**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Ηλεκτρονική επιστολή προς Σχη ε.α. Απόστολο Παπαπαρίση υποψήφιο βουλευτή Ν.Δ. !


Κ. Συνάδελφε, αγαπητέ Αποστόλη.

Διάβασα σήμερα, την είδηση της υποψηφιότητας σου ως βουλευτή της Ν.Δ.
Δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε, για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο. Θα σου ευχηθώ καλή τύχη και ελπίζω να εκλεγείς εσύ προσωπικά αλλά με συγχωρείς που δεν μπορώ να πω το ίδιο για το κόμμα το οποίο διάλεξες να πολιτευθείς . Ζητάς να μην αφήσουμε την οργή να αποφασίσει για μας. Ίσως και να το έκανα αν δεν συνέχιζε έως σήμερα το κόμμα σου να λέει αναίσχυντα ψέμματα για τα δίκαια των συναδέλφων (συνημμένο 1: Προεκλογική αφίσσα της ΝΔ για τα αναδρομικά των στρατιωτικών με υποσημείωση "Λέμε την αλήθεια"!! Μπροστά σ αυτό ο Βαρώνος Μυγχάουζεν είναι ερασιτέχνης! Αλήθεια το προσυπογράφεις;).


Το παραπάνω δείγμα μηδενικής αξιοπιστίας μου δίνει το δικαίωμα να υποθέσω ότι αφού λέει ψέμματα προεκλογικά το ίδιο θα πράξει και μετεκλογικά, άλλωστε το έχει ήδη πράξει, στις προηγούμενες εκλογές. Θέτεις ορισμένα ερωτήματα. Θα τα σκεφθούν οι συνάδελφοι και θα απαντήσουν ο καθένας με την ψήφο του. Να γνωρίζεις όμως ότι αν γίνουν όλα αυτά, τα οποία θέτεις ως δίλημμα στους συναδέλφους αν θέλουν ή όχι να γίνουν, ο αίτιος έχει ονοματεπώνυμο
 και λέγεται Σαμαράς Αντώνιος, ο άνθρωπος που επί 3 χρόνια ως πρωθυπουργός έβγαλε από το λεξιλόγιό του την λέξη ΟΧΙ όταν μιλούσε με τους τοκογλύφους "συμμάχους".

Εσύ φυσικά δεν συμμετείχες ενεργά σ αυτό, όμως πλέον ως δημόσιο  πρόσωπο καλείσαι να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα που σου θέτω (εάν φυσικά με κρίνεις άξιο να λάβω μια απάντηση) για να γνωρίζω κι εγώ αλλά και  οι συνάδελφοι τι προτίθεσαι να πράξεις εφ όσον εκλεγείς.

«Το μνημόνιο φεύγει», λέει το κόμμα και ο αρχηγός σου, αλλά στην πραγματικότητα, τίποτα δεν αλλάζει αφού τουλάχιστον 16 «ρήτρες θανάτου» θα παραμείνουν για τους μισθούς και τις συντάξεις, συνεχίζοντας να «κουρεύουν» διαρκώς τα εισοδήματα και κατ΄ επέκταση το βιοτικό επίπεδο για την πλειονότητα της κοινωνίας.

Σου τις παραθέτω παρακάτω και σε καλώ να απαντήσεις ευθέως και "στρατιωτικά" με ένα ναι ή ένα όχι αν συμφωνείς με όλα ή μέρος απ αυτά.
Οι 16 «ρήτρες θανάτου» του μνημονίου.

    «Ρήτρα θανάτου» (άρθρο 42 ν.4052/2012) που υποχρεώνει από 1-1-2015 τους συνταξιούχους να αποκληρώνουν εν ζωή, αν επιθυμούν, τις συζύγους τους από τη σύνταξη.
    «Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» (άρθρο 42 ν.4052/2012), που από 1-1-2015 θα μειώνει ανά τρίμηνο τις επικουρικές και τα εφάπαξ μέχρι την οριστική κατάργησή τους σε βάθος διετίας. Μάλιστα στο Μεσοπρόθεσμο 2015 – 2018 (ν.4263/2014) έχει προβλεφθεί επακριβώς ότι το κράτος θα ωφεληθεί σχεδόν μισό δισ. ευρώ από τη διακοπή της επιχορήγησης των επικουρικών συντάξεων!
    «Ρήτρα εγγύησης μόνο της βασικής σύνταξης» (άρθρο 37 ν.3863/2010) που από 1-1-2015 οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις τις νέες κύριες συντάξεις, αφού περιορίζει δραστικά την κρατική επιχορήγηση και οδηγεί σε κραχ τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
    «Ρήτρα διαρκούς μείωσης του κατώτατου μισθού» (άρθρο 103 ν.4172/2013), που από 1-1-2017 οδηγεί σε νέα μείωση των κατώτατους μισθούς και όλους του ιδιωτικού τομέα.
    «Ρήτρα «παγώματος» των τριετιών» (παρ. ΙΑ.11 ν.4093/2012), που από 14-2-2012 απαγορεύει να προσμετράται η προϋπηρεσία για τη χορήγηση τριετιών.
    «Ρήτρα αυτόματης αύξησης των ορίων ηλικίας» (άρθρο 11 ν.3863/2010), που από 1-1-2021 αναπροσαρμόζει ανά τριετία προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής του γενικού πληθυσμού;
    «Ρήτρα καλής σύνταξης» (άρθρα 3 και 5 ν.3863/2010), που για να πάρει κάποιος μετά το 2015… καλή σύνταξη, πρέπει να έχει 15.000 ένσημα ή 45 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας.
    «Ρήτρα διαρκούς μείωσης των δαπανών για τη σύνταξη μέχρι το 2060» (σελ. 699 ν. 4046/2012).
    «Ρήτρα μείωσης στο μισό των δαπανών για υγεία και φάρμακα» (σελ. 699 ν. 4046/2012).
    «Ρήτρα μείωσης στο μισό των δαπανών για τη λειτουργία του κράτους» και όχι πάνω από 9% του ΑΕΠ (σελ.698 ν. 4046/2012).
    «Ρήτρα εξίσωσης μισθών και εισφορών» με τα αντίστοιχα της Βουλγαρίας (σελ. 713 ν.4046/2012).
    «Ρήτρα ρευστοποίησης της περιουσίας των οφειλετών προς τα Ταμεία μέσω του ΚΕΑΟ» (σελ. 2507 ν.4172/2013).
    «Ρήτρα κατάσχεσης επιδοτήσεων και επιστροφών ΦΠΑ» των αγροτών, και μάλιστα από το πρώτο ευρώ (σελ.1426 ν.4254/2014).
    «Ρήτρα κατάργησης των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων πρόνοιας», προκειμένου να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σύμφωνα με τη σελ.33 του προσχεδίου τού προϋπολογισμού.
    «Ρήτρα στιγματισμού των δημοσίων υπαλλήλων» στο διηνεκές και τις  ποσοστώσεις του 15, 25 και 60% (άρθρο 20 ν.4250/2014).
    «Ρήτρα ισοβιότητας του ΕΝΦΙΑ» (άρθρο 1 ν.4223/2013).
Μην μου πεις ότι βγαίνουμε απ το Μνημόνιο, διότι όλα τα παραπάνω ΔΕΝ έχουν ημερομηνία λήξης.
Και τί άλλο να θυμηθώ απ το κόμμα σου; Τις απανωτές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις αυξήσεις στα τρόφιμα , στη ΔΕΗ, σε όλες τις ΔΕΚΟ, στους φόρους, τα απανωτά χαράτσια, την διάλυση του συστήματος Υγείας, την διάλυση της Εθνικής Άμυνας με τροϊκανούς "επόπτες" στο ΥΕΘΑ, την ανακήρυξη της ΑΟΖ που έχει"γιοφύρι της Άρτας", το PSI για το οποίο γράφεις " Ναι, ήταν δικά μας χρήματα, κόπος μας, αλλά τα έφαγαν κάποιοι στο παρελθόν, που σήμερα έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως" Μα αυτοί είναι οι συνεταίροι σας στην κυβέρνηση κ. συνάδελφε και ειδικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Βενιζέλος στον οποίο ουδόλως δυσκολευτήκατε να δώσετε "άφεση αμαρτιών".
Και τί πετύχατε σαν κυβέρνηση με όλα αυτά; Αύξηση (και όχι μείωση) του χρέους, 2.000.000 ανέργους 500.000 "λουκέτα" στην αγορά και 5.000 νεκρούς από απελπισία !!


Αυτές είναι οι πράξεις του κόμματος το οποίο διάλεξες να πολιτευθείς και για αυτά και πάρα πολλά ακόμη θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο για τη χώρα και το λαό της. Για τα όσα έπραξε αλλά και για τα όσα έχει υποσχεθεί στην Τρόϊκα και στη κ. Μέρκελ να πράξει ευθύς μετά τις εκλογές αν δυστυχώς εκλεγεί. (Συνημμένο 2: Το mail του κ. Χαρδούβελη στην Τρόϊκα το οποίο περιέχει προτάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου).
Συμφωνείς με όλα αυτά ; Διότι αν συμφωνείς δεν εκπροσωπείς τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Αν πάλι δεν συμφωνείς πιστεύεις σοβαρά ότι όλα αυτά θ αλλάξουν αν η ΝΔ ξαναγίνει κυβέρνηση;

Ζητάς να μην αφήσουμε την οργή να αποφασίσει για μας. Το ζητάς ενώ γνωρίζεις πως είναι να είναι κάποιος φτωχός εξ’ αιτίας της πολιτικής των κομματικών συνοδοιπόρων σου, και να πεθαίνει μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, να μην έχει να πληρώσει δάνεια λόγω των περικοπών, να του παίρνουν οι ανακεφαλαιοποιημένες εις βάρος μας τράπεζες (κι όχι οι κομμουνιστές) το σπίτι, να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα και το νερό και  ζητάς να ψηφίσει αυτός ο κατεστραμμένος άνθρωπος με το νου και όχι με την οργή….με τη λογική και όχι με το θυμό….  Προσπαθείς να τον πείσεις να ψηφίσει με τρόπο που συμφέρει και πάλι τον αρχηγό σου και την Τρόϊκα….  να φάνε δηλαδή πάλι αυτοί που έτρωγαν τόσα χρόνια…. Δύσκολο φίλε μου. Διέπραξαν Υβριν εναντίον του λαού, έπεται Νέμεσις από τον λαό.

Γνωρίζω ότι θα με εντάξεις "Στις ελάχιστες εξαιρέσεις δεν θα σταθώ, ούτε θα αντιδικήσω αφού υπήρχαν και θα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα" και δεν θα μου απαντήσεις αφού όπως λες "δε θα αντιδικήσεις".  Γνωρίζεις όμως κι εσύ οτι πάντα σου έλεγα την αλήθεια (ίσως άγαρμπα και έντονα αλλά πάντα αλήθεια) και αυτή σου λέω και τώρα.
Σου είχα επίσης πει, χρόνια πριν, αν νομίζεις ότι πολιτευόμενος θα εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των συναδέλφων, να το κάνεις. Πιστεύω ακόμη οτι θα το κάνεις αλλά ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, διότι θεωρώ (εγώ και το 75% του Ελληνικού λαού που δεν σας ψηφίζει) το κόμμα και τον αρχηγό σου επικίνδυνους για τον τόπο.
Τέλος μην ξαναρωτήσεις "εσύ με ποιόν είσαι" διότι θα σου απαντήσω και πάλι "με το δίκαιο, το οποίο το κόμμα και ο αρχηγός σου έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι δεν σέβονται (αποφάσεις ΣΤΕ-ΝΣΚ) και με τους συναδέλφους" χωρίς να εντάσσομαι πολιτικά πουθενά και χωρίς να οφείλω τίποτε σε κανένα κόμμα. Πολύ δε περισσότερο μη βιαστεί κανείς "καλοθελητής" (απ όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά) να μου κολλήσει την ταμπέλα του κουμμουνιστή.

Κλείνω και σου εύχομαι και πάλι καλή τύχη ατομικά ευχόμενος ολόψυχα να εκλεγείς εσύ, αλλά το κόμμα σου να χάσει τις εκλογές.
Συγνώμη αν σε στεναχώρησα αλλά αυτή είναι η απλή, καθημερινή αλήθεια.  
Σ.Π. Καρυπίδης
Επίλαρχος (ΑΤΘ) ε.α
Νεόπτωχος εξ αιτίας των Μνημονίων.

Και η απάντση του υποψηφίου συναδέλφου !!!
 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ <apostolos.papaparisis@gmail.com>

5:14 μ.μ. (Πριν από 45 λεπτά)


προς Saimon
​Αγαπητέ Σίμο,
έχω μάθει να αγωνίζομαι και να βγαίνω μπροστά με οποιοδήποτε κόστος.
Αυτή τη στιγμή έκρινα με βάση "το μη χείρον βέλτιστον".
Αποστόλης

2 σχόλια:

  1. ελεοςςς φιλεε μου δεν προλαβεε να παει στους ανεξαρτητος για να κανει μεταγραφει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια η επιστολη ! λεει αληθειες που σπανε κοκκαλα και αποστομωνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή