....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΕΣΠΕΘ : Έγγραφο του ΥΠΕΘΑ προς το Υπ. Οικονομικών όπου του αναφέρει την υποχρέωση συμμόρφωσής του σε δικαστικές αποφάσεις !

Έγγραφο έστειλε η ΔΟΙ του ΥΠΕΘΑ στο Υπουργείο Οικονομικών όπου το ενημερώνει ότι για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, θα πρέπει οι σχετικές Αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμοστούν πλήρωςήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1-8-2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ.
Πέρασαν σχεδόν 3 μήνες απ όταν δήλωσε ο κ. ΥΠΕΘΑ  ότι προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας είναι ότι θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και το "μπαλακι" παει στο Υ.Ο.

Συγκεκριμένα το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ ενημερώνει το Υ.Ο. ΌΤΙ σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος της Ελλάδος, η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν.3068/2002, το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης,…………έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται χωρίς καθυστέρηση προς στις δικαστικές αποφάσεις και να προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται για την εκπλήρωση της υποχρέωσης αυτής και για την εκτέλεση των αποφάσεων.
Σε εκτέλεση των ανωτέρω, η Διοίκηση συμμορφούμενη μερικώς προς τις σχετικές Αποφάσεις του ΣτΕ, με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν.4307/2014, αναπροσάρμοσε τις αποδοχές των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, αναδρομικά από 1-8-2012 (ημερομηνία ισχύος των διατάξεων του Ν.4093/2012), όχι πλήρως αλλά μόνο κατά το ήμισυ (50%).   
Ύστερα από τα παραπάνω, για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, θα πρέπει οι σχετικές Αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμοστούν πλήρως, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1-8-2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Προς τούτο το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, συγκρότησε επιτροπή με έργο τη σύνταξη νομοθετικής διάταξης και σχέδιο ΚΥΑ έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή και του υπόλοιπου 50% των αποδοχών στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, προκειμένου να έχουμε πλήρη συμμόρφωση προς τις Αποφάσεις του ΣτΕ.
Κατεβάστε και διαβάστε το έγγραφο της Διευθυνσης Οικονομικού
ΠΗΓΗ: http://espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/179-espeth-eggrafo-tou-ypetha-pros-to-yp-oikonomikon-opou-tou-anaferei-tin-ypoxreosi-symmorfosis-tou-se-dikastikes-apofaseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου