**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αναδρομικά : ΄΄ Μάχη΄΄ για να κοπούν 12 δόσεις

ΠΗΓΗ : staratalogia


Το ΥΠΕΘΑ θυμίζει στο ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να... σέβεται τους νόμους

Η επιτροπή του ΥΠΕΘΑ και των συναρμόδιων υπουργείων που θα έφτιαχνε το νομοσχέδιο και το σχέδιο της ΚΥΑ για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ «μίλησε» και... στο έγγραφο που απέστειλε, θυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, υπάρχουν τέσσερα σημεία που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας:

Πρώτον, πως μόνο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το υπουργείο, όμως, όπως θυμόμαστε, τοποθετήθηκε πρόσφατα και πολύ ξεκάθαρα με το έγγραφό του στο ΣτΕ, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα.

Δεύτερον, ότι τελικά δεν προτάθηκε αιτιολογική έκθεση, εκτιμώντας πως και αυτή είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Τρίτον, πως ζητείται οι 36 δόσεις να γίνουν 24, κάτι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «νίκη».

Τέταρτον, πως στο έγγραφο δηλώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών.

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως η εφάπαξ δόση πάει στα 500 από 250 ευρώ, και υπάρχει συγκριτικός πίνακας αποδοχών που αναφέρει πως ο Ισπανός, ο Άγγλος και ο Γερμανός συνταγματάρχης λαμβάνουν ετησίως περίπου 58.000 ευρώ, 118.000 ευρώ και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρόταση της επιτροπής το επίδομα «διοίκησης - διεύθυνσης» ορίζεται στα 28 ευρώ για τους ανθυπασπιστές - υπαξιωματικούς σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ. Ακόμα, όπως σημειώνεται, οι αποδοχές των στελεχών (31/7/2012) επανέρχονται με τις εξής διαφοροποιήσεις:

α) Ετέθησαν στους συντελεστές ΓΕΠΣ -διοικητή 1ης Στρατιάς - Α/ΑΤΑ - A/Στόλου- και οι υπαρχηγοί των ΣΑ με συντελεστή 2,10.

β) Ετέθη συντελεστής στον βασικό μισθό του λοχία 0,799, ώστε το ποσό του βασικού μισθού να διαμορφώνεται στα 718,00 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλύψει τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες ΕΛ.ΑΣ.

γ) Το επίδομα «ειδικής απασχόλησης» αναπροσαρμόστηκε ως ίσχυε την 1/7/2011 με ανώτατο ποσό τα 338,09 ευρώ για τα στελέχη των ΕΔ.

δ) Το επίδομα «υψηλής - αυξημένης ευθύνης» του ταξιάρχου ετέθη στα 190,00 ευρώ (ενδιάμεσο όριο του ποσού των 176,00 ευρώ που λαμβάνεται υπόψη ως προς τη σύνταξη για αξιωματικούς μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη και του ποσού των 205,00 ευρώ που καταβαλλόταν πριν στους ταξιάρχους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου