**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η ΄΄συστέγαση των Στρκών Σχολών ο εμπνευστής και οι αντιδράσεις !

ΠΗΓΗ : onalert

23.07.2015 | 21:40
Image
Μεγάλη και ζωηρή συζήτηση προκάλεσε το δημοσίευμα του Onalert.gr για την πρόταση να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων , για να στεγαστούν και οι Σχολές Υπαξιωματικών. Κάτι που στην Σχολή Ικάρων γίνεται χωρίς προβλήματα.

Πρώτα απ΄ όλα να διευκρινίσουμε ότι στο Onalert.gr όποια “εξειδικευμένη” πρόταση δημοσιεύουμε δεν προέρχεται από …προσωπικούς στοχασμούς! Πάντα πρόκειται για προτάσεις που μας μεταφέρουν ως προβληματισμούς ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. Για τις Σχολές δε η πρόταση προέρχεται από Ανώτατο ,αξιοσέβαστο και αγαπητό αξιωματικό ,ο οποίος όσο ήταν στην ενέργεια την επεξεργάστηκε και διαπίστωσε ότι η “συστέγαση” ειδικά για την Σχολή Ευελπίδων είναι εφικτή. Γιατί έκανε τη μελέτη αυτή; Μα για να κάνει οικονομία πραγματική στο στρατό.

Για όσους λοιπόν αντέδρασαν αρνητικά να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

•Πρώτον: ο αριθμός εισαχθέντων στην ΣΜΥ και στην ΣΜΥΝ έχει μειωθεί δραματικά. Στην ΣΜΥ εισάγονται πλέον μόλις 160 σπουδαστές. Συνεπώς οι απόψεις που εκφράστηκαν ότι “δεν χωράνε 450 άτομα στη Σχολή Ευελπίδων” αφορούν άλλες εποχές . Όταν “βγάζαμε” πολύ περισσότερους Υπαξιωματικούς. Μειωμένος είναι και ο αριθμός των Ευέλπιδων . Από 290 τη περίοδο 2009-2010 ,πλέον οι θέσεις είναι 217. Αν “χωράνε” 377 σπουδαστές στη Σχολή Ευελπίδων; Απ΄όσα μας λένε χωράνε.

•Δεύτερον:
για όσους διαφωνούν ακόμη και με την εξέταση της πρότασης απλά και μόνο επειδή θεωρούν ότι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα πρέπει να έχουν τον δικό τους χώρο, να διευκρινήσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συνύπαρξη. Για χρήση εγκαταστάσεων που δεν χρησιμοποιούνται κάνουμε λόγο. Επαναλαμβάνουμε για λόγους οικονομίας.

•Τρίτον: Η πρόταση δεν προχώρησε γιατί ο Ανώτατος που την είχε “δουλέψει” αποχώρησε. Δεν γνωρίζουμε αν η σημερινή ηγεσία του ΓΕΣ έχει γνώση. Αν δεν έχει ,εύκολα μπορεί να την βρει.

Συμπερασματικά: καλό είναι να γίνονται προτάσεις και συζήτηση. Κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο . Είναι πολύ καλύτερο να γίνονται ζυμώσεις ,να υπάρχουν σκέψεις και αντιπαραθέσεις ,παρά να μην γίνεται απολύτως τίποτα. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι τελικά σ΄αυτό θα καταλήξουμε. Δεν θα γίνει απολύτως τίποτα.

Οι πίνακες για όσους ακόμη πιστεύουν ότι η ΣΜΥ έχει 450 σπουδαστές!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου