**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εορτή Αγίου Αρτεμίου - Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας !

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Ταξιάρχου Αθανασίου Μαντζούκα, παραυρέθηκα στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως   για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες οι Θρησκευτικές , Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές της πόλεως της Κατερίνης.

Μετά την δοξολογία αναγνώσθηκε η Ημερησία Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημητρίου Τσακνάκη  που έχει ως εξής :

Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί και Πολιτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και Προστάτη του Σώματός μας και έχει καθιερωθεί από την πολιτεία μας ως ΄΄ Ημέρα της Ελληνικής αστυνομίας ΄΄.

Ο  Άγιος Αρτέμιος εργάστηκε με ζήλο κι αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη, την ισχυρή θέληση και το άκαμπτο σθένος του.
Το δίκαο έργο που πρόσφερε αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη μέχρι και σήμερα. Ο βίος του μας διδάσκει τη δύναμη της πίστης του, την γενναιότητά του και την θαρραλέα αντίστασή του, απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτελεί ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης. Μας καθοδηγεί και μας εμπνέει με τον ενάρετο βίο του να αγωνιζόμαστε με πίστη και συνέπεια στο καθήκον, προστατεύοντας πρωτίστως το δικαίωμα των πολιτών για κοινωνική ειρήνη.

Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πργματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνοικών υπηρεσιών. εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο ΄΄Αστυνομικός της Γειτονιάς΄΄, οι ΄΄Κινητές Αστυνομικές Μονάδες΄΄ και η ΄΄Ωρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων ΄΄.

Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή.

Επιπρόσθετα , παρά την πολύ δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, συνεχίζουμε να καταβάλλουμε συσηματικά επίμονες προσπάθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται καθημερινά και αφορούν κυρίως στην διαχείρηση κρίσιμων περιστατικών, στην ενίσχυση της μάχιμης αστυνόμευσης, στην καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας , του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και διαχείρηση των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Η μάχη και ο αγώνας στην αστυνόμευση είναι καθημερινός και δίνεται από τον καθένα μας, με ακρίβεια και συνέπεια στην αποστολή μας. Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, λειτουργώντας με επαγγελματισμό και ευθύνη στις σύγχρονες προκλήσεις που παραουσιάζονται για να δικαιώσουμε όλους όσους μας εμπιστεύονται.

Αυτη η προσπάθεια βέβαια αναγνωρίζεται καθημερινά από την ίδια την πολιτεία, καθιστώντας την Αστυνομία παράγοντα ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής. Ηαναγνώριση αυτή μας δίνει αναμφισβήτητα ώθηση να λειτουργούμε συλλογικά και στοχευμένα με υποκινούμενα αισθήματα αλληλεγγύης και αλτρουισμού.

Αυτήν τηνη ημέρα όμως δεν θα πρέπει να λησμονούμε  εκείνους τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλα θα πρέπει να τους μημονεύουμε καθημερινά, γιατί μας θυμίζουν το υψηλό χρέος που έχουμε απέναντί τους στην κοινωνία, ως προς την εκπλήρωση της αποστολής μας.

Σας εύχομαι Χρόναι Πολλά, υγεία και δύναμη σε όλους εσάς και στις οιογένειές σας.    

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον Πρόεδρο τος Παραρτήματός μας  Τχη ε.α. Γεωργίου Χατζημαλλή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου