**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανησυχία στους Στρκούς για τις απολύσεις - Τι ρωτάνε τον Πρωθυπουργό !

ΠΗΓΗ : onalert 


01.07.2015 | 21:58
Image
Δικαιολογημένη αναστάτωση προκάλεσε στο στράτευμα η δημοσιοποίηση της τελευταίας πρότασης προς τους θεσμούς στην οποία προβλεπόταν μειώσεις 600 εκατομμυρίων αλλά αφηνόταν ανοιχτό και το “κούρεμα” προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών λίγες ώρες μετά από την δημοσιοποίηση της πρότασης με επιστολή της θέτει ερωτήματα:

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Με έκπληξη αναγνώσαμε την από 30-6-2015 επιστολή σας, που αποστείλατε προς τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, σχετικά με τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας έναντι του καταλόγου των προαπαιτούμενων της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, όπως η επιστολή αυτή δημοσιεύθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Μέσα στις τροποποιήσεις, προσθήκες ή αποσαφηνίσεις που εμπεριέχονται στην υπόψη επιστολή, με την οποία εκφράζεται η βούληση της Ελληνικής Δημοκρατίας να δεχθεί αυτή τη συμφωνία, ως μέρος μιας παράτασης του εκπνέοντος προγράμματος του EFSF και της νέας Δανειακής Συμφωνίας με το ESM για την οποία υποβλήθηκε αίτημα σήμερα, αναφέρεται ως δημοσιονομικό διαρθρωτικό μέτρο η μείωση του ανώτατου ορίου δαπανών για στρατιωτικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016 και 400 εκατ. ευρώ το 2017 μέσω μιας στοχευμένης ομάδας δράσεων, περιλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και των προμηθειών.

Εκ των καταστατικών σκοπών της Ομοσπονδίας μας απαγορεύεται η ανάμιξή μας καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, εμμέσως ή αμέσως, στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην όμως οφείλουμε και αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να παρέμβουμε πιστεύοντας ότι η παραπάνω επιστολή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και την πραγματική βούλησή σας.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι εσείς ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνετε προς τους δυνάστες δανειστές μας τη μείωση 600.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με μια στοχευμένη ομάδα δράσεων, περιλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και των προμηθειών, δηλαδή την περαιτέρω αποδυνάμωση και ανισχυροποίηση των Ελληνικών Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε συνέχεια της προηγούμενης μνημονιακής πολιτικής.
Θέλουμε να πιστέψουμε ως καλόπιστοι αναγνώστες, και εάν δεχθούμε ότι η υπόψη επιστολή είναι αληθινή, ότι με τον όρο μείωση του προσωπικού αναφέρεστε στη συνταξιοδότηση του προσωπικού με ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για τα οποία ήδη η Ομοσπονδία μας έχει εκφραστεί προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ωστόσο μια τέτοια σκέψη φαίνεται να απομακρύνεται από την πραγματικότητα καθόσον:

- αφενός οι θεσμοί αναφέρουν στο κείμενο τους, όπως τούτο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ως το σχέδιο συμφωνίας επί της οποίας διενεργείται το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, και ζητούν από την Ελληνική κυβέρνηση να θεσπίσει νομοθεσία προκειμένου να δημιουργήσουν ισχυρά αντικίνητρα για την πρόωρη συνταξιοδότηση, με την αναπροσαρμογή των επιβαρύνσεων γι΄ αυτή την περίπτωση και με τη σταδιακή κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων ως προς τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και την πρόωρη συνταξιοδότηση και τη σταδιακή προσαρμογή του ορίου των συνταξιοδοτήσεων στην ηλικία των 67 ετών ή των 62 ετών με 40 χρόνια υπηρεσίας και καταβολής εισφορών, έως το 2022, που θα ισχύουν ανεξαιρέτως για όλους τους συνταξιοδοτούμενους, με ισχύ μετά τις 30 Ιουνίου του 2015.

- αφετέρου ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, για άγνωστο λόγο τέσσερα (4) χρόνια μετά, όπως δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της 27-6-2015 αποκάλυψε, ανέφερε, σε ομιλία του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ότι το 2011 η Τρόικα τους ζήτησε να απολύσουν 5.000 μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και είπαν «όχι», προτιμώντας να μειωθούν οι αποδοχές των στρατιωτικών με μέριμνα στους χαμηλόμισθους.

- ενώ, περαιτέρω, τελευταίο δημοσίευμα φέρνει το Μέγαρο Μαξίμου να διαψεύδει υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών.

Όπως γνωρίζετε κε Πρόεδρε ο όρος απόλυση για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό δεν υφίσταται νομικά. Άλλωστε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο όρος απόλυση είναι μακριά και από τη φιλοσοφία της ίδιας της πολιτικής σας. Συνεπώς, ως μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, και πάντα με την προϋπόθεση ότι η παραπάνω επιστολή έχει συνταχθεί και υπογραφεί από εσάς, λαμβάνοντας υπόψη και τα ανωτέρω λόγια του κου Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά και τις διαψεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με μειώσεις αμυντικών δαπανών, είναι ότι «ετοιμάζονται» νέες περικοπές στους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώπιον της Ολομελείας του οποίου προσφύγαμε και ανατρέψαμε ως Ομοσπονδία το μνημονιακό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, που επέφερε δραματικές μειώσεις στους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών, που τους φτωχοποίησαν και τους εξαθλίωσαν, αποφάνθηκε ότι καμία περικοπή δεν μπορεί να λάβει χώρα στους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο σε μαθηματικά στοιχεία και υπολογισμούς.

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουμε πιστοί και προσηλωμένοι στο καθήκον μας, για την εξασφάλιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της Εθνικής μας κυριαρχίας, όπως το καθήκον αυτό πηγάζει από τις αξίες και τα ιδανικά που γαλουχηθήκαμε χρόνια τώρα μέσα από την ιστορία του λαού μας και με φιλότιμο προσπαθούμε, βάζοντας πλάτη και προσπάθεια, να δουλέψει ο Οργανισμός που λέγεται Εθνική Άμυνα.
Θεωρούμε ότι η παραχώρηση των 600.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως ισοδύναμο μέτρο έναντι της πίεσης των θεσμών, με μείωση του αριθμού του προσωπικού ή του μισθού τους, εφόσον αποκλείσθηκε η περίπτωση της μείωσης των αμυντικών δαπανών, είναι μια ακόμη παραχώρηση και ένα βήμα παραπάνω στις στοχευμένες ενέργειες των θεσμών για αποδυνάμωση του Έθνους μας, μέσα από τους βασικούς πυλώνες ισχύος του, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις του και προφανώς έγινε από παραδρομή και άγνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου