**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

΄΄Οι Στρκοί δεν υπήρξαν ποτέ...λόρδοι΄΄! Ο κοινωνικός αυτοματισμός και οι αυτοκτονίες!

ΠΗΓΗ : onalert


04.08.2015 | 20:46
Image
Στο ίδιο έργο θεατές; Τα τελευταία 24ωρα οι στρατιωτικοί νοιώθουν σαν να έχουν μπει στην μηχανή του χρόνου και να ξαναζούν την περίοδο 2010-2012. Τότε που η αμείλικτη επίθεση εναντίον τους ξεκίνησε επί υπουργίας Βενιζέλου και ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Παναγιωτόπουλου. Το σχέδιο γνωστό επαναλαμβάνεται δειλά,δειλά και τώρα. Ο αρχιλοχίας που αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια των στρατιωτών του κάνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στόχος πρώτος: να παρουσιαστούν ως προνομιούχοι. Ως… “λόρδοι” του δημόσιου τομέα με προνόμια και παροχές που επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία! Κάπως έτσι “κόπηκαν” τα αυτοκίνητα που είχαν στην διάθεσή τους αξιωματικοί από ένα βαθμό και πάνω. Κι αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό. Αλλά ήταν γελοίο να “κόβουμε” τα φθηνά και παμπάλαια ιαπωνέζικα αυτοκίνητα στρατιωτικών και την ίδια ώρα να αφήνουμε τις πανάκριβες γερμανικές λιμουζίνες των βουλευτών και των υπουργών! Αλήθεια η BMW των 750.000 ευρώ (!) που χρησιμοποιούσε ο κ.Βενιζέλος πουλήθηκε τελικά;

Ήταν και είναι γελοίο να επικαλούνται κάποιοι τα “επιδόματα” και τα “πέτσινα οδοιπορικά” για να παρουσιάσουν ως αναξιόπιστους τους στρατιωτικούς, όταν είναι γνωστό ότι όλα αυτά αποτελούσαν “εφευρέσεις” των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Οι οποίες στο σύνολό τους έριχναν “ξεροκόμματα” με τη μορφή “επιδομάτων” στους στρατιωτικούς, αντί να αυξήσουν τους μισθούς τους. Δεν πρόλαβε ποτέ καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης να ασχοληθεί με τα μισθολογικά θέμτα των στρατιωτικών . Προείχαν πάντα όλοι οι υπόλοιποι.

Ήταν και είναι γελοίο
να θεωρείται πολυτέλεια ότι υπάρχουν θερινά θέρετρα για τους στρατιωτικούς. Γιατί οι περισσότεροι απ΄ αυτούς δεν μπρούσαν και τις “καλές εποχές” ,πόσο μάλλον τώρα να πάνε διακοπές οπουδήποτε αλλού. Δεν υπήρξαν ποτέ καλοπληρωμένοι. Βεβαίως θα πρέπει να επανεξεταστεί ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη να κάνουν χρήση των θερέτρων . Γιατί είναι γεγονός ότι δεν ευεργετούνται αυτοί που πρέπει στον βαθμό που δικαιούνται. Αλλά αυτό είναι θέμα που οι στρατιωτικές ηγεσίες πρέπει να επιλύσουν .

Όλα αυτά τα επαναλαμβάνουμε,γιατί διαπιστώνουμε ξανά ότι όπου υπάρχει συζήτηση για “πρόωρες συντάξεις”, και για “επιδοματικές πολιτικές που πρέπει να καταργηθούν”, “κολλάνε” πάντα τους στρατιωτικούς. Κι επειδή ως γνωστόν δεν έχουν πολλά περιθώρια να αντιδράσουν δημόσια ,ίσως θα πρέπει οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με κάποιο τρόπο να κάνουν σαφές στην πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση ότι καλό θα είναι αυτή τη φορά να προστατευθούν οι ΕΔ και οι στρατιωτικοί από συκοφαντίες και παραπλανητικές “πληροφορίες”.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν υπήρξαν ποτέ … “λόρδοι” στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Η απαξίωσή τους δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική . Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ασφαλώς υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν για να υπάρξει περαιτέρω οικονομία στο στράτευμα. Τίποτα απ΄ αυτά όμως δεν μπορεί να έχει σχέση -ούτε σαν σκέψη- με τις αποδοχές των στρατιωτικών . Ας τολμήσουν επιτέλους να "βάλουν χέρι" εκεί που πρέπει κι ας πάψουν οι πολιτικοί να αντιμετωπίζουν τον χώρο της Εθνικής Άμυνας ως δεξαμενή για "ψηφαλάκια" . Τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν αν για παράδειγμα επιχειρήσουν να κλείσουν αχρείαστες για το στράτευμα μονάδες.

Αυτά προς το παρόν ,αν και πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα χρειαστεί να επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου