**** Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στα γραφεία μας, στο Παράρτημά μας στην Πλατεία Ελευθερίας (είσοδος: πεζόδρομος, Κανάρη 2) στην Κατερίνη ****

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το σχέδιο για τα αναδρομικά στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ !

ΠΗΓΗ : stratalogia

Τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα προσεγγίσει το ποσό που θα απαιτήσει η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στην καταβολή των αναδρομικών στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αντίστοιχο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει... προτείνει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ειδικά δε προς το επισπεύδον υπουργείο Οικονομικών.

Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και διαβίβασε στη Βουλή, ενημερώνει ότι η επιτροπή που είχε συσταθεί, κατόπιν διαταγής του, στην καθ΄ύλην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ολοκλήρωσε το έργο της και υπέβαλε πρόταση σχεδίου νόμου και ΚΥΑ με πλήρως κοστολογημένη και αιτιολογημένη πρόταση.

Ο κ. Καμμένος διαβιβάζει στη Βουλή το σχέδιο της ΚΥΑ τονίζοντας όμως ότι η αρμοδιότητα για την ψήφιση νόμων σχετικά με την καταβολή αναδρομικών αποδοχών και την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών που έχει την ευθύνη εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο οποίος επιβαρύνεται με την εφαρμογή των πράξεων αυτών.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβιβάζει επίσης έγγραφο με το οποίο υπενθυμίζει ότι «τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών διαφόρων κατηγοριών προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συναρτάται και προσδιορίζεται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες».

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Στύλιος, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης για την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επισημαίνεται σε σχετικό έγγραφο, ότι η Διοίκηση συμμορφούμενη μερικώς προς τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ (σ.σ. οι οποίες είχαν κρίνει αντισυνταγματικές μειώσεις αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ) αναπροσάρμοσε τις αποδοχές αναδρομικά από 1.8.2012 όχι πλήρως αλλά μόνο κατά το ήμισυ (50%).

Επισημαίνεται επίσης ότι για λόγους χρηστής διοίκησης και ηθικής ικανοποίησης των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, θα πρέπει οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ να εφαρμοστούν πλήρως, ήτοι να καταβληθεί αναδρομικά από 1.8.2012 και το υπόλοιπο 50% των αποδοχών στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπει ότι το ποσό της εφάπαξ δόσης των αναδρομικών θα πρέπει να καθορισθεί στα 500 ευρώ, σε αντιδιαστολή με τα 250 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ.

Προτείνει επίσης η καταβολή των αναδρομικών να γίνει σε 24 μηνιαίες δόσεις, αντί των 36 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ, αναγνωρίζεται ωστόσο ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Είναι εντυπωσιακά τα στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και που δείχνουν ότι οι αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπολείπονται κατά πολύ έναντι των ομοιόβαθμων τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αναφέρεται δηλαδή ενδεικτικά ότι οι ετήσιες αποδοχές:

Συνταγματάρχη στην Ισπανία είναι 58.447,71 ευρώ, στην Αγγλία είναι 118.234,51 ευρώ (σ.σ. έχει γίνει μετατροπή της λίρας σε ευρώ) και στη Γερμανία είναι 90.578,52 ευρώ.

Ταξίαρχου στην Ισπανία είναι 70.782,30 ευρώ, στην Αγγλία είναι 138.586,73 ευρώ, στη Γερμανία είναι 107.643,24 ευρώ.

Υποστρατήγου στην Ισπανία είναι 78.760,97 ευρώ, στην Αγγλία είναι 160.385,68 ευρώ και στη Γερμανία είναι 113.185,68 ευρώ.

Αντιστρατήγου στην Ισπανία είναι 86.818,48 ευρώ, στην Αγγλία είναι 201.386,71 ευρώ στη Γερμανία είναι 126.182,04 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης και το σχέδιο της ΚΥΑ που προτείνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η καταβολή αναδρομικών για το διάστημα από 1.8.2012 έως 31.12.2014 είναι:

Για το ΓΕΣ 92.000.000 ευρώ με μηνιαία επιβάρυνση από 1.1.2015 στα 3.000.000 ευρώ, για το ΓΕΝ είναι 32.735.000 ευρώ με μηνιαία επιβάρυνση από 1.1.2015 στο 1.123.000 ευρώ, για το ΓΕΑ είναι 45.284.340,05 ευρώ με μηνιαία επιβάρυνση από 1.1.2015 στο 1.558.200,69 ευρώ.

Για την ΕΛΑΣ θα είναι 106.318.081,73 ευρώ με μηνιαία επιβάρυνση από 1.1.2015 στα 3.717.287,81 ευρώ και για το Πυροσβεστικό Σώμα είναι 20.500.000 με μηνιαία επιβάρυνση από 1.1.2015 στα 707.000 ευρώ.

Και μάγειρας στο επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ στην Ευρωπαϊκή θέση που αναλαμβάνει τον Οκτώβριο !

ΠΗΓΗ : onalert 
ΣΧΟΛΙΟ : .............................. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28.04.2015 | 22:03
Image
Η προετοιμασία ανάληψης καθηκόντων της θέσης του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ,από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο βρίσκεται σε πλήρη εξελιξη . Όπως προκύπτει από τα σήματα που κυκλοφορούν στα Γενικά Επιτελεία , στις Βρυξέλλες αναζητείται ακόμη και …μάγειρας για να τοποθετηθεί στο επιτελείο του επόμενου προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

Δεν γνωρίζουμε αν και γιατί προβλέπεται θέση μάγειρα. Έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά και για το επιτελείο που θα συνοδεύσει τον κ.Κωσταράκο στο εξωτερικό αλλά και για το κόστος της θέσης που θα αναλάβει και για την οποία άπαντες πανηγυρίσαμε. Χωρίς όμως να μας έχει πει κάποιος το πραγματικό κόστος.

Καλό θα ήταν λοιπόν για να μην μένουμε στις φήμες και στις διαδόσεις κάποιος από τους κυρίους Καμμένο-Ήσυχο και Τόσκα να μας ενημέρωναν για το κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε. Έχουν και οι τρεις νομίζουμε την πλήρη εικόνα και τα στοιχεία για να μας διαφωτίσουν αν βέβαια το επιθυμούν. Όχι βέβαια για να "αποποιηθούμε" την θέση,αλλά για να μπει ένα τέλος σ΄ όσα ακούγονται ως φήμες και διαδόσεις. Η επίσημη ενημέρωση είναι το καλύτερο "φάρμακο" γι΄ αυτές τις περιπτώσεις και την αναμένουμε.

Όσο για τον μάγειρα; Ακόμη κι αν προβλέπεται στο επιτελείο του εκάστοτε προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ,νομίζουμε ότι θα ήταν καλό ο Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει την υπέρβαση και να μην πάρει μαζί του και μάγειρα. Αυτή την περίοδο το μήνυμα που εκπέμπεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν νομίζουμε ότι είναι θετικό.

Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα για το επιτελείο που θα πλαισιώσει τον κ.Κωσταράκο. Είναι λογικό να θέλει να έχει μαζί του αξιωματικούς της απολύτου εμπιστοσύνης του. Από την άλλη όμως θα πρέπει οι θέσεις αυτές να καλυφθούν από τους πιο ικανούς. Και γι΄ αυτό θα πρέπει να προκηρυχθούν ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι θεωρούν ότι έχουν τα προσόντα. Στα δύο σήματα που έχουμε στην διάθεσή μας φαίνεται ότι το ΓΕΕΘΑ ακολουθεί αυτή τη πρακτική. Αν και για τον μάγειρα θέτει ως προσόν την "μέτρια" γνώση αγγλικών . Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν πρέπει να έχει "άριστη" γνώση. Για άλλη θέση απαιτεί άριστη γνώση γαλλικών και πολύ καλή αγγλικών.

Απόφαση ΄΄βόμβα΄΄ ΣτΕ : Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις συντάξεων (κύριων-επικουρικών) και ρήτρα μεδενικού ελλείμματος !ος

ΠΗΓΗ : staratalogia

Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο (30-04-15) ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στον ΑΝΤ1, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων καθώς και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, οι μειώσεις αφορούν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Αφορά περίπου 3.000.000 συνταξιούχους και το κόστος ανέρχεται στα 2,5 δισ. το χρόνο. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστική και αμετάκλητη και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη στιγμή που θα κοινοποιηθεί στον Υπουργό Οικονομικών. Τέλος, η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί είτε σήμερα είτε την Δευτέρα, λόγω πρωτομαγιάς



Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μεταφορά Στρατιωτικής Μονάδας στην Θράκη - Ποιος το ζήτησε από τον ΥΕΘΑ και γιατί !

ΣΧΟΛΙΟ : Που είσασταν κ. Στυλιανίδη όοοοοοοοολο τον προηγούμενο καιρό??? Δεν  διετελέσατε Υπουργός  και βουλευτής των προηγούμενων  ετών??? Γιατί δεν τα πράξατε όλα αυτά τα θα...θα...θα...θα.. και τα κατατέθετε τώρα  σαν πρόταση - επιστολή   στον νέο ΥΕΘΑ??? . Θα είχατε και μεγαλύτερο όφελος!!! κ. Στυλιανίδη, απλά  λυπάμαι !!!

29.04.2015 | 12:13
Image
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Βουλευτή  Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Συζήτησαν επί μακρόν θέματα που αφορούν τη Θράκη. Ο κ. Στυλιανίδης κατέθεσε πρόταση-επιστολή για τη Θράκη για τη δημιουργία ή τη μεταφορά Κέντρου Εκπαίδευσης στις Σάπες Ροδόπης, το οποίο όπως αναφέρεται στην επιστολή:

·         Θα  ενίσχυε δημογραφικά την περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα εγκατάλειψης,
·         Θα  τόνωνε την τοπική οικονομία,
·         Θα  ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, 
·         Θα  βελτίωνε την ποιότητα εκπαίδευσης των εφέδρων οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στο φυσικό περιβάλλον των συνόρων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι τον απασχολεί το θέμα της Θράκης και ιδιαίτερα το δημογραφικό.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στην ίδια λογική της πρότασης του κ. Στυλιανίδη στο πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης των δομών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία έχει ανατεθεί στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα και συμφώνησαν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και συνάντηση στη Ροδόπη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών και όλους τους φορείς.




Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο ΥΕΘΑ τίμησε τον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη που έσωσε μετανάστες στη Ρόδο !

ΠΗΓΗ : kranos



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε το μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στον ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνιο Ντεληγιώργη για το εξαίρετο ήθος που επέδειξε στη διάσωση μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου, στο ναυάγιο σκάφους στις 20 Απριλίου 2015 ανοιχτά της παραλίας Ζέφυρος της Ρόδου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Ο ΕΠΟΠ Λοχίας Ντεληγιώργης, σήμερα, πήρε εκ μέρους του ελληνικού λαού, το παράσημο Εξόχου Πράξεως. Διότι, παρότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη Ρόδο που υπηρετεί, ήταν παρών σε μια διαδικασία διάσωσης μεταναστών, προσφύγων, που το πλοίο τους προσέκρουσε στα βράχια και έπεσαν στη θάλασσα. Διέσωσε μόνος του είκοσι παιδιά, εγκύους  γυναίκες και πολίτες, μαζί με πολίτες της Ρόδου οι οποίοι πήραν μέρος στη διάσωση, αψηφώντας ακόμα και πρόβλημα υγείας το οποίο έχει.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί παράδειγμα. Αποδεικνύει ότι οι Ένοπλες  Δυνάμεις της χώρας, ο Ελληνικός Στρατός, δεν  είναι μόνο για τον πόλεμο αλλά και για την ειρήνη. Η έξοχη πράξη του αυτή, όπως και πολλών άλλων Υπαξιωματικών, Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών, Εθνοφυλάκων και Στρατιωτών, δείχνει το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε υπερήφανοι για τον Λοχία Ντεληγιώργη και εύχομαι το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Συνολικές προβολές σελίδας

63189968

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τελετή Βράβευσης Αριστούχων Μαθητών από το ΔΣ/ΕΑΑΣ !


 
Η Τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Μαθητών και Μαθητριών (που διαμένουν στο Ν. Αττικής), τέκνων Μελών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, καθώς επίσης και των Αριστευσάντων Μαθητών Παραγωγικών Σχολών (Αρχηγών) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και της Αστυνομικής Ακαδημίας –Σχολής Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ. το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) στην Αθήνα.
 
 
 
 
 
Στην τελετή  που έγινε παρουσία πολυάριθμων Μελών της Ε.Α.Α.Σ. (γονέων –συνοδών και φίλων) παρευρέθηκαν και βραβεύθηκαν ο Αρχηγός Αρχιλοχίας Εύελπις IVης Κωνσταντίνος Φαραντάτος (ΣΣΕ), η Αρχηγός Αρχιλοχίας Μαθήτρια IVης Βασιλική Παπαπαρίση (ΣΑΝ), η Δόκιμος Υπαστυνόμος Παναγιώτα Θανοπούλου (Σ.Α. ΕΛ.ΑΣ), 30 αριστούχοι Γ’ Λυκείου και 30 αριστούχοι Β’ Λυκείου Σχ. Έτους 2013-2014 καθώς και 5 αριστούχοι παρελθόντων ετών.
 
 
 
Οι απονομές των επαίνων έγιναν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Υπτγο ε.α. Ευάγγελο Δανιά, τον Αντιπρόεδρο Υπτγο ε.α. Βασίλειο Ροζή και τα Μέλη του Δ.Σ. Αντγο ε.α. Κων/νο Σκαρμαλιωράκη, Ταξχο ε.α. Δημήτριο Χατσίκα, Αντγο ε.α. (ΕΛ.ΑΣ) Ηλία Παρασκευόπουλο, Ανχη ε.α. Παντελή Κράγκαρη, Σχη ε.α. Νικόλαο Καίσαρη, Αστ. Δντη ε.α. Χρήστο Ντούφα και Αντγο (Αναθεωρητή Α’) ε.α. Θωμά Καρανίσα.  Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Μέλος του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. Ανχη ε.α. Παντελή Κράγκαρη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ.
 
Εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που για άλλη μια χρονιά επιβράβευσε την αριστεία και την προσπάθεια των Αρχηγών, μαθητών Παραγωγικών Σχολών και των μαθητών/μαθητριών, τέκνων Μελών της.
 
Ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της Τελετής Βράβευσης, το Γ.Ε.Σ. για τη χρηματοδότηση του μείζονος κονδυλίου, το ΣΜ/ΑΣΔΥΣ για την καλλιτεχνική (μουσική) κάλυψη της εκδήλωσης, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την παρουσία τους τα Μέλη μας (γονείς) και τους βραβευθέντες Αρχηγούς των Παραγωγικών Σχολών και αριστούχους μαθητές.
 
 
Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ενημερωτικά ότι:
 
Δικαιούχοι βράβευσης είναι οι αριστούχοι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Εσωτερικού (Ελληνικής Επικράτειας) του προηγούμενου Σχολικού Έτους (στην προκειμένη περίπτωση ήταν για αυτό του 2013 – 2014) που έχουν βαθμολογία 18,1 και άνω, καθώς επίσης οι Αρχηγοί των Παραγωγικών Σχολών ΣΣΕ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ, ΣΜΥ και Σ.Α. ΕΛ.ΑΣ.
 
Με τη μέριμνα της Ε.Α.Α.Σ. και πάντα με γνώμονα το ενδιαφέρον της για την επιμέλεια των συμφερόντων των Μελών της, γίνονται οι βραβεύσεις των παιδιών στην Αθήνα και στα Παραρτήματά της σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.  Οι βραβεύσεις περιλαμβάνουν την απονομή επαίνου καθώς και συμβολικού χρηματικού ποσού που μεταβάλλεται αναλόγως του κονδυλίου στους Π.Υ. του ΓΕΣ και της Ε.Α.Α.Σ. 
Για το σχολικό έτος 2013 -2014 υπήρχαν 269 μαθητές, παιδιά εν αποστρατεία Αξκών του Σ.Ξ ως δικαιούχοι βράβευσης, για τα οποία το χρηματικό ποσό διατίθεται από το λειτουργικό προϋπολογισμό του Γ.Ε.Σ.  Το αντίστοιχο, ίδιο, ποσό για τους Αρχηγούς των Παραγωγικών Σχολών και των παιδιών των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Ε.Α.Α.Σ.
Φέτος υπήρχε η καινοτομία του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. να γίνει βράβευση και κάλυψη του χρηματικού ποσού (από Π.Υ. Ε.Α.Α.Σ.) για μαθητές που αρίστευσαν κατά τα παρελθόντα έτη και για κάποιο λόγο δεν είχαν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις.
 

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αναδρομικά : ΄΄ Μάχη΄΄ για να κοπούν 12 δόσεις

ΠΗΓΗ : staratalogia


Το ΥΠΕΘΑ θυμίζει στο ΥΠΟΙΚ ότι πρέπει να... σέβεται τους νόμους

Η επιτροπή του ΥΠΕΘΑ και των συναρμόδιων υπουργείων που θα έφτιαχνε το νομοσχέδιο και το σχέδιο της ΚΥΑ για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ «μίλησε» και... στο έγγραφο που απέστειλε, θυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα νόμιμα, υπάρχουν τέσσερα σημεία που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας:

Πρώτον, πως μόνο αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Το υπουργείο, όμως, όπως θυμόμαστε, τοποθετήθηκε πρόσφατα και πολύ ξεκάθαρα με το έγγραφό του στο ΣτΕ, το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα.

Δεύτερον, ότι τελικά δεν προτάθηκε αιτιολογική έκθεση, εκτιμώντας πως και αυτή είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Τρίτον, πως ζητείται οι 36 δόσεις να γίνουν 24, κάτι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «νίκη».

Τέταρτον, πως στο έγγραφο δηλώνεται ότι ο χρόνος έναρξης καταβολής των αναδρομικών αφήνεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών.

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως η εφάπαξ δόση πάει στα 500 από 250 ευρώ, και υπάρχει συγκριτικός πίνακας αποδοχών που αναφέρει πως ο Ισπανός, ο Άγγλος και ο Γερμανός συνταγματάρχης λαμβάνουν ετησίως περίπου 58.000 ευρώ, 118.000 ευρώ και 90.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην πρόταση της επιτροπής το επίδομα «διοίκησης - διεύθυνσης» ορίζεται στα 28 ευρώ για τους ανθυπασπιστές - υπαξιωματικούς σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ. Ακόμα, όπως σημειώνεται, οι αποδοχές των στελεχών (31/7/2012) επανέρχονται με τις εξής διαφοροποιήσεις:

α) Ετέθησαν στους συντελεστές ΓΕΠΣ -διοικητή 1ης Στρατιάς - Α/ΑΤΑ - A/Στόλου- και οι υπαρχηγοί των ΣΑ με συντελεστή 2,10.

β) Ετέθη συντελεστής στον βασικό μισθό του λοχία 0,799, ώστε το ποσό του βασικού μισθού να διαμορφώνεται στα 718,00 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλύψει τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες ΕΛ.ΑΣ.

γ) Το επίδομα «ειδικής απασχόλησης» αναπροσαρμόστηκε ως ίσχυε την 1/7/2011 με ανώτατο ποσό τα 338,09 ευρώ για τα στελέχη των ΕΔ.

δ) Το επίδομα «υψηλής - αυξημένης ευθύνης» του ταξιάρχου ετέθη στα 190,00 ευρώ (ενδιάμεσο όριο του ποσού των 176,00 ευρώ που λαμβάνεται υπόψη ως προς τη σύνταξη για αξιωματικούς μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη και του ποσού των 205,00 ευρώ που καταβαλλόταν πριν στους ταξιάρχους).

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σαμαράς-Τσουκαράκης πρόσωπο με πρόσωπο ! Τι ρώτησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ !

ΠΗΓΗ : Onalert

23.04.2015 | 22:03
Image
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη. Με τον δεύτερο να θέτει ένα πάρα πολύ καλό ερώτημα και τον πρώτο να παραπέμπει στο πολιτικού του παρελθόν για να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει και την αποστολή και την σημασία των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ευκαιρία για την μοναδική πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση Σαμαρά-Τσουκαράκη είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και της Όλγας Τρέμη στο Online η οποία προβλήθηκε από το Mega.

Δείτε τι ρώτησε ο Τσουκαράκης και τι απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.



Έγγραφο προς ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο !


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αρ. Πρωτ.: 01/2015
Αθήνα, 24 Απριλίου 2015
 
         Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι στο πλαίσιο των ενεργειών για την προάσπιση των έννομων συμφερότων της Ε.Α.Α.Σ.  και των αποστράτων Μελών της, έχει αποσταλεί το παρακάτω έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ που αφορά τα της διαχείρησης του Κοινού Κεφαλαίου (διαθέσιμα) της Ένωσης ως Ν.Π.Δ.Δ.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Α.Α.Σ.
 

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γενική Συνέλευση Πανελληνίου Συνδέσμου Αξκών Πεζικού ( ΠΣΑΠ )

ΠΗΓΗ : Π.Ο.Σ. PDF Εκτύπωση E-mail

          ΠΣΑΠ

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ
        ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΖΙΚΟΥ (ΠΣΑΠ)
         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού
                                                        ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
σύμφωνα με το καταστατικό του τα μέλη του, σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, την 11η Ιουν. 2015 (εναλλακτική της 4ης Ιουν. λόγω μη απαρτίας), ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00,
στα Γραφεία έδρας τής ΕΑΑΣ Αθήνας (Χαρ. Τρικούπη 18Α/αίθουσα κυλικείου), με θέματα ημερήσιας διάταξης όπως παρακάτω:
         α. Διοικητικός απολογισμός,
         β. Οικονομικός απολογισμός,
         γ. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής,
         δ. Έγκριση και απαλλαγή ΔΣ/ΠΣΑΠ,
         ε. Ορισμός του Προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης (περιφέρεια νομών Θεσ/νίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ως Β’ Αντιπροέδρου του ΔΣ/ΠΣΑΠ.
        στ. Παρεμβάσεις μελών ΓΣ και υποψηφίων διοικητικών οργάνων ΠΣΑΠ επί δύο λεπτά (2’).
          ζ. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε. του ΠΣΑΠ,
          η. Αρχαιρεσίες στην Θεσ/νίκη, για την ανάδειξη Προεδρείου Παραρτήματος ΠΣΑΠ Θεσ/νίκης.
        Η παρουσία των μελών, αλλά και όσων Αξκων και Ανθστων του Πεζικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ισχυροποίηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών Πεζικού και την ικανοποίηση των σκοπών αυτού υπέρ των μελών του.
       
Πληροφορίες: Υπτγος ε.α. Χ. Μπολώσης / Πρόεδρος: 6944177253 &
                         Ταξχο ε.α. Δ. Χατσίκα / Γ.Γ.: 6944301753, *781753
Ηλεκτρονική Διεύθυνση ΠΣΑΠ: syndesmos.psap@gmail.com
                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                            Ο                                                                       Ο
                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                            ΧΑΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
                  ΥΠΤΓΟΣ ε.α.                                                          ΤΑΞΧΟΣ ε.α.

ΛΟΙΠΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ






Εορτή Αγ. Γεωργίου στην XXIVΤΘ Ταξιαρχία !

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, με μεγάλη επισημότητα εορτάσθηκε ο επίσημος εορτασμός  του προστάτη του Στρατού μας Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο ΄΄ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ΄΄ στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  οι Θρησκευτικές - Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές  του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μετά την δοξολογία αναγνώσθηκε η ημερησία Διαταγή του κ.Α/ΓΕΣ , έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Ταξίαρχο Διοικητή της XXIV ΤΘ Ταξιαρχίας κ. Ιωάννη Τσώνο, επίδειξη νέων οπλικών συστημάτων   και ακολούθησε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λιτοχώρου.

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Νομού Πιερίας Ταγατάρχη (ΔΒ) ε.α. Χατζημαλλή Γεώργιο

                                            Προσέλευση πολεμικής Σημαίας

                  Άνχης ε.α. Γεώργιος Παπάρας και Άνχης ε.α. Σεφερίδης  Θεοφάνης




Μήπως πρέπει να νιώσω και εθνικά υπερήφανος που απόφοιτος Γυμνασίου-Υπάλληλος της Βουλής λαμβάνει μεγαλύτερο μισθό από τον Α/ΓΕΕΘΑ ?




Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους ΕλληνεςΤι κούραση και αυτή, να σηκώνεις όλη μέρα και κάθε μέρα τηλέφωνα….
Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτοριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι στους υπαλλήλους της Βουλής αναφερόταν πρωτίστως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλοςόταν είπε πως «μαζί τα φάγαμε» κι όχι στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας ή στους αποθηκάριους της Μάνδρας που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.
Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κι άλλοι παράγοντες του πολιτικού συστήματος όλων των κομματικών αποχρώσεων έχουν εξυπηρετήσει τα διακεκριμένα ρουσφετάκια τους στη Βουλή.
Επισήμως δεν το παραδέχονται, ανεπισήμως όμως όλοι θέτουν το ρητορικό ερώτημα «και τι να κάνω που μου έφερε τόσους ψήφους». Η απάντηση είναι απλή: Αν έχεις, πλήρωσέ τους κύριε πολιτευτά μου από τον κορβανά του σπιτιού σου κι όχι από το Δημόσιο.
Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στη Βουλή, ύστερα από όσα ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για συγγενείς και φίλους που διορίσθηκαν όπως-όπως στη Βουλή. Λίγο τα υπονοούμενα να ερευνήσουμε ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα, λίγο οι αιχμές για όσους μπήκαν από το παράθυρο κατά κόρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ήταν καλές αφορμές για έρευνα.
Λέγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν διπλασιαστεί από το 2007, όταν έγινε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Ο διπλασιασμός έγινε με διακομματική συμφωνία και αφορά σε συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, αξιωματικών (κυρίως της Αστυνομίας) και ανώτατων δικαστικών. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για πρώην πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους (με κομματική ταυτότητα) που κάλυψαν υπηρεσιακές θέσεις στη Βουλή.
Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ
Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!).
Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε πρόσθετες αμοιβές από υπερωρίες ή κυριακάτικη απασχόληση για να μην προκαλέσουμε μεγαλύτερο θυμό σε όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο και δεν έχετε λεφτά ούτε για τα τσιγάρα της μέρας.
Με αυτό το δεδομένο όμως, φανταστείτε πώς διανέμονται τα 106 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για 1.350 υπαλλήλους (όπως λένε τα στοιχεία του 2010). Απ’ αυτούς υπολογίζεται ότι 1.200 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των βουλευτών.
Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ διότι κατάφεραν να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους με τρόπους σαν αυτούς που είδαμε χθες. Το είπαμε είναι πραιτοριανοί με πολιτικά και θέλουν να γίνουν πατρίκιοι.
Κρατηθείτε τώρα να δείτε τα προνόμια που θίγονται με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Συνιστάται σε κακοπληρωμένους (ή απλήρωτους) υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, σε ημιαπασχολούμενους (για 350 ευρώ το μήνα) και σε συνταξιούχους να είναι νηφάλιοι ή να πάρουν κανένα υπογλώσσιο, τώρα. Ακολουθεί hardcore και δεν έχει βρεθεί τρόπος να ανάψει ένδειξη με 3xxx στα δεξιά της οθόνης:
Κατά μέσο όρο ο μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φθάνει στα 3.000 ευρώ με επιδόματα, πρόσθετα και άλλα τινά.
Παίρνουν 16 μισθούς!
Κάθε χρόνο οι υπάλληλοι της Βουλής δεν παίρνουν μόνο τον 13ο και τον 14ο μισθό για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής αδείας (παρότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αρχίσει να ξεχνιούνται αυτά τα κοινωνικά προνόμια). Έπαιρναν ως φέτος άλλους δύο μισθούς, τον 15ο και τον 16ο,διότι προφανώς όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν κορόιδα που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια τέτοια θέση και την κατέκτησαν εκείνοι.
Οι υπάλληλοι της Βουλής κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο, συνεπώς στον φορολογούμενο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, περί τα 16,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 για να τσεπώσουν τον 15ο και τον 16ο μισθό! (σ.σ. οι φουκαράδες που κλαίνε στη ΔΟΥ Περάματος να μην τους κατασχέσουν το σπίτι με τους τσιμεντόλιθους δεν έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα;)
Χωρίς τους δύο πρόσθετους μισθούς οι μισθολογικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν πέσει κάτω από 50% αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται παχυλές με τα δεδομένα της εποχής κι εφ’ όσον ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.
Για το καλό του «πολιτικού κατεστημένου» το προεδρείο αποφάσισε να χαϊδέψει κι άλλο τους υπαλλήλους της Βουλής θεσπίζοντας το «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Με βερμπαλιστικές μπούρδες τούς δίνουν δηλαδή κάτω από το τραπέζι τον 15ο και τον 16ο μισθό μπας και κοροϊδέψουν την τρόικα. Ωστόσο κοροϊδεύουν και πάλι τον συνήθη ύποπτο, τον ευσυνείδητο πολίτη.
Εφ’ άπαξ σαν ρετιρέ στο Κολωνάκι
Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς! Υπολογίζεται ότι το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, λες κι είναι το «Λαχείο Συντακτών» που μοίραζε διαμερίσματα μια εποχή.
Θέλετε κι άλλο hardcore;
Τα διακόσια χιλιαρικάκια και κάτι από το πρώτο εφάπαξ δεν είναι αρκετά για να κάνουν τις ορντινάτσες των εθνοσωτήρων γι’ αυτό παίρνουν κι ένα δεύτερο από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων!
Παίρνουν επίσης και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια.
Με απόφαση του προεδρείου της Βουλής, το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων έρχεται να διεκδικήσει το δικαίωμα όσων διορίστηκαν με ισχυρό βύσμα και ρουσφέτι στην κοινωνική καταξίωση. Όσες επιχειρήσεις ενοικιάζουν χώρους εντός της Βουλής δεν πληρώνουν στο Δημόσιο αλλά στο επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων! Άλλωστε παίρνουν ψίχουλα οι καημένοι. Δώστε βάση: το κυλικείοδίνει 24 χιλιάδες ευρώ ετησίως, το υποκατάστημα της Εθνικής 312 χιλιάδες ευρώ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 48 χιλιάδες ευρώ, όπως και η «Ολυμπιακή». Η δικαιολογία είναι ότι αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ρέουν σ’ αυτό το ταμείο πολυτελείας προκειμένου οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης! Καλό, ε;
Υπ’ όψιν ότι σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή προς προμηθευτές επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της διότι δεν τα βγάζουν πέρα.
Προκλητικές πολυτέλειες από το Δημόσιο
Οι αυλικοί του πολιτικού κατεστημένου δεν μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων γι’ αυτό και δημιούργησαν έναν τέτοιο μέσα στη Βουλή, ο οποίος είναι απολύτως δωρεάν και βλέπει μπροστά στον Εθνικό Κήπο. Κι επειδή αυξήθηκαν οι ανάγκες και ορισμένοι υπάλληλοι έχουν την ανάγκη χαλάρωσης από τον «εθνοσωτήριο» κάματό τους κοντοστέκονται για κανένα καφεδάκι στην Πλάκα ενώ θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο νεοκλασσικό μέγαρο που παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει και ο δεύτερος παιδικός σταθμός της Βουλής!
Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν δωρεάν το γυμναστήριο μέσα στη Βουλή, καθώς και το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το μέγαρο μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι όποιοι κι όποιοι να πάρουν τα λεωφορεία ή τον υπόγειο σιδηρόδρομο μαζί με άλλους θνητούς.
Κι αφού ο κλητήρας της Βουλής παίρνει περισσότερα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο) δεν είναι δυνατό να μην έχουν και κάποια παροχή από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν εξασφαλίσει λοιπόν να ψωνίζουν στα στρατιωτικά πρατήρια (πολυκαταστήματα) της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Τα Συγκροτήματα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη διάθεση των υπαλλήλων της Βουλής αφού μπορεί να συγκρίνονται ή και να είναι καλύτεροι από τους πιλότους και τους μηχανικούς των μαχητικών αεροσκαφών που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων στον εθνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών.
Θέλετε το κερασάκι στην τούρτα;
Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται μετεκλογικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αναμέτρηση σύμφωνα με Νόμο που είχε θεσπίσει η πρώην πρόεδρος κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Μόλις έγιναν οι δεύτερες εκλογές του Ιουνίου οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων πήγαν στο γραφείο του τότε προέδρου κ.Βύρωνος Πολύδωρα απαιτώντας την έγκριση επιδόματος ύψους 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο (την ώρα που το Μνημόνιο κλείνει σπίτια). Ο κ. Πολύδωρας ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ κι ακολούθησαν διάφορες διαρροές που τον αφορούσαν. Τους διακρίνει η εχεμύθεια και η αίσθηση του καθήκοντος.
Δεν μιλάμε για δουλειά, αλλά για «σκυλίσια ζωή», το έχετε πάρει χαμπάρι. Ίσως κάποιοι που φωνάζουν περισσότερο είναι οι πιο βολεμένοι συγκριτικά με άλλους που δουλεύουν χωρίς σταματημό και μένουν με χαρτζιλίκι στην τσέπη. Να τους χαιρόμαστε μαζί μ’ εκείνους που τους διόρισαν!
Related Posts
Το iefimerida.gr αποκαλύπτει όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Αποκαλύπτει επίσης ότι το μίνι «πραξικόπημα» που έκαναν χθες το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων.Σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης όποιος υπάλληλος δεν δεχθεί να εργαστεί απολύεται αυτόματα.
Ο πρωθυπουργός με την εκδήλωση του πραξικοπήματος των υπαλλήλων έδωσε εντολή να συνταχθεί και το σχετικό ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης, αποφασισμένος να τελειώσει με τα προκλητικά προνόμια μιας συντεχνίας που εξοργίζει το κοινό αίσθημα.
Η απόφαση άλλαξε όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι για να επικυρωθεί το ΦΕΚ και να γίνουν οι κοινοποιήσεις σε κάθε υπάλληλο της Βουλής απαιτούνταν δύο ώρες. «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστούν τα μέτρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω τη διάταξη αλλά να την επαναφέρει σύντομα.