**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015 ! Ολο το παρασκήνιο του ΄΄πάρε δώσε΄΄ των κομμάτων με Στρκούς !

ΠΗΓΗ : onalert

ΣΧΟΛΙΟ : Σε μη εκλόγιμη θέση μεν αλλα αποδεκτή δε από τον ενδιαφερόμενο !!!

Image
Με την πιο ισχνή εκπροσώπηση στη Βουλή θα βρεθούν ,όπως όλα δείχνουν, οι στρατιωτικοί. Τα κόμματα και ειδικά αυτά που θα διεκδικήσουν την πρωτιά δείχνουν να αδιαφορούν για την τοποθέτηση ηχηρών ονομάτων στρατιωτικών σε εκλόγιμες θέσεις.

Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα;


Πρώτο η τοποθέτηση του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ! Έκπληξη και για την επιλογή του Μεϊμαράκη ,αλλά και για την αποδοχή από το στρατηγό. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει το επιχειρημα πως δεσμεύτηκε να μην αλλάξει τίποτα στο Επικρατείας! Και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, ότι δεν μπορούσε να πει όχι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο είχε αναπτύξει προσωπική σχέση. Κανένα από τα δυο επιχειρήματα δεν είναι πειστικό στ΄ αυτιά των στρατιωτικών που θα ανέμεναν να δουν τον Γράψα σε εκλόγιμη θέση. Ίσως αν η ΝΔ πάρει τη πρωτιά να ακούσουμε το όνομα του στρατηγού σε κάποια από τις υπουργικές θεσεις του ΥΠΕΘΑ. Τα σενάρια έχουν ήδη αρχίσει.

Δεύτερο παράδειγμα το όχι που είπε πάλι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert.gr υπήρξε συνάντηση των δύο αλλά δεν υπήρξε συμφωνία.

Διερευνητικά τηλεφωνήματα και προτάσεις δέχτηκε και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, στα οποία όμως δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Μένει να δούμε όταν θα ανακοινωθουν όλα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που θα τοποθετηθεί ο πρώην ΥΦΕΘΑ και απόστρατος αξιωματικός Νίκος Τοσκας. Οι πληροφορίες τον θέλουν σε εκλόγιμη θέση της Β’ Αθήνας. Κατά τ΄ άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε που ασχολήθηκε με την αναζήτηση “γνωστών” απόστρατων για τα ψηφοδέλτιά του. Αν θα του στοιχίσει εκλογικά. Πολλοί υποστηρίζουν πως ναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και μια ακόμη πολύ σημαντική απώλεια στον χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, με την μεταπήδηση στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη του απόστρατου του ΛΣ Τάσου Μαυρόπουλου, ο οποίος είχε συμπάθειες ακόμη και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδιαφορία με την οποία αντιμεωπίζεται ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας δεν προκύπτει βέβαια μόνο από την αδιαφορία των κομμάτων να συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους σημαντικά ονόματα του στρατεύματος. Προκύπτει και από την μέχρι στιγμής παντελή έλλειψη αναφορών στα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δεν προλαβαίνουν φαίνεται τα κόμματα …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου