**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Δραστηριότητες της ΕΑΑΣ !







Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε ενημέρωση για την συγκέντρωση (δείτε εδώ) στην Αθήνα του Δ.Σ. /Ε.Α.Α.Σ. με Προέδρους των Παραρτημάτων.


Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης
Ανχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Πρόσκληση από Ινσιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος ( Ι.Σ.Μ.Ε. )



Συνάντηση των 3 ΕΑΑ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο ( 31/1/2015 ) !


Και με τους απόστρατους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε νωρίτερα με το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ.

Συμφώνησε στα παρακάτω:

Α) Στη σύσταση επιτροπής με συμμετοχή μελών τα οποία θα καθοριστούν από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων.

Η επιτροπή θα είναι υπό την εποπτεία της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ και θα προβεί στις παρακάτω ενέργειες.

1. Καταγραφή – τεκμηρίωση – εκπόνηση – μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Κατάθεση – παρουσίαση.

3. Αποστολή σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση τελικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

4. Κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση.

Η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή.

Β) Στη σύσταση γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η πρώτη συνάντηση ε.ε. στρκών με ΥΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : onalert 


31.01.2015 | 19:04
Image
Έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών .Μετά από χρόνια άγριου “κυνηγητού” , μετά από τις απειλές για διώξεις, μετά από τιμωρίες και ποινές και τέλος μετά από υπόγειο εσωτερικό πόλεμο, όσοι πίστεψαν στην προσπάθεια δικαιώθηκαν. Βρέθηκαν στο γραφείο του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Πρόσωπο με πρόσωπο.

Απ΄ αυτή την άποψη η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική.

Σύμφωνα μ΄ αυτή:

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανχη Ανέστη Τσουκαράκη, Γεν. Γραμματέα, Υπλγό Χρίστο Μαστρογιαννάκη, Οργ. Γραμματέα, Αρχικελευστή Αναστάσιο Τσάκαλο και Ταμία, Σγό Θεοφάνη Φούκα, συναντήθηκε, σήμερα Σάββατο 31-1-2015 και ώρα 11.00΄, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, μετά από αίτημα της πρώτης.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό περιβάλλον ως η αρχή μιας επαναλαμβανόμενης προσπάθειας και επικοινωνίας των δυο πλευρών.  

Ο κ. ΥΕΘΑ γνώρισε στην αντιπροσωπεία την άμεση, και κατά το υπολοιπόμενο 50%, υλοποίηση της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31-7-2012, την επομένη της νομοθετικής ρύθμισης, ενώ ατζέντα θεμάτων θα ανοίξει στην επόμενη πολύ σύντομη συνάντηση των δυο πλευρών.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Συντονιστικού των 3 ΕΑΑ με ΥΕΘΑ κ. Καμμένο Πάνο !

ΠΗΓΗ : staratalogia



Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014 !




Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2015.

-Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση:
Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ΥΕΘΑ δίνει 120 ευρώ επιπλέον σε όσους υπηρετούν στα σύνορα. Τι διέταξε !

Στην χορήγηση Οδοιπορικών 4 Ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές (Εβρος και νησιά Αιγαίου,πλην Κρήτης) προχωρά άμεσα το Υπουργείο Αμυνας
  H πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση επιχορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93, ανακοινώθηκε.
Το ποσό που θα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί των παραμεθορίων θα είναι ίδιο για όλους τους βαθμούς και ανέρχεται σε περίπου 120 ευρώ τον μήνα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας κάλεσε τα Γενικά Επιτελεία - και ιδιαίτερα το ΓΕΣ, λόγου μεγάλου αριθμού υπαγόμενων αυτών των κατηγοριών σε αυτό- να βρουν τα αναγκαία κονδύλια με αλλαγές στον προυπολογισμο και η χορήγηση του ποσού να γίνει άμεσα. Κατά τις πληροφορίες η οδηγία δόθηκε σε συνάντηση που είχαν οι κκ Π. Καμένος, Κ. Ήσυχος και Ν. Τόσκας με την ηγεσία των Ενόπλων Δυναμεων. Άμεσα ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς έδωσε εντολές και η εξασφάλιση του ποσού έγινε με περικοπές που έγιναν από προβλεπόμενες δαπάνες χωρίς να επηρεάζονται λειτουργικά έξοδα.

Νέος Γεν. Γραμματέας στο ΥΠΕΘΑ ο γραμματέας του Δ. Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλλης !

ΠΗΓΗ : staratalogia

ΣΧΟΛΙΟ : Περιμένουμε να ασχοληθεί με τα προβλήματα που ταλανίζουν τοσο τα ε.ε. όσο και τα ε.α. μέλη.

Τελικά φαίνεται πως θα υπάρχει εκπροσώπηση από τη Λάρισα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έστω στη δεύτερη γραμμή

O Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλλης, με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη που τον επέλεξε ως συνεργάτη του στο Δήμο, θα... αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Ταφύλλης είναι υπεύθυνος στον τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα επί αμυντικών θεμάτων. Μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος είχαν παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση τις θέσεις του για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο όνομα του Γ. Ταφύλλη, είχε αναφερθεί επικριτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή, προ διετίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Τον είχε τότε υπερασπιστεί σθεναρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Ο Γ. Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας και εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων. Ολοκλήρωσε εικοσιπενταετή καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του σμηνάρχου μετά από αίτησή του. Υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και επιτελής και στη συνέχεια ως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και ανάπτυξη της υποδομής των πληροφοριακών συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.

Εκλογές 2015! Αναλυτική κατάταξη αποστράτων υποψηφίων !

Και πάλι η συμμετοχή μας ήταν πλούσια αλλα κάποιοι ή πολλοί δεν επελέχθηκαν για να μας εκπροσωπούν εντός της βουλής. Δεν πειράζει κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους και αν θέλουν μπορουν να δοκιμάσουν την τύχη τους πάλι στις επόμενες όποτε και αν γίνουν εκλογές!

ΠΗΓΗ : aeroporiaostratos


Πως τα πήγαν οι απόστρατοι στις βουλευτικές εκλογές; 
Ακολουθεί συγκεντρωτικός πίνακας με τα αποτελέσματα σταυροδοσίας των βουλευτικών εκλογών 2015, για τους απόστρατους που είχαν θέσει υποψηφιότητα......

Αναλυτικός πίνακας
πηγη: imerisia-anafora

Αιωνία του η μνήμη

  ΠΗΓΗ : ΣΣΑΣ                                                                               PDF Εκτύπωση E-mail
zour013

====================

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Στο ΥΠΕΘΑ ψάχνουν τα 52 εκατ για την αποκατάσταση των μισθών των Στρκών !

Μία από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων για τους στρατιωτικούς. Γι΄ αυτό και η πρώτη ενημέρωση που έγινε στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν από τους οικονομικούς αξιωματικούς.

Τι προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε;

Για να επιστραφεί και το υπόλοιπο 50% των μισθών και των συντάξεων και να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει επιστροφή στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 απαιτούνται:

52 εκατομμύρια κατ΄ έτος για την αποκατάσταση των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών

•135 εκατομμύρια
για την αποκατάσταση των συντάξεων σε απόστρατους των ΕΔ αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.

Η καταβολή αναδρομικών θα γίνει σε βάθος χρόνου.


Μπορεί τα ποσά να μην θεωρούνται απαγορευτικά, αν όμως προστεθούν και οι κυβερνητικές δεσμεύσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες τότε προκαλούνται ερωτήματα για το που θα βρεθούν.

Ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση για να στείλει μήνυμα στο προσωπικό των ΕΔ και να γίνει η σύγκριση με τα όσα η ΝΔ είχε προγραμματίσει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας ως ΥΕΘΑ στην συνέντευξή του στο Onalert.gr είχε ανακοινώσει ότι η καταβολή του υπόλοιπου 50% στους στρατιωτικούς θα γινόταν το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ενημέρωση Μερισματούχων !





Αναφέρονται, προς ενημέρωσή σας, τα ακόλουθα:
     Η Διοίκηση του Ταμείου, μετά από μία συστηματική και πειθαρχημένη προσπάθεια, κατάφερε:
          Να τακτοποιήσει νομοθετικά την οφειλή του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών ύψους 158.692.652,05 € (Ετών 2009, 2010, 2011 και Α΄ Τριμήνου 2012) με το Ν. 4058/2012 (15ετής διακανονισμός), ο οποίος τελικά τροποποιήθηκε από τότε που ίσχυσε με το άρθρο 8 του Ν. 4284/2014 (20ετής διακανονισμός).
          Να λάβει έκτακτη επιχορήγηση ύψους 179.268.000,00 € από το Υπουργείο Οικονομικών, για να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του προς τρίτους (ΒΟΕΑ, ΒΘ, ΕΑΑΣ), με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, με το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δημιουργήσει πλέον νέα ελλείμματα (Υποπαράγραφος Γ2 του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012).
           Να προχωρήσει στη σταδιακή αποπληρωμή:
                    Των οφειλόμενων δικαιωμάτων στον ΕΚΟΕΜΣ (41 εκ ευρώ, περίπου), που ανέρχονται σήμερα σε 13,3 εκ ευρώ, περίπου.
                       Των οφειλόμενων δικαιωμάτων στην ΕΑΑΣ (2,2 εκ ευρώ, περίπου), τα οποία έχουν ήδη εξοφληθεί.
                       Του δανείου που έλαβε από τον ΕΛΟΑΣ (54,5 εκ ευρώ, περίπου), το οποίο έχει ήδη εξοφληθεί.
                       Των οφειλόμενων στο ΝΙΜΤΣ (Έχουν ήδη εξοφληθεί).
             Του δανείου που έλαβε από την «ALPHA BANK» (10,44 εκ ευρώ), υπολοίπου ποσού με 12-1-2015 ύψους 1.043.996,87 €.
     Το ΜΤΣ:
        Εφαρμόζει, από την 01-07-2012, το άρθρο 5 του Ν. 4284/2014. Ο νόμος αυτός επιτρέπει στο Ταμείο να προκαταβάλλει το πλεόνασμα εκάστης τρέχουσας Χρήσης (δηλαδή μετά την αφαίρεση από τα συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού), με μόνη υποχρέωση την παρακράτηση ταμειακού Αποθέματος. Με τον τρόπο αυτό το Ταμείο θα επανέλθει στη διανομή του πλεονάσματος της προηγούμενης Χρήσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της νομοθεσίας του.
           Καταρτίζει τις οικονομικές του Καταστάσεις, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 205/1998 και διανέμει μέρισμα σύμφωνα με τον Απολογισμό επί της ταμειακής βάσεως (η τιμή μεριδίου υπολογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ρευστότητά του). Επομένως η τιμή μεριδίου του μερίσματος εξαρτάται αποκλειστικά από το οικονομικό αποτέλεσμα κάθε έτους και τη δυνατότητα ταμειακής κάλυψης.
     Επισημαίνεται ότι θα παρέχεται στους μερισματούχους, μέσω της «Η.ΔΙ.Κ.Α ΑΕ», η δυνατότητα:
          Ηλεκτρονικής πληροφόρησης επί του καταβαλλόμενου ατομικά μερίσματος και των κρατήσεων επ' αυτού.
          Εκτύπωσης των ετήσιων Φορολογικών Βεβαιώσεων από τη Χρήση 2014 και στο εξής.
Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !


                                                        Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης






                                                   

                                      
                                                   Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκος

Οι δύο άτυχοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και ακόμη 39 στελέχη της ΠΑ που αποτελούσαν το ελληνικό κλιμάκιο που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, επρόκειτο να παραμείνουν επί ισπανικού εδάφους επί περίπου ένα μήνα.

 Εμπειροι πιλότοι με περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης ήταν ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών και ο επίσης σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 50 της 341 Μοίρας στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διαδικασία της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.

Η επόμενη των εκλογών του Ταξχου ε.α. Αργυρίου Ανδριώτη !

ΠΗΓΗ : staratalogia 


Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Ένας Πτέραρχος δίπλα στο νέο ΥΕΘΑ !

Με “αεροπορική υποστήριξη” ήρθε στο ΥΠΕΘΑ ο Πάνος Κάμμενος. Ρόλο συμβούλου θα έχει στο πλάϊ του νέου ΥΕΘΑ ο απόστρατος πτέραρχος που έφθασε μέχρι Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Θεολόγος Συμεωνίδης. Έμπειρος αεροπόρος, ήταν χθες στην τελετή παραλαβής καθηκόντων του Πάνου Καμμένου. Ο κ.Συμεωνίδης είχε συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο και την εποχή που ήταν υφυπουργός στο υπουργείο Ναυτιλίας. Και η συνεργασία τους κρίθηκε επιτυχημένη. Ο πτέραρχος ξέρει τα αεροπορικά θέματα καλά και μπορεί να βοηθήσει.

ΠΗΓΗ : EpirusCorner 

Η βιασύνη του ΥΦΕΘΑ !

ΠΗΓΗ : Zoomnews

ΣΧΟΛΙΟ : Συνοπτικότατες διαδικασίες !!! Άμεσα που λέμε !!!

Ο νέος υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε καθήκοντα στο Πεντάγωνο έχοντας στο πλευρό του διοικητή στρατιωτικής μονάδας της Βορείου Ελλάδας ο οποίος προαλείφεται για διευθυντής του γραφείου του.

Δηλαδή πριν καλά καλά τοποθετηθεί υφυπουργός ο κ. Τόσκας είχε ήδη διορίσει τον διευθυντή του.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση-διευκρινήσεις της ΕΑΑΑ για τις συντάξεις-αναδρομικά των αποστράτων !

ΠΗΓΗ : staratalogia


Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(eaaa.gr)

Με την καλλίτερη ευχή ΄΄ Καλή Προσγείωση ΄΄ ... !








« ……Ο Νεότερος ΗΓΕΤΗΣ της Ευρώπης…..»
« ……τον έχουν παρομοιάσει με τον Τζόν Φ. Κένεντι της Αμερικάνικης πολιτικής λόγω ηλικίας, της ζωντάνιας και της φωτογένειάς του, καθώς και της φωτογένειας μπροστά στις κάμερες….»
« …..ο ΗΓΕΤΗΣ. του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναδιαπραγματευθεί ….και ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ …..»
« …..ο ΗΓΕΤΗΣ της επανάστασης κατά της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ απολαμβάνει τη νίκη του….»
« ….αυτή η εποχή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ τελέιωσε…»
« ….ο ΗΓΕΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ να τερματισει το φαύλο κύκλο της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ…»
« ….ο ΑΝΔΡΑΣ της ημέρας….»
« ….το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ φάνηκε να συνάδει με την αγανάκτηση του Λαού για τα 5 χρόνια ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ και ΥΦΕΣΗΣ και μίλησε στο Λαό γι’ αυτό το μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ…. Όμως μετά τους πανηγυρισμούς έρχεται η σκληρή δουλειά, η οποία θα αποδείξει ΑΝ ο κ΄ Τσίπρας θα ΣΩΣΕΙ ή θα ΠΡΟΔΩΣΕΙ τη Χώρα που τον επέλεξε για να τη βγάλει από την ΛΙΤΟΤΗΤΑ….»
Δεν θα επαναλάβω τα μηνύματα των ΗΓΕΤΩΝ της Ευρώπης, αλλά και των άλλων Χωρών, γιατί είναι γνωστά σε όλους ΜΑΣ.

Δεν θα σταθώ, στις αρχικές προγραμματισμένες και με άριστη ακρίβεια, ενέργειες όπως:
-Επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ
-Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο στη Καισαριανή
-Ορκωμοσία (άλλωστε το έχει δηλώσει είναι Άθεος και ψηφίστηκε και από Ορθόδοξους Χριστιανούς…. Πως βγήκε ; Τα 2.046.064 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ …. Άθεοι ήταν ; )
Ούτε επίσης, θα σταθώ στις αναμεταδιδόμενες (σωστά ή όχι) δηλώσεις του κ΄ Βαρουφάκη στο BBC, όπως :
«…Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω…θέλουμε συμβιβασμό!»
«…Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.»
«…τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.»
Απεναντίας δίνω απλόχερα ως πρώην Αλεξιπτωτιστής την καλύτερη Ευχή των πρώην και νυν Αλεξιπτωτιστών. «ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ».Ευχή που συνηθίζεται αφού αυτό που μας ενδιαφέρει όταν φεύγουμε από το αεροπλάνο διαβάζοντας την επιγραφή « have a nice day» μας ενδιαφέρει να προσγειωθούμε «σώος και αβλαβής»…..
Όμως κ΄ Τσίπρα, μιλώντας και στη στρατιωτική αργκό, που όπως πολύ σωστά αναφέρατε από τη Ρόδο «ήρθε η ώρα για το … πήδημα» δεν είστε μόνος όπως ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ. Αντί για το «Μπέργκεν» του Αλεξιπτωτιστού κουβαλάτε 10.000.000 Λαό….. Ένα ΕΘΝΟΣ !!!
Με την καλλίτερη
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Δήλωση Προέδρου ΑΝ.ΕΛ Πάνου Καμένου από το συνοροφυλάκιο Νίκης !

Η ώρα της πράξης είρθε. Η ώρα της αλήθειας πότε θα γίνει πράξη? Καμία ερμηνεία παραπάνω δεν νομίζω ότι χρειάζεται !

Πάνος Καμμένος : ΄΄ Εφαρμογή άμεσα της απόφασης του ΣτΕ . Πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας και κατάλιση της ίδιας της Δικαισύνης, πυλώνας της Δημοκρατίας ΄΄ !!!

Ακούστε τον ! Σε Λιγότερο από 1 ώρα ορκίζεται νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας !!!


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Θεωρία και πράξη άμεσα ?


Πριν τις εκλογές υπήρξαν δεσμεύσεις από τα κόμματα για επίλυση αδικίων, ανισοτήτων που επιβληθησαν με νόμους το προηγούμενο διάστημα  και ότι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης ή συμμετοχής σε αυτή θα είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις  αποδοχές των ε.ε, των ε.α. στελεχών των ΕΔ, των Σ.Α και των δικαστικών.
Μετά και τις εκλογές και με την ανάληψη νέας κυβέρνησης εκτιμάται, καθώς υπήρξαν δεσμεύσεις, ότι πρέπει να αναληφθούν ενέργειες και να αποκατασταθούν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα παρακάτω, με κατάργηση των προηγούμενων νόμων ή και νομοθετική πρωτοβουλία για υλοποίηση.

Πριν λίγες μέρες με δηλώσεις προέδρος των ΑΝΕΛ στο συνοριοφυλάκιο Νικης στη Φλώρινας δήλωσε: "προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ή σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ή σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι ότι θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των δικαστικών. Πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας, για κατάλυση του Συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της Δικαιοσύνης, του πυλώνα της Δημοκρατίας»
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνουν πράξη όλα αυτά που ήταν σε θεωρητικό επίπεδο και να μην παραμείνουν ως υποσχέσεις:

  1. Υλοποίηση 100%, από 1-8-2012, της απόφασης Στε για το Μισθολόγιο ε.ε και ε.α.
  2. Κατάργηση των διατάξεων στο ασφαλιστικό παλιών και νέων ασφαλισμένων (Επαναφορά της  25ετίας σε όλους τους ασφαλισμένους)
  3. Κατάργηση κρατήσεων αλληλεγγύης που μειωνουν περαιτέρω τις αποδοχές ε.ε και ε.α.
  4. Επίδομα Παραμεθορίου ή Επαναφορά των ΗΕΕ
  5. Επαναφορά επιδομάτων Εορτών, αδείας και Πάσχα,
  6. Αποζημίωση υπερωριακής εργασίας (Πενθημέρου και νυχτερινών), οπως αντίστοιχα δίνεται στα Σ.Α.
  7. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  8. Μεταθέσεις
  9. Bαθμολογική εξέλιξη και ισότητα Εθελοντών / Εθελοντριών Μακράς Θητείας
  10. Μετοχικά ταμεία
  11. Άδεια ανατροφής τέκνου και στο προσωπικό των ΕΔ
  12. Συνδικαλιστική ελευθερία Στρατιωτικών
Ενδεικτικά παρακάτω μερικές ερωτήσεις που κατατίθονταν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και είχαν ζητήσει να γίνει αποκατάσταση αυτών των αδικιών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι αυτονόητο ότι αφού δεν έγιναν χτες ότι θα πρέπει να γίνουν σήμερα περνώντας άμεσα από την θεωρία στην πράξη.
Πατήστε στου συνδέσμους για να δείτε τα ερωτήματα:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8140489.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8022727.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7944530.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7530340.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8382130.pdf


http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8358167.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7946053.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7530340.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9017999.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/8342893.pdf

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=5b6623c3-31cd-461f-884d-94be497b7e37

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7793587.pdf

ΠΗΓΗ: http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/140-theoria-kai-praksi


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Νέα ανακοίνωση Συντονιστικού μετά την απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ !





ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
22-01-2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ. 3/15

Στη συνέχεια των επιστολών που απέστειλε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στους Αρχηγούς των κομμάτων Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΑΝ.ΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-Κ.Κ.Ε. και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με τις οποίες τους καλούσε να λάβουν επίσημη θέση επί του θέματος της πλήρους εφαρμογής των γνωστών αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ και μετά την τοποθέτηση των κομμάτων Ν.Δ.-ΑΝ.ΕΛ. και ΠΟΤΑΜΙ
ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας απέστειλε την συνημμένη από 21-01-2015 επιστολή.

2.- Εναπόκειται στα Μέλη μας να εκτιμήσουν την βαρύτητα της εν λόγω επιστολής, όπως άλλωστε τους καλέσαμε να πράξουν και για τις τοποθετήσεις των λοιπών κομμάτων και να κρίνουν ανάλογα.

3.- Επί του παρόντος τα κόμματα ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κ.Κ.Ε. και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. δεν έχουν λάβει επίσημη θέση, αλλά θα αναμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δημοσιοποιήσουμε τις ενδεχόμενες δεσμεύσεις τους..

Υποστράτηγος .ε.α. Ε.Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ
Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

ακολουθεί η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ......


ΠΗΓΗ : aeroporiapostratos
ΣΧΟΛΙΟ : Αυτό το ΄΄ενστολος΄΄ να μην υπήρχε!!! Άραγε ο κος Σχης ε.α. που  είναι και ο συντονιστής  Επιτροπής  Άμυνας  του ΣΥΡΙΖΑ έτσι αυτοαποκαλείται ??? Ένστολος???

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Απαγορευμένος διάλογος από δύο νεαρές κοπέλες !










Απαγορευμένος Διάλογος από δύο Νεαρές Κοπέλες
          Δύο νεαρές κοπέλες φοιτήτριες στα ΤΕΙ, η Χρύσα, που γιορτάζει κάθε 25η Δεκεμβρίου και η Αυγή, που γιορτάζει κάθε11η Φεβρουαρίου, συναντήθηκαν για καφέ και μετά από τις φιλοφρονήσεις, είχαν τον… παρακάτω διάλογο…
          ΧΡΥΣΑ: Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο, στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο κινητό μου…. Απροκάλυπτη πλύση εγκεφάλου… Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω. Με σταματάνε οι υποψήφιοι, άλλοι με αγκαλιάζουν, άλλοι πέφτουν στα γόνατα και με παρακαλάνε, «ψήφισέ με», «ψήφισέ με»…
          ΑΥΓΗ: Μην αγχώνεσαι. Σκέψου μόνο ότι στη Βιομηχανία του Κινηματογράφου, η επιτυχία εξαρτάται από ένα «τρίπτυχο». Η πολιτική και τα κόμματα στην Ελλάδα και οι υποψήφιοι, αυτό το «τρίπτυχο» το έχουν κάνει ΣΥΜΒΟΛΟ. Ανίκανοι και χωρίς γνώσεις Στρατηγικής, Νομικής και Διπλωματίας οι περισσότεροι, έχοντας ως σύμβολο το «τρίπτυχο» αυτό, επιχειρούν, να σου υφαρπάξουν την ψήφο σου, για να γίνουν διαχειριστές της ΖΩΗΣ ΣΟΥ και του ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ.
          ΧΡΥΣΑ: Ποιο είναι το «τρίπτυχο» που χρησιμοποιούν;
          ΑΥΓΗ: ΨΕΜΜΑ – ΑΙΜΑ – ΣΠΕΡΜΑ !!!
          ΧΡΥΣΑ: Καλά τα λες. Όμως τι θα ψηφίσουμε ;
          ΑΥΓΗ: Δεν μπορώ να σου πω τι θα ψηφίσεις. Έχεις Νου έχεις Γνώση. Μπορώ όμως να σου μεταφέρω ένα τρόπο σκέψης και εσύ Αποφασίζεις…
          ΧΡΥΣΑ: Δηλαδή ;
          ΑΥΓΗ: Αν ανήκεις στον Αριστερό Ιδεολογικό χώρο, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για 1η φορά, υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα η Αριστερά να κυβερνήσει. Οι Ηττημένοι του 20ου αιώνα, γίνονται Νικητές στον 21ο αιώνα. Πρωτοφανής ευκαιρία !!!
          ΧΡΥΣΑ: Αν ανήκω στο Δεξιό Ιδεολογικό χώρο ;
          ΑΥΓΗ: Τότε, θα έλεγα ότι είναι ποιο δύσκολα να αποφασίσεις, αλλά εξίσου απλά, διότι:
                    α.       Αν θεωρείς, ότι το «πολιτικό σύστημα» και τα «κόμματα» που το εκπροσωπούν, είναι «σάπια», «παρωχημένα» και επιθυμείς να «ξεβρομίσει ο τόπος», οδηγείσαι στο να επιλέξεις ένα κόμμα, που θα προκαλέσει «τριγμούς» και «κατάρρευση», όλων των «κομμάτων» της Δεξιάς, ώστε να αναδειχθούν οι ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, που, είτε είναι εγκλωβισμένες μέσα στη «σαπίλα», στους «φαρμακοτρίφτες» και «ουτιδανούς» των κομμάτων, είτε όχι και βρίσκονται ανάμεσά μας.
                    β.       Αν, ΔΕΝ θεωρείς ότι υπάρχει «σάπιο σύστημα», δηλαδή δεν έχουν μειώσει το βιοτικό σου επίπεδο, νοιώθεις ασφαλής, μπορείς να επιλέξεις, είτε το θεωρητικά πλέον, «πρωτεύον» κόμμα της Δεξιάς του 12%-15%, είτε κάποιο κόμμα της Δεξιάς, που θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση που θα προκύψει, είτε ένα άλλο κόμμα, που επίσης θεωρητικά, θα έχει λόγο.
          Βέβαια, υπάρχει και ο τρόπος σκέψης, τον οποίο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ, είναι συνήθης επί 40 χρόνια και επενδύουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ με το «τρίπτυχο». Ψηφίζω το κόμμα που υπόσχεται ότι θα μου βρεί δουλειά, θα μου αυξήσει το μισθό, τη σύνταξη, θα τακτοποιήσει τα παιδιά μου….. θα, θα, θα, θα, θα κ.λ.π. Δηλαδή κατά την άποψή μου ως δουλοπρεπής, ραγιάς και παραμυθοφαγάς.
          ΧΡΥΣΑ: Κατάλαβα. Δεν τρομάζεις που θα βγεί Αριστερή κυβέρνηση ;
          ΑΥΓΗ: ΟΧΙ βέβαια. Θα πέσουν οι «κουρτίνες». Θα μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ επιτέλους. Χρύσα μου… ότι κυβέρνηση και αν προκύψει, θα πέσει στα … τέσσερα, όπως και η προηγούμενη και πρόκειται να είναι ΑΝΙΚΑΝΗ, να αναστρέψει αυτό που έρχεται. Όμως δες την άλλη πλευρά. Αν η νέα κυβέρνηση μας ΣΩΣΕΙ …., τότε επιτέλους, θα αντιληφθούμε την «Πολιτική Αλήθεια» του τόπου μας.
          ΧΡΥΣΑ: Δεν φοβάσαι ;
          ΑΥΓΗ: Και βέβαια φοβάμαι. Αλλά πότε μας εγκατέλειψε ο Θεός και η Παναγιά για να μας εγκαταλείψει τώρα ; Θάρρος, είναι να προχωράς ενώ, φοβάσαι…
          ΧΡΥΣΑ: Καλά λες. ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ !!
vangelis athanasiadis.jpg
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.

Τηλεφωνικά Ραντεβού στο 424 ΓΣΝΕ !








Σας προωθούμε την παρακάτω ενημέρωση του 424 ΓΣΝΕ που αφορά τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού εξυπηρέτησης κοινού.
Θα γίνει και σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ.

Με εκτίμηση,

Παντελής Κράγκαρης
Ανχης ε.α.
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.




Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 26 Ιαν 2015, θα λειτουργούν δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού, στο 424 ΓΣΝΕ.

Τα τηλέφωνα στα οποία το κοινό μπορεί να καλεί είναι:
23103810442310382073 (Χειρουργικού Τομέα)
2310381702, 2310 382078 (Παθολογικού Τομέα)
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των κατά τόπους ενδιαφερομένων ενώσεων που δεν είναι αποδέκτες του παρόντος μηνύματος.
Ευχαριστούμε
Γραφείο Έρευνας-Πληροφορικής του 424 ΓΣΝΕ

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος που αφορά τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, για ραντεβού του κοινού στο 424 ΓΣΝΕ, σας ενημερώνουμε ότι
1. Το τηλέφωνο 2310381044 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Χειρουργικού τομέα:
- Χειρουργικό
- Ορθοπεδικό
- Αγγειοχειρουργικό
- Νευροχειρουργικό
- Γυναικολογικό
- Πλαστικός

2. Το τηλέφωνο 2310382073 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Χειρουργικού τομέα:
- Οφθαλμολογικό
- ΩΡΛ
- Γναθοχειρουργικό
- Θωρακοχειρουργικό
- Ουρολογικό

3. Το τηλέφωνο 2310381702 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Παθολογικού τομέα:
- Παθολογικό
- Ρευματολογικό
- Διαβητολογικό
- Ενδοκρινολογικό
- Νευρολογικό
- Δερματολογικό
- Υπερτασιολογικό
- Οστεοπόρωσης

4. Το τηλέφωνο 2310382078 ισχύει για τηλεφωνικά ραντεβού των παρακάτω τμημάτων του Παθολογικού τομέα:
- Καρδιολογικό
- Γαστρεντερολογικό
- Πνευμονολογικό
- Νεφρολογικό
- Ογκολογικό
- Αλλεργιολογικό
- Παιδιατρικό
- Ψυχιατρικό

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των κατά τόπους ενδιαφερομένων ενώσεων που δεν είναι αποδέκτες του παρόντος μηνύματος.

Ευχαριστούμε
Γραφείο Έρευνας-Πληροφορικής του 424
​ ​
ΓΣΝΕ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση Κομμάτων για την Πλήρη Εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΕ ( Δέσμευση ) !



             . 
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

                                                                                                          20-01-2015                          
                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 2/15

Στη συνέχεια των επιστολών που απέστειλε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στους Αρχηγούς των κομμάτων Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΑΝ.ΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-Κ.Κ.Ε. και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με τις οποίες τους καλούσε να λάβουν επίσημη θέση επί του θέματος της πλήρους εφαρμογής των γνωστών αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ , έχουμε τις ακόλουθες αντιδράσεις των εν λόγω κομμάτων :

α..ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κος Α.Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο κο Τ.Χατζή που μεταδόθηκε το Σάββατο 17-01-2015 δεσμεύτηκε οτι ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις  των  ε.ε.  και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. στην κατάσταση της 31-07-2012  , περιλαμβανομένων και των αντίστοιχων αναδρομικών , εντός  δύο ετών. 

β.-ΠΟΤΑΜΙ
Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Σ.Θεοδωράκη την 19-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος , κατόπιν προσκλήσεως του κου Θεοδωράκη. Ο κος Θεοδωράκης υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα πιέσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας , υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κο Θεοδωράκη να επιφυλλάσεται για την εφαρμογή τους γιατί δεν γνωρίζει πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας.

γ.-ΑΝ.ΕΛ.
Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Π.Καμμένο την 20-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος , κατόπιν προσκλήσεως του κου Καμμένου. Ο κος Καμμένος υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα μεριμνήσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας , υπήρξε ταύτιση απόψεων 

2.-Εναπόκειται στα Μέλη μας να εκτιμήσουν την βαρύτητα των ανωτέρω δεσμεύσεων και να κρίνουν ανάλογα. 

3.-Επί του παρόντος τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν λάβει επίσημη θέση, αλλά θα αναμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δημοσιοποιήσουμε τις ενδεχόμενες δεσμεύσεις τους..

Υποστράτηγος  .ε.α.       Ε.Δανιάς                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος .  ε.α.     Κ.Σκαρμαλιωράκης      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης               Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Στη σέντρα !


ΠΗΓΗ : ΑΚΙΣ


ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ