....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Τα μελοντικά επιτεύγματα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΠΕΘΑ


PDF Εκτύπωση E-mail
Άρθρο του Ταξχου εα
Δημητρίου Χατσίκα

      Εδώ και καιρό υποπτευόμαστε από ανεπίσημη πληροφόρηση τη μεθόδευση για την οργάνωση στο ΥΠΕΘΑ,
Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και προειδοποιούσαμε για τους κινδύνους που ενέχει η εν λόγω πρόταση.

      Το θέμα βέβαια δεν πήρε διάσταση εξ’ αιτίας των άκρως επειγόντων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνική μας ομάδα.

      Έτσι βρέθηκε προφανώς ο κατάλληλος νεκρός χρόνος και χωρίς δημοσιότητα εντάχθηκε η συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο ΥΠΕΘΑ, στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας.

      Το τι είναι μιά Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ποιά είναι η αποστολή και η δραστηριότητά της, μπορείτε να ενημερωθείτε απ’ το παρακάτω link: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=49&Itemid=40&lang

     Απ’ ότι φαίνεται, η αποστολή της Υπηρεσίας είναι η διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη εγκλημάτων που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα στο χώρο της ΕΛΑΣ  και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Τελεί υπό την εποπτεία  αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και εποπτεύεται απ’ τη Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στο πεδίο δράσης της περιλαμβάνονται εγκλήματα του ποινικού δικαίου (αναλύονται στο παραπάνω link), καθώς και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς.

     Εμείς στις Ένοπλες Δυνάμεις  σε επίπεδο έως ΓΕΕΘΑ
       έχουμε:
                  - Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα
                  - Aποστολή την προστασία τής εδαφικής ακεραιότητας, τής εθνικής ανε-ξαρτησίας και τής κυριαρχίας της Ελλάδας και όχι τον έλεγχο εγκλημάτων των πολι-τών.
                  - Στρατιωτική Δικαιοσύνη, με ένα αξιοσέβαστο Σώμα Στρατιωτικών Δικαστών που λειτουργούν στα αρμόδια Στρατοδικεία.
                  - Άριστες Οικονομικές Υπηρεσίες και Ελεγκτικό Σώμα
                  - Το πάσης φύσεως προσωπικό των ΕΔ είναι ενήλικο και τέλος
                  - Διαθέτουμε το μοναδικό ιεραρχικό και ετησίως αξιολογούμενο αυστη-ρότατα σύστημα Διοίκησης από συγκροτήσεως του Ελληνικού Κράτους, επιθεωρού-μενο σε κάθε του πτυχή και δραστηριότητα διοικητική και εκπαιδευτική, από ένα οργανωμένο σύστημα επιθεωρητών υπό την Διοίκηση της Ανώτατης Ηγεσίας μας, αλλά και ελεγχόμενο από ένα Ελεγκτικό Σώμα που σαρώνει την λιτότατη οικονομική δραστηριότητα του Στρατεύματος, που εκπονείται απ’ τις εξειδικευμένες οικονομικές μας Υπηρεσίες.

     Γιατί λοιπόν ο πλεονασμός απόκτησης μιας Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στο ΥΠΕΘΑ; Και θα ’θελα να πιστεύω ότι μια τέτοια πρόταση δεν αποτελεί προϊόν παραγωγικής  στρατιωτικής σκέψης.

Δεδομένοι Τέλος !!!

Οι Στρατιωτικοί  ούτε αυτιστικοί είμαστε ούτε και ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ είμαστε. Τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη μας και στον ώμο μας δεν μας αρκούν πια.

Σεβασμός στος Νόμους!!! Ναι, αλλά σε ποιους Νόμους? Αυτούς που εξυπηρετούν μόνο και ευνοούν μόνο τους Βουλευτές?? Μόνο γιαυτούς??

Υπάρχει  άραγες άλλη ΥΠΟΜΟΝΗ ?  Αλήθεια πόσο μας ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ και πόσο μας ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ !  Εμείς, εμάς που τάξαμε τον εαυτό μας στην ΠΑΤΡΙΔΑ  που τόσο αγαπήσαμε? Εμείς που εάν και όταν μας χρειασθεί  η ΠΑΤΡΙΔΑ πάλι ΕΜΕΙΣ θα φυλάξουμε τις ΘΕΜΟΠΥΛΕΣ ?

                          ΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΙΑ
                          ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΕ

Τους κάνατε φτωχότερους τους βγάλατε στην πενία.

                 Ντροπή στην Πολιτική αλλα και στην Στρατιωτική Ηγεσία .

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Λεωνίδα Τρόπαιο
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΦΕΤΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ".

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΦΙΣΑΣ" ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΜΑΛΙΩΡΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Υ.Σ.1.  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΟΠΩΣ (ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΜΑΣ ΡΩΜΑΙΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ) ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΙΑΣ, ΩΣΤΕ Η ΑΦΙΣΑ ΝΑ ΤΟΙΧΟΚΟΛΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ.
   2. ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

TROPAIO-emblem.jpgTROPAIO-emblem.jpgΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πολιτισμικής και πολεμικής μας ιστορίας, το οποίο συνέβαλε στη φήμη που απολαμβάνει η Αρχαία Ελλάδα παγκοσμίως. Η μη απόδοση τιμής από τους νεοέλληνες στο Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του αποτελεί προσβολή για το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος και την ηθική του διάσταση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί και είναι έργο και ευθύνη όλων μας.
Προς ανάμνηση του ιστορικού γεγονότος και με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων που θυσιάστηκαν για να διασφαλίσουν το δικαίωμα της ανθρωπότητας στην ελευθερία
οργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.jpgΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ.jpgΠορεία τιμής με την επωνυμία
ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014
την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
επί της διαδρομής της Ανοπαίας ατραπού
Η διαδρομή έχει μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου· ξεκινάει από υψόμετρο 837μ., ανεβαίνει στα 1117μ. και εκείθεν κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας.  Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής : 5-6 ώρες περίπου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τροπαίου http://leonidatropaio.wordpress.com/
Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στον κ. Σκαρμαλιωράκη (conskarmos@hotmail.com) ή στον Π. Μαυρόπουλο, 6947997081 (pmavropoulos@yahoo.gr).

                                                                  Σας περιμένουμε όλους

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Τροπολογίες που αφορούν ΜΤΣ και εφάπαξ


PDF Εκτύπωση E-mail
Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΟΣ από το γραφείο της Βουλευτού Τάνιας Ιακωβίδου που είναι η εισηγήτρια του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση των θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατέθεσε 5 τροπολογίες εκ των οποίων οι
τρεις (3) επιλύουν πάγια θέματα των στρατιωτικών που αφορούν τη δημιουργία του αποθέματος του ΜΤΣ, το δάνειο του Ταμείου από το Υπ. Οικονομικών και το εφάπαξ.

Για να δείτε της τροπολογίες πατήστε αντίστοιχα:

Δημιουργία ταμειακού αποθέματος

Περίοδος χάριτος δανείου για ΜΤΣ (Μία από τις προτάσεις της ΠΟΣ. Η πλήρης πρόταση της ΠΟΣ από Νοε 2013).

Για εφάπαξ βοηθήµατος στους Επαγγελµατίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.), στους µη µονιµοποιηθέντες εθελοντές και εθελόντριες του ν.δ. 445/1974, στις εθελόντριες του ν. 705/1977, καθώς και στους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του ν. 1848/1989. 
  

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΥΕΘΑ είπατε ? Κίνηση ΜΑΤ!
PDF Εκτύπωση E-mail

Άρθρο του Ταξχου εα Βασιλείου Νικολόπουλου

Προέδρου ΠΟΣ
     Πρόσφατα η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή της τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
    Από τότε, όπως είναι…φυσικό στα ελληνικά πράγματα, έχει αναπτυχθεί μια σεναριολογία για το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορούσε να καλύψει τη χηρεύουσα τον Οκτώβριο του 2014 θέση του ΥΕΘΑ.  Μέχρι και γκάλοπ είδε το φως της δημοσιότητας για το θέμα.

    Δεν προτίθεμαι βέβαια να συμμετάσχω σε αυτή τη σεναριολογία, αλλά να καταθέσω μόνο προβληματισμούς και σκέψεις.

    Από την αρχή της κρίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους βρέθηκαν πολλές φορές στο επίκεντρο των εξελίξεων, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.  Ήταν βλέπετε ο εύκολος στόχος, λόγω των συνταγματικών δεσμεύσεων, της νομοθεσίας και των κανονισμών που αφορούν στην απαγόρευση της δημόσιας έκφρασης του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και λόγω της.... μετριότητας ή νοοτροπίας ορισμένων από τους κατά καιρούς πολιτικούς προϊστάμενους τους, οι οποίοι αποδείχθηκαν τελικά κατώτεροι των περιστάσεων. Από το κατά φαντασία πραξικόπημα του 2011, τις αλλεπάλληλες μειώσεις των προϋπολογισμών του ΥΠΕΘΑ (το 2014 μειώθηκε κατά 52,67% έναντι του 2009), μέχρι το «λάθος» του ΥΠΟΙΚ στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και την απροθυμία στη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ. 

     Τα τελευταία δύο χρόνια ιδιαίτερα, διαπιστώσαμε αρκετές φορές, εξ αιτίας των «διαρροών», κυρίως του Υπουργείου Οικονομικών προς τα ΜΜΕ, τον κοινωνικό αυτοματισμό άλλων εργασιακών ομάδων κατά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ, σε σχέση με το μισθολόγιο τους, παρά τις τεράστιες και άδικες, όπως αποδείχθηκε, μειώσεις που έχουν υποστεί και κατ’ επέκταση τα πλήγματα στο ηθικό και την αξιοπρέπειά τους. Όπως επίσης δεν ξεχνάμε τις λεκτικές προσβολές και απειλές σε βάρος του προσωπικού των ΕΔ από υψηλόβαθμα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και τις απειλές του νυν Υπουργού Οικονομικών ότι «. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία» που αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως προβλέπουν το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους !!!!

     Όαση σε όλες αυτές τις προσπάθειες μείωσης του έργου των ΕΔ, που, χωρίς υπερβολή, αγγίζουν τα όρια του διασυρμού του προσωπικού τους, είναι η πρόσφατη απόφαση 2192/2014 του ΣτΕ, που αναφέρει σαφώς «…η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων, όπως εξειδικεύεται από τους εκτελεστικούς του άρθρου 45 του Συντάγματος νόμους, συνίσταται στη διασφάλιση της εθνικής άμυνας, έννοια στην οποία περιλαμβάνεται η διαφύλαξη της εθνικής ανεξαρτησίας, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, η προστασία των ελλήνων πολιτών έναντι εξωτερικών επιθέσεων και απειλών και η εν γένει υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, σκοπών, δηλαδή, που, ως εκ της φύσεώς τους, συνάπτονται άμεσα με την ίδια την κρατική υπόσταση.  Έμμεση αναγνώριση της αποστολής αυτής αποτελεί, εξάλλου, και η εκ του Συντάγματος ανάθεση της αρχηγίας των ενόπλων δυνάμεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος απονέμει τους βαθμούς στα στελέχη τους…».

     Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να «ηρεμήσει» και να νοιώσει την «ομπρέλα», αλλά και την εμπιστοσύνη του Κράτους. Να εφαρμοσθούν οι δικαστικές αποφάσεις, χωρίς «εκπτώσεις», δείχνοντας ΕΜΠΡΑΚΤΑ η Κυβέρνηση το σεβασμό προς το προσωπικό των ΕΔ και την αναγνώριση του έργου τους.  Χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να κρατηθούν μακριά και έξω από τα Κόμματα.

      Ο ίδιος ο ΠρωθυπουργόςΑντώνιος Σαμαράς, με διάφορες ιδιότητες, έχει εκφράσει τις απόψεις του και τα συναισθήματά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους.  Αποσπασματικά αναφέρονται τα παρακάτω:
       «….συνοψίζω:  Πρώτον:  Αποκατάσταση του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων ως εργαλείου της Εθνικής Άμυνας και στήριξης της Διπλωματίας.»  Από την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στις 6 Μαΐου 2011.
       «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές.  Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως Έθνος, αλλά και γιατί κι εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια για αυτούς……….η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για την Ελλάδα». Αντώνιος Σαμαράς Πρόεδρος της ΝΔ, 12 Απρ 2012.
      «Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο.  Η Πατρίδα θα αποδώσει και στους άντρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό που τους αξίζει.  Για να αισθάνεστε κι εσείς ότι η δικιά σας η προσφορά στην Πατρίδα γίνεται με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας από την Πατρίδα», Αντώνιος Σαμαράς, Πρωθυπουργός, 19 Απρ 2013.
      «Η Νέα Δημοκρατίαδίνει προτεραιότητα στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με σχέδιο και δράσεις.  Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε όλο το εύρος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.»  Πρόγραμμα ΝΔ.

   Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός και η ευκαιρία να υλοποιηθούν οι παραπάνω απόψεις και δεσμεύσεις για το κύρος των ΕΔ, την αναπτέρωση του ηθικού του προσωπικού τους και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, με την ανάληψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;  Συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση!  Κίνηση ματ!

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014Επιλυθηκε το θέμα που ανέδειξε ο Σύνδεσμός μας, με την πιστοποίηση ασφαλείας των ε.α. στελεχών των Ε.Δ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον Γιάννης Αντωνιάδης   
Στο προσφάτως ψηφισθέν σ/ν της Αν.Υ.ΕΘ.Α. Φ.Γεννηματά, μεταξύ άλλων θεμάτων, ψηφίσθηκε και οδευει προς επίλυση, το θέμα που ανέδειξε ο Σύνδεσμός μας (εδω και εδω), αναφορικά με την πιστοποίηση ασφαλείας που μπορούν να έχουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αμα τη αποστρατεία τους, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν αυτή, για βιοποριστικούς λόγους.Συγκεκριμένα με το ψηφισθέν άρθρο παρέχεται η δυνατότητα σε όσους αποκτούν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους υπηρεσίας εξειδίκευση σε θέματα ασφαλείας και φύλαξης, να αποκτούν άδεια εργασίας, ώστε να μπορούν να προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (security). θως με το εν λόγω σ/ν  , παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αναβολής κατάταξης για λόγους σπουδών και στους σπουδαστές Κολλεγίων [Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ)],καταργείται η διάταξη που διαφοροποιεί τα στρατολογικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αθλητών που έχουν συμβόλαια με ομάδες του εξωτερικού έναντι αυτών που εργάζονται σε ελληνικές ομάδες, επειδή συνιστά αδικαιολόγητα άνιση μεταχείριση, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων ή καταβολή στρατολογικών προστίμων εγγράφονται στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, εντάσσονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΝΙΜΤΣ στα νοσηλευτικά ιδρύματα προς  τα οποία τα ασφαλιστικά ταμεία του Υπουργείου Εργασίας προκαταβάλλουν το 90% του συνολικού ποσού που προκύπτει από τα μηνιαία υποβαλλόμενα δικαιολογητικά δαπανών νοσηλίων, εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής τους, διευθετείται για πρώτη φορά η εκκρεμότητα σχετικά με τη χορήγηση ειδικής πρόσθετης άδειας μετ’ αποδοχών δέκα (10) ημερών σε νοσηλευτές, μαίες, βοηθούς νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές πλήρους απασχόλησης σε χειρουργεία, μονάδες ανάνηψης, εντατικής θεραπείας, και άλλες ειδικές μονάδες των στρατιωτικών νοσοκομείων, κατ’ αντιστοιχία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και νοσοκομεία του ΙΚΑ, επεκτείνεται, πέραν του πολιτικού προσωπικού, και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου εργασίας και σε όσους έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια τέκνου που είναι άτομο με αναπηρία, καθώς και στους αναδόχους γονείς ατόμου με αναπηρία, για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχήπαναπροσδιορίζεται το νομικό πλαίσιο σχετικά με τις καταστάσεις επιβίβασης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και καθορίζεται η χορήγησή τους με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, που ρυθμίζονται με ΚΥΑ.

Ενέργειες για όσους έχουν μείωση συντάξεως κάτω των 55 ετών
PDF Εκτύπωση E-mail

      Σύμφωνα με το άρθρο 1, παραγρ. 10α, του Ν.4025/2011, για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και έως
ότου φτάσουν στην ηλικία των 55, περικόπτεται κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (στη συνέχεια μεταπίπτει στη περίπτωση ότι οι κύριες συντάξεις για το τμήμα του μεικτού ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ μειώνονται κατά 20%). Η μείωση διακόπτεται από την πρώτη του επόμενου μήνα, από εκείνο κατά τον οποίον συμπληρώνεται το 55 έτος της ηλικίας.
       Μετά από επικοινωνία μας με το ΓΛΚ, μας ενημέρωσαν ότι η υπόψη μείωση θα διακόπτεται με μέριμνα του ΓΛΚ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έγινε η αποκατάσταση, θα απαιτηθεί η όχληση του ΓΛΚ για επισήμανση της παράλειψης. 

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Τελικά ήταν λάθος !


            Η ΠΟΣ ενημερώνει τα Μέλη της και τους συναδέλφους, ότι με την υπ’ αριθμ. πρωτ.  30/13 Αυγ. 2014 επιστολή της προς το
Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ζήτησε διευκρινήσεις για τη νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ.  Συγκεκριμένα η επιστολή μεταξύ άλλων ανέφερε:

«… Στην παράγραφο 1β, αναφέρεται ότι προκειμένου να συμψηφιστούν οι διαφορές του οκταµήνου 2014 για την υλοποίηση της εν λόγω μείωσης, η καταβολή του µερίσµατος Γ΄ Τετραµήνου 2014 (μηνών Σεπ – Δεκ ) θα γίνει µε τιμή μεριδίου 4,1122 €, ήτοι μειωμένης, έναντι της ισχύουσας μέχρι και το μήνα Αυγ του 2014 (5,1999 €),  κατά 20,91%, µε την παρακράτηση των διαφορών, επιμερισμένων ανά μήνα  (δύο μηνών αναδρομικά σε κάθε μήνα).
            Από τη μελέτη της σχετικής απόφασης θεωρούμε ότι η μείωση του μεριδίου για το 3ο τετράμηνο, προκειμένου να συμψηφιστούν οι διαφορές του οκταµήνου 2014, θα έπρεπε να είναι 12,31 % κατά μήνα, από Σεπ-Δεκ. 2014….»

          Μετά την παρέμβαση αυτή το ΜΤΣ εξέδωσε την 21/8/2014 ανακοίνωση, με την οποία αναγνωρίζει το σχετικό ποσοστιαίο λάθος.  Πιο συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«……2. Με το μέρισμα μηνός Σεπτεμβρίου 2014 θα παρακρατηθούν αναδρομικά και οι διαφορές των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 με αντίστοιχη μείωση για κάθε μήνα 4,10%.  Η συνολική μείωση του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Σεπτεμβρίου 2014 με την αντίστοιχη του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Αυγούστου 2014 θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 12,30%

           Κατόπιν αυτών η μείωση ανά μήνα για το 3ο τετράμηνο θα είναι 12,30%, όπως είχε εκτιμήσει στην επιστολή της προς το ΜΤΣ η Ομοσπονδία μας και όχι 20,91%, όπως είχε αποφασισθεί αρχικά.

          Η ΠΟΣ για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται στους υπολογισμούς της, αποτρέποντας λάθη που έχουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στους συναδέλφους.


                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                           Ο                                                                                                      
                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               .
         Νικολόπουλος Βασίλειος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας               Ταξχος ε.α.                                                                                                                                                                                                                                                                             

Συνάντηση της ΕΑΑΣ με τον ΥΦΕΘΑ Ι. Λαμπρόπουλο

Την Τετάρτη 20 Αυγ 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, 7 μελούς αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ., με επικεφαλής τον πρόεδρό της Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δντής του ΣΓ ΥΦΕΘΑ και ο οικονομικός του σύμβουλος, από πλευράς δε Ε.Α.Α.Σ.  ο Αντιπρόεδρος Υπτγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ο Δνων Σύμβουλος Αντγος ε.α. Κων/νος Σκαρμαλιωράκης, ο Νομικός Σύμβουλος Αντγος ε.α. Θωμάς Καρανίσας και τα μέλη Αντγος ε.α. Ηλίας Παρασκευόπουλος της ΕΛ.ΑΣ, Ταξχος ε.α. Δημήτριος Χατσίκας και Σχης ε.α. Νικόλαος Καίσαρης.

   Στη συνάντηση διάρκειας περίπου δύο ωρών, παρουσιάσθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. και κατατέθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις διευθέτησής τους, στο πλαίσιο του εφικτού.

   Συνοπτικά μεταξύ των άλλων αναλύθηκαν ως θέματα αμέσου προτεραιότητας:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ

Άμεση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή:

  * Άμεση επαναφορά των συντάξεων στα ύψη προ της 01/08/2012

  * Άμεση επιστροφή στο ακέραιο και σε χρήμα των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών απ’ τις συντάξεις, χωρίς τη φορολόγηση του 20%, για επιστροφή αναδρομικών.


ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Να μην εκπονηθεί νέο μισθολόγιο για τους ε.ε. πριν εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν ε.ε. και ε.α. στελέχη.

  * Σε περίπτωση συγκροτήσεως επιτροπής για εκπόνηση νέου μισθολογίου, να συμμετέχουν εκπρόσωποι απ’ τις τρείς Ε.Α.Α.

  * Ουδεμία αποκοπή της σχέσεως μισθολογίου ε.ε. με τις συντάξεις των ε.α.

  * Άρση των στρεβλώσεων σε τυχόν σύνταξη νέου μισθολογίου.

  * Νομοθετική ρύθμιση άρσης της κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών  που προβλέπει το πρόγραμμα ΜΔΣ.


ΤΑΜΕΙΑ


Ουδεμία περικοπή σε μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ


ΜΤΣ

        

   * Διαγραφή του χρέους 

  * Νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση του Ν. 4058/2012 (ρύθμιση δανείου ΜΤΣ) με περίοδο χάριτος 3 ετών, εξόφλησης του δανείου και επιμήκυνση της εξόφλησης των 15 ετών σε 25 έτη, με ισόποση δόση της τάξεως των 6,5 εκ. ευρώ.

   * Παράταση της εντός 4 ετών δημιουργίας αποθεματικού, για επιπλέον τέσσερα (4) χρόνια. 

   * Επιστροφή του ποσού του κουρέματος των καταθέσεων του ΜΤΣ λόγω PSI ή την  απαλλαγή ισόποσου του δανείου αυτού. 


ΕΚΟΕΜΣ


  * Τον πλήρη διαχωρισμό του απ’ το ΜΤΣ 

  * Την επιστροφή των οφειλομένων απ’ το ΜΤΣ και την αποφυγή επένδυσης των αποθεματικών του.


ΒΟΕΑ


 * Την νομοθετική αποτύπωση του ξεχωριστού λογαριασμού του ΒΟΕΑ.

 * Την εργοδοτική του επιχορήγηση.


   Επίσης συζητήθηκαν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και δηλώσαμε τη διάθεσή μας για συνεχή συνεργασία όπου απαιτείται.


  Ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι ο ίδιος και η λοιπή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ συμμερίζεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση και επίλυσή τους.

  Μας διαβεβαίωσε δε ότι, αυτή είναι και η επιδίωξη της Κυβέρνησης συνολικά.

  Μας ενημέρωσε επίσης ότι ο ΑΝΥΠΟΙΚΟ κ. Σταϊκούρας τον διαβεβαίωσε επίσημα ότι εντός Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις επί της αποφάσεως του ΣτΕ και ότι ο ίδιος ευελπιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Σε ότι αφορά τα περί μισθολογίου, μας ενημέρωσε ότι ο ΑΝΥΠΟΙΚΟ κ. Σταϊκούρας του ανέφερε ότι δεν πρόκειται για καινούργιο μισθολόγιο, αλλά ότι συζητείται ένα είδος δικαίωσης όσων υπέστησαν υπερβάλλουσες μειώσεις.

  Εξ άλλου ο κ. ΥΦΕΘΑ, αναγνωρίζοντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Ταμείων, μας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε μελέτη βιωσιμότητας των Ταμείων απ’ το ΥΠΕΘΑ στο ποσό των 100.000 ευρώ, που θα πληρωθεί απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφού μας διαβεβαίωσε για την παραμονή των Ταμείων στο ΥΠΕΘΑ, μας γνώρισε ότι προωθείται προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει διατάξεις διευθέτησης για την εξυγίανση του ΜΤΣ.

  Μετά δε τη νομοθέτηση των αναγκαιουσών διατάξεων θα δρομολογηθούν και τα υπόλοιπα μέτρα, για να δοθεί προοπτική πλήρους εξυγίανσης.

   Ο κ. Υφυπουργός μας ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει και θα στηρίξει τις προτάσεις, που θα βελτιώσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ - όπως άλλωστε έπραξε και στην προηγούμενη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ - πιστεύοντας στην αποστολή και την προσφορά τους, και επισημαίνοντας ότι το ΗΘΙΚΟ αποτελεί το μέγιστο του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ του Στρατεύματος. 

   Τέλος συμφώνησε μαζί μας ότι ο «Ομφάλιος Λώρος» μεταξύ ε.ε. και ε.α. Στελεχών ουδέποτε θα κοπεί και ζήτησε τη συνεργασία μας με την κατάθεση απλών και κατανοητών προτάσεων, για να τις προβάλει και να τις υποστηρίζει.

   Η Ε.Α.Α.Σ. κατέθεσε αναλυτικά υπομνήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις και απαιτούμενες ενέργειες, για τη βιωσιμότητα των ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ, αλλά και υπόμνημα με προτάσεις επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τους Αποστράτους. 

   Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε τη δυσπιστία των  συναδέλφων  απέναντι  στην Κυβέρνηση και ανέφερε ότι η Ένωση θα συνεχίσει τη συνεργασία, αναμένοντας την αποτύπωση των δίκαιων αιτημάτων των Αποστράτων στην πράξη και την άμεση νομοθέτηση και υλοποίηση όσων απαιτούνται, με την ουσιαστική πλέον συμμετοχή και του ΥΠΕΘΑ.


   Τέλος ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον κ. ΥΦΕΘΑ.


   Θεωρούμε ότι ήταν μια χρήσιμη, εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές συνάντηση, κάνοντας κοινωνό των θεμάτων μας τον κ. ΥΦΕΘΑ, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον για τα στελέχη (ε.ε. και ε.α.) των ΕΔ.


   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας και είναι πάντα έτοιμο για κάθε συνεργασία, αλλά και για κάθε νόμιμη αντίδραση, όταν θίγονται η αξιοπρέπεια και η τιμή των Αποστράτων Μελών της Ένωσης.


   Διαβεβαιώνει δε τα Μέλη της ότι η αντίδραση θα είναι πλέον δυναμική, στην περίπτωση που διαπιστώσει τη μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ εντός Σεπτεμβρίου 2014 και δεν πρόκειται να δεχθούμε σε καμία περίπτωση νέο μισθολόγιο πριν την ολική εφαρμογή της.

Διαφοροποίηση του μερίσματος μηνός Σεπτεμβρίου 2014

1. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μερισματούχους ότι το μέρισμα μηνός Σεπτεμβρίου 2014 θα υπολογιστεί με τιμή μεριδίου 4,9865 €, μειωμένης κατά 4,10% από την ισχύουσα τιμή μεριδίου μέχρι και τον Αύγουστο 2014, που ήταν 5,1999 €.

2. Με το μέρισμα μηνός Σεπτεμβρίου 2014 θα παρακρατηθούν αναδρομικά και οι διαφορές των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 με αντίστοιχη μείωση για κάθε μήνα 4,10%.

 Η συνολική μείωση του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Σεπτεμβρίου 2014 με την αντίστοιχη του καταλογιστέου μερίσματος μηνός Αυγούστου 2014 θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 12,30%.

Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Οι ΕΑΑ να αφήσουν το ΄΄βάθος χρόνου΄΄ και να δώσουν ΄΄Scrable΄΄ ( Ταχεία απογείωση )


κ.κ. Πρόεδροι των Ε.Α.Α. (ΝΠΔΔ) "ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Ενέργειες" Αφήστε το "βάθος χρόνου" και δώστε "Scrable" (ταχεία απογείωση) στις δίκαιες διεκδικήσεις των Αποστράτων. Ο καιρός περνά.....
Οι Απόστρατοι ΔΕΝ είναι Δεδομένοι. Εξώδικα όπως οι εν ενεργεία!!! Γενικό Προσκλητήριο Αποστράτων στην έκθεση της Θεσσαλονίκης....

Λήγει αύριο Πέμπτη το εξώδικο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών προς τον Γκίκα Χαρδούβελη που τον καλούν να τους ενημερώσει για το πότε και το πως θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και τα αναδρομικά.
Από την άλλη οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας μετά της απόφασης του ΣτΕ και βλέποντας ότι ο Σταικούρας δεν τους απαντά προσέφυγαν στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έτυχε άμεσα θετικής ανταπόκρισης και με σημερινή 20/8 ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ: ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σωτήριος ΡΙΖΟΣ, ήδη με Πράξη του καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και κάθε άλλη αρμόδια αρχή, να.......
καταθέσουν τις απόψεις τους και τους λόγους για τους οποίους δεν συμμορφώθηκαν στις σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με τις αποδοχές των στελεχών. Ως ημερομηνία συζήτησης των αιτήσεων ορίσθηκε  η Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13.00. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του ΣτΕ, συντμεί τις προθεσμίες του Νόμου και ορίζει εισηγητή σύμβουλο και δυο βοηθούς εισηγητές, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος ως προς την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων. Η εξέλιξη αυτή, σε ό,τι αφορά, τα Σ.Α. αποδεικνύει την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, αλλά και ότι η νομική μεθοδολογία και συνδικαλιστική τακτική των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας  κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, με στόχο την πλήρη και ταχεία δικαίωση.
Οι Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) δυστυχώς μέχρι τώρα αρκούνται μόνον σε απανωτές  ανακοινώσεις, ότι ηγούνται 100.000 Αποστράτων χωρίς όμως να έχουν κάνει ακόμη καμία "κίνηση" νομικής διασφάλισης των δεδικασμένων του ΣτΕ. Ο καιρός περνά και το "βάθος χρόνου" που ακούσθηκε από το Συντονιστικό απ΄ ότι φαίνεται «ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΕΊ».
κ.κ. Πρόεδροι των Ε.Α.Α. (ΝΠΔΔ)
Ναύαρχε - Στρατηγέ - Πτέραρχε : "ΕΔΩ και ΤΩΡΑ" ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Οι Απόστρατοι Δεν είναι Δεδομένοι - Εξώδικα όπως οι εν ενεργεία!!! 
Γενικό Προσκλητήριο Αποστράτων στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.
αφήστε το "βάθος χρόνου" και δώστε "Scrable" (ταχεία απογείωση) στις δίκαιες διεκδικήσεις 
 ο καιρός περνά.......
η φτωχοποίηση των Αποστράτων και των οικογενειών μας  σε συνεχώς δυσμενέστερη θέση......

Ο ΥΠΟΙΚ καλείται στο ΣτΕ ΄΄για συμμόρφωση΄΄ με την απόφαση ακύρωσης των περικοπών.20.08.2014 | 21:50
Image

Πρώτα το εξώδικο και τώρα κλήση του υπουργού Οικονομικών στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ. Η ΠανελλήνιΑ Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κλιμακώνει τις ενέργειές της για να υποχρεώσει την κυβέρνηση είτε να εφαρμόσει την απόφαση ακύρωσης των περικοπών του ΣτΕ ,είτε να ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ αναφέρει :


"Σας γνωρίζεται ότι, εξαντλώντας όλα τα νομικά και συνταγματικά μας όπλα, και στο πλαίσιο και της δικονομικής τακτικής που ακολουθείται, η Ομοσπονδία μας προσέφυγε ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Ν.3068/2002 του Συμβουλιου της Επικρατείας, ζητώντας, για ακόμη μία φορά την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να υποχρεωθεί το Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) να συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ο Υπουργός Οικονομικών καλείται, πλέον, αρχές Σεπτεμβρίου 2014, ενώπιον του ανωτέρω Συμβουλίου, να εκθέσει τις απόψεις και τους λόγους της μη, εισέτι, συμμόρφωσής του στην προαναφερθείσα απόφαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το επόμενο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία θα εντείνει και θα ασκήσει όλα εκείνα τα δικονομικά, νομικά και συνταγματικά μέσα που διαθέτει προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μελών των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών".

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Αυτοί που δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη και θα πρέπει να αποδοθούν!Του Ανχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη
Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Χώρα μας δεν έχει συμβεί ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα. Μη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού λαού... ενώπιον του οποίου θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμμέσως ή αμέσως με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν έναν περήφανο λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στη μιζέρια.
 
Αυτοί που δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη και θα πρέπει να τους αποδοθούν. Οι Ενώσεις θα προχωρήσουμε ακόμη και σε κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών ή δημόσιας περιουσίας, η οποία προτιμάμε να παραμείνει σε Ελληνικά χέρια από τα περάσει σε χέρια τοκογλύφων... Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

3ήμερη προθεσμία θέτει η ΠΟΕΣ προς τον ΥΠΟΙΚ για πλήρη συμμόρφωσή τουΔιαμαρτυρόμενοι, για τη συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους στερούν από κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων τα ποσά των αποδοχών που παρανόμως τους παρακρατήθηκαν και δεν επιστρέφονται, παρά την ακύρωση της απόφασης του τελευταίου (του ΑΝΥΠΟΙΚ), με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους αποστείλαμε νέα εξώδικη διαμαρτυρία - πρόσκληση και διαφύλαξη δικαιωμάτων, καλώντας τους μέχρι την 21η Αυγούστου 2014... να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προς επιστροφή σε κάθε ένα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των νομίμων αποδοχών που του παρακρατήθηκαν, χωρίς νόμιμη αιτία, δυνάμει της ακυρωθείσας απόφασης του δευτέρου, αλλιώς επιφυλαχθήκαμε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, τόσο έναντι του δημοσίου, όσο και έναντι υμών προσωπικά, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της περιουσίας των μελών μας ... Διαβάστε το εξώδικο
 
Πηγή : kranos

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Ευχές Προέδρου ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας για την εορτή της Μεγαλόχαρης

Σύσσωμος ο Ελληνισμός υμνεί την Υπεραγία  Θεοτόκο της Πίστεώς μας την Υπέρμαχο Στρατηγό της Ιστορίας μας. Μακάρι η Μεγαλόχαρη όλων των Ελλήνων να φωτίζει  ολόκληρο το Έθνος μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά , γερά, καλά, δυνατά και ελεύθερα!
Με εκτίμηση
Χατζημαλλής Γιώργος
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Ευχές Προέδρου της ΕΑΑΣ για τον ΔεκαπενταύγουστοΣεβαστοί μου κ.κΑρχηγοί Γ.Ε.ΕΘ.Α.-Γ.Ε.Σ.-ΕΛ.ΑΣ.
Αγαπητή Κα Πρόεδρε της Ένωσης των εκλιπόντων συναδέλφων,
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Με την ευκαιρία της εορτής, της κοιμήσεως της Θεοτόκου,της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης,σας εύχομαι απο καρδιάς σε εσάς και τις οικογένειές σας
                                 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 με υγεία ατομική και οικογενειακή,για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που δυστυχώς βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ|Ε.Α.Α.Σ...σας καλώ για μία ακόμη φορά να είστε στο πλευρό της Ενώσεώς μας,γιατί η συμμετοχή καθορίζει, την στάση και συμπεριφορά των ιθυνόντων απέναντί μας.
                            ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ
                                   ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ.
                                                            Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς.
                              
                                                         Πρόεδρος Δ.Σ.|Ε.Α.Α.Σ.

΄΄Επέλαση΄΄ Ζαζιά ! ΄΄ Ο Αρχηγός δεν μπορεί να εργάζεται για το ατομικό του συμφέρον΄΄


1
Image
Μ΄ένα άρθρο κόλαφο για το πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα στη σημερινή κατάσταση και το προσωπικό των ΕΔ σε απόγνωση, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς θέτει προ των ευθυνών της την στρατιωτική ηγεσία για την σιωπή της σ΄ όσα έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί.

“Ο Αρχηγός κατά την διάρκεια της θητείας του εργάζεται για το καλό του στρατεύματος και όχι για το ατομικό συμφέρον. Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τα στελέχη, τα οποία τον θέλουν έτοιμο να αναλάβει προσωπική θυσία έναντι του γενικού καλού του στρατεύματος”,γράφει μεταξύ άλλων ο κ.Ζιαζιάς απευθυνόμενος όπως όλοι καταλαβαίνουμε στον Α/ΓΕΕΘΑ που είναι ήδη υποψήφιος για την προοδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO.

Όλο το άρθρο του στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά στο Onalert.gr


Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, διέρχεται μια πολύμορφη κρίση πρωτοφανούς έντασης και βάθους η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι πρωταρχικά κρίση ηθική, κρίση αξιών, θεσμών και αντιπροσωπεύσεως. Ο λαός μας γεύεται μία τρομακτική ανεργία και ταυτόχρονα μία κοινωνική αποδιάρθρωση.
Στη χώρα μας δημιουργήθηκε μία τεχνητή ευμάρεια οδηγώντας σε μία ψευδαίσθηση εφορίας που ονομάστηκε "ανάπτυξη", έχοντας βασικό πρωταγωνιστή όχι τον πολίτη αλλά τον επαγγελματία πολιτικό, τον εργολάβο, τον προμηθευτή του δημοσίου. Η "φιγούρα" του χυδαίου νεοπλουτισμού αποτελούσε και δυστυχώς αποτελεί ακόμη το κοινωνικό πρότυπο επιτυχίας.

Σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα, οδηγημένη από τους σημερινούς δήθεν "σωτήρες" της, ήταν και είναι πατριωτικό καθήκον όλων και φυσικά και των στρατιωτικών να συνεισφέρουν αναλογικά για την διάσωση και ανόρθωση της.
Πρώτοι βέβαια, θα έπρεπε να δώσουν το παράδειγμα οι "ηγέτες" αυτού του τόπου και μετά αναμφίβολα θα ακολουθούσε και ο λαός.
Δυστυχώς όμως είδαμε έκπληκτοι τα προνόμια των δήθεν "ταγών" και της οικονομικής ελίτ του τόπου να διατηρούνται ανέπαφα, ενώ ένας ορυμαγδός μειώσεων στις αποδοχές, φόρων και 
"χαρατσιών" έπληξε τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας μας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας να αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα στελέχη των ΕΔ είναι μη αναλογικές με τους λοιπούς κλάδους, δυσβάστακτες και φυσικά άδικες χωρίς ποτέ να δοθεί εξήγηση γιατί οι τελευταίες κυβερνήσεις τους αντιμετώπισαν με τέτοια αρνητική διάθεση και τόσο έντονο "αντιμιλιταριστικό" πνεύμα.
Το προσωπικό των ΕΔ, που με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια στέκεται όρθιο στον Έβρο και τα Νησιά μας, δεν νοιώθει ότι αδικείται αλλά τιμωρείται.


Μέσα σε αυτό το φορτισμένο από την αδικία κλίμα, τα στελέχη δια μέσου των Συνδέσμων και των Ενώσεων, αντέδρασαν ψύχραιμα, θεσμικά προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη για το αυτονόητο.
Η ιστορική απόφαση του ΣτΕ όχι μόνο ανέτρεψε το μνημόνιο κρίνοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν4093\12 αλλά επέβαλε και την επιστροφή αναδρομικών στα στελέχη αλλά και στους αποστράτους.

Τα πρώτα όμως χαμογελά που έφερε αυτή η απόφαση, διαδέχθηκε η αμηχανία, η δυσαρέσκεια και τελικά η αγανάκτηση των στελεχών, βλέποντας την κυβέρνηση να εμπαίζει τους ανθρώπους που δίνουν  πολυμέτωπο αγώνα, ξεχασμένοι από όλους και αδικημένοι, να φέρουν σε πέρας την ιερή αποστολή τους. Η δικαστική απόφαση του ΣτΕ δεν είναι το "πρόβλημα". Η συμμόρφωση με αυτή είναι η λύση. Καμιά τρόικα δεν μπορεί να παραβιάσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας μας.
Πέραν των ανωτέρω και εντελώς ξαφνικά ,η Κυβέρνηση, χωρίς καμία ενημέρωση.......της ηγεσίας των ΕΔ επιχειρεί την "άλωση" των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων με την εισαγωγή κατά αρχήν "ρήτρας βιωσιμότητας" και εν συνέχεια μιας δήθεν πιο "μάχιμης" θολής ορολογίας «ρήτρας αξιόμαχου" με ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου από το θερινό τμήμα της Βουλής. Τα όσα περιλαμβάνονται στο υπόψη νομοσχέδιο και με την πιο ήπια ερμηνεία ,συνεπάγονται νέες περικοπές στο εφάπαξ και στα μερίσματα. Μπορεί η Κυβέρνηση  να διαβεβαιώνει ότι η "λύση" με το βαρύγδουπο όνομα ""ρήτρα αξιόμαχου" ,διασφαλίζει ότι η "αναπροσαρμογή" του εφάπαξ θα γίνει σταδιακά ,ομαλά και ανώδυνα ουδείς όμως από τους ενδιαφερόμενους έχει πειστεί ,αλλά απλώς γίνεται προσπάθεια  να "χρυσώσει"το χάπι, που όμως δεν καταπίνεται με τίποτε από τα στελέχη των ΕΔ.

Επί πλέον, η Κυβέρνηση με τα φερέφωνα της, υπογείως "τροφοδοτεί" τον απαράδεκτο κοινωνικό αυτοματισμό κατά του βασικού πυλώνα λειτουργίας του ίδιου του κράτους που είναι οι ΕΔ.
Προς αποφόρτιση του δυσμενούς κλίματος που υφίσταται αυτή την περίοδο στο στράτευμα και προς εξουδετέρωση της απόφασης του ΣτΕ το υπουργείο" θυμήθηκε"και πάλι την σύνταξη "νέου μισθολογίου "  που  δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που υφίστατο το καλοκαίρι του 12. Πρόεδρος επιτροπής ορίσθηκε και πάλι ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε με το ΥΠΟΙΚ το Φθινόπωρο του 2012 την φτωχοποίηση των ΕΔ, ο "Ειδικός Γραμματέας" του ΥΠΕΘΑ , ο οποίος εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι
δεν αντιλαμβάνεται τις  ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος του στρατιωτικού και απλώς ενεργεί  ωs πολιτικός κομισάριος της Κυβέρνησης στο στράτευμα.

Ευελπιστούμε ότι το ΓΕΕΘΑ αυτή την φορά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ,που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί για τα στελέχη των ΕΔ. Να τονίσω και πάλι ότι ο Αρχηγός κατά την διάρκεια της θητείας του εργάζεται για το καλό του στρατεύματος και όχι για το ατομικό συμφέρον. Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τα στελέχη, τα οποία τον θέλουν έτοιμο να αναλάβει προσωπική θυσία έναντι του γενικού καλού του στρατεύματος.

Για άλλη μια φορά καλό είναι να επισημάνουμε  ότι τα στελέχη των ΕΔ, ουδεμία ειδική μεταχείριση έναντι των υπολοίπων συμπολιτών τους επιθυμούν . Ζητούν να αντιμετωπισθούν ισότιμα, ισόνομα και αναλογικά, σύμφωνα με το Σύνταγμα, όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, να υποστούν τις ίδιες περικοπές και όχι διπλάσιες και τριπλάσιες όπως έγινε με τους απόστρατους συναδέλφους. Ο πατριωτισμός και η αυταπάρνηση των στελεχών των ΕΔ είναι δεδομένα, ωστόσο με αξίες μπορεί να γαλουχηθεί μια οικογένεια, δεν είναι δυνατόν όμως να τραφεί.

Είναι άκρως ανησυχητικό ότι όσοι εμπλέκονται με την διακυβέρνηση της χώρας, αυτή τη χρονική περίοδο, δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν κατανοήσει ότι τουλάχιστον στο χώρο των ΕΔ η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο. Οι ΕΔ πρέπει να αντιμετωπισθούν με ορθολογισμό, σοβαρότητα και ομοψυχία. δεν είναι δυνατόν θέματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας να αντιμετωπίζονται με "επικοινωνιακά τρικ" που σκαρφίζονται οι διάφοροι "κηπουροί" της εξουσίας.

Η Ηγεσία των ΕΔ έχει χρέος απέναντι στα στελέχη, ,με τρόπο επίσημο και δεσμευτικό να τα ενημέρωση, όχι με "θολοκουλτουριαρικους" όρους τύπου "ρήτρας αξιόμαχου", αλλά ρεαλιστικά, έντιμα, στρατιωτικά και κατανοητά πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για:
-Την απόφαση του ΣτΕ.
-Το εφάπαξ των στελεχών.
-Τα Μετοχικά Ταμεία
- Το νέο περίφημο νέο "Μισθολόγιο"

Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι στη Γαλλία και την Αγγλία οι Αρχηγοί βγήκαν δημόσια και ενημέρωσαν όχι μονό τις κυβερνήσεις τους αλλά και τους πολίτες για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των περικοπών τόσο στην επιβίωση του προσωπικού όσο και στη μαχητική ικανότητα των ΕΔ. Ηγέτης είναι αυτός που μέσα από το όραμα ,την έμπνευση και το επίπεδο που διαθέτει, αγκαλιάζει με μεγαλοψυχια τους υφισταμένους του και αποτελεί το στήριγμα και το καταφύγιο τους, θυσιαζομενος πρώτος για αυτούς.
Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τα στελέχη των ΕΔ και να πει την αλήθεια Ειναι γεγονός ότι διαχρονικά και με δικές της ενέργειες και αποφάσεις υποθήκευσε τα συνταξιοδοτικά και Μετοχικά δικαιώματα, που σήμερα θέλει να φορτώσει στη δική τους ευθύνη.
Ομως το προσωπικό των ΕΔ, παρα την αλγεινή συμπεριφορά της πολιτείας, παραμένει προσηλωμένο στο καθήκον και συνεχίζει να αποτελεί μια σταθερή βάση που μπορεί με σιγουριά να στηριχθεί η πατρίδα. Οι ΕΔ τούτη την ώρα στέκονται όρθιες χάρις στις άοκνες προσπάθειες των Αρχηγών ,των διοικήσεων όλων των επιπέδων, κυρίως όμως χάρις στις υπερπροσπάθειες του προσωπικού.