**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΄΄Λευκή Βίβλος ΄΄Κωσταράκου !. Τι υποστηρίζει ότι πέτυχε για το προσωπικό !

ΠΗΓΗ : onalert

10.09.2015 | 20:34
Image
Τη δική του “Λευκή Βίβλο” αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Την παρουσίασε στους δημοσιογράφους. Μια έκδοση 55 σελίδων στην οποία παρουσιάζονται όσα έκανε τα τέσσερα χρόνια της θητείας του αλλά και όσα μένουν να γίνουν από τον διάδοχό του.

Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ένα ,ένα τον κατάλογο  των “ολοκληρωμένων στόχων” της “βίβλου Κωσταράκου”. Θα το πράξουν υποθέτουμε στρατιωτικοί που θα διαβάσουν τους σχετικούς πίνακες που δημοσιεύουμε από την έκδοση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η άποψή μας για τη περίοδο Κωσταράκου είναι γνωστή. Μια μακρά περίοδος απλής διαχείρισης. Μια περίοδος που εξαιτίας της κρίσης ήταν πάρα πολύ δύσκολη αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να αποδειχτεί “θεραπευτική” για “ασθένειες” των ΕΔ που τις ταλαιπωρούν δεκαετίες ολοκληρες. Ο κ. Κωσταράκος δεν τόλμησε να κάνει το παραμικρό. Παρεμβάσεις ανούσιες, άχρωμες και σε πολλές περιπτώσεις αχρείαστες.Επαφή με το προσωπικό; Από ένα σημείο και μετά χάθηκε τελείως.

Στην πρώτη σελίδα της “βίβλου” ο Αρχηγός Μιχάλης Κωσταράκος -έτσι υπογράφει ,όχι Μιχαήλ- γράφει :

“Οι στόχοι του Α/ΓΕΕΘΑ δεν είναι προσωπικοί . Αφορούν όλες και όλους που υπηρετούν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αφορούν τον Ελληνικό Λαό, που με τις θυσίες του στηρίζει αγόγγυστα τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων,τις οποίες θέτει άλλωστε πάντοτε υψηλά στη συνείδησή του”.

Ο απερχόμενος Α/ΓΕΕΘΑ πέτυχε όλους τους προσωπικούς του στόχους. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι΄ αυτό. Δεν νομίζουμε ότι το προσωπικό των ΕΔ αισθάνεται ότι την περίοδο της αρχηγίας τους επιτεύχθηκαν στόχοι που το αφορούν. Όσο για τον Ελληνικό Λαό; Βεβαίως κι έχει τις ΕΔ ψηλά στη συνείδησή του. Και σίγουρα από το υστέρημά του τις στηρίζει. Γι΄ αυτό και δικαιούται να γνωριζει το κόστος που θα επωμιστεί για να έχει Έλληνα πρόεδρο στην στρατιωτική επιτροπή της ΕΕ. Δεν θα το μάθει σύντομα απ΄ ότι φαίνεται αφού τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας -και επί Γιάγκου- όσο και το ΓΕΕΘΑ αρνούνται πεισματικά να ανακοινώσουν ,το κόστος. Αντιθέτως έγγραφα που έχουν να κάνουν μ΄ αυτά τα θέματα έχουν χαρακτηριστεί σχεδόν …απόρρητα! Οι αποφάσεις εξαιρούνται “της ανάρτησης στο διαδίκτυο, διότι σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν.3861/2010 , περιλαμβάνουν στοιχεία “που αφορούν στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και οποιαδήποτε δημοσίευση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας”! Η αποκάλυψη του περιεχομένου των εγγράφων από το Onalert.gr μάλιστα μαθαίνουμε ότι οδήγησε και σε μεταθέσεις στελεχών που χωρίς καμία απολύτως απόδειξη και τελείως άδικα μετακινήθηκαν από τις υπηρεσίες που υπηρετούσαν.

Τι λέει λοιπόν η “λευκή βίβλος Κωσταράκου” για τους στόχους που πέτυχε στο προσωπικό ,τα οικονομικά και την υγεία. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου