την εξάρθρωση της οργάνωσης.
• Το πόρισμα επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Υπουργού Άμυνας Ε. Αβέρωφ (ενημερωμένου για την οργάνωση) αμέσως μετά την πτώση της χούντας.
• Αποσπάσματα από επιστολές και συνεντεύξεις αξιωματικών που δίνουν μια χαρακτηριστική πλευρά της όλης κατάστασης που επικρατούσε στο στάδιο της προετοιμασίας του κινήματος.
• Ποιοι  ήταν (βάση διασταυρωμένων στοιχείων και μαρτυριών) ενημερωμένοι – μυημένοι στην προετοιμαζόμενη κίνηση και δεν συνελήφθησαν. Εκτιμάται ως πλέον ή βέβαιο πως υπήρχαν και άλλοι που γνώριζαν για τη σχεδίαση (εκτός πρακτόρων της ΚΥΠ, οργάνων άλλων υπηρεσιών του καθεστώτος κλπ).
• Ποιοι συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν.

 Α.- Χρονικό της εξάρθρωσης

Το πρώτο κύμα συλλήψεων (σαράντα τέσσερις σύνολο) ξεκινά στις 23 και σταματά στις 27 Μαΐου. Οι προσαγωγές βασικά στην ΕΣΑ συνεχίζονται κλιμακωτά με τους περισσότερους (δέκα οκτώ) στις 16 Ιουνίου, τον Μπουζάκη του Ναυτικού στις 20/6, τον Αλεξάκη του στρατού την επομένη και τελευταίους τον Ε. Αβέρωφ, Χρ. Αποσκίτη  και Κ. Αποσκίτη στις 2 Ιουλίου 1973 οπότε και διακόπτονται. Η σύλληψη του Αβέρωφ εντυπωσιάζει αφού ανοιχτά και χωρίς να το κρύβει ήταν ΄΄συνομιλητής΄΄ της χούντας, και άτυπα ΄΄σύμβουλος΄΄ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, επί του Κυπριακού κ.λ.π.

Εστιάζοντας στις ενέργειες για πρόληψη του κινήματος, βλέπουμε πως η ΕΣΑ συμμετέχει στον αποκλεισμό των προσβάσεων στην περιοχή ναυστάθμου Σαλαμίνας και εκεί προβαίνει σε συλλήψεις. Παρατηρούμε πως ο μηχανισμός της χούντας λειτούργησε ταχύτατα, οργάνωσε ελάχιστους σε ομάδες με αποφασισμένους αξιωματικούς πιστούς οπαδούς του καθεστώτος, και προέβη όχι στην αποτροπή του κινήματος αλλά στη συγκέντρωση /σύλληψη των ΄΄συνωμοτών΄΄. Διότι ήδη η συνθηματική λέξη ΄΄Σοφοκλής΄΄, που είχε καθοριστεί για ακύρωση του κινήματος, κυκλοφορούσε από την παραμονή της 22ας.
Σωστά ενεργώντας οι αρμόδιοι του καθεστώτος, φρόντισαν να μάθουν οι ΄΄συνωμότες΄΄, πως γνώριζαν τον ακριβή χρόνο για το σχεδιαζόμενο ΄΄κίνημα΄΄ και πέτυχαν την αποτροπή του με ευκολία.

Παρατηρούμε πως προβάλλεται ότι στελέχη τρίτης σειράς συσκέπτονται, αποφασίζουν και δρουν για εξάρθρωση μιας οργάνωσης τέτοιας εκτάσεως. Δεν πείθουν όμως, ούτε οι επίσημες ανακρίσεις /καταθέσεις στον Σκεμπέα, πως αυτή η υπόθεση δεν απασχόλησε σε ανώτερα επίπεδα το καθεστώς. Εάν εξαιρεθούν ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ο Α/ΓΕΝ Μαργαρίτης και ο Αρχηγός Στόλου Αραπάκης, που εμπλέκονται σε προχωρημένη φάση και στο πρώτο διερευνητικό στάδιο το πρωί της 23ης Μαΐου στο ναύσταθμο, πουθενά δεν εμφανίζονται άλλα ανώτερα στελέχη της ΄΄επαναστάσεως΄΄.
Όσοι φρόντισαν, με πρώτον το Μαργαρίτη, να δοθεί η υπόθεση στο στρατό, γνώριζαν πολύ καλά πως το ΕΑΤ/ΕΣΑ θα βασάνιζε, θα τρομοκρατούσε και θα ταλαιπωρούσε τους ΄΄συνωμότες΄΄ όπως και έγινε. Ο Αραπάκης σε ένα χρόνο από τα γεγονότα αυτά στέλνει συγχαρητήρια στους επανερχόμενους αξιωματικούς με τη μεταπολίτευση, που ο ίδιος παρέδιδε στα χέρια βασανιστών τού καθεστώτος.
Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της οργάνωσης αποστρατεύθηκε ο Μαργαρίτης από Α/ΓΕΝ και ανέλαβε ο Αραπάκης. Ο τελευταίος παρέμεινε Αρχηγός του Ναυτικού και έξι μήνες μετά τη μεταπολίτευση, προς επιβράβευση του ρόλου που έπαιξε τις ημέρες της κρίσης του Κυπριακού και της πτώσης της χούντας.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Εκδηλώσεις Μνήμης για τον Κώστα ΗΛΙΑΚΗ
 
 
 
    Η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, στην Κάρπαθο, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τον θάνατο του Σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη, στον χώρο του μνημείου του.

Ο Κώστας Ηλιάκης, 37 ετών, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, πέταξε στις 23 Μαρτίου 2006 για τελευταία φορά σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Κρήτης. Πάνω από την Κάρπαθο δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα από τουρκικό αεροσκάφος και κατέπεσε στο Αιγαίο.

Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

11:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση

12:15 Ομιλίες

12:25 Καταθέσεις στεφάνων

12:35 Ενός λεπτού σιγή

12:36 Εθνικός ύμνος

12:40 Πέρας τελετής

ΣΧΟΛΙΟ : Εμείς απλά του λέμε ότι πάντα θα ειναι μαζί μας πάντα θα τον θυμόμαστε και πάντα θα ζει στις καρδιές μας . ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣΔύο (2) εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ αυτή την εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ευελπιστεί για την παρουσία σας: 1) ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 1900 ΜΑΙ 2014, ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ και 2) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 1800 ΜΑΙ 2014, ΚΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΣΑΣ (ΣΤΟ ΚΨΜ)!!! 

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Σ.Ε.Ε. : Εάλω η Θράκη.,.. Στα χέρια των Γκρίζων Λύκων Ροδόπη και Ξάνθη!
Οι εκλογές τελείωσαν. Εάλω η Θράκη…Στα χέρια των Γκρίζων Λύκων Ροδόπη και Ξάνθη! bursa-ft2
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ευχαριστεί θερμά τους 16.600 Έλληνες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, αποδίδοντάς του το 0,30%.
Με δεδηλωμένη την «ψκατάλογοςήφο εμπιστοσύνης» που έλαβαν, εν ονόματι της «σταθερότητας» που υποσχέθηκαν, τα κυβερνητικά κόμματα θα συνεχίσουν ανενόχλητα την λεηλασία του εθνικού πλούτου και τη φορολογική επιδρομή στο βιος των Ελλήνων.

Αυτό όμως που μας λυπεί περισσότερο ως κόμμα είναι το γεγονός ότι δύο νομοί της Θράκης, Ροδόπη και Ξάνθη, περιήλθαν στα χέρια των «μειονοτικών» γκρίζων λύκων.
Ελπίζουμε ότι οι συνέπειες αυτής της εθνικής καταστροφής δεν θα φανούν σύντομα και ότι το αδιάφορο αυτό κράτος, έστω και την ύστατη στιγμή, θα αφυπνισθεί και θα αντιδράσει κατάλληλα.

Α/ΓΕΕΘΑ : Οι νέοι πόλεμοι βρίσκονται ήδη μπροστά μαςΠηγή : Staratalogia

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνέντευξή του τονίζει ότι χρειάζεται να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέρεται στην κρίση της Ουκρανίας και σε όλες τις εστίες έντασης και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα

Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσεως στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην... επιθεώρηση «European Defence Matters», που εκδίδεται από τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό (EDA). Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι οι αμυντικές δυνατότητες της χώρας περιορίζονται, καθώς από τη μία πλευρά πιέζονται από τις μειώσεις του Προϋπολογισμού, ενώ από την άλλη πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ασφαλείας μιας ασταθούς περιοχής. Ταυτόχρονα πρέπει να συνεχίζουν τη διαδικασία εφαρμογής των νέων δομών δυνάμεων και διοικήσεως, ώστε οι στρατιωτικοί μας σχηματισμοί να γίνουν πλέον ευέλικτοι και ταχυκίνητοι, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ισχύος πυρός.

«Ο εξορθολογισμός των δαπανών είναι μονόδρομος» υπογραμμίζει ο στρατηγός Κωσταράκος και συνεχίζει: «Αυτό πρέπει να το επιτύχουμε με την αξιοποίηση των διαθέσιμων πιστώσεων κατά έναν πιο αποτελεσματικό, συντονισμένο και ισορροπημένο τρόπο, με την εφαρμογή διαφανών διαδικασιών, που πλέον είναι και στην Ελλάδα ανάλογες με αυτές που εφαρμόζονται στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στο γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι οι εστίες αποσταθεροποιήσεως γύρω από την Ευρώπη (όπως για παράδειγμα στην Ουκρανία) σχετίζονται με ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, εθνικιστικούς αναθεωρητισμούς και θρησκευτικό φανατισμό. «Οι νέοι πόλεμοι βρίσκονται μπροστά μας. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να τους σταματήσουμε» επισημαίνει, για να τονίσει στη συνέχεια ότι δεν αντιμετωπίζουμε πραγματικά νέου τύπου απειλές. Πρόκειται για απειλές που έμεναν εν υπνώσει για όσο διάστημα το διεθνές περιβάλλον δεν ευνοούσε το ξέσπασμά τους. Όσο για το πλαίσιο που τίθεται από τις συλλογικές δομές αμύνης και ασφαλείας επισημαίνει: «Οι εμπειρίες από διάφορα στρατηγικά προγράμματα και συνεχιζόμενες πολυεθνικές συνεργασίες δείχνουν ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ενός τρόπου σκέψεως προσαρμοσμένου στις οικονομικές δυσκολίες των καιρών μας».

Τέλος, αναφορικά με την Ελλάδα υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις με πολύπλευρες δυνατότητες, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις απειλές και τις προκλήσεις τόσο του παρόντος όσο και του μέλλοντος».

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/05/2014 – ΕΥΘΥΜΙΟΣ Π. ΠΕΤΡΟΥ - e.p.petrou@gmail.com)

Τώρα μάλιστα...Σωθήκαμε με την απόφαση ΄κατάργησης''της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015!ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ  ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015 !!!!
Εκτιμούμε  ότι ακούγοντας τον ΥΠΟΙΚ, Κο Στουρνάρα, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,  που μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι » η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης είναι εφικτή τώρα που η Ελληνική οικονομία σταθεροποιείται»,οι ε.α. συνάδελφοι θα «τρελάθηκαν» από την χαρά τους, γιατί με την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης από το 2015 (!!) θα λυθεί επιτέλους το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που μας μαστίζει τα τελευταία χρόνια, καθόσον το ποσό που μπαίνει στο πορτοφόλι μας είναι τεράστιο.
Εάν δε ανατρέξουμε  στο αρχείο μας θα δούμε το ιλιγγιώδες ποσό της παρακράτησης που θα καταργηθεί  και πόσο θα αυξηθεί η σύνταξή μας !!
         
   Ας μην είμαστε λοιπόν αχάριστοι και αγνώμονες γιατί:
α. Η απόφαση  κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, κρύβει βαθιά μέσα της μια γενναιοδωρία!
β. Μπορεί το οικονομικό όφελος να είναι «ψίχουλα», όμως εάν το διαχειριστούμε σωστά και έξυπνα, τότε τα «ψίχουλα» μπορούν να γίνουν η σανίδα της οικονομικής σωτηρίας μας !!
γ. Εντάξει μπορεί να κάνανε μερικά  μικρά λαθάκια, που μας στοχοποιήσανε από πρόθεση,  που μας κάνανε διπλές παράνομες μειώσεις των συντάξεων, που ξέχασαν ότι ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα του Κράτους, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας έχουν συνέχεια στο μυαλό τους, ότι μας αγαπάνε, οτι, ότι, ότι……….!!
δ. Μπορεί η αναμενόμενη καθαρογραμμένη απόφαση του ΣτΕ να είναι ευνοϊκή για μας,  όμως ας μην αγωνιούμε και στεναχωριόμαστε, επειδή το Κράτος θα αδικηθεί κατάφωρα καταβάλοντας τα οφειλόμενα και θα πικράνει τους φιλέσπλαχνους δανειστές μας,   γιατί ο Κος Σταϊκούρας μας περιμένει στη γωνία, με το οικονομικό υπερόπλο που λέγεται » ισοδύναμη βίαιη ολική επαναφορά όχι στα επίπεδα Ιουλίου του 2012, αλλά στο εφιαλτικό σήμερα» !!
ε. Και τέλος να μην ξεχνάμε , ότι όλα εδώ πληρώνονται και επειδή εμείς έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω, τώρα έχουν σειρά άλλοι.
Πηγή : Veteranos