....Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Σας περιμένουμε και στο Παράρτημά μας στην οδό Ειρήνης 9 στην Κατερίνη ....

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Επί των επάλξεων !

ΠΗΓΗ : kranos

Αξιότιμοι Αρχηγοί,
Η Χώρα μας περνά πολύ κρίσιμες ώρες, όπως καλύτερα από τον καθένα μας γνωρίζετε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς, στα Επιτελεία σας και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας.
Είμαι βέβαιος ότι, όπως πάντα, τα στελέχη μας, παρά τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν...
αυτά θα παραμείνουν προσηλωμένα στο καθήκον και στην αποστολή τους, διότι είναι εκπαιδευμένα και έτσι γαλουχημένα, με τις ηθικές και τις ψυχικές αρετές, του «λειτουργήματος» που επιτελούν και το οποίο …. δεν κοστολογείται και δεν αποτιμάται με υλικές ανταμοιβές. Αυτή η διαφοροποίηση της έννοιας της προσφοράς τους, δεν είναι αντιληπτή – δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή- από το ευρύ κοινό, τους πολίτες και τους πολιτικούς και γι’ αυτό, πάντα είναι τα εύκολα θύματα και οι μόνιμα αδικημένοι. Το γεγονός όμως, ότι δεν πτοούνται και παραμένουν πιστοί και άτεγκτοι «επί των επάλξεων», δείχνει και το μεγαλείο της διαφορετικότητας τους. Δικαιολογεί έμπρακτα επίσης, το γεγονός ότι κρατάνε αποτελεσματικό και αξιόμαχο το υλικό των Ε.Δ., παρά τις μεγάλες δυσχέρειες, που έχει δημιουργήσει η κρίση.
Ηγείστε λοιπόν του πιο εκλεκτού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας και ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, ΕΣΕΙΣ έχετε να αντιμετωπίσετε, πέραν της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που αντιμετωπίζουν και όλοι οι άλλοι θεσμικοί «Προϊστάμενοι» των δομών του Κράτους και πολλά άλλα, ιδιαίτερα ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα. Αυτά δηλαδή, που αφορούν στην ασφάλεια και στην ακεραιότητα της Πατρίδας μας.
Η Ιστορία και η εμπειρία (ακόμα και εμάς των ιδίων) μας διδάσκει και μας επιβάλλει …. «αυξημένη εγρήγορση» σε τέτοιες ώρες, σε περιόδους δηλαδή, όπου η Χώρα μας βρίσκεται, σε μια δίνη εσωτερικών ή εξωτερικών αντιπαραθέσεων, αστάθειας και αμφισβητήσεων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, οι «γεωπολιτικοί παίκτες», πολλές φορές κάνουν «κινήσεις», βραχυπρόθεσμης βαρύτητας, που πάντα όμως, εξυπηρετούν τη βάση του μεσο-μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου τους, …. δεν αφήνουν δηλαδή, τίποτα στην τύχη τους και στις πρόσκαιρες επίπτωσης ή και επιλογές, της οποιασδήποτε …… «ασύμμετρης» εξέλιξης.
Ο Ελληνικός λαός, που σήμερα βρίσκεται, όχι μόνο κάτω από ένα δυσβάστακτο βάρος προσωπικών υποχρεώσεων, αμφιβολιών, αμφισβητήσεων, σύγχυσης και (δυστυχώς) εντεινόμενων αντιπαραθέσεων, το ΜΟΝΟ που δεν θα πρέπει να υποστεί επιπλέον, είναι και η ανησυχία για την ακεραιότητα της Πατρίδας του. Κάτι τέτοιο, θα είναι ολέθριο και θα καταρρακώσει ότι ψυχικά αποθέματα, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια του απέμειναν!!
Εκφράζω την ανησυχία, ότι αυτή η κρίση δεν θα αφήσει αλώβητο και το δικό σας πεδίο υπευθυνοτήτων και ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, εντός του πλαισίου της δικαιοδοσίας σας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, όπως πάντα, έχετε αναλύσει λεπτομερώς και αναλύετε συνεχώς, ΟΛΕΣ τις ενδεχόμενες και πιθανές «κινήσεις», που ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να εξελιχθούν στο πεδίο των δικών σας αρμοδιοτήτων, της διασφάλισης της ακεραιότητας της Πατρίδας μας και στην προάσπιση των Εθνικών Συμφερόντων της.
Είμαι βέβαιος, ότι θα πράξετε αποφασιστικά και απερίσπαστοι αυτό που πρέπει, χωρίς να σας απασχολήσει, πως αυτό θα εκληφθεί από πολιτικούς και άλλους παράγοντες!! Διότι όπως είπε και ένας μεγάλος Αρχηγός στην πρόσφατη Ιστορία μας : «… στην Τουρκία, τα λάθη των Στρατηγών, τα πληρώνουν οι Πολιτικοί, ενώ στην Ελλάδα, τα λάθη των Πολιτικών, τα πληρώνουν οι Στρατηγοί»!!
ΕΣΕΙΣ λοιπόν, γνωρίζετε πολύ καλά ότι οφείλετε, …… «να είσαστε πέντε λεπτά νωρίτερα και ένα βήμα πιο μπροστά, από οποιονδήποτε άλλον, ΕΚΕΙ που πρέπει, επί των επάλξεων»!!
Είναι γνωστό ότι τόσο οι οικονομικές, όσο και οι κοινωνικές κρίσεις, επουλώνονται με τον χρόνο. Όμως οι κρίσεις, στο δικό σας πεδίο αρμοδιοτήτων, παραμένουν μη αναστρέψιμες και γκρίζες, εσαεί.
«Επιθυμία μεν ελάχιστα κατορθούνται, πρόμοια δε πλείστα», Θουκυδίδης
Με σεβασμό
Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μίλησε για 5000 απολύσεις στος ΕΔ που είχαν ζητηθεί από την τρόϊκα !

ΠΗΓΗ : onAlert


29.06.2015 | 22:52
Image
Απίστευτα πράγματα είπε σε ομιλία του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Σύμφωνα μ΄ αυτά το 2011 είχε ζητηθεί από την τρόϊκα η απόλυση 5000 στελεχών . Η απάντηση σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα Παρασκήνιο ήταν αρνητική.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ είπε ότι “προτιμήσαμε να μειώσουμε τις αποδοχές μας με μέριμνα στους χαμηλόμισθους”.

Θα υπενθυμίσουμε τα εύσημα που είχε πάρει ο Α/ΓΕΕΘΑ από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όταν στο Μαξίμου του είχε πει μπράβο και του είχε ζητήσει να εξηγήσει στο προσωπικό γιατί έπρεπε να γίνουν μειώσεις.

Θα υπενθυμίσουμε όμως και την κατηγορηματική διάψευση του τότε Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Onalert.gr είχε κατηγορηματικά αρνηθεί ότι τέθηκε θέμα απολύσεων στις ΕΔ.

Γιατί επανέρχεται και ξαναεπανέρχεται το θέμα …κάτι τρέχει.
T

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Συγκρότηση Επιτροπής για την μελέτη Βιωσιμότητας των ΜΤ και των υπό αυτών φορέων- Ειδικών Λογαριασμών και κλάδων του ΥΠΕΘΑ !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ  ΕΡΓΟ ΣΑΣ! PDF Εκτύπωση E-mail
VIOSIM

Τα μέτρα των δανειστών ΄΄σβήνουν΄΄ το Εθνική μπροστά από την Άμυνα ! Τι επιδιώκουν !

ΠΗΓΗ : onalert

25.06.2015 | 21:43
Image
Στην Ελλάδα έχουμε τη συνηθεία πριν από τη λέξη Άμυνα να βάζουμε τη λέξη Εθνική . Δεν είναι τυχαίο. Αυτή η λέξη είναι προφανές πλέον ότι όπως πάνε τα πράγματα -και οι διαπραγματεύσεις- με τους δανειστές, θα σβηστεί θέλουμε δεν θέλουμε!

Από τη μία οι παράλογες μέχρι υποψίας πλέον απαιτήσεις των δανειστών και από την άλλη οι επίσημες θέσεις της ΕΕ για την ευρωπαϊκή άμυνα επιβεβαιώνουν όσα πριν από δυομιση χρόνια είχε προβλέψει σε συνέντευξή του στο Onalert.gr ο πρώην ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης: εθνικός στρατός τέλος, μας πάνε για έναν στρατό 30.000 ο οποίος θα υπηρετεί πρωτίστως τα σχέδια και τα συμφέροντα της ΕΕ και μετά την εθνική ασφάλεια!

Δεν υπάρχει άλλο λογικό επιχείρημα που να μπορέσει να εξηγήσει την επιμονή των δανειστών για περαιτέρω περικοπές αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα. Περικοπές που ζητούν να φθάσουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία.

Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Για να βρθεούν πρέπει να τεθούν οι ΕΔ σε κατάσταση…ημιαργίας.

Τους ενδιαφέρει ; Όχι είναι η απάντηση. Δεν θέλουν να υπάρξει οποιοδήποτε ουσιαστικό “συμμάζεμα” των ελληνικών ΕΔ, ούτε να επανενεργοποιηθούν οπλικά συστήματα που θα αυξήσουν την ισχύ τους. Το restart των ελληνικών ΕΔ θα γίνει με κανόνες και οδηγίες καθαρά “ευρωπαϊκούς”. Κι αυτό περιγράφεται με σαφήνεια στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άμυνα που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες το Onalert.gr. Εκεί γίνεται μεγάλος λόγος για το πως πρέπει να εξοπλίζονται οι χώρες μέλη της ΕΕ. Επισημαίνεται ότι χάθηκαν 20 δις μόνο το 2013 από την “επιμονή” χωρών μελών να εξοπλίζονται με αμιγώς εθνικά κριτήρια και αναφέρεται ότι θα είναι για όλους πιο φθηνό και πρακτικό να “ψωνίζουν” μαζικά και …ευρωπαϊκά.

Ως πρόταση δεν είναι απαραίτητα κακή και άμεσα απορριπτέα. Όμως ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στις “ελληνικές αμυντικές ιδιατερότητες” ; Είμαστε η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει στη πράξη στρατιωτική απειλή από την ανατολή κι έχει μεγάλα προβλήματα σ΄ όλη την “περίμετρό” της. Αν σ΄ όλα αυτά τα ωραία περί “κοινών ευρωπαϊκών εξοπλισμών” υπήρχαν όχι απλές δεσμεύσεις αλλά έργα για την εγγύηση της εθνικής μας ασφάλειας, πιθανόν οι προτάσεις αυτές να ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Δεν υπάρχει τίποτα όμως…

Μέχρι τότε κανένας γραφειοκράτης των Βρυξελλών δεν μπορεί να αντιμετωπίζει την άμυνα της Ελλάδας με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζουν …το Βέλγιο,τη Γαλλία ακόμη και τη Γερμανία. Δυστυχώς για εμάς ,ζούμε σε μια γωνιά του πλανήτη που είναι εξαιρετικά δύσκολο να “σβήσουμε” από την “μαρκίζα” του ΥΠΕΘΑ τη λέξη Εθνική και να κρατήσουμε μόνο την Άμυνα.

Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ ΥΕΘΑ και Προέδρου Τράπεζας Πειραιώς !
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε​ ​ Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Σ. ​​για ​τη σύμβαση συνεργασίας που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, για την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στα ε.ε. και ε.α Στελέχη των ΕΔ και στις οικογένειές τους.

Με εκτίμηση​,​

 Παντελής Κράγκαρης
​Ανχης ε.α.​
Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Γιατί το ηλικιακό όριο των 58 ετών για σύνταξη στις ΕΔ είναι τελείως άδικο !

ΠΗΓΗ :onalert


Άρθρο του
Δημητρίου Σούκερα
MBA(ER)
Αντισυνταγματάρχη (ΑΣ) ε.α
Προέδρου της Α.ΚΙ.Σ

Μάλλον ο John Adair δεν γνωρίζει τον σημερινό Υπουργό Άμυνας της χώρας που δήλωσε πως, «κανείς δεν θα φεύγει πριν τα 58», απορίας άξιο όμως είναι, ποιοι τελικά στην χώρα, πόσα και ποιά ακριβώς γνωρίζουν, για το λειτούργημα που επιτελούν οι Στρατιωτικοί και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το φέρνουν αγόγγυστα σε πέρας.

Στην χώρα πολλοί έχουν πειστεί, πως οι Στρατιωτικοί είναι απλά «καραβανάδες» και η εθνική ασφάλεια είναι αποτέλεσμα κατοχής και διατήρησης οπλικών συστημάτων και όχι ποιότητας ανθρώπινου δυναμικού.

Συνεπώς είναι αναμενόμενο, ιδιαίτερα στα χρόνια του μνημονίου, να προβάλλεται η συζήτηση σχετικά με τον αριθμό ετών που οφείλει να υπηρετεί ένας μαχητής, την ηλικία στην οποία οφείλει να φεύγει από το στράτευμα για να επιστρέψει στην κοινωνία και πότε αυτός χαρακτηρίζεται συνταξιούχος, ή ότι άλλο, προκειμένου αν έχει υπάρξει σπατάλη και η Ελληνική Πολιτεία έχει χάσει από την σχέση της με τους στρατιωτικούς, να επανορθώσει.

Μάλιστα στην αρχή τεχνηέντως, αλλά στην συνέχεια απροκάλυπτα, προβάλλεται μεθοδικά πως οι στρατιωτικοί αποχωρούν από το στράτευμα «νωρίς», παρότι ακόμη παραμένουν σε παραγωγική ηλικία. Το ερώτημα που επίσημα ακόμη δεν έχει απαντηθεί όμως είναι, τι ακριβώς εννοούν όσοι δηλώνουν πως οι στρατιωτικοί φεύγοντας στα 43 τους χρόνια, με 25 χρόνια υπηρεσίας στο στράτευμα, όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, ή και στα 53 τους με 35 χρόνια παραμονής, μετά την αποχώρησή τους παραμένουν ακόμη σε παραγωγική ηλικία; Αυτή και μόνη η επίκληση της φράσεως «παραγωγική ηλικία» αποκρύπτει την ενδόμυχη αποδοχή πως ο στρατιωτικός είναι εργαζόμενος και παρέχει εργασία συμμετέχοντας σε μια παραγωγική διαδικασία. Μάλλον αγνοούν όσοι έχουν πεισθεί για το ευδόκιμο του όρου, πως οι στρατιωτικοί παγκοσμίως, δεν είναι εργαζόμενοι και δεν παρέχουν τυπική εξαρτημένη εργασία, αλλά εκτελούν λειτούργημα με μεταβαλλόμενες συνθήκες προσφοράς του χωρίς να λαμβάνεται υπόψη πρακτικά ο χρόνος που καθημερινά βρίσκονται στην υπηρεσία. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν λαμβάνουν μισθό αλλά μηνιαία αποζημίωση.

Η επόμενη ερώτηση που προκύπτει αβίαστα είναι: άραγε τι είναι αυτό που επιδιώκει η Ελληνική Πολιτεία, να διατηρήσει σε ακμαιότητα τα ίδια στελέχη επί μακρύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να διαθέτει αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να εκτελούν τι ακριβώς «οι υπέργηροι» στο στράτευμα; Για να ηγηθούν αν απαιτηθεί, νέων 20 ετών σε πολεμικές επιχειρήσεις; Αλήθεια πιστεύει κανείς πως μπορούν άνθρωποι πάνω από τα 45, μαζικά να συμμετέχουν σε Πολεμικές Επιχειρήσεις με ίσους όρους με τους νέους;

Τελικά ίσως πλέον διαφαίνεται μια συνεχώς κλιμακούμενη τάση των πολιτικών της χώρας, να μετατρέψουν τους Στρατιωτικούς από υπερήφανους ανθρώπους, που νόμιζαν πως εκτελούσαν λειτούργημα για την προάσπιση της χώρας και του λαού της, σε απλούς εργαζόμενους. Μάλιστα το κάνουν αυτό ενώ γνωρίζουν πως τα μέτρα που λαμβάνουν απευθύνονται σε «μουγγούς» αφού πάντοτε οι Στρατιωτικοί δεν παραπονιούνται, δεν ζητούν, δεν διαμαρτύρονται και πάντοτε εκτελούν κανονικά το καθήκον τους.

Στα χρόνια επικράτησης του νεοφιλελευθερισμού, ίσως κάποιοι να σκέφτονται πως δεν είναι κακό οι στρατιωτικοί για μερικά χρόνια να προσφέρουν καταναγκαστικά, συμπληρωματικές εργασίες, όπως χαριτωμένα ίσως κάποιοι αναφέρουν, μιλώντας για υπηρεσία γραφείου, ή συνέχιση της προσφοράς, σε άλλη θέση στο δημόσιο. Όμως τότε δεν θα μιλάμε πλέον για στρατιωτικούς που επιτελούν το καθήκον τους, αλλά για οτιδήποτε άλλο.

Αν συνεχίσουμε την αναζήτηση σίγουρα θα ακουστούν επιχειρήματα πως κι άλλοι στρατοί ίσως έχουν μεγάλα ηλικιακά όρια για την αποδέσμευση των στελεχών στην κοινωνία, αλήθεια όμως πιστεύει κανείς πως οι κίνδυνοι και η στρατιωτική ζωή είναι ίδια στην Σουηδία ή ακόμη και στην Πορτογαλία; Όταν μάλιστα η ισχυρότερη πολεμική μηχανή διεθνώς (ΗΠΑ) εμμένει από το 1947 να μην μεταβάλλει την δυνατότητα των δικών της να απολαμβάνουν μετά από εικοσαετή πραγματική υπηρεσία, όχι σύνταξη όπως εσφαλμένα κάποιοι αποκαλούν, αλλά «στρατιωτικά προνόμια αποστρατείας»(Military Retirement Benefits).

Τελικά φαίνεται πως ήταν επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας να μην διερευνήσει ποτέ, επίσημα, μεθοδικά και σε επιστημονική βάση, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί εκτελούν το καθήκον τους, αντίθετα αρέσκεται να λαμβάνει μέτρα εναντίον τους, ως απόρροια εμπνεύσεων της στιγμής. Αντίθετα οι ΗΠΑ από το 1967 με τον Κώδικα 37, άρθρο 1008b, κάθε τέσσερα χρόνια, με την αγωνία του ίδιου του Προέδρου των ΗΠΑ, διενεργούν επίσημη έρευνα για τις συνθήκες που οι Αμερικανοί στρατιωτικοί εκτελούν το καθήκον τους και κάθε φορά λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, με σκοπό την διατήρηση σε ενέργεια των στελεχών που το Υπουργείο Άμυνας κρίνει ως απαραίτητα.

Στις ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί πως το 49% των Αξιωματικών των Ε.Δ, θα αποχωρήσουν μετά τα υποχρεωτικά 20 χρόνια υπηρεσίας, κανονικά λαμβάνοντας τις χρηματικές απολαβές που συνεπάγονται τα χρόνια παραμονής τους, όμως είναι αρκετοί που στην συνέχεια θα κατευθυνθούν σε θέσεις της Πολεμικής Βιομηχανίας, δημιουργώντας υπεραξία στην οικονομία, από τις γνώσεις τους. Αντίθετα στην χώρα μας, ακόμη ισχύει ηλικιακό κριτήριο για ανάληψη εργασίας από αποστράτους ,ενώ η νομοθεσία, δεν ευνοεί την ανάληψη εργασίας για την διεύρυνση των εισοδημάτων τους και μάλιστα τους υποχρεώνει σε υποχρεωτική φτωχοποίηση, λόγω των εξωπραγματικών περικοπών. Δυστυχώς σε αυτό το έδαφος η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ, περί μη δυνατότητας για αυτεπάγγελτη αποστρατεία των στελεχών, πριν τα 58, εγκλωβίζει τα στελέχη, και συνεπώς οι ταυτόχρονες δηλώσεις του, περί ειλικρινούς ενδιαφέροντός του, για την αναζωογόνησή της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, δεν αντέχουν σχολιασμό.

Να είναι άραγε η εσφαλμένη εφαρμογή του μοντέλου του John Adair, με τους τρεις κύκλους, και η προσήλωση μόνο σε έναν από αυτούς, εκείνου που αφορά την προσήλωση στο καθήκον, στην αποστολή(task), που εμποδίζει τους κυβερνώντες να δουν την πραγματικότητα; Ίσως τους διαφεύγει, πως κανένα καθήκον δεν μπορεί να έρθει σε αίσιο τέλος, αν η κάθε ηγεσία δεν κατανοήσει τα μέλη της ομάδας και τις ανάγκες τους, ως μονάδες, ως ξεχωριστές οντότητες. Δυστυχώς Πάνο, χωρίς την αναγνώριση ανθρώπων που από νωρίς στερήθηκαν μια κανονική ζωή και ανέλαβαν υπέρμετρες ευθύνες, δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία ομάδα, η συνεργασία, το ηθικό και το πνεύμα Μονάδος και συνεπώς το καθήκον θα μένει ημιτελές.


Αυτό που μένει να δούμε στο επόμενο διάστημα, είναι πόσοι είναι ακόμη «ζωντανοί» από την φυλή των «κουφών», πόσοι τελικά θα αποφασίσουν να ακούσουν την φωνή της λογικής και πόσοι θα εννοούν να βαδίζουν στο Βατερλώ τους. Γιατί πλέον οι μουγγοί μιλάνε!.

΄΄΄Έρχεται ΄΄ η ΄΄γαλάζια΄΄ Ένωση Στρατιωτικών ! Ποιο είναι το σχέδιο !!!

ΠΗΓΗ : onalert

ΣΧΟΛΙΟ : ??????????????????????????????????????????
                   Kαι τι θα κάνει ?????????????????????????????


24.06.2015 | 21:23
Image
Έρχεται η “γαλάζια Ένωση Στρατιωτικών”. Έχοντας ζήσει ως κυβέρνηση την δύναμη των Ενώσεων Στρατιωτικών η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζει το “δικό της συνδικαλιστικό φορέα” για να έχει “φωνή” κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το καταστατικό της νέας “Ένωσης” είναι έτοιμο να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και ο πρώτος πρόεδρος θα προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Η ΝΔ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών δεν έχει τα ερείσματα που θα ήθελε. Πλην μερικών γραφικών εξαιρέσεων , η ΠΟΕΣ κρίθηκε από τη Συγγρού ότι δεν μπορεί να “χρησιμποιηθεί” ως μέσο αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Το τελευταίο διάστημα είναι αληθεια πάντως ότι συγκεκριμένοι αξιωματικοί έχουν ξεπεράσει τα όρια με αρθρογραφια και σχόλια που φυσιολογικά θα έπρεπε να εχουν κάνει τον Α/ΓΕΕΘΑ έξαλλο . Αν θυμηθούμε γιατί τιμώρησε τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ τότε Ανέστη Τσουκαράκη με 10 ημέρες φυλακή, για όσα γράφονται τους τελευταίους μήνες σε ιστοσελίδες θα έπρεπε να έχει επέμβει δραστικά. Δεν το ΄χει κάνει και τα φαινόμενα δημοσίων παρεμβάσεων που ξεπερνούν τα όρια πολλαπλασιάζονται. Ελπίζουμε ότι οι ίδιοι κύκλοι που πάντα επεσήμαιναν τον κίνδυνο της διατάραξης της πειθαρχίας στο στράτευμα να μην “αγκαλιάσουν” για λόγους καθαρά κομματικούς τους “ταραξίες”. Αν και πολύ φοβόμαστε ότι ο εναγκαλισμός είναι δεδομένος, γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα περιέργως ξεκίνησαν μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το θέμα είναι ότι την μεγαλύτερη ευθύνη γι΄ αυτό που πάει να προκύψει δεν την έχει η ΝΔ και γενικότερα η αντιπολίτευση. Την έχει η κυβέρνηση και ειδικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Στην οποία επισημάνθηκε ότι θα έπρεπε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ να περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον “χακί συνδικαλισμό” ώστε να αποφευχθούν τ΄ άσχημα που έρχονται. Δεν εισακούστηκαν αυτές οι φωνές.

Την ΠΟΕΣ, τις Ενώσεις και παλαιότερα τον ΣΥΣΜΕΔ, πολλοί μπορούν να τις κατηγορήσουν για πολλά. Κανείς όμως δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι έστω και μία φορά έθεσαν την πειθαρχία και την ομαλή λειτουργία του στρατεύματος σε κίνδυνο. Ποτέ! Η αντίδραση Κωσταράκου στο ερώτημα που του είχε θέσει ο Τσουκαράκης ήταν υπερβολική,άστοχη και άδικη. Το απέδειξε και η ίδια η ζωή εξάλλου, αφού ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ ήταν αυτός που δικαιώθηκε.

Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση σ΄ όλες τις πλευρές. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να φτιάξουμε “γαλάζια”,”πράσινη” ή “κόκκινη” ΠΟΕΣ , αλλά να εναρμονιστούμε μ΄ ότι συμβαίνει σ΄ όλη την Ευρώπη σ΄ ότι έχει να κάνει με τον “χακί συνδικαλισμό”. Το… “Μένουμε Ευρώπη” δεν μπορεί να είναι α λα καρτ.

Θυρανοίξια Ιερού Προσκυνηματικού Ναϊσκου ΄΄Αγίου Αρτεμίου & Αποστόλου Παύλου΄΄στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας !


Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Φεβρουαρίου 2015 !Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του, το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2015, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου 2015.

-Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση:

Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
Τ.Κ. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Οι διαψεύσεις του ΓΕΕΘΑ δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται! Τι είχε γίνει με τις περικοπές μισθών

ΠΗΓΗ : onalert


22.06.2015 | 21:40
Image
Μας τιμά ιδιαίτερα που το ΓΕΕΘΑ ασχολείται με τα θέματα που κατά καιρούς δημοσιεύουμε . Η ενασχόληση του επικοινωνιακού επιτελείου του κ.Κωσταράκου μόνο με τα δημοσιεύματα του Onalert.gr, προσμετράται στα “θετικά” μας. Το γεγονός ότι ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά του ΓΕΕΘΑ δείχνει ότι κάτι κάνουμε σωστά,μέσα στα λάθη που όπως όλοι κάνουμε. Το αναφέρουμε αυτό ,γιατί άλλες υποτίθεται “αμυντικές” ιστοσελίδες έχουν εδώ και ημέρες περίπου …κηρύξει τον στρατιωτικό νόμο χωρίς να έχει ανησυχήσει οποιοσδήποτε στο ΓΕΕΘΑ, για το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζονται για πολλοστή φορά ως εν δυνάμει δύναμη καταστολής κατά των πολιτών.

Όσο για τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ ότι ουδεποτε έχει τεθεί θέμα για να μετατραπούν οδοιπορικά ή “πλεύσιμα” του Στόλου σε ισοδύναμα; Σεβόμενοι πάντα τον θεσμό αποδεχόμαστε τις διαβεβαιώσεις αλλά θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε και μια…πισινή. Ο λόγος αυτονόητος. Έχουν υπάρξει δυστυχώς κι άλλες περιπτώσεις που το ΓΕΕΘΑ διέψευδε με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες που δημοσιεύαμε για περικοπές. Αλλά δυστυχώς δεν δικαιώθηκε. Και μάλιστα διέψευδε όχι με ανακοίνωση αλλά με μήνυμα στο twitter από τον ίδιο τον Αρχηγό.

Επειδή τα γραπτά μένουν:

 4 Αυγούστου 2012: Michalis Kostarakos @ Kostarakos ,
Κανένας στις ΕΔ δεν έδωσε εντολή έστω να μελετηθούν νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Ο ΥΕΘΑ είπε Ούτε ένα ευρώ. Η προσπάθεια συνεχίζεται.22 Αυγούστου 2012: Michalis Kostarakos
@ Kostarakos, Όσα λέγονται ή γράφονται για πιθανές μειώσεις μισθών είναι εικασίες και γνώμες. Οι προσπάθειες για το καλύτερο συνεχίζονται. Είμαστε όλοι μαζι


Την 22 Αυγούστου 2012: Michalis Kostarakos
@ Kostarakos, Ειναι απίστευτο πόσο η Πολ .Ηγεσία, ο Ειδ. Γραμματέας κ οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ αγωνίζονται γ τους μισθούς μας. Είμαστε όλοι μαζί. Για το καλύτερο
Την 14 Σεπτεμβρίου 2012: Michalis Kostarakos
@ Kostarakos, Η Πολιτική κ Στρατιωτική Ηγεσία εκαναν γνωστές στο ΥΠΟΙΚ τις θέσεις τους για τα οικονομικά θέματα που μας αφορούν ήδη απο το τέλος Αυγούστου 

Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Ελπίζουμε και πιστεύουμε αυτή τη φορά να έχει πράγματι δίκιο το ΓΕΕΘΑ.Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Αεροπόροι κατά Καμμένου - Παραιτήσεις στην ΕΑΑΑ !

ΠΗΓΗ : onalert

“Αερομαχίες” μεταξύ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ, υπέβαλε την παραίτησή του και οι πληροφορίες λένε ότι και ο πρόεδρός της Κώστας Ιατρίδης το σκέφτεται. Αιτία για την ένταση είναι η μη υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την νέα σύνθεση του ΔΣ της ΕΑΑΑ. Θέμα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός της ΕΑΑΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Κώστας Ιατρίδης έστειλε επιστολή στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Δημοσιεύουμε όλο το κείμενο και ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΑΑΑ.

Κύριε Υπουργέ
Εκφράζουμε την ανησυχία μας αλλά και τον προβληματισμό μας γιατί ενώ η ΥΑ σχετικά με την νέα σύνθεση του ΔΣ/ΕΑΑΑ ,η οποία ενεκρίθη ομόφωνα από το ΔΣ, και υπεγράφει από τους Α/ΓΕΑ, ΑΓΕΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ και βρίσκεται εδώ και ένα μήνα περίπου στο γραφείο σας δεν υπογράφεται από εσάς.
Γιατί ο Δντής του Γραφείου σας Πτέραρχος (Ι) Θ. Συμεωνίδης αντιδρά αρνητικά παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Προέδρου της ΕΑΑΑ για άμεση υπογραφή , ώστε να προκηρυχτούν οι εκλογές με τη νέα σύνθεση έγκαιρα και δεν προωθεί το φάκελο με την ΥΑ για υπογραφή;
Τι εξυπηρετεί αυτή η άρνησή του, όταν ο ίδιος είχε προτείνει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να εκπροσωπούνται όλες οι Σχολές προέλευσης στο ΔΣ και όχι μόνον οι προερχόμενοι εξ ανθυπασπιστών; Γιατί αντιδρά στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της ΕΑΑΑ, όταν μάλιστα και οι άλλες δύο Θεσμικές Ενώσεις (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ) έχουν την ίδια σύνθεση με αυτή που προτείνει η ΕΑΑΑ και λειτουργούν πιο συλλογικά και ομαλά; Ποια σκοπιμότητα υπάρχει;
Κύριε Υπουργέ
Μας είχατε πεί στη συνάντηση του Συντονιστικού ότι μας θέλετε δίπλα σας ως συμβούλους. Αλήθεια πως μπορεί να είναι σύμβουλος μια απαξιωμένη Ένωση , όταν δεν θα υπάρχει σύνθεση απόψεων και ανάλογη εκπροσώπηση; Σε τι θα είναι χρήσιμη και τι μπορεί να προσφέρει στα μέλη της μια τέτοια Ένωση;
Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την επιστολή που σας έστειλα και ζητώ επείγουσα συνάντηση μαζί σας. Δεν μου απαντήσατε.Περιμένω ακόμη.
Ήδη ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ ο Υπτχος εα. Κων. Δελλής υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, για τη μη υπογραφή της ΥΑ. Δεν γνωρίζω αν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η απαξίωση ή μη της ΕΑΑΑ είναι θέμα δικό σας.

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.


Η επιστολή παραίτησης του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΑΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργόν Εθνικής Αμύνης
κ. Πάνον Καμμένο
ΚΟΙΝ: τον Αξιότιμον Πρόεδρο ΕΑΑΑ
Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Κων/νο Ιατρίδη

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τη θέση του Αντιπροέδρου ΕΑΑΑ

Σχετ: Φ/454/ΑΔ529032/Σ4/ΥΕΘΑ ΦΕΚ 1/ 4 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
με τη σχετική ΥΑ κατακυρώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 11 Νοεμβρίου 2012 για τη θέση του Αντιπροέδρου της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών της ΠΑ στο πρόσωπό μου.
Στην εκλογική διαδικασία έλαβα μέρος όχι για να διανύσω μια τριετία, σε έναν οργανισμό (ΝΠΔΔ), διαχειρίσεως τρεχόντων προβλημάτων, αλλά για να προσφέρω στην ανατροπή παθογενειών αποτέλεσμα συνδικαλισμού και συντεχνιών.
Η ΕΑΑΑ, κατ’ αντίθεση με τις άλλες δύο Ενώσεις του Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού, δεν περιέχει στο Διοικητικό της Συμβούλιο εκπροσώπους ειδικοτήτων, αλλά συλλήβδην αξιωματικούς, εξ υπαξιωματικών των οποίων οι σύλλογοι δρομολογούν τη σταυροδοσία. Έτσι οι αξιωματικοί Πανεπιστημιακής Μορφώσεως (Α΄ κατηγορία) δεν προσφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα αφού δε θα εκλεγούν. Στις εκλογές, π.χ. την 11 Νοεμβρίου 2012 από τους πέντε υποπτεράρχους / αντιπτεράρχους Α΄ κατηγορίας ουδείς εξελέγη σε εκλόγιμη θέση του ΔΣ.
Πριν από ένα περίπου χρόνο δρομολογήσαμε σχέδιο Υπουργικής Αποφάσεως σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει αναλογικότητα μελών του ΔΣ, όπως συμβαίνει στην ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Το σχέδιο αυτό μετά από πολλές καθυστερήσεις ευρίσκεται προ 15νθημέρου στο νομικό Σας σύμβουλο, αφού πέρασε και υπογράφηκε από τους νομικούς συμβούλους, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ, κ. Υφυπουργού και δεν έχει προωθηθεί ακόμη προς υπογραφή Σας.
Είναι σκόπιμο να σημειώσουμε ότι το τρέχον έτος έχουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και ότι κατά τον τρέχοντα μήνα (Ιούνιο) πρέπει να εκδώσουμε και δημοσιεύσουμε τη διαδικασία των εκλογών.
Επειδή εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος της αναξιοκρατίας και δεν επιθυμώ να συμβάλω στην έκδοση οδηγιών με βάση το παλαιό σύστημα, Σας παρακαλώ να με αντικαταστήσετε με τον πρώτο αναπληρωματικό αντιπρόεδρο ΕΑΑΑ.
Παρακαλείται ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ να δημοσιεύσει την παρούσα στην Η.τ.Α. προς γνώση των αξιωματικών της Σ.Ι, ΣΣΑΣ και γενικώς των αξιωματικών πανεπιστημιακής μορφώσεως.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους.

Με τιμή,


Κων/νος Δελλής
Υποπτέραρχος (Ε) ε.α.
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ

Η θερινή σκληρή εκπαίδευση της ΣΜΥ στο Λιτόχωρο !Στη φώτο μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Τόσκας, ο Διοικητής 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ και ο βουλευτής Πιερίας κ. Ζήσης Ζάννας

     Oλοκληρώθηκε η θερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) η οποία διεξήχθη εξ’ ολοκλήρου σε καταυλισμό, στην ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου.

Οι αντικειμενικοί σκοποί της εν λόγω εκπαιδεύσεως, ήταν:  


• Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχικής αντοχής των Σπουδαστών.
• Η πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων επί του εδάφους.
• Η διαβίωση στην ύπαιθρο.
• Η απόκτηση ικανότητας εκτέλεσης των καθηκόντων Διοίκησης Ομάδος και καθηκόντων Βοηθού Διμοιρίτη Πεζικού – Μηχανοκίνητου Πεζικού.Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιέλαβε μεταξύ των άλλων:
• Αντικείμενα Ατομικής Τακτικής Εκπαίδευσης
• Αντικείμενα Α΄ Βοηθειών.
• Συνεργασία με ελικόπτερα.
• Συνεργασία Πεζικού – Τεθωρακισμένων.
• Εκτέλεση ημερήσιων βολών εν στάση και εν κινήσει και βολών σε αιφνιδίως εμφανιζόμενων στόχων.
• Εκτέλεση νυχτερινών βολών.
• Τακτικές Ασκήσεις κλιμακίων Ομάδας και Διμοιρίας (ημερήσιες και νυχτερινές).
• Τακτική Άσκηση Διοίκησης Πυρός Ομάδας.
• Διαγωνιστική Νυχτερινή Πορεία 26 χλμ.
• Σε καθημερινή βάση, εκτέλεση Σωματικής Αγωγής και διέλευση Στίβου Εμποδίων.Την Πέμπτη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Τόσκας συνοδευόμενος από τον Διοικητή 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, επισκέφθηκε τη Σχολή στον καταυλισμό και ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Σχολής, πραγματοποίησε ομιλία στα στελέχη και τους σπουδαστές και στη συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Ασκήσεων.Δείτε τις καταστάσεις των Δεκτών-Απορριπτέων υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 καθώς και το πρόγραμμα ΠΚΕ κατά σχολή !

ΠΗΓΗ : staratalogia


Ανακοινώθηκαν στις 19 Ιουνίου 2015, οι καταστάσεις Δεκτών - Απορριπτέων Υποψηφίων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ Ακαδημ. Έτους 2015-2016, καθώς και το Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) κατά σχολή.

Μπορείτε να δείτε... παρακάτω, κατά Σχολή (1ης προτίμησης), τις σχετικές καταστάσεις:

1) ΣΣΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ ΕΤΟΥΣ 2015, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΚΕ ΕΤΟΥΣ 2015

2) ΙΚΑΡΩΝ (ΔΑΕ): ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ, ΔΕΚΤΟΙ - ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ - ΟΜΑΔΑ

3) ΣΝΔ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016, ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016, ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016

4) ΣΜΥ: Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων 2015, Ονομαστική Κατάσταση Δεκτών Υποψηφίων Ακαδ. Έτους 2015-2016

5) ΣΜΥΝ: ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΜΥΝ 2015 -16, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΜΥΝ 2015 -16, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΚΕ 2015-16, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΜΥΝ 2015-16, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ 2015-16

6) ΣΣΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ

7) ΣΑΝ: Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων ΣΑΝ 2015, Κατάσταση Δεκτών Υποψηφίων, Κατάσταση Απορριπτέων Υποψηφίων

Περισσότερες λεπτομέρειες για την  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ) στις σελίδες 10, 11, 12 και το Παράρτημα "Γ" (Διαδικασίες διεξαγωγής ΠΚΕ) της Προκήρυξης.

Οι ΄΄αμαζόνες΄΄ του ΥΕΘΑ που σκέφτεται να καθιερώσει Ημέρα της Γυναίκας στις ΕΔ !

ΠΗΓΗ : onalert


19.06.2015 | 21:45
Image
Ημέρα της Γυναίκας θέλει να καθιερώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πάνος Καμμένος. Δεν αποκλείεται το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα βρίσκεται στον Διρό για την επέτειο της ιστορικής μάχης να ανακοινώσει την απόφασή του. Εχοντας μάλιστα αγήματα των ΕΔ αποκλειστικά με γυναίκες! Ήδη αναζητούνται “αμαζόνες” …

Η επιλογή της επετείου της Μάχης του Διρού για να γίνει η ανακοίνωση-αναγνώριση του ρόλου των γυναικών στην Άμυνα της χώρας δεν είναι τυχαία.

Στις 24 Ιουνίου 1826 έγινε η Μάχη του Διρού . Μια μάχη την οποία έδωσαν ουσιαστικά άοπλες γυναίκες έναντι στις δυνάμεις του Ιμπραήμ. Ο οποίος ήθελε να “χτυπήσει” τη Μάνη .

Όπως αναφέρει η ιστορία οι Μανιάτισες με δρεπάνια θερισμού, με πέτρες, με ξύλα, με τα δόντια και τα νύχια ακόμα, διέλυσαν τις δυνάμεις του.Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για την κάρτα εισόδου σε ΚΑΑΥ - Στρατιωτικά Πρατήρια !ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr  E-mail: eaasgr@gmail.com
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αρ. Πρωτ.: 05/2015
Αθήνα, 18 Ιουνίου 2015
Φέρεται εις γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ. ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα  στο πρόγραμμα έκδοσης καρτών εισόδου για  Κ.Α.Α.Υ.-ΣΤΡ.ΠΡΑΤΗΡΙΑ.
Ως εκ τούτου, αναστέλλεται η έκδοση των μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου 2015.
Εκ της  Ε.Α.Α.Σ.

Αγορά - Προσφορά Καμπάνας στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στην XXIV ΤΘ Ταξιαρχία !

Το Τοπικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του Νομού Πιερίας, αποφάσισε να αγοράσει - προσφέρει μία καμπάνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην έδρα της XXIV ΤΘΤαξιαρχίας που εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Η αγορά της συγκεκριμένης καμπάνας ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων σαράντα ( 640,00 ) ευρώ.

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συνδράμει - συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή , το αναλογούν ποσό του είναι μόλις είκοσι ( 20,00 ) ευρώ.

Αν δώσουμε 32 άτομα από 20 ευρώ πήραμε την καμπάνα από κατάστημα της Κατερίνης.
( 34 κιλά  Χ 27 ευρώ το κιλό = 640,00 ευρώ )  !

Εννοείται πως όσα περισσότερα άτομα  συμμετάσχουν , η συνδρομή τους θα είναι ανάλογη και φθηνότερη !

Ας κάνουμε λοιπόν πράξη αυτό που γράφεται στο άρθρο 2 παρ. β του ΝΔ 1171/72 σύμφωνα με το οποίο ένας από τους σκοπούς της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωμτικών Στρατού είναι :

      ΄΄ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΄΄

Με εκτίμηση προς όλους σας

Ο Πρόεδρος του ΤΣ/ΕΑΑΣ Πιερίας

Γεώργιος Χατζημαλλής
Ταγματάρχης ε.α.

ΥΓ. Στα Γραφεία της Ενωσης υπάρχει κατάσταση όπου μπορείτε να συνδράμετε στην παραπάνω πρόσκλησή μας .

Δεν σε φοβάμαι Το βίντεο για την Ελλάδα που σπάει ταμεία !19.06.2015 | 07:40
Image

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Σαν σήμερα έπεσε υπέρ πατρίδος ο Ν. Σιαλμάς στομ Αη Στράτη . Οι ήρωες δεν ξεχνιούνται ποτέ ! 
   Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια (18 Ιουνίου 1992 και ώρα 9:17 το πρωί) ο 27χρονος υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς σκοτώθηκε σε αποστολής αναχαίτισης. Σε άνιση εικονική αερομαχία με τα σύγχρονα τουρκικά F-16 εκείνος προσπάθησε να παλέψει με το Mirage F-1 CG. Αλλά... 

δεν τα κατάφερε. Κατέπεσε στον Άη Στράτη.

Κατάφερε όμως να βάλει το όνομα του στις χρυσές σελίδες των Ελλήνων ηρώων που έφυγαν μαχόμενοι εν καιρώ ειρήνης και να αποτελέσει παράδειγμα για τους Έλληνες χειριστές που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά.

Tο σύμβολο της σμηναρχίας του, το οποίο και έγινε γιγαντιαίο μνημείο για να το βλέπουν από ψηλά τα αδέλφια του που καθημερινά μάχονται πάνω από το Αιγαίο για να διασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία αλλά και ο εχθρός ο οποίος συνεχώς αμφισβητεί το φρόνημα τις αξίες και τα σύνορά μας είναι στoν Άη Στράτη και θυμίζει την ηρωική του πράξη.


Προϋποθέσεις λήψης σύνταξης για τους ΄΄άγαμους υιούς΄΄ των Στρκών !

PDF Εκτύπωση E-mail
 Εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις θέτει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να μπορούν οι υιοί θανοντων στρατιωτικών να εισπράττουν τη σύνταξή τους.Αυτό διευκρινίζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο,το οποίο αναφέρει ότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο δεν αρκεί ο υιός να είναι άγαμος αλλά πρέπει να έχει κριθεί ανίκανος για εργασία σε ποσοστό πάνω από 50%.
Επίσης μπορούν να την εισπράττουν όσοι σπουδάζουν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή ή σε δημόσια ΙΕΚ, αλλά όχι μετά από τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας τους.
Όλοι οι άλλοι υιοί δεν έχουν το δικαίωμα είσπραξης της σύνταξης και το Ελεγκτικό Συνέδριο εξηγεί το γιατί βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους μετά από δημοσίευμα εφημερίδας:
“Οι άγαμοι γιοι των στρατιωτικών δεν δικαιούνται τη σύνταξη του πατέρα τους αφού από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.) αλλά και την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία, δεν προκύπτει ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση με τις άγαμες θυγατέρες των αποβιωσάντων στρατιωτικών. Ακόμα, σύμφωνα με το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, είναι δικαιολογημένη και δεν αντίκειται στο Σύνταγμα η ιδιαίτερη μεταχείριση των άγαμων θυγατέρων εκ μέρους του νομοθέτη σε σχέση με τους άγαμους γιους.
  Μάλιστα, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, η ιδιαίτερη αυτή μεταχείριση δεν αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και στις αρχές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ δεν τίθεται θέμα αντίθεσης με το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.
Παράλληλα, η απόφαση της Ολομέλειας, επισημαίνει: «Η ιδιαίτερη μεταχείριση των αγάμων θυγατέρων, που έλκουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα από γονείς που κατατάχθηκαν στο στράτευμα πριν την 31.12.1982, δικαιολογείται από λόγους που ανάγονται στις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες και στις ανεπαρκείς δυνατότητες των αρχαιοτέρων αυτών στρατιωτικών να εξασφαλίσουν στις θυγατέρες τους τις κατάλληλες συνθήκες για εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση».
  Τέλος, υπογραμμίζει απόφαση της Ολομέλειας: «0ι διατάξεις του συνταξιοδοτικού Κώδικα δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ε.Σ.Δ.Α., υπό την έννοια ότι προσβάλλεται περιουσιακό δικαίωμα των άγαμων γιων σε σχέση με τις άγαμες θυγατέρες, εφόσον οι άγαμοι γιοι δεν είχαν απαίτηση ή εύλογη προσδοκία, απορρέουσα από την υπάρχουσα νομοθεσία ή αναγνωρισμένη δικαστικά, ότι δικαιούνται όμοια μεταχείριση, με εκείνη των αγάμων θυγατέρων, ως προς το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι προστατεύεται από τις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού».
onalert.gr

Μεταθέσεις στα 6 χρόνια και αμετάθητο στα 25 !

ΠΗΓΗ : ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


Image
ΠΡΟΣ   :    Υπουργό Εθνικής Άμυνας               Αρ. Πρωτ.160/2015                        
                 κ. Πάνο Καμμένο                            Αθήνα, 17 Ιουν 2015
KOIN    :    - κ.κ. ΑΝΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ, ΓΓ ΥΠΕΘΑ
                 - ΓΔΟΣΥ/ΔΑΔΠ
                 - Περιφερειακές Ενώσεις – μέλη μας
                 - Στρατιωτικοί συντάκτες
ΘΕΜΑ   :    Υπουργική Απόφαση Εξειδίκευσης Κριτηρίων Μεταθέσεων
ΣΧΕΤ    :    α.  Υπ΄ αριθμ. Φ.411/253437/Σ.2358/1-7-2013 Απόφαση ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ «Συμβούλια Μεταθέσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξειδίκευση των Κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»)
            β.  Υπ΄ αριθμ. Φ.411/27/81060/Σ.172/9-3-2011 Απόφαση ΥΕΘΑ (ΦΕΚ  Β΄ 378 «Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων σχετικά με τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»)
Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Ήδη τα Γενικά Επιτελεία άρχισαν να κοινοποιούν τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σχεδιασμένες με τα κριτήρια που θέσπισε η σχετική (α) υπουργική απόφαση.
Ωστόσο, τα προβλήματα που δημιούργησε η ανωτέρω απόφαση και επισημάνθηκαν από την Ομοσπονδία μας, από την εφαρμογή της (β) όμοιας, η οποία τυγχάνει παρόμοια με αυτήν, είναι πολλά και δυστυχώς ανεπίλυτα μέχρι και σήμερα.
Η Ομοσπονδία μας, στην προσπάθεια να συνεισφέρει στην ανακούφιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και στο μέτρο που της αναλογεί, σας αποστέλλει ως κατωτέρω την πρότασή της, με τις παρεμβάσεις της (με bold) μορφή για την τροποποίηση της υπόψη σχετικής (α) υπουργικής απόφασης, η οποία πρέπει να καταργηθεί άμεσα:
ΑΠΟΦΑΣΗ
«Συγκρότηση και λειτουργία των κατά κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων,
εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων
σχετικά με τις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις
των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών
των Ενόπλων Δυνάμεων»
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
α. Του ΝΔ νομοθετικού διατάγματος 2592/1953 (ΦΕΚ Α΄ 254) «περί Οργανώσεως της Ιατρικής Αντιλήψεως»
β. Του ΝΔ νομοθετικού διατάγματος 1400/1973 (ΦΕΚ Α΄ 114) «περί Καταστάσεως των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»
γ. Του ΝΔ νομοθετικού διατάγματος 445/1974 (ΦΕΚ Α΄ 160) «περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ανθυπασπιστών και Μονίμων Εθελοντών Οπλιτών Ενόπλων Δυνάμεων»
δ. Του Ν.νόμου 705/1977 (ΦΕΚ Α΄ 279 ΦΕΚ 279 Α΄/26.9.1977) «Περί Στρατεύσεως των Ελληνίδων»
ε. Του Ν.νόμου 1513/1985 (ΦΕΚ Α΄ 12) «Οπλίτες του Στρατού Ξηράς με Πενταετή Υποχρέωση και άλλες Διατάξεις»
στ. Του άρθρου 13 του Ν.νόμου 1848/1989 (ΦΕΚ Α΄ 112) «Προέλευση των Μονίμων Αξιωματικών του Οικονομικού και του Στρατολογικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες Διατάξεις»
ζ. Του Ν.νόμου 2292/1995 (ΦΕΚ Α΄ 35) «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διοίκηση και έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες διατάξεις»
η. Του Ν.νόμου 2472/1997 (ΦΕΚ Α΄ 50) «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»
θ. Του Ν.νόμου 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄ 45) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις»
ι. Του άρθρου 28 του ΠΔ Προεδρικού Διατάγματος 50/2001 (ΦΕΚ Α΄ 39) «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα»
ια. Του Ν.νόμου 2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166) «Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες Διατάξεις»
ιβ. Του άρθρου 21 του Ν.νόμου 2946/2001 (ΦΕΚ Α΄ 224) «Υπαίθρια διαφήμιση, Συμπολιτείες Δήμων και Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις»
ιγ. Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ΠΔ 63/05 «Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 98 ΦΕΚ 98/22 Απρ 05, τ. Α΄)
ιδ. Του Ν.νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»
ιε. Του Ν.νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» και ιδίως την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 8 «Συγκρότηση Συμβουλίων Μεταθέσεων – Προσφυγές»
ιστ. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Αποφασίζουμε
Άρθρο 1
Γενικά
1. Η παρούσα απόφαση αφορά τους Αξιωματικούς όλων των κατηγοριών, τους Ανθυπασπιστές, τους Μονίμους και Εθελοντές Υπαξιωματικούς, τους μονιμοποιηθέντες και μηΕθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τους μονιμοποιηθέντες και μηΕπαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), οι οποίοι θα καλούνται εφ΄ εξής και για τις ανάγκες της παρούσας, με τον όρο «στελέχη» ή «στέλεχος», κατά περίπτωση. Τα αντίστοιχα θέματα των λοιπών κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού ρυθμίζονται από τις ισχύουσες για αυτές διατάξεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 60 του Ν.νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167).
2. Όπου στην παρούσα απόφαση αναφέρεται ο όρος «μετάθεση», νοείται συμπληρωματικά και ο όρος «τοποθέτηση», εκτός εάν ρητά ορίζεται διαφορετικά.
3. Τα κοινωνικά κριτήρια του άρθρου 5 § 1 α (2) του Ν.νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) γνωστοποιούνται με πρωτοβουλία του στελέχους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία (Διεύθυνση που τηρεί τα ατομικά του έγγραφα), συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπου αυτό απαιτείται.
4. Στελέχη, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς και αυτά που επιθυμούν συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, μετατίθενται υποχρεωτικά, εφόσον το επιθυμούν, σε Μονάδα ή Υπηρεσία που εδρεύει σε πόλη προτίμησής τους ως υπεράριθμα, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει των ΠΟΥ.

Οι δανειστές ζητούν εξίσωση μισθών στρκών με δημόσιους υπαλλήλους !

ΠΗΓΗ : onalert

16.06.2015 | 20:00
Image
Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν οι δανειστές σ΄ ότι έχει να κάνει με την Εθνική Άμυνα και επιμένουν να προκαλούν οργή θέτοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράλογες απαιτήσεις αλλά και ζητήματα που εξυπηρετούν προφανώς τις αμυντικές τους βιομηχανίες. Αυτό που εξοργίζει όμως πρώτα απ΄ όλα είναι ότι επί της ουσίας ζητούν νέες μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς! Πως;

Σ΄ ένα τρισέλιδο έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times,οι εταίροι ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια που σήμερα δαπανώνται για τη διατροφή και τη στέγαση αξιωματικών και στρατιωτών!!! Το ερώτημα είναι αν είναι τόσο άσχετοι όσο θέλουν να εμφανίζονται εκφράζοντας τέτοιες θέσεις ή τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!

Επισημαίνουν -και σ΄ αυτό έχουν κάποιο δίκιο- την δομή του ελληνικού στρατεύματος η οποία είναι γεγονός ότι μπορεί να διορθωθεί και να αποφέρει κέρδη. Όμως οι εταίροι στο έγγραφό τους συνεχίζουν προτείνοντάς μας να αγοράσουμε drones με τα οποία λένε θα “φυλάμε τα σύνορά μας”! Κάποιος να τους δειξει στο χάρτη που βρίσκεται η Ελλάδα.

Οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παραλείπουν να “παίξουν” υπερ των συμφερόντων τους και ζητούν επανεξέταση …προγραμματισμένων νέων προμηθειών! Αναφέρονται προφανώς στο P 3 . Και όπως έχουμε γράψει στόχος δεν είναι το P 3,αλλά να κλείσει η ΕΑΒ, η οποία περιμένει να αναλάβει το πρόγραμμα ανακατασκευής τους για να παραμείνει ανοιχτή! Δεν θέλουν ανοιχτή την ΕΑΒ, όπως δεν θέλουν και τα ΕΑΣ και το κακό είναι ότι έχουν πρόθυμους συνεργάτες στο εσωτερικό της χώρας.

Και τέλος η βόμβα για το προσωπικό: Οι δανειστές μας…προτρέπουν για “μεταρρύθμιση του μισθολογίου των ένστολων, έτσι ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τα όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο”. Αυτό ήταν και απαίτηση των στρατιωτικών παλιότερα, αλλά τώρα με τις περικοπές που έχουν γίνει και στο δημόσιο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι μισθοί των στρατιωτικών θα μειωθούν κι άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το κείμενο, “ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος έχει υποσχεθεί πως θα καταθέσει προσχέδιο με τις αλλαγές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου”.


Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Προσφορά συναδέλφου προς τα μέλη της ΕΑΑΣ/Νομού Πιερίας ! 
ΠΡΟΣ : ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ !Κύριοι νιώθω την υποχρέωση και την ανάγκη ως απόστρατος συνάδελφος να βοηθήσω στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά μου τα μέλη της Ένωσης  παρουσιάζοντας την παρακάτω προσφορά :

Σε κάθε μέλος της Ένωσης   (με την επίδειξη της ταυτότητας μέλους) που επιθυμεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητο του (Ι.ΧΕ ή Φ.ΙΧ)  έκπτωση 10 % επί των καθαρών ασφαλίστρων
Εάν ασφαλίσει και δεύτερο αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου (ανεξάρτητα από το ΑΦΜ του κατόχου) επιπλέον έκπτωση 5% επί των καθαρών ασφαλίστρων στο δεύτερο αυτοκίνητο (συνολικά 15 %) 

Για ασφαλίσεις λοιπών κλάδων (ζωής – πυρός – κλπ) κατόπιν συνεννόησης

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                                                                                                        Λεπτοκαρυά 15/6/2015
  

Μαυρομάτη Σταυρούλα
Ασφαλιστική Σύμβουλος
Α.Μ. Ασφαλιστικών Συμβούλων : 484
Επιμελητήριο Πιερίας
Τηλ επικοινωνίας :  23520 31727
                        κιν   6972409661 
mail : mavromatistavroula@hol.gr